Previous month:
mei 2006
Next month:
juli 2006

't is vakantie

jiehaa, 't is vakantie !! en we gaan er direkt een lap op geven !! Morgenvroeg met het tsjilpen van  de vogeltjes vertrekken wij richting zee, Olé!! En we nemen heeel goei weer mee,............jaja we zullen ook nog wat achterlaten voor jullie !  een hele week genieten van de zon, zee, ijsjes, wafels, avondwandelingen en .........  ooh zaalig ,we kijken er echt naar uit !! 

hmm er is wel een klein nadeel, ik zal dus waarschijnlijk niet kunnen posten op mijn blog. Ik kan natuurlijk wel naar de bib gaan , maar als het zo'n strandweer is , zie je mij niet in de bib rondwandelen natuurlijk.  Er is ook nog wel een kleine kas dat er iemand in onze buurt draadloos internet heeft, en dan kunnen wij met onze laptop wel op het net !! Maar dat is dus nog een vraag.  In ieder geval ik ga er niet van wakker liggen, als het zo is , dan is het zo. Dan maar een weekje geen internet, het zal me geen kwaad doen ! Hoewel........???????

Alles is hier dus gepakt en gezakt

Img00081_4 Img00083_1

en nee , we gaan niet voor 3 maanden weg, het is spijtig genoeg maar 1 week. Wat bagage betreft ,kan je beter een hele maand weg gaan, je moet toch bijna evenveel meenemen.

Gisteren was het de laatste schooldag voor onze jongens, er was nogeen klein afscheidsfeestje voor de kleuters die naar de eerste klas gaan.  Ze hadden een poppenspel voordereid en er werden kadootjes uitgedeeld.

Img00061_4 Img00063_4

Img00065_2

Img00080_3

Lander kreeg dit kadertje, met de prent  van VROUW HOLLE !!

en hier is dan eindelijk het popje dat ze zelf gemaakt hebben ! het is echt prachtig geworden !! Enkel maandne geleden, had ik hier huisnaaiwerk voor mee gekregen

Img00069_5

Het slaapzakje heeft hij ook zelf geborduurd !! ja echt , dat heb ik zelfs nog nooit gedaan ,geborduurd.  Hij is aardig op weg om in mijn voetsporen te treden hé !!

Img00071_1

De wol om het popje te vullen hebben ze eerst zelf van het schaap "geplukt" , dan gewassen en gekaard.

Img_0104_5

Img_0095

Ik wens jullie allemaal een mooie start van de vakantie en tot binnenkort, dikke knuffel voor jullie allemaal !


hoekjes van mijn huis

Had ik jullie al verteld over mijn regenboogtafel!!  Als verjaardagskadoo van mijn schatteke heb ik een ongelooflijk mooi tafelkleed gekregen in de kleuren van de regenboog.  Het ligt nu te pronken in de living.  Het brengt zoveel meer kleur en warmte in ons huis !!  Ik ben er echt verliefd op !!  Img00077_4

Img00080_1 Img00081_3

Zeg nu zelf, daar kan je je ogen toch niet vanaf houden hé !  Bij deze nog eens bedankt hé schatteke !

En om in de regenboogstijl te blijven een elfenregenboogmobiel

Img00075

Ze hingen daar perfect op hun plek , boven het regenboogkleed.  Ondertussen hebben de elfen een nieuw huisje gevonden.  Het was namelijk een verjaardagskadootje voor mijn papa. 

Regenbogen zijn altijd al erg fascinerend geweest voor mij, ik vind het op de eerste plaats sowieso al een verwondering dat er zulke mooie kleuren kunnen ontstaan aan de hemel.  ( En ja ik weet ook wel dat daar een wetenschappelijke uitleg voor is , maar voor mij betekent een regenboog veeel meer dan wetenschap)  Laat ons zeggen dat ik het beschouw als een teken van God, iets zichtbaars dat wij hier als mens kunnen waarnemen.  Zo was er de avond van onze verhuis, toen we met de bestelwagen op de autostrade reden een prachtige regenboog aan de hemel, wel dat zal ik nooit vergeten !! Dat was voor mij een teken ,dat we een goeie beslissing genomen hadden en dat we gesteund en geholpen worden.  Een tweede verhaal was 2 jaar geleden.  Ik was boven in de kinderkamer, toen ik plots buiten een regenboog zag verschijnen, vanaf dat moment wist ik gewoon dat ik zwanger was, hoewel ik nog geen test had gedaan of nog niet echt overtijd was, het was een heel sterk gevoel !!  Na enkele dagen bleek uit de test dat ik zwanger was !  Een regenboog geeft niet alleen kleur aan de hemel , het kleurt ook je leven, als je er even bij stil staat tenminste.


't is zover

waar we allemaal al lang op zaten te wachten.  Linde in beweging !! Welilswaar niet op haar handjes en knieën.  Als ze nu iets leuks ziet , schuift ze er naar toe, i.p.v. te zagen naar mama om het toch maar te kunnen pakken.

Het poepschuiven zit echt wel in de familie, want Lander heeft dit ook gedaan !

Img00058_2

Hé wat is dat daar allemaal, dat zal ik toch van dichterbij moeten gaan bekijken

Img00060_3

Img00061_3

ik kom eraan hoor

Img00062_1

aah leuk die slingertjes

Img00066

PIEP en hier ben ik dan

Img00063_2

Img00067_2

oké, dit heb ik gezien, wat is er verder nog te beleven

Img00068

Img00069_3

volgende keer meer over de belevenissen van Linde !


bessenoogst

Img00041

Vandaag zagen onze besjes er echt wel plukklaar uit, deels al opgegeten door de vogels maar toch nog een vol bakje om van te smullen.  Bij smullne zal het blijven , confituur ed. Daar hebben we spijtig genoeg iets te weinig bessenstruiken voor.

Img00039_1 Img00044_3

Img00047_1

Img00040_1


van rommel naar schat, of wat had je gedacht !

Img00014_2

Een kadoo !! en wat voor één, ja, wat sommige mensen zouden weggooien, daar ben ik reuzeblij mee.  Kleine kartonnendoosjes om nog zelf te vouwen, houten kralen, dunne elastiek en een soort isomo ( je kent dat wel waar appelen en peren zijn in voorverpakt, ik hoor jullie tot hier denken , wat moet je daar nu mee, wel die isomo doosjes gebruik ik om mijn popjes in te pakken of om iets anders als kadoo te verpakken, heel handig, ook erg goed om kaarsvet op te leggen als je kaarsen maakt, of als schildersbordje voor de kindjes, kortom veel wat de mensen weggooien, geef ik een tweede kans haha. 

Zo heb ik eens aan Jurgen zijn collega's gevraagd om alle soorten plastic dopjes bij te houden, in een  mum van tijd had ik een hele doos bij elkaar verzameld, deze heb ik gebruikt voor een knutselproject in school. 

Houten wijnkistjes, sigarendoosjes, luciferdoosjes,smeerkaasdoosjes,glazen flesjes en potjes, schoendozen om dat allemaal in op te bergen kortom.... you name it,..... 

Img00027_4 Img00018_5

Img00030_2 Img00033

Img00035_2

Zulke prullen ooh dat woord doet pijn in mijn oren nee ik zeg liever schatten, kunnen mij echt gek maken.  Als ik zulke dingen krijg, dan begint het hierboven allemaal  op hol te slaan, het is nog net iets erger dan een bezoek aan de kringloopwinkel ( reden: omdat ik het zo fantastisch vind dat wanneer mensen iets wilen weggooien eerst even aan mij denken !!, klinkt gek jaaja weet ik, maar daar trek ik me niets van aan, hoe gekker hoe beter). Allerlei nieuwe ideeën en mogelijkheden vliegen dan door mijn hoofd, qua ideeën dus nooit gebrek alleen zou ik graag eens een kadoobon met extra tijd krijgen, want oo die heb ik echt wel tekort.  En zeker als je mijn schatkamer bekijkt, waar al deze schatten opgeborgen liggen.  Af en toe moet ik alle deuren en kasten nog eens opendoen , anders vergeet ik wat ik nog heb ( euh euh hahaha).  één van die kasten is trouwens hooooog dringend aan wat orde en struktuur nodig, en ik ben er zeker van dat ik daar ook nog veel schatten in zal terugvinden, jaja opruimen is niet altijd vervelend , haha het geeft voldoening en levert heel wat nieuws op.  Dat zal een werkje voor tijdens de  vakantie worden.

Img00015 Img00017

Img00021_1 Img00022_1

de moet-dringend-opgeruimd-worden kast !

Soms vraag ik me wel eens af of dit gedrag normaal is , gelukkig heb ik onlangs hilde ontmoet, die ook "last" heeft van dat gedrag, hoewel ik nog niet echt weet in welke graad zij het heeft ! Maar ik ben al blij dat  ik niet de enige ben .  Ja en nu ik er zo over nadenk, heeft mijn mama daar ook wel wat last van, misschien niet in zo erge mate, maar toch, de appel valt niet ver van de boom.  Ik vrees hoe meer plaats ik zou hebben , hoe meer ik zou verzamelen,............ een kringloopwinkel voor naaispulletjes en wegwerpartikelen , dat zou nog eens iets voor mij zijn !!  Hmm hoewel er dan niet echt veel zal zijn om verder te verkopen aangezien ik het allemaal zelf zou gebruiken haha. 

Het enige nadeel hieraan is ( als dat er al één is, want we bekijken de dingen altijd langs de positieve kant ) is natuulrijk de opbergplaats én het soms tot hier( boven zijn hoofd dus) zitten van al die "rommel" bij mijn lieftallige wederhelft, hé schatteke, gelukkig weet ik je heel goed om te praten als het je allemaal te hoog zit, en ja zoals ik al zei op tijd en stond eens opruimen en wat orde scheppen, dat doet wonderen! Nu vraag ik me af, of Jurgen al af wist van dit trekje van mij voor dat hij met mij trouwde, hmm ik weet het niet zeker, ik veronderstel van wel hoor, en ja nu is het toch te laat, " elkaar liefhebben in goede en slechte dagen ,met goeie en minder goeie eigenschappen" !!!!.  hahaha

Lang leve mijn schatten !

P.S. Bij deze ....... voor je dus iets herbruikbaars weggooit, ...... denk....... Mama Ilse !! hihi


St jan

Img00084_1

St jan,St jan, St jan die komt er an !! Zon, zomerse spelletjes, dansen ,zingen, lekker eten en vuur !! Alle ingredriënten voor een geslaagd st jans feest.

Img00094 Img00100

Img00110 Img00112

St jan is de dag van Johannes de Dooper en een echt zomerfeest. We kunnen volop van de natuur genieten en van de zon die op haar hoogste punt staat.  Wij zijn naar buiten gericht en genieten van de warmte en de zon, precies het tegenovergestelde van de winter ,wanneer we ons terugtrekken in onze warme huisjes !

Img00097_3 Img00102

Img00117

Het vuur !!  Vol spanning zaten ze te kijken naar het vuur.  De traditie is dat alle kindern ouder dan 6 jaar over het vuur mogen springen.  Lander was er nogal ongerust over !!  Maar ....... uiteindelijk heeft hij toch durven springen. Met aan weerszijden een juf Links zijn huidige kleuterjuf en aan de rechts zijn toekomstige juf van de eerste klas, een mooi symbolisch gebaar.  Een knappe en gedurfde sprong en dat is het ook wel letterlijk en figuurlijk ( van kleuter naar eerste klasser) hij heeft hier de moed voor gevonden en heeft iets overwonnen ! Knap gedaan Lander !!

Img00123_1

Papa wilde zeker zijn dat hij alles op de foto had staan , bijgevolg dat hij dus iets te vlug op het knopje heeft gedrukt !!

Img00126_1 Img00127

Even al wat kennis maken ,terwijl mama's en papa's alle picknikdekens klaar legden. Linde heeft haar heel de avond super goed geamuseerd, zo veel dingen te zien en te eten ,wat had je verwacht !!   Een heel mooie en leuke dag, lang leve de zomer !!!!

****************

Voor diegene die interesse hebben voor de diepere betekenis van het St jansfeest ,is hier wat meer uitleg:

Sint Jan is het laatste jaarfeest van het schooljaar. Het is een blij feest, met bloemenkransen, zang en dans, met vuur en vrolijkheid. We lijken zorgeloos te zijn en genieten van zon en buitenlucht. Maar, is dat het? Is dat het hele Sint Jansfeest, met z'n allen gezellig plezier maken rondom een vuur? Of is er ergens een diepte aanwezig, een onderstroom die we niet firect herkennen?
Laten we eens bekijken wat in het algemeen de jaarfeesten kenmerkt. Het ritme van de natuur, van de aarde, zou je in de eerste instantie zeggen. Een ritme waarin wij zelf meebewegen. Zo ervaren we in de herfst en de winter een weg naar binnen. Letterlijk door ons steeds meer in ons huis terug te trekken, figuurlijk door in toegenomen concentratie ons op onze taken toe te leggen. Overeenkomstig bewegen we in de lente en de zomer meer naar buiten. Tegelijk met het groeien en bloeien van planten en struiken zoeken we meer de buitenlucht op, denken aan vakantie en ontspaning en verliezen onze doelen wellicht even wat uit het oog.
De jaarfeesten nu vormen een soort ankerpunten in het jaar waarin het ritme van de natuur even scherp naar voren komt. Ze maken ons wakker voor wat op dat moment vanuit de natuur op ons toestroomt.
Er is echter meer aan de hand. Bij het bewust en doorleefd vieren van de jaarfeesten vindt er nog iets anders plaats. We beleven in onszelf dan juist iets wat recht tegenover de uiterlijke natuur staat. Zo laat het Michaëlsfeest ons inzien hoe we tijdens de afbraak in de uiterlijke natuur juist dan innerlijke motieven of idealen kunnen ontwikkelen. Het kerstfeest op haar beurt brengt ons temidden van de diepste duisternis het geschenk van het grote licht. En het paasfeest, dat het begin van de lente ofwel van het nieuwe leven markeert, laat ons stilstaan bij de kruisiging en de dood van Christus.
Kennelijk is er steeds sprake van een tegenbewegin. Deze tegenbeweging is ook steeds innerlijk van aard, en precies tegengesteld aan het uiterlijke natuurbeleven. Dat is opmerkelijk. Een extra spanningsboog ontstaat hier. Het lijkt erop dat we onszelf innerlijk het sterkst beleven als we met een uiterlijke tegenpool geconfronteerd worden.

Hoe zit dat bij het Sint Jansfeest?
Het is midzomer, de zon staat op haar hoogtepunt aan de hemel. We geven ons over aan licht en warmte, aan strand en water, aan bossen en buitenlucht. We ervaren de ontspanning, het even niet zo nodig hoeven. Daarbij maakt zich vaak een zekere loomheid van ons meester. Zeker als de temperaturen boven de dertig graden komen, worden we enigzins dof in ons bewustzijn.
Sint Jansdag (24 juni) is de dag van Johannes de Doper. Hij was het die Jezus tot Christus doopte in de Jordaan. Hij was het die met zijn grote gestalte zoveel licht en warmte in zich droeg, die zichzelf in dienst stelde van diezelfde Christus. In zijn eigen woorden: 'Hij moet groeien, ik moet afnemen". (Joh. 3:30)
Sint Jansdag is de tegenpool van de kerstnacht. Het uiterlijke licht en de uiterlijke zonnewarmte staan hier tegenover de geboorte van een nieuw innerlijk licht in de diepste duisternis.
Johannes maakt zijn eigen persoon ondergeschikt aan dit nieuwe licht dat komen gaat. Alsof hij wil zeggen: laat het licht van mijn en onze uiterlijke zon afnemen, probeer de Christusimpuls (de innerlijke zon) te laten groeien.
Zo is het Sint Jansfeest bij uitstek het feest van de tegenpolen. Het vormt het centrale thema daarin. De natuur treedt maximaal naar buiten. Het is verleidelijk voor ons daarin mee te gaan. Niet alleen door ons aan de zon zelf over te geven (op het strand bijvoorbeeld), maar ook door een sterke gerichtheid op ons aan de aarde gebonden ik (onze uiterlijke zon).
Om onszelf niet te veel te verliezen -inzelfvergenoegzaamheid, in oppervlakkigheid- is het essentieel juist in de Sint Janstijd ons bewust te worden van ons eigen 'innerlijke licht'. Dat probeert Johannes de Doper ons aan te reiken: 'Hij moet groeien, ik moet afnemen'.
Zoals dat ook in de natuur gebeurt: vanaf Kerstmis worden de dagen weer langer, schijnt de zon geleidelijk meer; vanaf Sint Jansdag worden de dagen juist korter, schijnt de zon dus minder.
De periode rond het Sint Jansfeest vormt de tijd van ommekeer. Zowel voor ons persoonlijk, als in de natuur. Het zijn niet onze persoonlijke successen in de uiterlijke wereld die ons verder brengen. Die doen er in feite niet toe. Uiteindelijk valt dat weg, neemt dat af, precies zoals het aantal uren uiterlijk zonlicht afneemt. Sint Jan roept ons op ons naar binnen te keren, om het vuur en het zonlicht in onszelf te ervaren.
Dat is, temidden van alle vrolijkheid en uitbundigheid, de onderstroom in het Sint Jansfeest, De boodschap om het indeze tijd van het je overgeven aan de buitenlucht, van erop uit trekken, vakantie vieren, om dan het innerlijke leven een kans te geven zich te ontwikkelen. Word je temidden van de zomerse ontspanning bewust van de tegenpool in jezelf. Vorm de uiterlijke zonneschijn, die ons loom en dof maakt, om tot een wakkere innerlijke warmte en liefde voor het leven. Ontdek dat het wezenlijke slechts zichtbaar is in het hart.

Het Sint Jansvuur:
Op talloze plaatsen in Europa worden nu nog op 24 juni Sint Jansvuren ontstoken. Dit gebruik stamt uit voor-Christelijke tijden. Men kende aan het vuur een reinigende werking toe en ook de boze geesten konden erdoor worden verjaagd. Sprong men door de vlammen van het vuur, dan was dat om ongeluk en ziekten te overwinnen. Nog steeds springen de jonge paartjes over het vuur in de hoop daardoor gelouterd te worden en samen een gelukkig leven te kunnen leiden.

uit:
Van herfst tot zomerFred Tak
Van herfst tot zomer
Fred Tak


artiesten aan het werk in hoekjes van mijn huis

Img00046

de jongste artiesten van de familie aan het werk.  En zoals je ziet heeft elk zijn plekje, Stijn mag de bovenste helft gebruiken en Lander de onderste, mooi gescheiden door een krijtstreep over heeel het bord !!  Jaja daar maken ze hun regels wel erg duidelijk in! haha.  Het bord hangt in onze keuken en is zelf gemaakt, een mdf plaat beschilderd met bordverf, heel simpel en heeel leuk, ook voor kleine ( liefdes)boodschapjes naar elkaar te schrijven.

Img00053_2

Het afgewerkte kunstwerk !! Ze kregen het plots in hun bolleke om sneeuw te tekenen ,jajaaja SNEEUW halloooo !! de zomer is net begonnen.........Zou dat een slecht voorteken zijn.  Neenee Ilse niet beginnen met uw voortekens en symbolen hé.  Ik denk zon ,ik ben zon !! 

En eergisteren was het wel een heel speciale dag, buiten het begin van de zomer , is ook de tandenfee langsgekomen, en deze keer wel voor twee tanden tegelijk !! Er lagen dan gisteren ook twee fonkelende muntstukjes onder zijn hoofdkussen.  Eergisterenmorgen was er een tandje onderaan uitgevallen bij lander, vol verwondering viel plots 's avonds ook nog een tweede tandje bovenaan uit.  Ik hoop alleen dat het niet zo blijft verder gaan ,want dan eten we straks alle dagen pap. (Bwaa) Maar hij is zo fier op zijn mond zonder tanden hahahaha, ja klaar voor de eerste klas dus hé..............fotoreportage, LANDER MET ZONDER TANDEN !!!!

Img00048 Img00047

Img00051

Nog een zonnige dag toegewenst aan jullie allemaal !!


Laatste rit!

Jaja vandaag is het zover! Vandaag is onze redactrice jarig! 29 jaar! Ook zij ontsnapt niet aan de tramwissel.... haar laatste jaar op tram 2 ...oeioeioeiImg00001_3 Img00003_1

Schat wij wensen jou een geweldige verjaardag toe! Geniet van je dag en van je jaar. Laat jou vandaag maar eens verwennen, zoals wij dat gewoon zijn van jou! Je bent gewoon een geweldig neen wat zeg ik, een supermama een fantastische vrouw! Ik ben blij en fier dat ik je man mag zijn! Je bent er altijd voor ons en je doet dat met al je liefde. Geweldig gewoon!

GENIET VAN DE AANDACHT EN VAN JOUW DAG!!!

PROFICIAT VAN UWE SCHAT, LANDER, STIJN EN LINDE!!!


Zomer

21 juni !! Midzomer !! De langste dag van het jaar.  HMM spijtig genoeg dit jaar met een lading regenbuitjes die ons overvallen, Maar dat weerhoudt me niet om in volle glorie de zomer te beginnen en te vieren !!  Over vieren gesproken, gisteren heb ik weer een fantastische avond gehad samen met Hilde ! En ja er is weer een tweeling geboren, deze keer de vuurmannetjes.  Midzomer oftewel St Jansfeest kan niet zonder kampvuur !!  Een echt zomerfeest dus.  ( dat staat ons trouwens vrijdag nog te wachten, ben benieuwd !)  Maar goed nu dus over vandaag.  De zomer, een zaalig seizoen, ik hou echt wel  van de zomer,lange zomeravonden, barbecue, fietstochtjes Mét  ijsjesstop onderweg , en natuurlijk hopen waterpret.

onze seizoentafel is ook al in zomersfeer. Het zonnetje staat hoog aan de hemel te stralen en het kampvuur is aan het branden met de hulp van ons vuurmannetje natuurlijk.

Img00019_2

Img00040

Img00018_4 Img00039_2

Img00044_2

Een bezoekje aan Hilde, is telkens een hele verwennerij, naast de gezellige babbels en de knutsels die we maken, is er ook telkens een heel warm gevoel dat heeel lang blijft nasudderen, waar je zo nog dagen nadien van kan blijven genieten.  en gisteren was wel een hele verwennerij, want ik werd verrast door een ongelooflijk mooi verjaardagskado, ( twee daagjes te vroeg maar ik mocht het toch al open doen hihi) En wat voor een kadoo, mijn oogjes gingen plots heel erg fonkelen en ik denk dat mijn glimlach bijna leek op een breedsmoelkikker.  Ik hou jullie niet langer in spanning, hier is de foto van mijn kado

Img00042

een mooi herfstpatroon voor een oogstwinkel + de benodigdheden.  Rechts een prachtig zelfgemaakt bloemenspeldenkussentje met zelf versierde speldjes en links een klein handig schaartje in een wonderlijk mooi zelfgemaakt etuitje.  Ja ik gebruik hier ongelooflijk veel superlatieven maar ik ben hier dan ook heel erg blij mee.  Bedankt Hilde !! Dit is een streling voor mijn handen, ogen, hart en ziel !!  Ik ga er erg van genieten !!

Dikke kus en knuffel


mijn kleine helpster

Nog even "snel" wat foto's plaatsen en dan de laatste voorbereidingen treffen voor ons knutselavondje ,morgen bij Hilde. Ik ga vanavond alvast een poppenhoofdje maken, dan kunnen we morgen verder met de afwerking en is de kans groot dat we het projectje kunnen afkrijgen op één avondje.  Deze week zeker dus knutselbeeldmateriaal.

Vandaag heb ik ander leuk beeld materiaal

Img00029_1

Mijn washelpster, hoewel zij er alles uitgooide wat ik erin stak !!

Img00030_1

Vrijdag vieren we op school het St.Jan feest, oftewel midzomer !  iedereen wordt gevraagd om een hoofdgerecht , dessert en drank mee te brengen.  De traditionele drank voor dit feest is ( naargelang ik vernomen heb) vlierbloesemsiroop , hier wordt dan een soort coktail van gemaakt met vlierbloesemsiroop, fruitsap en bruiswater !! Geef toe,het klink wel sprankelend lekker hé !! De siroop heb ik dus al in huis, ik deel jullie even deze foto omdat ik van zulke dingen echt kan genieten. Een simpel doekje boven op de pot als versiering, de kleuren van het kaartje , alles is gewoon weg perfect, en het is zoals ze zeggen het oog wil ook wat !

Img00036_1