Previous month:
juli 2006
Next month:
september 2006

hoekjes van mijn huis

Late_zomer_tafel_003

De laatste vakantiedag, het einde van de zomer is nabij.  ( we hopen natuurlijk nog op een fantastische nazomer.) De seizoenentafel was dus wel erg aan een opfrisbeurt toe, de schelpjes en het zand zijn weer opgeborgen en hebben plaatsgemaakt voor Moeder Aarde en de diertjes, ook zijn er al wat paddestoelen te zien hier en daar.  Dit is de basis voor een mooie herfsttafel, gelijdelijk aan komen er meer en meer natuurvondsten bij en straks komen ook de kabouters weer tevoorschijn, ze verzamelen alle zaden en helpen de kleine diertjes met hun wintervoorraad.

De mooie stronk die je op de foto ziet heb ik gekregen van Diane, heeeel erg bedankt Diane!!


Lander 7 jaar !!!!!!!

Lander_7_jaar_001 De jarige koning komt met fierheid van de trap !! en fier was hij wel, iedereen mag het zien en horen dat hij jarig is, daar maakt hij absoluut geen geheim van. Deze morgen stond hij om 7 u naast ons bed en zei, mama nui moet je mij wel gelukkige verjaardag wensen hé, ik ben wakker !! ja dat was wel duidelijk dat ie wakker was, maar ik nog niet (haha).  Lekker nog eens omdraaien zat er niet in deze keer.  Hij wilde perse naar beneden voor zijn kadootjes.  zoals het hier gaat bij verjaardagen worden de kadootjes allemaal uitgesteld op de tafel met de verjaardagskaartjes erbij.  Ik had voor Lander een dromenvanger gemaakt en een zwemtas.  Bij het openmaken van de dromenvanger zei hij even niks, hij keek en zei, mama ik denk dat deze nog mooier is dan die in jullie kamer.  ( als dat geen compliment is) Bedankt hoor Lander het is met heel veel plezier gemaakt.  De zwemtas heb ik gemaakt omdat hij dit jaar met de school gaat zwemmen.  ik heb er een bijtje op geborduurd , eentje dat hijzelf getekend had( de tekening vanuit de gang).  Hij herkende het direct.

Dromenvanger_001 Lander_7_jaar_041

Zwemtas_002 Zwemtas_003

Lander_7_jaar_019

Zijn kroon was dit jaar een regenboog, 7 jaar en de regenboog heeft ook 7 kleuren.  De cape heb ik gemaakt van een groot stuk flanel met bovenaan een mooie kant en een elastiek erin, op zijn rug staat een 7.

Lander_7_jaar_002 Lander_7_jaar_003

Zatermiddag hebben ze zich nog ontzettend goed geamusseerd hier op de straat ,het was namelijk speelstraat in onze straat en dan vinden ze het super om op de straat te mogen rijden met hun traktor op fiets. Stijn verzamelde alle ballonnen op zijn step !!

Lander_7_jaar_029_1 

Vanmiddag zijn we met zijn allen gaan zwemmen en hebben we gegeten boven de autostrade !! wauw een echt spektakel was dat!

Lander_7_jaar_053 Een geslaagde dag als voorbode voor een geslaagd zevende levensjaar.  Deze morgen zei Lander me , Mama ik ga wel mijn 6 missen nu.  Ik heb hem voorgesteld om die 6 goed in zijn hartje op te sluiten zodat die toch nog een stukje bij hem blijft, dit heeft hij zonder aarzelen direkt gedaan.  Ben benieuwd wat dit jaar ons en hem allemaal zal brengen.


liefde in de brievenbus

Sokjes_002

Vandaag zaten deze super schattige sokjes voor Linde in de brievenbus !! Handgemaakt door Pien !!! Ongelooflijk vind ik ze ik ben er gewoon verliefd op, ik vrees dat Linde ze dag en nacht zal moeten dragen van mij, gewoon omdat ik ze zo schattig vind.  En zoals je kan zien passen ze perfect.

Sokjes_003

bij deze Pien, wil ik je nog een dikke kus sturen, ik blaas heeeeeel hard dat hij zeker aankomt ! Heel erg bedankt.


Stofjes_004

Deze week heb ik Een wiegepopje afgewerkt als kraamkado voor een vriendin, het is gemaakt van zachtroze flanel.  voor de rest heb ik deze week niet stilgezeten, maar alle voorbereidingen getroffen voor Lander zijn verjaardag, komende dinsdag En morgen( zaterdag) zijn feestje.  Foto's van het feestvarken en de kadootjes komen er dus volgende week aan.

en ik had jullie al eens verteld dat mijn mama zowat dezelfde kriebels en neigingen heeft als ik, (of beter gezegd, ik van haar hihi).  Wel zij bracht vandaag een hele zak stofjes , afdankertjes van op haar werk ( bejaardehuis) JIEHAA reuze hé, wat een fantastisch werk heeft mijn mama toch.

Stofjes_002 Stofjes_003

Die krijgen een mooi plekje in mijn schattenkast, wat me eraan doet denken dat ik tussen alles door een poging aan het doen ben om die kast uit te rommelen en te sorteren, ik vrees alleen dat het nog even zal duren voor alles inorde is.  Het zal allemaal wat vlotter verlopen eens de jongnes weer naar school zijn. (want eerlijk gezegd snak ik daar wel een beetje naar ! ) MAAAR dit weekend is het eerst nog groot feest !! de taarten zijn gebakken en zijn kroon staat klaar ,PARTYtime dus , goei weekend en tot maandag !!!!!


hoekjes van mijn huis

Gang_001 Onze gang in haar nieuwe versie.  ( sorry geen "voor" foto)  Voorraad, schoenen, jassen mutsen sjaals,boekentassen, tja een gang is bijna een grote opslagplaats.  tot heden was er niet echt ruimte om al deze spullen op te bergen met als gevolg dat er veel dingen een eigen leven gaan leiden ergens waar het niet hoort ! Vandaar grote schoonmaak.  We hebben de kasten achteraan in de gang gezet en niet aan de zijmuur, dat maakt de gang al veel ruimer.  En drie kindjes dat zijn dus ook meer jassen, vandaar een nieuwe kapstok voor de jongens ( en ja hoe raad je het, gekocht op de rommelmarkt), er kunnen foto's of tekeningen in, Lander en Stijn hebben goed hun best gedaan om de kapstok op te vrolijken met een leuke tekening.  En heeel belangrijk na 4 jaar hier te wonen heb ik EINDELIJK een spiegel in de gang joepie !!! Niet dat ik zoo ijdel ben, maar ik wil er toch netjes uit zien als ik de deur uitga, en ik verzeker u dat het ferm lastig is als je vlak voor je buiten gaat nog even naar de badkamer moet lopen om in de spiegel te kunnen kijken.  ( Ik zou kunnen zeggen dat de spiegel nog het beste van heel de restyling is hihi) .

Gang_004 Gang_005

Gang_003 Gang_002

Links DE SPIEGEL !!!!  En natuurlijk voor de kindjes ook een.

Gang_006_1  Gang_010

Aan de muur hagen twee ingekaderde tekeningen van de jongens en natuurlijk mijn tassen kapstokje niet vergeten . 


oefening baart kunst

Rechtstaan_005 Rechtstaan_006

We zitten niet stil !! en ook Linde niet !! Ze is al heel de week ijverig aan het oefenen om zich overal aan recht te trekken.  Ze heeft vorige week haar eerste  zootjes gekregen.  Een veilige bescherming voor de voetjes zonder dat het voetje ingesloten zit in een schoen.  Ze pakt elke morgen zelf haar zootjes en brengt ze naar haar voetjes !  Op naar de eerste stapjes dus !


smoutebollen

Smoutebollen_001 Smoutebollen_003

MMM MMM wij hebben dit weekend lekker gesmuld !! Smoutebollen a volonté !  Regen ,regen en nog eens regen, zo zag het weekend er hier uit, we hadden bijna een herftsgevoel.  Gezellig samen smoutebollen maken en opeten was dus een ideale bezigheid.  Ik weet niet hoe jullie erover denken maar smoutebollen zijn absoluut één van mijn favorieten, zeker met dit recept.  Het is super snel klaar En heel belangrijk je kan er ontzettend veel van eten zonder dat ze op je maag blijven liggen.  Want dat vind ik minder bij de smoutebollen op de kermis, na 2 bollen heb je al een "vol" en vet gevoel.  Wij maken voortaan dus PLATTEKAAS SMOUTEBOLLEN !! ja echt het is geen grapje.

Voor al die smoutebolliefhebbers onder jullie :

350gr zelfrijzende bloem, 500 gr platte kaas, 5 eieren, 5 lepels suiker, snuifje zout, vanille suiker

eigeel, platte kaas en suiker mengen, zelfrijzende bloem toevoegen.                                       eiwit opkloppen +vanillesuiker en dit alles bij het deeg doen.

de fritketel op 180°C en met behulp van twee soeplepels kleine schepjes deeg in het fritvet doen, na 2 min de bol omdraaien en weer 2 min laten bakken. 

nadien met VEEEEEL bloemsuiker bestrooien EN SMULLEN MAAR!!

(met deze hoeveelheid deeg krijg bak je ongeveer 30 stuks )

veel succes


stof en co

stilzitten !!?  hmm ik vrees dat dat niet in mijn woordenboek staat, althans op dit moment toch niet !! (hoewel dat af en toe wel nodig is natuurlijk.)  Maar nu is het dus actie !  Deze morgen arriveerden de nodige materialen voor mijn volgende projecten.

Stof_en_co_006 Stof_en_co_007

Stof_en_co_008_1 tricotstof voor 2 knuffelpopjes, badstof voor een wandkleedje en popjes en haartjeswol voor popjes.

jiepie, als ik al die stof en wol zie, oohh mijn god jieeehaa, mama ilse in haar nopjes hahahahahha

dat doet me eraan denken dat ik deze week dit jiehaa gevoel ook heb meegemaakt.  Mijn mama had tijdens haar vakantie op de rommelmarkt een reuzelap groen vilt gevonden.  En zo moeder zo dochter,kon ze dit niet laten liggen. eerst dacht ik hmm wat kan ik daar mee doen met knalgroene vilt( voor bloemetjes is het iets te 'namaak'groen) maar dan dacht ik jaaa verkleedcapes voor de kinderen.

Stof_en_co_002hier dus de lap vilt en een berg kurkenstopjes  jaja ook gespaard door mijn mama weliswaar vanop haar werk,( ze heeft die flessen niet zelf leeg gedronken) Mijn mama werkt in een bejaardehuis en die oudjes  kunnen wel weg met porto zeg amai !!! nu ga ik wel stoppen met tetteren en verder werken, tot maandag iedereen !!


handtas

Handtas_005

een beetje zweten en zwoegen maar hij is afgeraakt !  een handtas met geborduurde pauw erop als moederdagkado voor mijn lieve mama.  Het was mijn eerste echte borduurproject ( en het is zeker voor herhaling vatbaar) het resultaat is al die borduururen zeker waard.  Het duurde wel even voor ik de steken onder de knie had, gelukkig had ik hulp,  ik had bij de sleghte een borduurboek gevonden voor de moderne vrouw !!! ( en dan moet je weten dat het boek gepubliceerd is in 1975 ! haha) gelukkig dat ik ook zo'n moderne vrouw ben ( euhm )

Handtas_004

de handtas bij haar nieuwe eigenares !

Handtas_014


voor alle mama's

Moederdag_002

gelukkige moederkesdag voor alle bloglezende mama's (en de andere natuurlijk ook).

Ik wens jullie een leuke dag, geniet van de extra aandacht , laat je goed swangeren en misschien het allerbelangrijkste af en toe een beetje extra slaap !