Previous month:
oktober 2006
Next month:
december 2006

Briefwisseling

Briefwisseling_001

De laaste dagen kan ik bijna niet volgen met het openen van de post.  Overal waar ik ga ligt er wel ergens een briefje voor mij of ineens vijf tegelijk !  De lieve afzenders waar ik deze brieven van krijg zijn mijn twee lieve schatten Lander en Stijn.  Op de foto zie je rechts de brieven van lander en links die van Stijn.

Briefwisseling_002

Deze mooie geschenkjes vinden een plaats aan het tekeningengordijn en in mijn hartje.  Het is zo prachtig hoe mijn kinderen mij aanvoelen. Naast een grote spiegel die ze me voorhouden kunnen ze  zo liefdevol en verwarmend zijn.  Net op die momenten dat je het het meest nodig hebt.  Tijdens deze donkere periode van het jaar hebben we die lichtstraaljes meer dan nodig.   Momenteel is het moeilijk voor mij om deze lichtstraaltjes te blijven vasthouden.  Ik voel me  niet zo goed in mijn vel de laatste tijd.  Ik heb erover gedacht om even een blogpauze te nemen, maar langs de andere kant geeft dit me heel erg veel steun en moed om verder te gaan.  Ik zal misschien niet elke dag posten maar wil het toch blijven onderhouden.  Het zijn die kleine lichtpuntjes die ons helpen verder te gaan.   


uitgewaaid !!??

En of we zijn uitgewaaid, uitgewaaid voor een heel jaar zou ik zeggen.  Op 10 min alle zorgen weggeblazen, wel handig alsje het zo bekijkt !

Langs de andere kant ook angstaanjagend om zo midden in een storm te zitte nmet drie kinderen en een voiture.  Voor diegene die nogniet echt mee zijn. We zijn dus een weekendje naar zee geweest.  Zatermorgen wilde we natuurlijk een  wandeling maken op het strand, Heel goed ingepakt tegen kou en regen vertrokken we richting water.  Er stond een sterke wind maar we moeste nen zouden naarde zee gaan.  Zo gezegd , zo gedaan dus ,maar in de verte zagen we wel erg donkere wolken komen.  Bwaaa wat regen dat kan geen kwaad dachten we ,we zijn goed ingepakt.  tot we enkele minuten later overvallen werden door heuse rukwinden en regen.  We konden nog net op tijd Stijn en Lander bij ons nemen voor ze werde weggeblazen.  Linde zat ook veillig in de armen van Jurgen.  Nekle devoiture , tja die heeft het op een loopje gezet.  Stokstijf en dicht tegen elkaar zijn we blijven staantot het ergste voorbij was.  Dan heb ik de voiture terug gehaald en zijn we weer richting dijk gestapt.  Pew van een avontuur gesproken.  NA al die jaren dat ik al naar zee ga, is dit de eerste keer dat ik echt in een storm zit, ik heb er al wel enkele gezien maar nog nooit zelf beleefd.  We Wenduine_006_1 hadden onze portie zand al wel gehad voor die dag. 

Deze foto heb ik getrokken toen we net op het strand waren, net voor de heuse storm dus !

Na de middag zijn we veiligheidshalve maar wat meer inlands getrokken haha, Brugge leek ons wel een ideaal plekje.  Het was ook zo dat het dit weekend grootse geschenkenbeurs was van de Brugse Steinerschool.  Daar konden we weer helemaal opladen in een gezellige sfeer.  Heel veel mooie en leuke dingen gezien, ik heb mijn hoofdje weer volgestoken met ideeën. 

Zondag was het heldere hemel , dus *echt* wandelweer, en dat hebben we dan ook gedaan.

Wenduine_040 Wenduine_064

Wenduine_044 Wenduine_068

Tijdens ons bezoek aan brugge zaterdag, zijn we ook de Sint tegengekomen, HET momnet om onze brief klaar te leggen dachten we.  ( Ik had vrijdag al zo een voorgevoel... dus ja hoor mama had de brieven mee ingepakt). 

Wenduine_032_1 Die avond was het heel spannend en konden ze moeilijk de slaap vatten, elk geluidje vonden ze verdacht.  's Morgens was het grote vreugde toen het bleek dat hij de brieven was komen halen en allerlei lekkers had neergelegd.

Wenduine_036_2 Wenduine_037_3 


Hoekjes van mijn huis

De Sint is gearriveerd in het Land, en dat is hier niet onopgemerkt voorbij gegaan.  Vorige week zaterdag was het grote intocht op televisie.  Aangezien wij geen televisie hebben gingen wij hiervoor een middagje bij oma, erg gezellig !  Het kan dus niet anders dan dat de Sint ook hier in ons huis zijn intrede doet. En dat heeft hij gisteren gedaan.  Onze seizoentafel is helemaal in de Sintsfeer gebracht.  He allerleukste vinden ze het aftelhuisje, daar draaien ze elke morgen aan tot 6 dec, vandaag dus nog 13 keer slapen.

Sinttafel_002

Om het helemaal af te maken zouden we nog wat takken moeten zoeken om achter het huisje te zetten, dan schijnt de maan ECHT door bomen.  hum maar met dit regenweer heb ik daar niet veel zin in, eerlijk gezegd, misschien straks eens lief lachen naar de buurman en zijn struik !???

Sinttafel_001

Bij het zetten van de Sinttafel, begint ook echt wel de donkerste periode van het jaar ,vind ik.  De warme kleuren van de herfsttafel maken plaats voor blauw paarsachtige kleuren. Ik merk dat die kleuren erg veel invloed hebben op me. 

Tijdens het jaar gebeurt het wel meer dat bepaalde jaarfeesten en het seizoen elkaar overlappen.  Deze periode is zeker zo eentje, de herst is nog volop bezig en ook vieren we Sint en straks begint de eerste zondag van de Advent.  Allemaal wat veel voor op onze kleine seizoentafel.  ( oh ja ik droom dan ook van een seizoentafel met verschillende niveau's).  Dit jaar kon ik echt geen afstand nemen van mijn herfsttafereel, vandaar dat ik naast de boeken een klein mini seizoentafeltje heb gemaakt. Hier kunnen de kaboutertjes rustig verder thee drinken en waken over de egeltjes en het lieveheersbeestje die aan hun winterslaap zijn begonnen.

Sinttafel_004


Love in the mail !

D_008_2   

Last week I received this lovely package from Tasha-Rose

I really love mail and suprises.  So I was very excited for her package.  She send me this gorgeous apron along with some wonderful little violet buttons she picked up while thrifting. Almost tiny precious stones.  I immediately fell in love with them.  And so did Linde, when I opened the package she took the buttons in her hand and hold fast on it , she gave them big hugs.  She didn't want to let go of them.

D_009 I guess those buttons need to become my next project.  Maybe on a little bag for Linde, a dress or a necklace.  I'm not sure yet.  For now, she just holds them in her tiny hands...... ( all day long).

When you take a look at Tasha-Rose's blog, I'm sure you' ll find many thrifting treasures.  I'm very grateful that she shared one of her treasures with us. The apron is absolutely gorgeous !! I have never seen one like this, not even in my dreams.  I love the colours and oooh the tiny pocket. so nice.  I feel like a princess, Mama ilse the kitchen princess!! haha

Apron_001 Apron_002_1

When people ask me , why do you have a blog and what do you love about it? I would definitely say the contact with other people, And not only in our tiny little Belgium.  I find it very excited to have contact with the other side of the world.  it made me realize that they're so many people out there who think and live the same as we do, it 's heart -warming.

And so is this mail, heart-warming !! Thanks again Tasha-Rose, It's so generous of you.


Bedankt

Wow wat een dag! Ik wil jullie eerst allemaal ontzettend bedanken voor jullie lieve reacties, zowel gisteren op de beurs als via mail. Heel erg bebankt.

Herfstberus_001a

De dag begon voor mij om 6u met een zalige douche en een rustig ontbijt ( iedereen lag nog lekker te slapen) Hoewel ik al erg zenuwachtig was heb ik van deze start erg genoten.( dat gebeurt niet vaak dat ik 'smorgens alleen ben, dus vroeg opstaan heeft dan toch wel zijn voordelen haha).  Met de rescue en mijn materiaal vertok ik richting school. Het opstellen van mijn stand, versieren en alles een plekje geven vond ik erg leuk, Het maakte me ook wel rustig ( of was dat door de rescue!!) De dag was voor mij al geslaagd na het opstellen, ik had zo een goed gevoel dat de dag al niet stuk kon.

Voor de beurs dacht ik dat ik het moeilijk zou hebben om mijn diertjes te zien vertrekken.  Maar dit was helemaal niet het geval.  Ik heb er mijn Liefde en energie ingestoken maar het was erg fijn te zien hoe mensen deze diertjes met liefdevolle handen vasthielden en ik weet zeker dat alle diertjes een goede thuis hebben gevonden.  Het mooist vond ik wel toen er een peutertje voorbij kwam en direkt naar de kip liep,  hij was er meteen verliefd op.  Zijn papa nam hem bij de hand en ging verder, het kindje moest de kip terugzetten.  10 minuten later kwam het kindje weer aangelopen en nam opnieuw de kip vast en knuffelde die.  De papa heeft het kipje toen gekocht voor zijn zoontje.   Wat een zaalig leventje zal dat kipje hebben bij dat peutertje !!

Herfstberus_003 Herfstberus_004

Herfstberus_005 Herfstberus_006

Ik heb jullie natuurlijk sfeerbeelden beloofd, maar veel tijd om zelf een kijkje te nemen op de beurs was er niet.  Ik heb Lander even op pad gestuurd voor wat foto's. Jammer is het wel dat het zodanig gezellig was met kaarsjes en sfeerlicht dat de meeste foto's te donker zijn ( hmm een toestelleke van den aldi heum heum)  Maar hier dus toch enkele sfeerbeelden.

Herfstberus_012a Herfstberus_033

Herfstberus_017 Herfstberus_021

Naast de goede sfeer ging mijn verkoop ook erg goed.  Ik ben zonder al te veel verwachtingen gegaan ( natuurlijk wel een sprankeltje hoop) .  Het was zo dat ik tegen de middag mijn kraampje terug heb moeten herschikken omdat de helft al verkocht was, ik kon het op dat moment bijna niet geloven,vooral de dietjes en de bladwijzers waren de favorieten. Aan het einde van de beurs was 3/4 verkocht. Bijna onvoorstelbaar vind ik het.  Dit had ik wel gehoopt natuurlijk maar eerlijk gezegd niet verwacht.  Na zoveel ideeën en pogingen om stappen te nemen maar die telkens terug in elkaar doken en geen vorm kregen, is dit echt wel een fantastische beloning.  Een droom die werkelijkheid is geworden.  Bedankt aan jullie allemaal !!

Herfstberus_007_1

Herfstberus_002 Herfstberus_008 

Gisterenavond heb ik mezelf in de zetel geploft en ben er niet meer uitgekomen tenzij om naar bed te gaan.  Een avondje niets doen , wel daar heb ik van genoten. ..........Ondertussen weer fris uitgeslapen kriebelt het alweer.

D_003

Dit is het ontwerp van een pennenzak voor zowel lyrapotloden als wasblokjes.  Elk jaar krijgen de eerste klassers een pennenzak als sinterklaaskadootje.  De ouders maken  voor hun kind die pennenzak.  Het bestaande ontwerp was veel te onhandig en te groot om samen met hun schrift op de bank te kunnen.  Vandaar dat ik samen met de Juf een nieuw ontwerp heb bedacht en uitgetekend voor de ouders in een soort stappenplan.   6 december is niet ver van ons bed meer dus dat wordt mijn volgend project.


KLAAR !!

Nu ben ik er volledig klaar voor.  Alles is afgeraakt en de prijskaartjes zijn geschreven.  ( een hele klus  vond ik persoonlijk, die prijzen bepalen).  Hier zijn de laatste foto's

Het_laatste_001 Het_laatste_002

Het_laatste_003 Lander en Stijn zien het helemaal zitten voor morgen, een eigen winkeltje !! (Hi hi en ik ook wel, toch wel een droom die werkelijkheid wordt.) Tot maandag voor DE SFEERFOTO'S. Of voor diegene nu het live komen bewonderen, tot morgen.


bijna klaar

Bladwijzers_en_tasjes_010

Enzo geraakt mijn kraampje vol tegen zondag.  Dit weekend nog wat sleutelen aan mooie kaarjtes en prijskaartjes en dan zijn we er. of nee de lappenpopjes moeten nog dicht genaaid worden, Dat zal iets voor morgen zijn tijdens het bezoek aan oma.  Alle tijd benutten hé. haha.  Ik post er morgen nog een foto van.  En misschien nog wat verder slapen over de prijzen! hum hum.

Bladwijzers_en_tasjes_007