Previous month:
april 2006
Next month:
juni 2006

pinksterfeest

Vandaag was het Pinksterfeest op school.  Dit feest staat in het teken van de oudste kleuters die volgend jaar naar de eerste klas gaan.  Het was dus een speciale dag voor ons !! 

Ik vertel even wat meer over de betekenis van het feest:

Met Pinksteren daalt de geest neer op de wereld en de mensen; hij verbindt de geestelijke krachten met de aarde. Hemel en aarde slaan een brug en sluiten als het ware een huwelijk.  De oudste kleuters krijgen hier extra aandacht, zij maken als het ware ook een brug tussen 2 werelden: die van de kleutertijd en de lager schoolperiode !

Elke klas had iets voorbereid en een kadootje gemaakt voor de pinksterbruid en bruidegom en voor de sterrenkinderen.

We hebben echt genoten van dit feest, spijtig zijn er nog geen foto's want er werd gevraagd om zelf geen foto's te maken, binnenkort worden de foto's uitgehangen in de school en kunnen we die bestellen.  Ik heb wel wat kiekjes van de voorbereidingen hier thuis.  Lander heeft een ketting gevlochten !!  en we zijn mooie veldbloemetjes gaan plukken.

Img00084 Img00078_2

en ik kon het ook niet laten om een wit armbandje te haken ( ze moesten trouwens helemaal in het wit gekleed zijn)

Img00070_1 Img00083

Img00080

en hier de kadootjes die Lander gekregen heeft

Img00086_1


5 jaar

Img00060_2

Onze jarige Stijn,  het uitpakken van zijn kadootjes was een zeer gelukkig moment, maar spijtig genoeg ook het enigste van die dag want Stijn is net voor zijn verjaardag ziek geworden, hij had hoge koorst en overal rode uitslag die erg veel jeukte.  Nu zaterdagavond is het al wat beter, maar af en toe krijgt hij nog een jeukaanval.  Niet echt leuk voor ons manneke en net op zijn verjaardag.  Het feestje is dus uitgesteld tot wanneer hij weer beter is.  Maar zoals je ziet op de foto was hij heeel erg tevreden met zijn knuffels.    Het zijn nu even zware dagen voor ons en veel tijd en zin om te posten heb ik niet echt.   Ik hoop nu op wat betere dagen En beter weer !!!!!!  Nu mogen we toch wel echt klagen over dat rotweer , niet?  ........klaag ,klaag klaag.........


grrrrrrrrrrrrrr

Dames en heren, zet uw schrap voor de leeuwenmodeshow !   

Img00037

Img00036

Img00038

Ik hoor mij leerkracht van het zesde leerjaar nog altijd zeggen tegen mijn mama, mevrouw,een echte breidame zal uw dochter nooit worden !  Ik haatte het vroeger echt dat breien,maar dat waren natuurlijk niet zo een leuke opdrachten !! haha.  Zodus mama, al je breihulp van vroeger, (hihi weet je nog) het is toch nie voor niks geweest !  en natuurlijk mag ik hier Miranda niet vergeten, ik heb ze nog nooit in het echt gezien, maar het is een wonderlijke vrouw een echt breiwonder, ze heeft me het patroontje bezorgd en de moed gegeven om eraan te beginnen. Bij de moeilijke delen van de beschrijving kon ik telkens rekenen op geweldige breihulp via email !  Miranda een dikke merci en een dikke knuffel !!

Img00034

Img00035

het etuitje voor zijn bijenwaskrijtjes is ook tot een goed einde gekomen !


regen en deadlines

Img00023_1

de hangertjes als kadootje voor de kindjes van zijn feestje, (Stijn zelf getekend en dan laten krimpen in de oven , krimpie dimpie, super leuk !!

Img00026_1

de kaartjes voor aan de bestellingen. De verpakking vind ik bijna even belangrijk als de inhoud, dus ja daar steek ik ook meestal wat werk in. een stukje zelfgeschept papier met een mooi kaartje erbij.

Img00029

Img00031_2

Het wiegenlapje en de bladwijzers in hun kadoverpakking.

Morgen is het de beurt aan Stijn zijn kadootjes, met in primeur de leeuw, ja ja hoor hij is goed gelukt !  morgen de foto's !


deadline

Deze week is de week van de deadlines ! Goed uitgeslapen begin ik dus aan deze drukke maar leuke week. Vrijdag is ook de grote dag voor Stijn, 5 jaar. Een supervol weekprogramma begint met het eindresultaat van mijn eerste bestelling,  Mijn mama vroeg 2 bladwijzers en 1 wiegelapje

Img00018_3 Img00019_1

Img00020_1

ik ben er eerlijk gezegd wel fier op dat het me gelukt is en ik vind ze heel erg geslaagd, ik heb er zelfs een heel klein beetje spijt van dat ik deze kleine kunstwerkjes moet afgeven, maar ik weet dan ook dat ze goed terechtkomen en dat ik er anderen een plezier mee doe.

de rechtse bladwijzer is voor een dame die 50 jaar wordt, vandaar dat het popje  een oud vrouwtje geworden is.  de linkse is voor een dame die herstelt van kanker, het popje draagt een grote schoudertas, gevulde met licht, warmte en Liefde.  Het wiegelapje is het allereeste popje van de zonnekindreeks voor een pasgebore

deze gaan dus naar hun nieuwe bestemming.  ik heb er met veel plezier aan gewerkt.

tot morgen met meer deadlines !


wat een schoonheid !!

Img00191

een streling voor mijn hart en ogen !! Echt waar.  Zoals ik hou van de natuur buiten hou ik ook enorm van de natuur een stukje binnen te brengen.  Onze seizoentafel is daar een mooi voorbeeld van ( dat komt ongetwijfeld nog wel eens tersprake bij hoekjes van mijn huis).  Deze bewerkte en toch o zo pure houten schaal is gemaakt door "Sjokke", een mentaal gehandicapte man.  Vroeger was hij enkel in staat om ajuinen te pellen en te snijden, echt, dat was het enige wat hij deed, maar dat maakte hem niet echt gelukkig, tot hij in het houtatelier mocht gaan werken,  en zoals je ziet is die man helemaal opengebloeid !!! Toch prachtig !!  Dit verhaal erbij maakt het werkstuk nog 110 keer mooier.  Elke keer ik er naar kijk, krijg ik kriebels op mijn rug !

Img00192_1

hout bewerken, ..................... ooh een stille droom van mij.  Ik ben het toch ooit eens van plan om te doen, misschien valt het enorm tegen, dat kan...... maar ik denk het eerlijk gezegd niet. Maar dat is dus toekomstmuziek. 

NU................. ooh wat ga ik genieten van deze schoonheid in ons huis !!

een lekker stormachtig weekend gewenst voor jullie! en tot maandag !


hoekjes van mijn huis

Een zeer veel gebruikt plekje in huis !  Het computerhoekje. Tot voor kort moesten mijn schat en ik "lotje trek" doen om aan de pc te zitten, vanaf nu heb ik de computer bijna altijd tot mijne beschikking aangezien er een laptopje is komen bijwonen in ons huis.  JOEPIE !!!!!!!!   Naast artikels schrijven op mijn blog gebruik ik de pc ook voor foto's op te slaan en te bewerken, het internet af te schuimen en e-mails te versturen , om je een beeld te geven van mijn email activiteit.  Van september tot nu heb ik 1279 mail ontvangen en 985 verstuurd.  Als ik er zo even bij stil sta is de pc en het internet een belangrijk gegeven geworden.  Ik weet eigenlijk niet of ik nog zonder kan????....................... nee ik denk van niet !

Img00187

De tas die je rechts op de foto ziet is een van mijn lievelingstassen, er staan roodborstjes op ( ik wilde er net nog een close up van trekken maar de batterij is leeg en ik heb er deze keer geen opgeladen, oeps vergeten) enfin als ik aan de pc werk, heb ik die dus meestal wel bij, gevuld met heerlijke kruidenthee ( mét suiker of honing).  Mijn schermbeeld op de pc vind ik zelf ook fantastisch, het zijn de efjes bij maanlicht,  Linde is er ook zot van en wijst telkens naar de het scherm om de elfjes te zien.

Moonrise


kiddley

Naast het creatief bezig zijn, spendeer ik redelijk wat tijd achter de PC.  Op zoek naar leuke verhalen of ideeën.  En vandaag prijs ik mezelf weer gelukkig.  Via een blog die ik dagelijks lees ontdekte ik deze site.

Kiddleylaunch_1

Het ontdekken van zulke sites is ontzettend leuk maar ook erg verslavend, er gaan letterlijk uren voorbij als ik goed op dreef ben op het internet. Gelukkig heb ik ook avonden dat ik uren in mijn knutselkamer ben, dan vergeet ik ook echt de tijd ( en er is boven geen uurwerk) dus als ik moe ben stop ik, maar meestal is dat ver boven mijn normaal bedtijduur.


aaike

Ik heb voor Linde enkele maanden geleden een zakpopje gemaakt, het tweede in de rij van de reeks zonnekindpoppen, die mee de evolutie van het kind volgen.  een leuke link vind je hier .

Het popje is echt haar lieveling, ze gaat er telkens mee slapen en dan neemt ze het met beide handjes vast en duwt het tegen haar buikje of hoofdje.  Als ik haar een nachtzoentje geef steekt ze het popje ook omhoog, en moet ik popje ook een zoen geven, waarna zij dan ook een zoen geeft aan haar popje ! Het is echt super om te zien.

Weet je het is altijd schattig als je je kind een pop ziet knuffelen maar dit geeft me zoveel meer waarde omdat ik deze pop speciaal voor haar gemaakt heb.  Het is net alsof zij de Liefde voelt waarmee ik ze heb gemaakt.

Img00137_4


Nog 11 dagen

Nog 11 dagen en Stijn wordt 5 jaar !!  ooh wat word ik oud!!( dit is een bijkomend verschijnsel van mij want ik nader de dertig , ja en dat klinkt nog niet echt als muziek in mijn oren, ik heb nog 1 jaar en 1 maand om er al aan te wennen !) ja mijn kleine stijntje wordt er al 5 !!  Is er ergens een toverspreukje waardoor ik dit kan tegenhouden ?? waardoor ze klein  blijven.    Misschien maar goed dat dat niet bestaat, elke leeftijd heeft dan weer zijn eigen charmes ! ( en ja dat maak ik mezelf ook wijs hoor voor mijn dertig hihi)

maar ik ben aan het afdwalen, nog 11 dagen om heel wat af te werken! 

Vandaag hebben Stijn en ik de uitnodigingen gemaakt, hij wil dolgraag een dierenfeest......en een dierenfeest zal het worden dus!  Ik ben al ijverig op zoek gegaan naar leuke dierenspelletjes.  Over het diereneten moet nog wat nagedacht worden !

Img00182

De kadootjes................

een grote tijger( was absoluut zijn liefste kadoo) is net deze week aangekomen met de post, rechtstreeks uit afrika !! ( ?) ..................  Nee hoor ik heb een grote tijgerknuffel gevonden op een tweedehands site, in prima staat !  ( dat geeft mij altijd zo veel voldoening als ik dingen tweedehands kan kopen, bijna een kick (?)(!)                                                                                 Img00185 

dit moet straks een leeuw worden !! ik heb er eerlijk gezegd al erg voor gezwoegd, zo ziet het er erg simpel uit maar de beschrijving is dat echt niet ! MAAR ik geef niet op, die leeuw zal af geraken !!!

en dan is er nog een etui voor zijn bijenwaskrijtjes, daar moet ik nog aan beginnen.  Het idee zit heel goed in mijn koppie en daar lijkt het simpel! ( euh euh)