Previous month:
februari 2007
Next month:
april 2007

fijne paasvakantie

Palmpasen

Met het palmpasenfeest is het startschot van de paasvakantie gegeven.  We maakten met de school een mooie tocht en stopte voor een heerlijke broodpicknick. Lander en Stijn maakten elk hun eigen paasstok met linten , gedroogde vruchten en geschilderde eitjes.  (de middenste stok ,de mini, is van Linde, die heb ik samen met haar gemaakt).

een mooie start van de paasvakantie gewenst.


Winke Tinke

het is zover , het is zover, ik moet het jullie vertellen, ik sta te springen van ongeduld.  Ik kan het niet langer voor mezelf houden.  Al maanden ben ik hier mee bezig, vooral papierwerk en opzoekwerk maar nu is het officieel ! Maandag ben ik naar het KMO kantoor gestapt en heb ik mijn ondernemingsnummer aangevraagd,  officieel start ik vanaf 1 april ( neeeeeeneeeee geen grapje).
Mijn droom die ik al zolang koester is werkelijkheid geworden.  WINKE TINKE is geboren.  Zo zal mijn winkel heten, WINKE TINKE.

Stalenkaarten_004

Jullie zullen zich misschien wel afvragen, wat voor winkel het dan wel zal worden.
Allereerst zal ik al zeggen dat het niet een "echte" winkel zal zijn, althans voorlopig nog niet, ik heb geen pand gehuurd.  Ik zal mij in het begin concentreren op ouders van de steinerscholen, leefscholen en freinetscholen in de regio, ik ga seizoentafelavonden organiseren bij de mensen thuis en op beurzen staan. Wat ik zoal zal aanbieden:  Stockmar producten, vilt, wol, seizoentafelmateriaal, poppenmaakmateriaal, prentkaarten, christofoorboeken en eigen handwerk.  Er is een website in de maak www.winketinke.be, waar je al mijn producten zal kunnen bekijken in fotoalbums, er zal ook meer uitleg staan over de seizoentafelavonden en een agenda van de beurzen waar ik te vinden ben. Officieel zal mijn website geen onlineshop worden omdat dit strikt genomen niet mag in ons huis, maar je kan me altijd mailen voor de producten, ik stuur ze graag naar je toe.

Het leukste van al de voorbereidingen vind ik de stalenkaarten en catalogi, oohh ja wees maar zeker dat ik daar van geniet. Het moeilijkste is dan weer een keuze maken, want ik kan natuurlijk niet starten met alles. En ik heb nog wat beslissingswerk te doen voor 1 april.

Ik hou jullie verder op de hoogte.

P.S. Er staat wat nieuws in mijn shop

Fiorella

In_de_brievenbus_012

Wat word ik verwend !!! het is niet te geloven.  Een lieve Bloglezeres Astrid, stuurde me dit leuke geschenk op.  Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar het ziet er ontzettend leuk uit. je kan er allerlei ronde vormen mee maken.

In_de_brievenbus_014

De leukste ideeën en projecten flitsten meteen door mijn hoofd bij het zien van dit.... vooral die handtas vind ik geweldig.

In_de_brievenbus_015

Of de paddestoel,  geweldig !!

In_de_brievenbus_016

Astrid,  ik wil  je ontzettend bedanken voor dit lieve en warme gebaar.  Ik ga er veel plezier aan beleven.  Bedankt !!


Proficiat

Lander_muziek_008_2

Zondagmiddag was het een groot moment voor Lander.  Hij had toonmoment van zijn zondagmiddagles de muziekmicroben.  Wij konden genieten van mooie liedjes begeleid met instrumenten door de kinderen en een leuk spinnenliedje, we werden zelfs gevangen in het web van de spin en mochten er pas uit als we het liedje zonder fouten konden zingen. Op het einde kregen de kinderen allen een diploma.  Ze werden bekroond op wat ze het beste konden.  Lander kreeg het diploma van beste zanger, omdat hij  (volgens de juf) een engelenstemmetje heeft.  En dat kunnen wij alleen maar beamen, Lander zingt ontzettend graag en veel en nog goed ook ( dat heeft hij toch niet van mij hihi). !!


 

P.S. woensdag 28 maart staat er weer wat nieuws in de shop.


Bbbzzzzzzzzzzzz

Vandaag een stukje lente in de brievenbus.  Het langverwachte bijtje,  bieke is geland.  Het was een hele tocht voor haar en ze was erg moe ( ze was ook wel ietsje vermagerd of zou dat aan de post liggen hihi).  gelukkig stonden de ranonkeltjes al goed in bloei om haar te verwelkomen. Ze voelt zich al helemaal thuis hier.  Benieuwd wat de kindjes straks zullen zeggen.

In_de_brievenbus_006

Er hoort ook een versje bij.  Heerlijk vind ik dit.

In_de_brievenbus_002 In_de_brievenbus_007

Dit bijtje komt van een heel lieve, creatieve vrouw die net een webshopje heeft opgestart, ze is een krak in breien en kan dat volgens mij in een record tempo.  Heel erg bedankt Gea voor dit lieve bijtje.

Fijn lenteweekend voor jullie
Waar we allen op gewacht hebben

21 maart.........DE LENTE.

Lente_002

Vanaf vandaag is de lentefee te gast bij ons, en ze toverde gelijk een heel lentesfeertje op onze tafel, moeder kip zit ijverig te broeden op haar negen eieren, jaja negen!!!) De schaapjes staan lekker te grazen en de egeltjes zijn wakker.

Vandaag echte maartse buien over ons landje.  jaja dat hoort er ook bij.  Volgeltjes zijn heerlijk aan het fluiten............. maar s'morgens moeten we wel krabben ( autoramen bevrozen ) dat hoort er niet bij !!

Als je ze nog niet voelt die lentekriebels, .tja dan is er iets mis met je !  haha.

Fijne eerste lentedag.


Miniatuur

Minibreien_007

Ik zat al zo lang met het idee om voor mijn moeder aarde een breiwerkje te maken, nu vond ik nergens zulke kleine breinaaldjes, tot iemand me een tip gaf, ik ben meteen aan de slag gegaan en na 10 min was het breiwerkje klaar.

De tip:
Minibreien_002
2 satéprikkers en twee kleine houten kraaltjes, wat fijne breiwol en klaar is kees.

Breien_005
(sorry krijg de foto niet scherp van zo dichtbij, we hebben dan ook maar een goedkoop digitaal toestel, prima voor gewone foto's maar dus niet voor details)

P.S. het verlegen broertje is zich al helemaal aan het inleven in zijn nieuwe outfit.  Hopelijk wil hij binnenkort op de foto.


little doll ( oeps no name yet...)

Poppeke_002

Do you remerber the post of my new book? you doll lovers sure do.  I really love it.  This little doll is the second one I made from the book.  First one was Zoë .
She's a little sack doll made from cotton knit fabric.  Her dress is knitted with some wool leftovers I got from a friend.  thanks Pien, those leftovers are so fun !! I really like the way her dress turn out. My first idea was, only a skirt but that was not good, their was something missing.  So I knitted a small scarf and sew it above the skirt so it would be like a dress.

Poppeke_006 Poppeke_008Poppeke_011

She also has a little brother..... but he doesn't like having his picture taken.   I guess he's too shy  because he still needs clothes.

My weekend will be full of knitting projects.  New clothes for the shy brother and two hens with little chicks like Hip and Mip.  A sunny weekend to all of you.   

hoekjes van mijn huis

Bureau_003

Hier is het dan, mijn nieuw computerplekje! Voor mij een raam en rechts van mij een raam, zaalig om zo min het licht te zitten.  Dit is absolut al de beste plek waar ik gezeten heb.  ( oh ja onze verhuisgeschiedenis is enkele bladzijden vol) maar ik denk wel dat er bij deze een punt achter gezet wordt. ( wat de bureau betreft dan hé, haha).

Bureau_001

Links het engels woordenboek, dicht bij de hand, heerlijke rose bloemetjes (magrietachtig).  Sjokke zijn prachtige houten schaal en Linde met haar eerste lachje.  De kaft onder de bureau zit vol belangrijke dingen waar ik op dit moment mee bezig ben.  Vanaf 1 april zal dit niet meer onder de bank liggen maar er pal bovenop !  Vanaf dan is het voor ECHT.  Benieuwd?.......... ik vertel jullie binnenkort er alles over.


ZOMER......??

Eerst slagen we de winter over, we kijken hoopvol uit naar de lente.  Maar hoe zit het nu feitelijk, gaan we die ook overslagen? Het lijkt hier wel zomer, en het strafste , het blijft zo, ik had gedacht, na 1 dagje zal het er wel opzitten  ( meestal zo hier in België) maar niets is minder waar, vandaag de derde dag op rij.  Nu ,ons hoor je niet klagen , integendeel ....MAMA, het is goei weer, gaan we picnicken?  Ach ja waarom niet, profiteren moeten we,  want stel je voor dat we seffens die zomer ook overslaan.......... dan hebben we de picnick toch al gehad.

Maart_006

Na school reden we dus niet nar huis maar naar de jongens hun favoriete speel, klim, loop en picnickplek.

Maart_011_1

Maart_005

Maart_014

Maart_003

En als verrassing kreeg ik drie mooie magrietjes.