Previous month:
juni 2006
Next month:
augustus 2006

koopjes

Zonnebloem_1

31 juli, de laatste soldendag, HET moment om nog even langs de stoffenwinkel te lopen.  4 leuke stofjes zijn de aanwinst van vandaag geworden, het groene, is dikke tricot voor Linde haar knuffelpopje en de andere worden broeken voor Lander en Stijn.  De stofjes waren allemaal -50%.  De broeken komen wel onderaan de lijst te staan, want ik ben eerst nog met vannalles anders bezig.  Twee kraamkadootjes , een moederdagkado, en een verjaardagskado.  De deadline van deze projecten liggen erg kort op elkaar, dus hoewel de broeken onderaan de lijst staan , zullen ze snel aan de beurt zijn haha.  Ik zou ze graag maken voor het begin van het nieuwe schooljaar, met frisse broeken klaar voor een frisse schoolstart.

en voor de nieuwsgierigen onder jullie, neee ik ben nog geen meter geworden, het kindje laat op zich wachten !! maar ik hou jullie op de hoogte.


zonne-bloem

Zonnebloem

een vrolijke gele kleur bij het binnenkomen van onze zijingang ! Dit is een zaadje dat twee winters overleeft heeft en nu beslist heeft om uit te groeien tot een prachtige zonnebloem. De Zonnebloem is een van mijn favoriete bloemen, ik vind het ongelooflijk hoeveel kracht er in zo een klein zaadje zit, als je ziet hoe groot zo een bloem wordt.  Door de zonnebloem ben ik ook van de kleur geel gaan houden, ja klinkt mischien gek maar zo is het wel, gele bloemen waren vroeger niet echt mijn lievelingen, tot ik de kleurschakeringen zag van een zonnebloem.  Kortom een zonnebloem betekent meer voor mij dan zomaar een bloem, ze symboliseert de natuurlijke krachten, waar ik maar al te graag een stukje van wil meepikken.


hoekjes van mijn huis

Img00085_1

De boekenrekjes in de living.  De kleine kastjes zijn wijnkistjes die ik behandeld heb met bijenwas ( ruikt heerlijk !!) Het grote kastje zijn de voorleesboeken boeken van Lander en Stijn en in het kleine kistje rechts onderaan zitten de boekjes voor Linde, net op haar hoogte !

Img00086_2

Lander en Stijn zijn verzot op verhaaltjes lezen, of beter gezegd voorlezen door mama of papa.

Vroeger was dit de plek van de televisie, Er waren toen al wel afspraken en bepaalde tv dagen, maar eerlijk gezegd, missen ze de tv niet, af en toe mogen ze  een film of documentaire zien op de computer.  Wijzelf missen de tv ook niet echt, we merken zelfs dat we meer tijd hebben om dingen te doen maar tegelijkertijd ook minder tijd omdat je veel meer doet. En als we dan toch eens nood hebben aan een film of zo dan gaan we toch gezellig naar de cinema !


beauty

Rommelmarkt_001

iets waar ik al lang van droomde, een (klassieke ouderwetse) leren handtas.  ik had die natuurlijk al veel langer kunnen kopen maar ik kan het niet over mijn hart krijgen om voor een handtas veel geld neer te tellen.  en geloof het of niet deze beauty zag ik vanmorgen op de rommelmarkt voor 1 euro !! ja echt !!

Rommelmarkt_004 Rommelmarkt_003

een volle doos houten kralen en een stoffen rugzak die ik zomaar gratis meekreeg.

Rommelmarkt_005 Rommelmarkt_006

we waren ook op zoek naar een houten loopwagentje voor Linde.  Spijtig genoeg niet gevonden, wel dit boek ( houten speelgoed zelf maken) MET de beschrijving voor een houten loopwagentje !!  Jurgen weet dus wat te doen hihi!

En last but not least kwam ik een klein weefgetouw tegen, de dame deed het weg voor 3 euro, ideaal vond ik om het eens te proberen.  Ik heb het al wat staa nbelijken maar verder kom ik niet echt hahahahaha !  Ik hoop eerlijk gezegd dat Hilde hier wat van kent.  In ieder geval zal dat een leuk winterjobke zijn.

Rommelmarkt_007

Deze namiddag hebben we ook beslist om morgen voor twee dagen naar zee te gaan bij mijn ouders, Dat wordt dus weer genieten.  Tot woensdag allemaal !!


hoog en droog

We zijn weer volop in vakantie stemming !! jiehaa, gezellig met zijn allen samen, Jurgen heeft weer een weekje vakantie en het goeie weer is ook nog steeds van de partij.

Gisteren was het heuse ballonmeeting !!  een spektakel ! Prachtig om te zien hoe 38 luchtballons worden opgesteld, uitgerold en opgeblazen, een heel werkje !  Ik heb luchtballonnen altijd al speciaal gevonden.  En dat wist jurgen 10 jaar geleden ook al, toen heeft hij me verrast met een echte luchtvaart.  Hij had voor mijn verjaardag een mini luchtballon gemaakt, en dat was ook HET moment !! De dag dat hij me ten huwelijk vroeg !!  Spijtig genoeg kon de ballonvaart niet dezelfde dag doorgaan wegens slecht weer, maar de week daarna hebben we kunnen genieten van een fantastisch vlucht.  En ik weet nog altijd heel goed, hoe ongelooflijk stil het daarboven  is, ook voel je geen wind, gewoon puur genieten.  Dat ga ik ooit zeker nog eens terug doen, als de kinderen wat groter zijn dan kunnen ze ook mee.  Want dat zien ze wel zitten en liefst van al met zo een speciale vorm !!

Ballonmeeting_016

Ballonmeeting_030 Ballonmeeting_059

Ballonmeeting_040 Ballonmeeting_044

Ballonmeeting_070 Ballonmeeting_072

de terugrit ! Stijn was al snel in ballondromenland, Lander en Linde waren nog volop feest aan het vieren.


bedankt Hilde !!

Boek

Deze boeken had Hilde gisteren voor me meegebracht !! Die dino's zien er echt fantastisch uit, en zoals de jongens hier gefasineerd zijn door dinosaurussen !

Ondertussen heeft het hier deze nacht al flink geonweerd, de wol is wel al allemaal gewassen.  Nu dus enkel nog verder uitpluizen.  Iemand zin in bezigheidstherapie?  Kom maar af !!

Ik wil graag nog even wat kwijt over iets heel anders.  Het mag dan wel volop zomer zijn en puur genieten, toch is het hier erg druk met de kinderen fulltime in huis.  Aan tijd voor mezelf kom ik niet echt, en tegen dat ze 's avonds in bed liggen, heb ik de fut niet meer om aan iets te beginnen. Gevolg dat ik zelf dus vervelend loop en het dus niet kan opbrengen om met de kinderen te spelen.  Tegen de avond loop ik dan nog vervelender omdat ik niets gedaan heb met de kinderen, en wat is het zonde om een mooie dag verloren te laten gaan. Maaaar......Gelukkig zijn er van die mooie Reikimomenten die je er weer bovenop helpen, en je de kracht geven.  Gisterenavond was zo een mooi moment, ik heb Hilde een reiki behandeling gegeven en dan zit je zelf natuurlijk ook mee in de energie. En zoals toeval niet bestaat, was het nu dus ook het perfecte moment ! Zowel voor Hilde als voor mij. Ik hoop dat het Hilde ook zoveel nieuwe kracht gegeven heeft !

Ik vind het belangrijk dat de kinderen een leuke vakantie hebben, het is dan soms wel en echte opdracht voor mij, maar ik kan er ook zo van genieten, en dat genieten ga ik bovenaan zetten. Vakanties zijn intense momenten, en het ligt aan ons hoe we ze invullen ! 

Zo de dingen wat van je afschrijven is al een 'genezing' op zich !  bedankt voor het luisteren hé.


wol wassen / dag 2

Wol_wassen_015

gespoelde wol, nog te wassen in de wasmachine

Wol_wassen_013

gewassen wol in de wasmachine, spijtig genoeg  heeft het niet veel vuil verwijderd zoals hooi en restjes kaka.  Dat moet dus nog met de hand verder uitgepluisd worden

Wol_wassen_014

het beetje wol dat al uitgepluisd is !!  ik hoop dat ik morgen de rest kan gedaan krijgen want ze voorspellen onweer voor donderdag !!


wol wassen /dag 1

30°C !! ideaal om wol te wassen dacht ik zo deze morgen.  Hoe verder de dag vorderde, hoe minder overtuigd ik was, hihi !! pff, wat een werkje zeg. 

We hebben de wol twee keer gespoeld, en dat was nodig want het water zag zwarter dan koffie !!  dan wat laten drogen en de grote stukken 'kaakaa' eruit geknipt. ( gelukkig is dat nogal reukvrij )

Nu zit het weer in proper water met zout, dit moet heel de nacht trekken, en dan morgen verder proper maken.  Een heel werkje maar ik heb er wel veel voldoening van. En de kinderen extra waterpret.

Wol_wassen_005 Wol_wassen_006

Wol_wassen_008 Wol_wassen_010

Wol_wassen_011

Wol_wassen

het voetbadje was op het einde in het meer propere water, af en toe kwamen ze nog een stukje 'kaka' tegen en dan ging het heel luid eiiiieeiiieeeii mama haha schapenkaka aan mijn voet !! ooh dat was dus erg spektaculair.


hoekjes van mijn huis

Vandaag hebben we de seizoenentafel omgetoverd tot strandtafel.  Van onze vakantie aan zee vorige week hadden we heel wat schatten meegebracht + ook een hele zak "echt" zand van onze zee. (zoals onze jongens het zo mooi kunnen zeggen)

Op de rommelmarkt deze Lente had ik een reuze schelp gekocht, en deze mag dus nu pronken op de tafel !!

Img00008 Img00005

het aankleden van de tafel gebeurd dus grotendeels door de kinderen ( alé nadat ik de basis gezet heb, mogen zij verder aankleden)

Img00088

En hier het resultaat, de kleine schelpjes rond de schelp.  Stijn heeft ook golven getekend en uitgeknipt, die zie je rechts van de grote schelp.  En volgens Lander moesten er in de schelp wel kabouters wonen, zeekabouters.  Lander heeft er een mama en papa ingezet die elkaar een zoentje geven !!

Even nadat alles klaar was, kwam Stijn naar mij en zei, Mama zeg we kunnen toch ook een zeilboot maken!!   EUUUHHH ja dat kan, maar hoe........... gewoon een bootje vouwen uit paier vond ik een beetje te simpel zodus aan de slag dan maar.  We hebben een stuk hout van een boomstronk gezaagd en zijn dan begonnen met er een zeilbootvorm van te maken.  Ik vond het wel heerlijk om te doen, maar wel pijnlijk, ai mijn duim.  Bij het zagen heb ik met mijn duim tussen een stenen plaat en de boomstronk gezeten, duim geplet dus en met het uithollen van de boot is er een blaas op gekomen.  ooh en ik hoor Jurgen nu al zeggen , niks gewoon hé,!! nee toch nie hard handenwerk, voor naaiwerk moet je fijn en zachte vingerkes hebben hé !! haha

enfin met een half gehandicapte duim heb ik toch verder gedaan onder het wakend oog van Stijn.  Hij heeft dan na het schuren de boot met bijenwas behandeld en een mooi stokje uitgezocht voor de mast !! De kabouters passen er ook perfect in, ah ja want het wordt hun bootje.

Enkel de zeilen die ontbreken nog, dat zal een werkje voor morgen zijn.

Img00009 Img00060_4

Img00089_1

morgen dus de foto van het afgewerkte bootje met de bewoners in !