Previous month:
maart 2007
Next month:
mei 2007

enkel nog de prins op het witte..

De tijd van de verjaardagsfeestjes is weer aangebroken, naast onze eigen feestjes die voor de deur staan, is deze periode altijd gevuld met verjaardagsfeestjes van vriendjes en vriendinnetjes.  Is dat bij jullie ook zo of kennen wij net die mensen die in de lente jarig zijn, of verjaren er gewoon veel meer mensen in de Lente? 

Zaterdag mocht Stijn dus naar een feestje van een vriendinnetje, en met dit zomerse weer in april werd dit een echt waterfeest.  Plezier verzekerd !!  Het moeilijkste vind ik toch altijd wel het kadootje, nu was ik deze keer wel blij dat hij werd uitgenodigd door een meisje, ( om de een of andere reden vind ik meisjes kadootjes makkelijk om te kiezen.)  En ik had het al snel te pakken want mijn vingertjes jeukten erg voor deze outfit.

Prinsesje_002

Een bolletjesrok en een lange sluier voor op haar hoofd. Prinses, Koninging, Jonkvrouw, Bruid, ik denk vast wel dat ze hier leuke momenten mee zal beleven.

Prinsesje_010

Ik heb er alvast mijn plezier aan gehad, zaalig om zulke verkleedkledij te maken, en vooral als het met restjes en tweedehandsstofjes is, dubbel zoveel plezier.een stukje van elk

Neenee, ik ben niet van de aardbol verdwenen.  We zijn weer allen paraat,( na een om-de-beurt-ticket voor buikgriep, gelukkig telkens maar voor één dag). 

Tussen de emmers door ging alles gewoon verder zijn gangetje , althans voor diegene die niet aan de beurt was.

Tuin_001

Planken en gordijnen voor mijn Winke Tinke stockruimte

A_016

Strengetjes garen sorteren en ophangen, heerlijk al die kleuren !!!

Op_stap_met_lander_en_de_bus_004

Alleen op stap met Lander MET de bus.  We gingen op zoek naar piksplinter nieuwe kleren voor zijn feest.  Natuurlijk hebben we ook een terrasje gedaan.

Werken_005

Massa's bloemblaadjes geraapt allemaal voor het feest ( en dan nog wel van mijn favoriete boom)

Tuin_002

Leven als God in Frankrijk.........................
Jarebeze

Ze liggen al even in de winkel, maar ik vond het toch nog wat te vroeg,  en zeker niet de spaanse, neee wij wachten op de echte belgische jarebeze. Maar met dit zomerse weer...............

Eerste_aardbeitjes

kon ik er niet meer aan weerstaan, (bovendien stonden ze in promotie hihi, dubbel plezier dus)
Na een heel jaar wachten op deze lekkernijen is het net alsof er een engeltje pist op je tong, ( uitdrukking voor hemelser dan hemels) Bij deze is het seizoen officieel ingezet.  Het zal een klein gevecht worden denk ik strakjes want er is maar één bakje.........., één bakje met 5 jarebeessnoepers, dat is leeg voor je jarebees hebt uitgesproken hihi.  In ieder geval het dessertje voor vanavond zal in de smaak vallen.  Hebben jullie ze ook al gegeten?

Nu ik jullie warm heb gemaakt voor de eerste jarebeze, wil ik jullie ook warm maken voor twee nieuwe blogs waar je zeker eens moet gaan kijken.

Mijn vriendin, Hilde, zij heeft al wel langer haar blog maar  heeft er vorige week weer  een nieuwe wind in geblazen en daar ben ik erg blij om.  Hilde woont niet ver van mij en we komen dan ook regelmatig samen om iets leuks te knutselen en bij te praten natuurlijk, zo'n avond lijkt telkens voorbij te vliegen.  Ik geniet enorm van deze momenten, het lezen van haar blog is dus ook altijd genieten.

De tweede blog is nog spinternieuw.  mama Manon,alias mama lieveheersbeestje, een creatieve mama die de blogkriebels ook heeft te pakken.  Ben benieuwd om haar verhalen en creatieve knutsels te bewonderen.
en de gelukkige is.....

Allereerst bedankt voor al jullie lieve reacties op mijn eerste blogverjaardag.  Wel 12 comments, super bedankt hiervoor.

Er is even wat tijd overheen gegaan maar de gelukkige is bekend.   Stijn die vandaag thuis is ( buikgriep) heeft zijn onschuldige hand in het mandje gestoken ..........

De_winnaar_is_002

en........................................ de gelukkige is...

De_winnaar_is_004

Elsie !! Proficiat !

Het blad van de bladwijzer ligt klaar, nu is het aan jou om te kiezen welk soort popje je erop wil?  als je wat inspiratie wilt, hier en hier zijn wat voorbeelden.
Ik hoor graag van je.

Ik vond het zelf ook wel spannend om te weten wie het zou worden.  Langs de ene kant is het natuurlijk spijtig dat er maar eentje kan winnen,.......... nog eens voor jullie allemaal een dikke knuffel, Bedankt!


op de post

A_007

Deze zonnige uitnodigingen zijn dit weekend de deur uitgegaan op weg naar familie. 
Op 12 mei vieren we groot feest, we vieren lander zijn Zeven-jaren-feest.  het is niet zijn verjaardag, nee we vieren feest omdat zijn eerste zeven jaren voorbij zijn, zeg maar een mijlpaal in zijn leven, de eerste zeven jaren van baby, peuter en kleuter zijn voorbij, Lander wordt een grote jongen, hij begon ook dit jaar ook aan een nieuw deel in zijn leven, de eerste klas.  Op weg naar meer zelfstandigheid, en dit gaan we vieren.betrapt

Je kan er niet naast zien,  in onze keuken liggen wel drie manden vol chocolade eieren.  Ik denk dat ik deze toch zal moeten verhuizen want echt veilig staan ze daar niet.

A_003 A_004

Met het goede weer van de laatste dagen speelt onze dag zich het meest van al buiten af, dat was gisteren niet anders, ik was buiten met de jongens aan het spelen toen ik me plots realiseerde dat het wel erg stilletjes was.  Snel een blik naar de zandbak, njep, daar was ze niet, dan maar even binnen kijken en ja hoor wat was mijn kleine meid aan het doen, mmm lekker cococa (chocolade) smullen.  ze had haar stoeltje tegen de kast gezet en zo kon ze dus aan de schaal met eitjes, alle kleine stukjes van gebroken eitjes had ze allemaal naar binnen gesmuld, ik was nog net op tijd want anders had ze haar tandjes wel in zo'n lekker groot ei gezet, daar ben ik zeker van !

een zonnig weekend voor jullie !

 

blogverjaardag

Blog_1jaar_003

Vandaag 1 jaar geleden schreef ik mijn eerste woordjes hier.  Dit jaar heeft heel wat veranderingen gebracht in mijn leven.  Ik weet nog heel goed de situatie één jaar geleden, ik was (toen) al bezig met  voorbereidingen voor het opstarten van een winkelproject, maar toen zat het mij helemaal niet mee, ik werd er echt ziek van.  Ik besloot toen ook om alles mooi in de kast op te bergen en alles los te laten.  Op dat moment zei  Hilde tegen me of ik de wereld van de blogs kende, nee zei ik dat is me totaal onbekend, ze stuurde me gelijk haar favoriete blog door en dat was die van soulemama.  Ik denk  dat ik die avond heel de avond voor de computer heb gezeten, ik was zo geboeid door haar verhalen en manier van leven dat het me niet meer losliet. Het is dus grotendeels door Soulemama dat ik deze weblog ben begonnen.  Als ik kijk wat dit jaar me gebracht heeft, dan sta ik met mijn mond vol tanden, echt, het is ongelooflijk hoeveel warme en lieve mensen ik ontmoet door deze blog. Dit had ik nooit durven denken.  Ik ben er dan ook erg dankbaar voor en wil jullie graag in de bloemetjes  zetten.  Het liefstvan al zou ik jullie uitnodigen voor een stukje zelfgebakken taart en een glaasje bessensap maar dat is dan weer het nadeel van blogs.  Een stukje taart opsturen lijkt me ook niet zo smakelijk vandaar dat ik kadootje zal maken.  Een 'gepersonaliseerde' bladwijzer zoals deze .  Het liefst van al zou ik iedereen van jullie een kadootje willen schenken, maar dan vrees ik dat ik nachturen zal moeten kloppen, en slaap is nu net iets wat ik niet wil missen.  Ik stel voor dat je een reactie achterlaat op deze post en volgende week zal dan een onschuldige hand de gelukkig aanwijzen.
maar nu wil ik jullie allemaal een dikke knuffel geven.
((((((((((((((((((((((((((((())))))))))))))))))))))))))))))))) .

Bedankt voor al jullie liefde ,warmte en vriendschap !

Hello My English friends,  It is a very special day today, it's my first blogbirthday !!  If you like to read the whole story, you can do this with babelfish a translate site.  Sorry don't feel like translate very much today.
I'm making a special gift for one of my readers.  You can leave a comment to join in.


wees positief !!!

Ik moet mezelf regelmatig eraan herinneren dat ik dit niet gedroomd heb.  Het is wel degelijk echt gebeurd!

Rol_001 Naar jaarlijkse traditie vind je mij op paasmaandag op de grootste rommelmarkt van de streek.  (ik had zelf het gevoel dat ie dit jaar nog groter was dan vorig jaar)

Deze traditie is er gekomen sinds we verhuisd zijn naar hier.  Het eerste jaar hebben we de markt gedaan met kindjes en buggy !!! jawel, dat was snel duidelijk dat we dat geen twee keer meer zouden doen, het tweede jaar hebben we voor een oppas gezorgd en konden we met z'n tweetjes, en de laatste twee jaren ben ik helemaal op mijn eentje geweest, zalig rondsnollen, zo lang blijven hangen als ik wil, naar niemand te kijken, heerlijk.

Vorig jaar had ik heel wat leuke spulletjes gevonden en dat is dit jaar niet anders.  Maar het meest onwaarschijnlijke van al is toch wel deze rol en zeg maar gerust ROL ( 32 M ) zachtgele linnen stof !!
Het was bijna op het einde van de markt dat ik deze zag liggen.  Mijn blik viel erop en mijn eerste gedacht was, oei oei, dat zal wel veel geld zijn, en met veel bedoel ik toch zeker 50 euro.  Bij dit gedacht ging ik maar verder, maar het liet me maar niet los, "Ilse waarom vraag je dan niet eerst wat hij kost?"  (tja soms snap ik mezelf ook niet hoor)  ik stapte maar verder en verder en plots moest ik denken aan mijn gesprekje met Jurgen van de dag ervoor over positief denken en hoe sterk je geest wel niet is, we creeëren ons eigen leven met onze gedachten.  Dus ik begon positieve gedachten te hebben, ik ging vanzelf weer rechterop lopen.  Ik zag mezelf bij die verkoper staan en de rol kopen voor 10 euro, ik voelde de euforie door me heen stromen.  Ik zag mezelf de rol optillen ,immens zwaar en het heeeeeeele eind weer naar de auto dragen, ik voelde me  zweten en zuchten maar tegelijk ontzettend blij, want wauw wat kan ik daar allemaal niet van maken, broeken rokken, gordijnen,.....  Met deze gedachten ging ik naar de verkoper en vroeg wat de rol kostte.  15 euro antwoorde hij.  Ik zie direkt 10 €.  ............en voor 12 € heb ik hem gekocht !! Het werd dan wel niet 10€ zoals ik me had ingebeeld maar het was zeker geen 50 € zoals ik had gevreesd.  Nu kan je zeggen dat ligt toch niet aan je positief denken, wel daar kunnen we natuurlijk over discussiëren...... ik ben ervan overtuigd dat je met positieve gedachten een heel ander leven zal leiden.  Sta maar eens stil hoeveel keer per dag je negatief denk, zo trek je ook de negatieve dingen aan, denk positief  en concentreer je op de leuke goeie dingen in je leven!! Zo kan ik me  steeds weer ergeren dat ik dingen laat rondslingeren, en dan zeg ik altijd , goh zeg zie da hier nu weer liggen , kan ik da nu echt niet op z'n plaats leggen nadat ik het gebruikt heb, wel ik heb me voorgenomen om me te focussen op de plekjes in  huis die wel inorde zijn ,die gezellig zijn en waar ik van geniet, ipv te zagen over de dingen die niet goed zijn. Nu ik daar bewuster mee bezig ben, vallen me ook veel meer dingen op en het goeie eraan is ook nog dat ik meer dingen terug op zijn plaats zet.  Omdat het me een goed gevoel geeft en niet een negatief  zoals voorheen.

Denk positief...wees positief en je gaat vanzelf leven als een positief iemand !!
Ik wens jullie een positieve week toe !Na de eitjes

Wij zijn er weer helemaal.... de rust ten huize mama ilse is wedergekeerd, of beter gezegd alles loopt weer zijn normale gangetje met een nieuwe zonnige vakantieweek voor de boeg. Sarah ons nichtje is weer thuis bij haar mama, papa en zusje, De paashaas heeft ons flink verwend en wij ( mama ilse en papa jurgen) hebben van een dagje rust mogen genieten, even opladen zonder kindjes, alleen ons tweetjes. We vergeten soms hoe belangrijk deze momenten zijn, we nemen ze niet ernstig maar ze zijn echt wel nodig, dat hebben we na vandaag nog maar eens gevoeld.  Als ouders van drie kleine kinderen nemen we meestal elk apart onze "time off"  omdat dit nu eenmaal het meest praktische is ,maar even time off met z'n tweetjes is eens zo belangrijk.  Dat maakt de momenten die we dan weer samen zijn als gezin eens zo mooi en warm.

Paasvakantie_063

Ons paasfeest: samen, familie, lachen, heerlijk eten, spannend, vol verwachting wachten op de eieren en vroeg opstaan.

Paasvakantie_080 Paasvakantie_079

Paasvakantie_073 Paasvakantie_081
volop vakantie

Het zal waarschijnlijk de rest van de week wat stilletjes zijn op mijn blog, het tegenovergestelde van wat er hier thuis zal gebeuren. We hebben namelijk een logé! eentje die telt voor twee.  Sarah ons nichtje is hier op bezoek en dat wil zeggen groot feest !

Deze avond was het wel wat krap aan de spiegel met z'n vieren. Gelukkig slapen ze elk in een apart bed.

Paasvakantie_015

Toedeloe en tot.........
Tot wanneer de rust is wedergekeerd in ons huisje !