Previous month:
januari 2007
Next month:
maart 2007

1 2 3 hoedje van.....

Carnaval_010

Linde de bouwvakker

Lentedag_011

Linde de wielrenner

Linde_met_hoed_002

Linde de "chique" werkvrouw

drie op een rij en drie keer met een hoedje, toeval? .... nee hoor.  Als ze iets ziet om op te zetten dan gaat het recht op haar hoofdje, en al wie er dan bij haar is , moet dat ook eens opzetten. omgekeerd geldt deze regel dus ook, als wij iets op ons hoofd zetten ,wil zij dat ook eens probreren. 


leve de poppen deel 2

Moeder_aarde_015

Het is gelukt, mijn "echte " Moeder Aarde is af.  Dat was een project dat ik al zooo lang wilde maken maar telkens werd het weer uitgesteld.  Na het maken van het wortelkindje ben ik meteen begonnen aan Moeder Aarde.  En ik ben er erg tevreden mee.  Wat er nog wel op het programma staat voor haar is een grote mantel die ze kan omwikkelen als het erg koud is en een mooi schortje voor tijdens haar werk.  Echt koud zal ze het niet hebben want ze heeft een dikke wollen cape aan, een onderrok en een super zachte bovenrok van velours.

Moeder_aarde_014 Moeder_aarde_019

Ik had me voorgenomen om niets anders te beginnen voor Moeder Aarde af was.  En wat goed dat ik me dat heb opgelegd want de verleiding is toch oooo zo groot om van het een naar het ander te springen.  Maar ik ben ook wel fier op mezelf dat ik dit heb afgewerkt.  Lang moet ik niet nadenken wat mijn volgende project zal zijn, .............en deze keer zal het voor mijn handwerkjesshop zijn.  En ook hier ga ik mezelf dingen opleggen want ik ken mezelf! (haha) Ik ga werken met een  deadline. Volgende week dinsdag 6 maart zullen er weer nieuwe handwerkjes in de shop zijn !!!

P.S. En niet getreurd , mijn andere moeder aarde wordt niet afgedankt , neenee, zij staat nu fier  op de seizoentafel  in de kamer van de jongens. ( foto volgt straks nog ,batterijen zijn aan het opladen) dat is ondertussen gebeurd en hier is de foto

Linde_met_hoed_005


oogjuweeltjes

Stofjes_009

Stofjes_008 Bij mijn blogcollega's van Amerika zie ik regelmatig foto's van hun bezoekjes aan garagesales of the thriftstore.  Jaja net zoals ik af en toe langs de kringloop ga.  Ik vind het heerlijk om te zien wat zij allemaal vinden.  Op één ding na dan,  Hun stof aanwinsten.   OOOH daar kan ik echt ziek van worden.  negen op de tien vinden zij elke keer leuke stoffen, aan de lopende meter of hele dozen vol restjes. aaahh zou je daar nu ook nie mottig van worden !!  Dat heb ik hier nog nooooooooooooit tegengekomen ( of op enkele uitzonderingen na).  A: hier in Belgie doen de mensen hun stof niet weg of B ik kom steeds te laat.  Nu denk ik niet dat optie B erg van toepassing is aangezien ik alle kringloopwinkels in de buurt regelmatig bezoek.  Maar ik blijf hopen !!!  Maar van hopen word ik wel soms wanhopig.  Vorige week was ik wat aan het rondsnollen op tweedehandsbeurzen online, jaja die ken ik ook al , maar daar koop ik niet zo veel omdat de verzending het nogal duur maakt( tis te zeggen voor mij moet tweedehands een echt koopje zijn en als de verzending dan het dubbel is van wat je wil kopen, tja dan is er ook niks aan), maar deze keer kon ik het niet laten, een dame verkocht heel wat restjes van quiltstof.  Niet dat ik plots wil gaan quilten, nee hoor wees gerust ! Maar die motiefjes zijn meestal zo leuk, Ik heb me echt moeten inhouden.  Deze zullen ongetwijfeld vrolijke poppenkleertjes worden of kleine details.

E nvan vrolijke motiefjes gesproken, hebben al gehoord van MUNKI MUNKI stof( scrol vooral wat naar beneden tot de gnomes and mushrooms) !!  Buitenadem geraak ik daar van.  zaalig zijn ze.  En dan ...BONK klop nen dikke hamer op uwe kop.  Ze zijn niet verkrijgbaar hier, enkel in Amerika via onlineshops( kassa kassa aan verzending)!! Als er dus ooit iemand naar Amerika gaat, ik mail je mijn verlanglijstje wel............


Vierde dag van de vakantie

Buitenspelen_001 Buitenspelen_004

::Verkeerspark voor de deur, en wie kan dit beter leiden dan Lander !!::

:: Linde had vandaag zin in picknicken ,   Oke maar daar wel MEt sjaal zei mama !! ( ze weet goed wat ze wil en vooral wat ze niet wil, gelukkig weet ik dat ook) ::

hoekjes van mijn huis door Lander

Lander vraagt elke dag wel mama mag ik foto's trekken, ( tja van wie zou hij dat zien?????) We hebben ondertussen al een heel fotoboek vol met zijn foto's.  Dus dacht ik zo, Deze week laat ik Lander de" hoekjes van mijn huis" kiezen.

D_050 D_063_1

D_049

D_083

De klok, één van zijn favorieten voorwerpen in huis:: De staanlamp met de zelfgemaakte kristallenslinger:: De luster ( weet het AN woord hier niet voor!euh euh):: Zijn bureau'tje (lees mijn afgestaan bureau'tje)


Leve de poppen deel 1

Wortelkindje_005

Gisterenavond eindelijk mijn wortelkindje afgemaakt. Ik moest enkel nog het mutsje erop naaien en het haartje borduren.  Erg toch ,dat ik daar zo lang mee gewacht heb.  Gelukkig nog net op tijd.  Het kindje kan alvast ijverig aan de slag gaan om nieuwe kleertjes te maken voor de lente.

Het ontwerpje kreeg ik van Gea, het is erg leuk, het lijfje is gebreid en opgevuld met spliterwten ( bij gebrek aan deze is het bij mij mais geworden) daardoor blijft hij ook zo leuk zitten. Ik vind het super schattig, er zullen volgend jaar vast en zeker nieuwe wortelvriendjes bijkomen. (Nu nog Moeder aarde afkrijgen.)  Ik denk dat ik gewoon beter eens in mijn nog-af-te-werken mandje kijk voor ik aan iets nieuws begin.  het is zooo leuk als er een poppetje af is, ik kan dat niet beschrijven, een gevoel van euforie, of beter gezegd het kind in mij dat overenthousiast wordt !  Leve de poppetjes.  ( Vroeger speelde ik uren met mijn poppen, en nu doe ik dat nog steeds, haha)

Fijne avond !


Tuindag

Lentedag_002

Vandaag ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALIG lenteweer.  mijn lentekriebels zijn er weer Jieeehaa!! We hebben de tuin alvast een eerste opknapbeurt gegeven.

Lentedag_005

Normaal gesproken zie je mij niet gauw achter het grasmachien, nee dat is mijn schatteke zijn werkje, maar vandaag kon ik het niet weerstaan. En kijk eens hoe goed ik dat doe, hahaha ! Let vooral op de super galante witte sokken . In iedergeval het gras ziet er weer netjes uit en dat is het voornaamste.

Lander heeft heel de middag met de traktor rondgereden, en gebabbeld met de buurvrouw ! jaja da is nogal een tetterkous zenne.

P.S. hierbinnen is de kleine volksverhuizing nog altijd aan de gang ! haha


zoals gewoonlijk

Zoals gewoonlijk zet ik mij achter de pc nadat de kinderen in bed liggen ( hoewel ik dat tijdens de dag ook wel eens doe hoor, maar ik bedoel hier achter mijn pc zitten om te posten op mijn blog).  En zoals gewoonlijk log ik in en ga naar berichten publiceren.  en ja daar stopte het, toen ik klaar zat om te typen wist ik helemaal niet waarover ik vandaag zou schrijven.  En ik weet het nog altijd niet,............... hoewel ik altijd wel wat kan brabbelen natuurljik zoals wat we gegeten hebben vandaag of hoe hoog mijn strijkmand wel is, maar nee niet direkt iets voor op mijn blog.  Dus tja hier zit ik dan............ zit even rustig met me mee zou ik zeggen.

******************************************************************************************************************* ******************************************************************************************************************** ********************************************************************************************************************** **********************************************************************************************************************  **********************************************************************************************************************

zitten jullie nog altijd rustig?   euhm ik niet zo ,ik begin me stilaan wat te ergeren, ik wil namelijk nog wat creatief bezig zijn deze avond en dan kan ik niet rustig blijven wachten tot er iets in mijn gedachten springt om over te bloggen.  ik hou het dus voor bekeken en ga naar mijn knutseltafel, ik ga alvast wat poppenhoofjes maken voor mijn toekomstige dolletjes!  Ik wens jullie een fijn weekend met veel zon en lentekriebels, toedeloekes en tot maandag.

Oh ik denk nog aan iets, Elsie wordt vanavond voor de eerste keer Oma !! Alvast een hele dikke proficiat van mij.


wolletjes

Carnaval_001 Carnaval_002

:: Stijn de werkman ::

Carnaval_005 Carnaval_006

:: Lander de panter ::

Carnaval_017

De kostuums zijn op tijd afgeraakt en het was vandaag groots carnaval feest op school.  Een dagje vroeger dan op de meeste scholen want morgen begint onze vakantie ! joepiee !! Laat de lente maar komen.  Vandaag was de lentezon al volop aanwezig, ooh wat heb ik genoten van die warme straaltjes, maar dat was niet het enige waar ik van genoten heb.  Deze morgen zat er een pakje bij de post. Een pakje van Pien (ja hoor van het kleintste sokkenfabriekje) met een heleboel bolletjes wol, restjes van haar grote breiwerken.  Er zat ook een mooie kaart bij.  Deze wolletjes zijn een deel van een leuke ruilactie!  Ik stuurde een gebreid poesje op!  (Ik hoop dat het poezenpakje ook snel arriveert bij jullie ,Pien)

Wolletjes_002_1

Heerlijk vind ik ze, ik zou er wel uren naar kunnen kijken en ze vasthouden, al die leuke kleurtjes. Dat worden ongetwijfeld erg leuke dingetjes. Ik vertelde jullie gisteren over mijn nieuw poppenboek, wel daar staan leuke breipatroontjes in om de popjes aan te kleden .  Ideaal voor de restjes op te gebruiken !  Zaaaaaalig zo'n pakketje in de post, hihi.


new book

Hello my dear friends, its time for my English talk.  It's been a long time since I posted in English.  I really didn't have time for it the past weeks. It takes much more time because I still use my dictionary !!  And their are days I just don't feel like dictionaries !!!!

K_001

This book finally arrived last week !! Grace recommended to me.  I went to the local bookstore and they had to order it. After Three looooong weeks , they called me : Your book arrived !! Jieeehaaaa ,I drove that same day to the bookstore !!  And it's just what Grace told me, fabulous !!!  (thank god the author doesn't uses to much difficult words, its very understandable and  she also uses cm , very important!! ) It's not like other doll books I have, this is really a "workbook" with her own handwriting and drawings in it !! I like that !!  I cant wait to make one.  But first I have to finish my kids carnival costumes........ by tomorrow !!!!!!

K_002_1