Previous month:
december 2006
Next month:
februari 2007

LICHT UIT.............. kaars aan!!

Jullie hebben het waarschijnlijk al gelezen via mijn mail.  Maar toch nogeven zeggen, denk morgenavond aan het Licht, tis te zeggen om het uit te doen tussen 19.55 en 20u , langer mag ook natuurlijk.  Hier even wat meer uitleg voor diegene die geen mail hebben ontvangen.

Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19.55 tot 20.00u !
DRINGEND : actie i.v.m. de klimaatsverandering.
Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste  mobilisatie van de burgers
i.v.m. de klimaatsverandering !
Laat ons alle lichten doven, zodat de (politieke) besluitvormers beseffen
dat er iets mis is.
L'Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een
oproep tot al de burgers ; "gun de planeet 5 minuten rust" :
iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari as, van 19u55
tot 20.00u.
Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen,
maar wel om de aandacht van de Burgers, de media en tevens de politiek
besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om
dringend iets te ondernemen !
Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten : dat duurt echt niet
lang en het kost niets.
Het zal de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van
juni 2007 duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt
dat weegt in het politieke debat.
En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van
de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt.
En dat gebeurt bij onze buren; wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten
voorbijgaan en moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende
aard van
's werelds klimatologische situatie.
Als we allen deelnemen zal deze actie werkelijk een mediatieke én politieke
invloed hebben, en dit enkele maanden vóór de verkiezingen !
Haal je kaarsen maar al boven, dat belooft een romantische avond te worden, morgen !!

grote voorbereidingen

Grote_voorbereidingen_002

Dit lijkt momenteel nog op een hoopje wol maar dat zal gauw veranderen.  Er worden namelijk grote voorbereidingen getroffen tenhuize mama Ilse.  De foto is daar maar een heel klein onderdeeltje van.................... Hou ik jullie in spanning?  oeps...... maar neee ik verklap nog niet wat het zal worden.  Wat ik al wel kan verklappen is...... of beter gezegd klik hier maar even op. Dit is ook nog maar eens een deel van de grote voorbereidingen.  Een kleine onlineshop die ik af en toe zal updaten met leuke handwerkjes. ( je vind trouwens ook een link rechts in de zijkolom.)

Grote_voorbereidingen_4

Maar de grootste voorbereidingen schuilen hier in deze papierstapel, momenteel is het nog veel papierwerk en organiseren.  Maar ik hoop tegen 1 april actief te kunnen zijn.  En nee het is geen aprilgrapje.  Jullie horen er ongetwijfeld meer van tijdens de verdere voorbereidingen.


piepklein

Wiegje_001

Ik zag dit wiegje staan enkele weken geleden op Gea's blog, ik was er meteen verliefd op.  Ik was dan ook ontzettend blij toen ik het patroontje van haar doorgemaild kreeg.  Het wordt uit 1 stuk gebreid en dan toegenaaid.  Nu het kapje erop breien bleek toch niet zo simpel als ik had gedacht.  gelukkig heeft Gea me met haar wijze breiraad bijgestaan.  Het originele patroon geeft ook de beschrijving voor een klein zonnekindpopje dat erin kan slapen.  Dat moet ik dus nog maken, Hoewel het bedje al wel bezet is door een ander klein popje.

Wiegje_003


hoekjes van mijn huis

Zetel_002 Zetel_013

Deze fauteuil en ik zeg wel fauteuil !! Is sinds vorige week in ons huisje.  Een goeie vriendin, Lea heeft zichzelf een super de luxe nieuwe relaxzetel kado gedaan en vroeg aan ons of wij haar oude konde gebruiken.  Daar moest ik niet lang over nadenken, van zo'n zetel oh pardon fauteuil, droom ik lang.  Het enige bezwaar was dat we niet echt plaats hadden om hem te zetten, maar geen probleem dacht ik, desnoods gaat hij voorlopig boven op de kamer als voorleesstoel.  Maar daar is hij nooit geraakt.  Aan onze hoekzetel is een soort poef , die er los aan zit, en die haalden we er gewoon af en zetten de nieuwe fauteuil in de plaats.  Alsof hij voor dit plekje gemaakt is.  Gewoon perfect.  Nog een mooi lampje ernaast en de relaxtime kon beginnen.  En ik overdrijf niet als ik zeg dat hij in de week al platgezeten is.  Het is zo zaaalig om erin te zitten, ( de losse poef van de zetel schuiven we dan ervoor en hop met de beentjes omhoog) ik kan zelfs zeggen dat het verslavend is.  Het is niet alleen een relax-plekje maar ook mijn brei-plekje, voorleesboek-plekje, ahh-gewoon-even-zitten-plekje, en even-een-dutje-doen-plekje. 

Zetel_010

Misschien een klein detail, hij mist nog een schapenvelleke !!


Prikbord

Voor

Voor_prikbord_1

Na

Na_prikbord_002

in gebruik

Prikbord_in_gebruik

Je kent het vast wel ,zo'n super saai gewoon kurkachtig bruin prikbord !!

Vanaf nu is het gedaan met dat saaie gedoe.  Elk prikbord wordt een uniek exemplaar !!  En hou je vast want het is so simpel dat je het vanavond nog doet !! hahaha.

Ik kreeg dit idee na het lezen van dit.  Ik heb toen direkt mijn prikbord van de muur gehaald en ben aan de slag gegaan. 

Je haalt het kader eraf ( als dat ding al een kader heeft tenminste), neem een stuk leuke stof en een schietnietjesmachien of fijne nageltjes, span het stuk stof over het bord heen ,vastmaken, kader errond en klaar is kees.  nieuwe look !!  Veel succes.

Stel je voor vanaf nu worden de prikborden in de kringloopwinkels het meest begeerde item haha.  Want bedenk eens welke leuke dingen je ermee kan doen,........... Zelfs de half verslete borden zijn nog bruikbaar !! jiehaaa.


Madonna

Tweedehands_002 This one I found in the thrift store last week.  Last month I downloaded a slideshow with all Madonna pictures, holding their child in a different position.  They have some kind of therapeutic influence. This one is not in the slideshow but gives me the same feeling. Its so gentle and warm.

Tweedehands_004

Tweedehands_001

And this funny game with frogs.  they have to jump into the box by pushing on the back.  Stijn and Lander love it.  Even Linde is trying to make those frogs jump. 

If you are interested in the madonna slideshow , here is a link , you have to click on :EXTRA: (see left sidebar)and then choose :Madonna: on the right sidebar.  their is also a UK version available.


rust

Ondertussen is de storm gelukkig weer gaan liggen. Ons dak vertoont nog wel wat gaten hier en daar, maar niemand is gewond en dat is het voornaamste.  Het was wel even schrikken, het geluid van die wind en dan de dakpannen die vielen, pfff dat wil ik niet elke dag meemaken.  We kunnen ons eigenlijk niet voorstellen hoe het dan wel tijdens een heuse orkaan zou zijn.  Ik denk echt wel dat je dan doodsangsten hebt.  Maar genoeg storm nu, over naar meer happiness, en wat is dat anders dan naaien...............  Stijn was vandaag uitgenodigd bij een vriendje voor zijn vijfde verjaardag mee te vieren.  Ik had geen flauw idee voor een kadootje, tot ik aan stijn vroeg, wat zou jij graag willen als kado moest je 5 jaar worden. ........Een verjaardagsmantel antwoorde hij.  Dat was dus snel beslist.  Stijn koos mee de kleur en het naaien kon beginnen. Ik koos een viltachtig stof ( erg gemakkelijk, die moest ik niet meer omzoomen) en wat leuke versieringen erop en klaar was kees.  Bij deze heeft Stijn al mijn volgend project beslist, net zo'n cape voor hemzelf maar dan in het groen !!

Cape_004 Cape_005

deze morgenvroeg ,:: oeps.. Kom Stijn nog snel een foto trekken voor mijn blog::  daar was hij niet echt tevreden mee, hahaha.

Cape_001

Ik heb morgen mijn tweede weekend bach bloesems. Fijn weekend en tot maandag. Of misschien spring ik dit weekend ook nog even binnen, ik sta eigenlijk wat post achter, heb nog heel wat liggen.  Waaronder nog wat tweedehandsschatten,............


STOOOORM

Ik heb niet veel te zeggen, of misschien net wel maar geen tijd !!  Jurgen en twee buurmannen zitten boven op het zolder, de dakpannen er weer op aan het leggen, maar dat is onbegonnen werk want ze vliegen er telkens weer af, nu zijn ze aan het proberen om ze op een of andere manier vast te binden met haken en kabel of zo.  En ik zit boven bij de jongens in bed, Linde die slaapt gelukkig door.  Ik hoop dat het snel overgaat die storm.  Hopelijk bij jullie alles goed !!


Als het nu nog niet lukt...

Wintertafel_002

Normaal gesproken, toont de seizoentafel ons binnen  wat er buiten in de natuur gebeurt.  Nu aangezien het maar niet wil winteren, dachten Mama Heidi en ik, we zullen het plaatje even omdraaien. Binnen is het dus al wel volop winter en please smeek smeek  hopelijk krijgen we toch nog wat sneeuw !!  Koning Winter staat fier op zijn troon en laat alles bevriezen.  Laat de sneeuwpret maar komen.  Wij zijn er klaar voor !!

Wintertafel_004 Wintertafel_005

Wintertafel_006


zotte manieren

Ons weekend was dit keer erg goed gevuld. Nu dat is het anders ook wel hoor. Maar nu  hadden we erg veel bezoekjes en feestjes te doen .  Dat geeft altijd het gevoel dat het wat drukker is , niet waar.

# Vrijdag #

  Stijn wilde het kadootje voor een vriendin nog verder versieren.  Hetzelfde als mama natuurlijk.

Massage_002 Massage_003

Om de dag af te sluiten EN het weekend ontspannen in te zetten......... hou U vast !! Kreeg ik zomaar van mijn lieve kindjes een super zaaaaaaalige massage.  Ja ja en niet zomaar efkes vlug vlug, nee alles werd onderhanden genomen, van mijn voeten, benen tot armen, handen, rug, hoofd En oren !! Op een gegeven moment was Stijn aan mijn voeten, Lander aan mijn handen en Linde keek eerst maar bedenkelijk, maar vond het maar al te snel super leuk en was ook ijverig aan hett "meekneden" aan mijn tenen. Zeg nu zelf................... . 

Het enige dat eraan vast hing was dat ik de kindjes ook masseerde.  Maar het nadeel hieraan is dat je niet echt meer zo fit bent na een zaaaalige massage.  Of beter gezegd gewoon groggie.  Maar de kindjes waren ook zeer tevreden na hun massage.  ( Lander staat hier niet op de foto,  hij wilde perse zelf deze foto trekken. maar heeft ook zijn deel gehad en erg genoten van zijn massage )

Massage_004

(fotocommentaar):: Linde schattert het uit van plezier als ik haar beentjes streel, telkens ik ophield gingen haar beide voetjes de lucht in, om weer te strelen. :: Stijn was net zoals ik ..... groggie !!

# Zaterdag #

Nieuwjaarkezoeten,..... naar al oude traditie.... kwisronde bij oma en Bompa.  Een moment waar we altijd erg naar uit kijken, zowel wij als de kindjes.  Het is dus niet zomaar een nieuwjaarsbezoekje, we worden verwend met allerlei lekkers, opdrachten en spelletjes ( hoewel ik die opdrachtjes niet altijd verwennen kan noemen, heum heum , maar daarentegen als we de opdrachten succesvol uitvoeren hangt er altijd een mooie beloning aan vast ,dus ja toch verwennerij.) Oma en Bompa zijn heuse "krakken" in het opstellen van kwissen en opdrachtjes, ik laat jullie graag meeproeven van deze leuke dag.

Imgp1671 Imgp1720

Imgp1698 Imgp1711

Imgp1710_1 Imgp1696_2

:: puzzelrace :: pannekoekenslag :: twister :: kaartjeblaas :: stekske leg ::

we sloten de zaterdag nogal VURIG af met de jaarlijkse kerstboomverbranding van onze gemeente, achter ons huis.  Gewapend met botten en zaklamp trotseerden we de donkere nacht en de modder !!  Koud hadden we het niet echt !! Vuur, jenever en warme choco genoeg om ons te verwarmen.

Kerstboomverbranding_009 Kerstboomverbranding_007

Kerstboomverbranding_010

PLoef in de zetel en beentjes omhoog, was het scenario op zateravond !

:: Zondag ::

Kleine Tabo.  Het eerste kindje van mijn schoonzus.  Vijf weken geleden kregen we telefoon met het nieuws dat Tabo geboren was. Dit nieuws kwam nogal onverwachts want Tabo wilde perse uit de buik en dit vijf weken te vroeg.  Hij heeft een moeilijke eerste week gehad maar toen ging het snel beter en beter en op kerstdag mocht hij mee naar huis.  Hoogtijd dus om samen met de kindjes eens op bezoek te gaan. 

Welkom Lieve Tabo !!

Dsc00826_medium_1

Als welkomstgeschenkje maakte ik een beschermengeltje voor boven zijn bedje.

Beschermengel_bladwijzer_002 Beschermengel_bladwijzer_001

Beschermengel_bladwijzer_004_1

Een liefdeVOL weekend zoals je kan zien. 

Deze week start ook alvast VOL, met een VOLLE was en strijkmand.

toedeloe.