Previous month:
augustus 2006
Next month:
oktober 2006

hoekjes van mijn huis

Seizoentafel_001

Stefie de spin is deze week op onze seizoentafel komen wonen.  Net zoals buiten, want het is echt wel spinnenmaand.  Als we smorgens buiten stappen moeten we oppassen voor al die mooie webben.  En  wanneer de dauwdruppels het web nog mooier en zichtbaarder maken, is het echt wel genieten smorgens. ( als je er niet in loopt natuurlijk).  Lander kan een hele tijd naar de spinnen staan kijken hoe ze hun web maken of hoe ze snel komen aangekropen als er een vliegje in het web vliegt.  Met dezelfde zorg en fijnheid hebben we geprobeerd om voor stefie een web te maken.  Stefie zelf was ook een hele kunst, gelukkig had ik deze week een (zieke) stijn thuis die mij goed geholpen heeft. ( niet panikeren hoor Hilde ze is maar gemaakt van bijenwas, het web is van berkenstokjes en witte draad.)

Seizoentafel_002

Gisterenavond was het weer feest !! knutselavond met Hilde !!  Naast heel veel bijgebabbel ( want dat was nodig haha) hebben we dit eekhoorntje gemaakt! ze heeft haar plekje al direct gevonden tussen de eikels en beukennootjes. We zullen snel de voorraad moeten aansterken want die eekhoorntjes kunnen er weg mee.


tuut tuuuut

Trein_004 Trein_006

tuut tuuuut iedereen instappen ! klaar voor een ritje met een mini stoomtrein. Een van de laatste keren dit jaar want de herfst is nu echt wel in zicht.  De jongens spelen ook meer en meer binnen en ze zijn echt in een knutselbui gekomen.   zelfs met hoest en koorts gaat Stijn maar door, (ja dat hoort ook bij de herfst, jammer genoeg)  Dat knutselen is erg aanstekelijk ( hopelijk blijft het alleen bij dat knutselen en houdt hij de hoestbuien voor zichzelf.

Trein_020

Broers en zus in volle actie !

S_001

'Het' bureautje, dat oorspronkelijk mijn bureau was en nu volledig in gebruik genomen door de jongens. ( ik ben verbannen naar boven met mijn gerief !! voordeel: nog meer ruimte haha)

tijdens onze stoomtreinrit zagen we iets heel bijzonders:

Trein_002 Trein_001

niets speciaal op het eerste zicht, wat hertjes en een bosje groen ! tot plots het bosje groen ook een hertje blijkt te zijn.  HET GROENE HERT.  een perfecte titel voor een sprookje.  En wie zegt er dat sprookjes niet bestaan ???!! Sprookjes zijn er altijd en overal rondom ons heen ,we moeten ze gewoon willen zien.


"vaar" wel

Vandaag was het de laatste dag van Soetkin en haar familie op onze school.  Ze verhuizen morgen naar Brugge. Letterlijk en figuurlijk een hele tocht.  Het doet me ook wel een beetje terugdenken aan onze "grote " verhuis 4 jaar geleden.  We verkochten ons huis in Antwerpen om naar een streek te verhuizen waar we ons goed voelden, waar er nog meer groen is.  Een berekend of onberekend risico?  Het voelde zooo goed aan dat we een diepe drang en kracht voelden om deze stap te zetten  en dan moet je weten dat ik een kreeftje ben en dus eigenlijk nogal aan mijn thuishaven gehecht was  maar op de een of andere manier was er die lokroep diep in ons binnenste. Vandaag en alle andere dagen die we hier beleven ben ik ontzettend blij dat we toen die stap hebben durven nemen. Het heeft zoveel nieuwe deuren voor ons geopend, zoveel nieuwe wendingen in ons leven gebracht, en die koester ik enorm. Ik voel me hier heel erg thuis. Net alsof er diep in mijn hart altijd al een kempense vrouw gezeten heeft, en dat ik die nu in volle glorie mag wezen.

Voor Soetkin en haar familie had ik nog een klein "vaar" wel kadootje gemaakt.

Kadootje_004 Kadootje_006

een gehaakt klavertje vier met een mooie steen ( uit glastonburry, dat is op zich ook een heel verhaal, dat hebben jullie nog te goed).

een zaalig nazomersweekend voor jullie !


hoekjes van mijn huis

Linde_002

Deze knopen krijg ik maar niet opgeborgen, ze zijn te mooi om boven op te bergen.  Ik heb ze in een mandje gelegd en ze staan hier in de living, zolang als nodig.  Zolang ik de schoonheid ervan wil 'opsnuiven '. De knopen heb ik enkele weken geleden op een rommelmarkt gekocht samen met een ongelooflijk grote snoepjesdoos vol roodkleurige knopen

Knopen

Het is me nog niet helemaal duidelijk waar ik al die roodjes voor ga gebruiken, enkele ervan zal ik in mijn werkjes voor de herfstbeurs verwerken  en voor alle anderen dacht ik aan iets heel anders ....................................... laten we zeggen dat ik in een zeer gulle bui ben haha, Liefde en schoonheid is er voor ieder van ons, hou je ook zo van knopen mail me dan gerust om een handjevol knopen te ontvangen.

( rechts boven vind je een link naar mijn mail adres (email me).


verrassend

K_002

een tasje thee, daar kan je me altijd mee verleiden ( en dan liefst nog met een koekje erbij haha), deze mooie theepot vond ik vandaag in het web. Ik had de koffer vol geladen met oude spulletjes om binnen te brengen en dan kan het niet anders dat ik even ga rondsnollen.  Naast de theepot vond ik ook nog deze grote schaal, ideaal als taartbord, dat ontbrak hier nog in onze taartenfamilie .  Ook nog een leuk boekje, mispoes mispoes, kleine voorleesverhaaltjes met telkens een verrassend einde. ( achertaf zag ik zelfs dat het uitgegeven is bij christofoor , mijn favoriete uitgeverij !!!) Dat worden vanavond dus verrassende verhaaltjes, met een tasje thee en een stukje taart, ..... Hmmm die taart zal spijtig genoeg in mijn dromen zijn.   

K_005

K_003_1 K_004 


winkelen

Zakje_003

het tussendoortje van dit weekend.  een tasje voor Lander zijn kaft.  Lander krijgt op di en do extra begeleiding op school  en de begeleidster had een kaft meegegeven met de afspraken en agenda MAAR die kaft ging niet in Lander zijn boekentas, vandaar een leuk fleurig tasje. Lander zijn woorden waren: op di en do neem ik mijn bloementasje mee naar school.

Zakje_002

Naast naaien heb ik heel veel gewinkeld dit weekend !  Gelukkig was het maar alsof want anders was ik blut.  Zaterdagmiddag waren we naar de heropening van een biowinkel van vrienden en dat vonden de jongens blijkbaar erg interessant!  Al gauw was onze living veranderd in een winkel, met rekken vol produkten, een kassa , een winkelkar ( linde haar loopkar).  De produkten waren stuk voor stuk voorzien van een prijslabeltje MET barcode !

Winkel

en eens je alle produkten gekocht had, mocht je aanschuiven bij de kassa. Alles werd gescand( MET geluid) en bij het betalen kreeg je zelfs een klantenkaart en als die vol was kon je gratis een ijsje krijgen. 

Deze morgen dacht ik even verlost te zijn van het winkelen maar niets was minder waar. Onze winkeldame schoot in actie, net zoals haar broers wilde ze ook op de stoel zitten en met de centjes spelen.  ( profiteren dacht ze straks zijn de jongens weer thuis)

Winkeldame_005


dank u

Zonsondergang_001

Een lading handgeschept papier gemaakt door Diane ( Hartelijk bedankt Diane) dit worden binnenkort mooie kaartjes voor de beurs die dichter en dichter bij komt ! ja wat beurzen betreft, daar heb ik  wat van wakker gelegen, het was namelijk zo dat ik vorige week te horen kreeg dat de steinerschool ook een herfstbeurs houdt ,niet lang na de ontmoetingsdag van het forum , En om twee beurzen voor te bereiden ,dat zag ik nu echt niet zitten. Er zat niet anders op dan een keuze te maken.  ( waar ik niet echt goed in ben ,help) maar het kon niet anders , ik liep hier helemaal overstressed, zelf Linde had er last van, en als het zover komt dat mijn kinderen eronder lijden  dan kan ik natuurljik wel beslissen.  Ik heb gekozen voor de herfstbeurs, waardoor mijn deadline ietsje verschoven is en ik mij weer rustiger voel en mijn creatieve vrijheid de loop kan laten.  Ik heb in het verleden al geleerd dat  in zulke situaties mijn lichaam heel snel aangeeft wanneer iets niet goed is voor me, en heb ik ook al geleerd dat het dan best is om naar mijn lichaam te luisteren.  Wat het leven toch allemaal te bieden heeft !! hhmmm heb ik hier  zin in om hier dieper over na te denken,  euuh ...........nee eigenlijk niet , ik heb genoeg hoofdpijn gehad deze week haha.  ik ga verder genieten van een rustig avondje met mijn schat ( als hij ooit nog deze avond van de telefoon afstand kan nemen haha) en nagenieten van een prachtige zonsondergang die we deze avond konden bewonderen. 

Zonsondergang_003

Zonsondergang_002

( boven: met flits getrokken , onder : zonder flits ) en de live versie was er iets tussenin haha

een goei weekend voor jullie en tot maandag.


hoekjes van mijn huis

Kamer

de kamermuur van de jongens hun slaapkamer.  Toen we hier vier jaar geleden kwamen wonenwilden we de jongens hun kamer beschilderen met de afbeeldongen van hun favorieten versjes boek Elfje Elfje.  Eens beslist was welke afbeeldingen we wilden gebruiken was het alleen nog de geschikte persoon vinden om de klus te klaren, ver moesten we niet zoeken want we hebben een echte schilderkunstenares in onze familie ! Mijn lieve schoonzus Inge. Ze is toen enkele dagen komen schilderen en kijk zelf maar naar het resultaat.

Toen de jongens nog kleiner waren, was het slaapritueel zo dat we elk figuurtje op de muur slaapwel wenste en dan enkele versjes van Elfje Elfje zongen. (Die versjes zingen ze vandaag nog altijd.)

Kamer_001 Kamer_002

Kamer_003

 


een nieuwe thuis

Pop_017_1 Verpakking_002

Mooi verpakt vertrokken ze vandaag naar hun nieuwe thuis.

Verpakking_001 Verpakking_006

De knuffelpop is gemaakt volgens de zonnekindpoppenreeks een pop voor de peuter, met beentjes en ondeugend stekeltjes net zoals de peuter zelf.

Pop_012 Pop_015_1

De koe was een nieuw dier voor mij om te maken en kwam uit dit boek, veel fijn werk maar zeker de moeite waard.

Pop_001_1 Pop_002_2

Ik wens Kobe heel veel knuffel en speel plezier.


deugnieterij

Rechttrekken_004 L_001

L_009

L_011 L_017 L_020 L_022 L_014

de deugnieterij staat op haar gezicht te lezen.  En ze leert nieuwe dingen met de minuut, het gaat echt snel.  We genieten met zen allen van onze vrolijke meid.

( en ondertussen zijn we nog volop aan het breien, elke vrije min wordt benut, zelfs op weg naar Gent)

In_wording_002