Next month:
mei 2006

Hoe staat het ermee op Vrijdag

ja hoe staat het met mijn lijstje ? 

Te doen lijstje

 • Broek Lander  ( die jongen heeft ocharme geen fatsoenlijke broek meer)

Img00184 Img00185_1

Img00186_1 

 • wandkleed Linde verder afwerken  heb ik elke avond nog aan verder gewerkt , maar is nog steeds niet af.
 • profiel schrijven voor het forum Dat moet dit weekend zeker gebeuren
 • bloemenzaadjes zaaien

Img00194 Img00195

In de grote bakken hebben we zomer bloemen gezaaid en de kleinere potten, komt tuinkers.

 • knutselkamer verder opruimen 
 • breda - inkopen knutselmateriaal Maandag is het geen feestdag in Nederland dus dat komt goed uit !
 • bloemenperkje ontdoen van alle gras ( want dat is niet om aan te zien)  1/3
 • beginnen aan de bladwijzer
 • actieplan opstellen voor kadootjes verj Linde en Stijn  De volgende lijstjes liggen dus al te wachten hahaha
 • de zomerkledij in de kasten leggen en winterkledij opbergen

En wat niet op mijn lijstje stond , maar erg leuk was !

onze eerste "barbara"taart gemaakt met het recept van de echte Barbara, bedankt Barbara !!  Ze smaakt HEERLIJK ! ( Het seizoen is begonnen, joehoe !!)

Img00167 Img00169

Img00170 Img00192


hoekjes van mijn huis / corners of my home

Hoekjes van mijn huis is een rubriekje dat ik gevonden heb bij andere collega bloggers, weliswaar in het engels, ( corners of my home ).

Het is dus de bedoeling dat ik jullie meeneem naar leuke plekjes in mijn huis. Dit zal ik telkens posten op donderdag ! 

Hebben jullie dat ook niet dat het in het engels soms veel mooier klinkt?  .................. Weet je ik laat de keuze aan jullie?  horen jullie het liefst (a) hoekjes van mijn huis  of (b) corners of my home ???  Ben benieuwd wat het zal worden !

en op algemene aanvraag ( hihi) hier mijn eerste plekje ! 

Img00166 Img00163

Img00162

Mijn knutselkamer is boven, aan de achterkant van het huis, de zonnigste kant !! Ik deel die kamer natuurlijk met mijn creatieve wederhelft,  het tafeltje links tegen het raam , is mijn naaitafel, daar staat mijn naaimachine en ja hoor het oude naaikistje, tegen de raam heb ik een (ikea) kastje met uittrekbare schuifjes, hier zit vilt, wol en allerlei naaigerief in.  Achter mij tegen de schouw staat een huisje dat is gevuld met stofjes en mijn patroonboeken !   Nu het lente is , zit ik veel meer boven, het zonnetje schijnt lekker binnen en we moeten het vuurtje niet aanzetten !! 

Oh en de mandjes die op het ikea kastje staan, het meest linkse daar liggen de dingen waar ik mee bezig ben, de rechtse mand, dat is zo een super leuke, die ik gebruik als ik eens ergens naartoe ga en vannals moet meenemen, zo is ze al eens gebruikt als picknickmand of  buiten in de tuin of als ik met mijn knutselgereif op verplaatsing ga !


De naaimachine ELF

Ja hoor, naast al mijn gevloek en gemopper van deze morgen , is mijn elfenroep toch aanhoord !  Het is wel een helse karwei geweest, maar ik had dan ook de beste klusjesElf besteld, de naaimachine was blijkbaar van het begin al niet goed afgesteld en daardoor kreeg ik wat problemen en zat mijn naald soms vast, het onderste spoeltje was hierdoor te ver verdraaid en kon dus de bovendraad niet meer oppikken !!  Klinkt ingewikkeld ? ( ja dat was het ook wel ) Maar dat is dus nu verleden tijd, we kunnen weer verder met ons lijstje! Het allerbelangrijkste deze week haha.

En moesten jullie ook ooit eens een klusjesElf nodig hebben ? 't Is er een met gouden handjes!  Zijn roepnaam is Jurgen !

Img00031_1

Nu geniet het elfje natuurlijk van een welverdiende rust ! Nog eens bedankt voor je hulp, slaaplekker lieveke !


fjkdsfsjkruihjksfhdjkfh

AAAAAAHHHHHHHHHHH #######

Nee hoor, ik heb niet in mijn vinger genaaid !! Mijn naaimachine heeft het begeven !!! JA echt , ik zou voor minder beginnen roepen, maar ik moet me inhouden want Linde slaapt naast mijn knutselkamer, vandaar dat ik het even hier kom doen!

Ik ben echt wel in alle staten nu, en helemaal niet goed gezind! En ja ik kan heel erg slecht gezind worden , vooral bij zulke zaken dus !! hbrum heurm.  Ik wilde net nog Lander zijn broek verder afwerken, maar blijkbaar denkt het naaimachine er anders over, de onderste draad wil niet meer naar boven komen, ik heb heel dat spul er al uit gedaan en weer in gestoken maar noppes !!

Img00157

jldkjfieqhjriohgfjkghutrjknvkv,kjkdlsfjsfjihkjfkjdkdiernvfkfjhhfkldmoizeriofhnvjfjkdfhuijfkjfkfjiov jkvkljftiouhdfjkljfskljfiifhdhfklfjfhioh hgjkfhjklsdf (sorry hoor even wat gevloek)

Zouden er hier ergens naaimachine elfjes rondvliegen !!  HELLLLP ik heb jullie nodig !!


Hoe staat het ermee op Dinsdag

Te doen lijste na 1 dag

Te doen lijstje

 • Broek Lander  ( die jongen heeft ocharme geen fatsoenlijke broek meer) Is klaar voor 90%, enkel de onderste zoom nog afwerken
 • wandkleed Linde verder afwerken
 • profiel schrijven voor het forum
 • bloemenzaadjes zaaien
 • knutselkamer verder opruimen  Joepie
 • breda - inkopen knutselmateriaal
 • bloemenperkje ontdoen van alle gras ( want dat is niet om aan te zien)  1/3
 • beginnen aan de bladwijzer
 • actieplan opstellen voor kadootjes verj Linde en Stijn
 • de zomerkledij in de kasten leggen en winterkledij opbergen winterjassen zijn uitgewassen en zomerjassen hangen aan de kapstok, de rest van de kledij staat al beneden in de badkamer

Img00154

Zo zie je tenminste weer de plantjes staan ( euhm euhm)

Tot morgen!


Lijstje

Img00150

Enkele van mijn te doen dingen deze week!!  Ik moet zeggen dat mijn lijstje nogal overbevolkt is , maar we gaan ertegenaan met 100 in 't uur!!

Te doen lijstje

 • Broek Lander  ( die jongen heeft ocharme geen fatsoenlijke broek meer) 
 • wandkleed Linde verder afwerken
 • profiel schrijven voor het forum
 • bloemenzaadjes zaaien
 • knutselkamer verder opruimen
 • breda - inkopen knutselmateriaal
 • bloemenperkje ontdoen van alle gras ( want dat is niet om aan te zien)
 • beginnen aan de bladwijzer
 • actieplan opstellen voor kadootjes verj Linde en Stijn
 • de zomerkledij in de kasten leggen en winterkledij opbergen

Dat is meer dan genoeg zou ik denken !!

ik ga dus niet te lang hier voor de PC zitten nadenken wat ik jullie nog wil vertellen, want daar is dus nu geen tijd voor. Linde ligt in haar bedje en seffens gaan we de jongens afhalen, net de tijd nog om het gras al wat weg te doen !!

Ik vlieg erin hé, doei...........

                   


Eerste

Img00115

Vrijdagmiddag !!  Eerste (zomerse)picknick in de Lente !  Joehoe.  Dit staat hoog op mijn genietlijstje.

Vrijdagavond, eerste Nekkanacht en dan nog wel eerste middenplein-ervaring !! Evalutie: Nekkanacht absoluut voor herhaling vatbaar, middenplein.............?? euuh dat zullen volgende keer zitplaatsen worden vrees ik, Ja ik ben dan ook geen twintig meer he HAHAHAHAHAHHA

Zaterdagavond, eerste bestelling!! ja dit heb ik jullie nog niet uitgelegd, maar dat kan dus ook, als je iets leuks ziet op mijn site , van popjes of ander knutselwerk, kan je altijd een soort "bestelling" doen.  Zo is dus nu mijn eerste bestelling binnen ( jiehaa). Mijn mama wil graag een bladwijzer kado doen aan een collega als verjaardagsgeschenk. Binnenkort meer "beeldmateriaal", ik heb vorig jaar al eentje gemaakt, klik even hier om te kijken.


Ooooooohhhhhh

Img00081_1

De eerste vier kuikentjes zijn deze nacht geboren !  Deze morgen liepen de jongens nog met slaapoogjes rond want ze merkten nog niets.  Bij het aankleden staat Stijn meestal te 'frullen' aan de seizoenentafel (  met de nodige commentaar van mij, want dan doet hij niet verder !) Vandaag echter zonder commentaar en met een kleine hoop dat hij het weer zou doen, hahah en ja hoor, eerst zo van Mama euh wat is dit nu , die tak staat anders en het mos ligt anders. Tot hij dan plots de kuikentjes zag in het nestje !!  OOOOOOOOOHHHHHHHHH kijk de kuikentjes zijn geboren, Luidkeels LANDER ( die op het toilet zat) ,kom eens kijken vlug !!  Gelukkig kon ik dat even tegenhouden.  Stijn heeft de kuikentjes dan maar HEEEEEL VOORZICHTIG in zijn handjes gelegd en is met zachte en trage stapjes tot aan het toilet gegaan. 

Img00082

In de auto op weg naar school , vroeg hij, Mama worden die kuikentjes dan ook grote kippen?  Euuhmm tja wat moest ik hierop zeggen......  Natuurlijk worden dat grote kippen maar dat duurt nog heel lang en tegen dan hebben wij onze seizoenentafel alweer veranderd want dan is het zomer !!  Dat was blijkbaar ee ngoed antwoord was ik zag hem zo nadenken en dan uiteindelijk overtuigd ... ja dat is waar mama !


barbara

Img00070

De eerste mand proper gestreken , klaar voor in de kast te leggen. (de goeie dingen mogen ook getoond wordne hé hahaha).

Het mooie en zachte weer zorgt niet alleen voor een goed humeur !!  De rabarber, of zoals Lander en Stijn het zo schattig zeggen de barbara's, is volop aan het groeien , dat wordt dus binnenkort heerlijke rabarberconfituur !!

Img00200

Img00069_2

Dit is een foto van onze rabarber vorige zomer , in volle bloei !! eerlijk gezegd had ik dit nog nooit gezien, rabarber die bloemen krijgt, ( Komt ook niet zo veel voor hoorde ik ) .

na het debuut van mijn "creatieve site" , kon het niet anders zijn dat mijne lieve schat ook zou volgen !!  Hier links in de zijkolom vind je een link naar zijn creatieve site ( papa jurgen)!       Zeker de moeite waard !!


eivol

Img00044_1

Ons weekend was echt eivol !!  Zo ook onze buikjes vrees ik , amai wat zijn we weer verwend geworden, en niet alleen door de klokken van Rome maar ook door de oma's en opa's met al hun lekkere eten !  Zaterdag waren we uitgenodigd in Gent voor stoofvlees met frieten en 's avonds lekkere sandwiches !!  Zondag morgen was het brunch in Antwerpen!  Dus bij deze nog eens bedankt aan iedereen EN aan de paasklokken voor al die lekkere chocolade eitjes !!  Daar zullen heel wat warme chomelks , chocoladecakes, en chocolade ijsjes van gemaakt worden !!

Zondagmorgen werden we ook nog eens blij verrast met een paasontbijt aan huis ! Zonder dat wij van iets wisten bracht Jos 4 ontbijten voor ons.  Jos en Theresa zijn twee mensen die wij hier leren kennen hebben in Beerse, ( mensen op leeftijd) die een heel groot hart hebben voor elkaar en hun medemens ! Een pracht van een koppel !! 

Img00148

Img00010_1 Img00018_1

Als afsluiter natuurlijk de ROMMELMARKT !!! Het was onze bedoeling om samen met het gezin te gaan maar aangezien het weer niet echt schitterend was ( deze morgen althans niet), ben ik alleen gegaan ! en oohh wat een luxe is dat zeg bijna de zevende hemel !! hahaha Rustig op het gemak Alles kunnen bekijken !! Het enige nadeel, geen extra dragers! Hier enkele van mijn schatten....

Img00058_1 Img00060_1

Img00063_1 Img00065

een oud naaikistje ( was ik meteen verliefd op en zeker op de prijs 4 euro haha, toen ik ze zag staan dierf ik bijna de prijs niet te vragen , want meestal zijn die dingen erg duur ! maar toen ze 4 euro zei , heb ik nog nooit zo vlug betaald als toen ,denk ik !! ), een hele schoendoos vol knopen, ooh zaalig alleen nog maar nog naar te kijken !! Leuke restjes stof...... en mijn pronkstuk een grote schelp die ik ga gebruiken op de seizoenentafel als schelphuisje, er zit echt een deurtje in , leuk hé !!

Img00067_1 Img00069_1

Ik sluit mijn weekend dus tevreden en voldaan af ! Hopelijk jullie ook.  Morgen weer school en eindelijk dus tijd voor die berg strijk ! haha ( ik zou ook nog wel wat broeken moeten naaien voor Lander !! Maar nee eerst de strijk dus !

Misschien nog even dit als echte afsluiter van het paasweekend !

Img00020

Img00021

Overheerlijke zelf gebakken paasbroodjes van Oma ! Bedankt !!