Previous month:
november 2006
Next month:
januari 2007

op bezoek.....

Heidi_004

Vandaag op bezoek bij mama Heidi.  Het was geleden van voor hun verhuis dat we hen gezien hadden. Zowel Stijn en Lander en ik waren blij om ze nog eens terug te zien.  Na een ritje van 1.5u met de auto werden we warm ontvangen.  Iedereen was op post.  De kinderen hadden hun weg al snel gevonden zodat de mama's en de papa natuurlijk al snel wat konden bijbabbelen.  Na onze lunch zijn we goed ingepakt vertrokken voor een leuke boswandeling.  En met Bo erbij was de pret verzekerd.  Elke stok werd goed besnuffeld, en meestal ook even "geproefd".  Tel daarbij vier pagadders, een bolderkar, twee mama's, één papa, en twee logeés.  Gelukkig was het bos GROOT genoeg voor heel ons gezelschap. haha

Heidi_003 Heidi_005

Heidi_017 Heidi_018

Het hoogtepunt was toch wel het bezoek aan de DIKKE BOOM.  Spijtig genoeg is het enkel nog maar de stam , de kruin is getroffen door de bliksem.  Maar het was /is wel een boom met alles erop en eraan, van elfenbankjes tot kabouterdeurtjes tot zelfs bankjes om op te zitten, die dan weer ideaal zijn om te klimmen.  Kortom de DIKKE BOOM zullen we niet snel vergeten.

Heidi_020

Achteraf nog wat opwarmen met een ijsje. heum heum !! of beter gezegd bij het haardvuur.  En wat is er gezelliger dan op deze donkere dagen bij het haardvuur zitten met een tas warme chocomelk ( MET slagroom) en bovendien in het gezelschap van lieve, warme mensen.  Ik denk dat ik kan zeggen dat onze dag gewoon perfect was.  Ik geniet er nog van.  Bedankt lieve Heidi, Fons, Soetkin, Johannes,Frieda, Carolyn en Bo voor deze bijzondere dag.  Tot gauw.


Net op tijd

Jurk_linde_007

Vorige week kreeg ik het in mijn bolleke om een echte feestjurk te maken voor Linde.  Met in mij achterhoofd, heum ik heb nog wel even tijd dat lukt wel. Maar het was toch wel krap.  Vandaag de laatste hand gelegd aan de versieringen. Ik ben erg tevreden met het resultaat. Vooral als je weet dat ik het originele patroon wat aangepast heb.  ( zo een vervelend trekje van mij, ben niet snel tevreden met een ontwerp en dat komt omdat ik het in mijn hoofd anders zie.  Hopelijk komt ooit de dag dat ik van dat idee kan starten en niet vanaf een bestaand patroon).    Maar goed, bij de stof van het jurkje hoort ook nog een verhaal bij. De stof , een soort viltachtige stof, kocht ik hier in de stoffenwinkel voor 2.5 € de meter.  Ik begrijp nog altijd niet waarom ik toen maar één meter heb meegebracht .  Maar enfin toen ik de stof aan het knippen was kreeg ik plots het idee om voor mezelf een rok te maken met dezelfde stof, we zouden er dan even schattig uitzien als dit koppel .  Het idee had al prachtige beelden opgeleverd in mijn gedachten.  Maar dan moest ik dus eerst nog terug naar de stofwinkel voor meer stof.  Zo gezegd zo gedaan, daar maak ik graag tijd voor  haha.  Daar aangekomen was waar ik voor vreesde gebeurd !! De verkoopster zei me dat ze net alle stof verkocht had.  Iemand had heel de rol, 6 m stof gekocht !! ooh ik word gelijk wat bleekjes, tja ik geef haar geen ongelijk, z'on HEERLIJKE stof voor 2.5 €/m.  DJU &éé"3çàç!è§("'è(!§çèàçèçàçè§ç!(!)è'§"(§"§'§§§'§§"§"èé"§éè, ja je kunt u wel voorstellen dat ik heel slecht gezind was toen !  Dat is ondertussen al wat bedaard, hoewel, ik vanbinnen toch nog wat begin te koken als ik aan mijn mooie rok denk.  Het is goed dat ik kan genieten van Linde in haar prachtig jurkje.  De feestfoto's komen volgende week. 

Ik wens jullie een warm en gezellig kerstfeest dit weekend.  Lieve wensen voor jullie allemaal !


LICHT !!

Engel_005_1

De donkerste dag van het jaar.  21 december, de kortste dag. Het Christus licht is nu niet ver meer.  Steek vanavond een kaarsje aan en omhul dit kleine lichtje dat vanaf vandaag steeds groter en feller mag worden. 


Gnome preparations

Gnomes_001

The Gnomes are slowly "growing". The first  one is almost ready.  or shall I say the pieces of the gnome are almost ready!!  I still have al lot of knitting and sewing to do.  It was the first time I worked with four needles.  I thought it would be difficult but actually it isn't, I'm glad I tried it.  My friend Hilde told me to use little bamboo needles. I must agree on her, it's fantastisch to knit with them. heumm they would probable be very very addictive.

The idea is to give the gnomes as a newyears present for my boys.  Stijn is getting a red and orange one and Lander gets a blue one.  This is how they should look.

Gnomes 

So back to the preparations.


op weg naar Bethlehem

Ezeltje_001

Ja hoor Maria en Jozef zijn op tijd kunnen vertrekken ( misschien met een paar uurtjes vertraging) In ieder geval ze zijn hun tocht begonnen.  De beeldjes van moeder Maria en Jozef zijn echt antieke familiestukjes, ze zijn nog van mijn oma geweest. Doorgegeven aan mijn mama en nu al drie jaar hier bij ons.  Ik heb er al aan gedacht om zelf  popjes te maken maar ik kan er nog geen afstand van doen ( hoewel het ezeltje wel wat groot uitvalt t.o.v. de beeldjes  heumm).  Ik vind de beeldjes zoo schattig. Spijtig zijn er geen herders of drie koningen bij deze beeldjes.  Dus popjes genoeg nog om te maken.

Ezeltje_002

ook de schaapjes arriveerden op de weide voor het stalletje.

Schaapjes

Een fijne start van de week gewenst!


haal ik het ?

Breiwerk_001

Hebben jullie dat ook zo?  Ik krijg maar niets gedaan.  Ik loop precies heel de dag van hier naar ginder en weer terug.  Als 's avonds iedereen dan in zijn bed ligt wil ik aan mijn brei beginnen maar in plaats daarvan val ik poef in de zetel en kan er niet meer uit.  Nu al liggend breien heb ik al wel meer gedaan , maar met schele ogen is dat toch geen optie.  En ja hier zie je dus de stukjes die hopelijk nog voor nieuwjaar een kabouter zullen worden, alé tis te zeggen twee kabouters.  Het grijze stukje zou zondag al moeten pronken op de seizoentafel.  Want hoe geraken Jozef en Maria anders in Betlehem zonder ezel ?  ik ga er dus snel invliegen, nu ik nog recht kan zien !! toedeloe , een gezellig weekend voor jullie.


deadline

Hoe gezellig en warm de kerstsfeer ook mag zijn, het gaat altijd gepaard met deadlines.  Is dat bij jullie ook zo?  Deze week loopt de kaartjes deadline af.  Elk jaar komt de kwelling van welk kaartje zullen we maken.  Dit jaar hebben we gelukkig niet lang moeten zoeken.  Stijn en Lander zijn al enkele dagen erg bezig met papier en schaar en dat bracht ons op het ijskristal idee.

Kerststemming

Nu nog een mooie tekst, ........hmm straks even piepen op antrovista. En dan zijn ze klaar voor de post.  Ik geloof dat ik hiermee mijn eigen record verbroken heb.  Ja meestal is het zo dat ik pas aan kerstkaartjes begin in januari.  Ik weet het ,niet echt Kerst meer dan hé.  Vandaar dat ik dacht om dit jaar eens een "echte" Kerstwens uit te brengen.


Kerststemming

Kerststemming_010

We konden er niet meer aan weerstaan,  de lokroep van de kerstsfeer, dit weekend hebben we de kerstboom gezet en de nodige sfeerverlichting aangebracht.  Die grauwe donkere dagen, voelen nu plots zo warm aan ( alé als je binnen zit dan toch).  Vorige week kregen we al het eertse kerstkaartje in de bus.

Kerststemming_005_1

Our first Christmascard from America, from Grace and her family. Who I have met through blogging.  Thank God for blogging ,it brought me to so many beautifull people!  Grace is a mother of two beautifull kids and she 's very creative.   Thank you Grace for your warm Christmas wishes.  As you can see on the picture, your card is still a bit lonely but don't worry that will change in no time.  You brought the Christmas spirit in our house a bit sooner but I don't mind, I love Christmas.


Thank you

Advent

I want to share something special.  Last sunday was the first day of the Advent.  So we 're all in '"joyful anticipation "for Christmas.  Last year I made this Adventcalender.  Every day little Jezus descend and on Christmas Eve He arrives in his crib.

Advent is literally the darkest time of the year and Christmas is the new born Light. I guess  that is what we people need to do this time of year.  Searching for our inner light.  And yes that means first going through the darkest places. Nowing that the inner light is not far away.

I write this down because I have to remind myself. Not to remind the adventcalender ,but to remind My Inner light. It also brings me here to say thank you for all your lovely emails and kind words.  It is really heart-warming and they sure help me remind my Inner light.  BUG HUG FOR ALL OF YOU.  And when I say all of you I really mean everyone, not just the English-speaking bloggers but also my sweet Belgian and Duth friends.  Big big hug !!


Hulppiet

Enkele weken geleden kreeg ik een nogal ongewone vraag,........ van Sinterklaas ! Ja dat was wel even schrikken.  Hij vertelde me dat  er dit jaar nogal veel pieten ziek waren.  En dat was een probleem want er moesten nog heel veel kadootjes gemaakt  worden.  Sinterklaas vroeg me of ik hem niet een beetje wilde helpen, of ik zijn hulppiet wilde zijn.  Daar moest ik niet lang over nadenken.  Er was geen tijd de verliezen, Ik begon er meteen aan.  Zo was er een klein zeteltje  dat een nieuwe hoes moest krijgen en  er moest een pennenzak ontworpen worden voor wasblokjes en potloden tegelijk. 

Zetel_linde_003 Verwijderen van de oude hoes en gebruiksklaar maken als nieuw patroon,

de ontmantelde versie

Zetel_linde_005_1

Hulppiet_004 Het ontwerpen en uitzoeken van de juiste versiering

de nieuwe hoes in elkaar naaien

Hulppiet_001

TEEDAAAH !

Hulppiet_010

Hulppiet_011

Het pennenzakje is het sint geschenkje voor Lander op school.  Hier bestond nog geen ontwerp van, dat was dus wel even puzzelen maar het resultaat mag er wezen al zeg ik het zelf.

Pennezak D_004

Na het idee kwam het ontwerp en zo ziet Lander zijn nieuwe pennenzak er uiteindelijk uit.

Hulppiet_014

Hulppiet Hulppiet_017

Hulppiet_015