Previous month:
april 2007
Next month:
juni 2007

ZES

Mama, nu begin ik aan mijn tweede hand !! Dat zijn de woorden van onze zesjarige Stijn.  Hiep hiep hoera.

Stijn_038

Zaterdag was de grote dag.  Vol enthousiasme stond er om 7 u s'morgens iemand naast mijn bed, mama gaan we opstaan? Ik wil mijn kroon zien !! Dit is een echte traditie geworden, de verjaardagskroon, elk jaar kijken ze daar erg naar uit !  Naast de kroon lagen er natuurljik ook enkele kadootjes, waaronder een koningscape, een DVD en een krokodillen t shirt !!. 's Middags kwamen oma en bompa en zij brachten een "echte" goal mee, voor onze kampioen.

Stijn_052

Naast kadootjes was er natuurlijk ook taart, Stijn wilde maar liefst drie verschillende,..... appel, abrikoos ( alias sterrentaart ,die noemt hij zo omdat hij die gegeten heeft op de sterrenschool !) en "nonkel-Tom-taart ! wat dat precies is, zal ik even met extra beeldmateriaal uitleggen.

Stijn_016 Stijn_018

Je maakt eerst creme au beurre ( 250gr smeerboter, +/- 200 gr bloemsuiker, enkele soeplepels straffe koffie ).De andere ingredienten zijn, melk, hagelslag en petit beurre koekjes.

Stijn_020 Stijn_023

eerste laag, koekjes, insmeren met creme au beurre tweede laag koekjes !! elk koekje even indompelen in wat melk vervolgens weer insmeren met creme.  Zo herhalen tot alles op is. als laatste bovenkant en zijkanten insmeren.

Stijn_024 Stijn_028
 

En klaar is kees, hoe langer ze staat hoe lekkerder ze wordt, ons record is twee dagen, de tweede dag is ze dus nog lekkerder, drie dagen hebben we nog niet gehaald.
Dit receptje is nog van mijn bomma, zij noemt het arme-mensen-javanais-taart.  Stijn koos dus voor een andere naam "Nonkel-Tom-taart" omdat Nonkel Tom die ook altijd maakt.  't Zit hem duidelijk in de familie die goesting voor creme au beurre.
Smakelijk !!!


het houten werkstuk

Ik hou jullie niet langer in spanning.  Ik beloofde jullie maandag meer foto's van het mysterieuse houten werkstuk.  Ik wilde eerst wachten tot de laatste dag van de week, maar ooh ik ben zelf ook altijd veel te nieuwsgierig, dus dat kon ik jullie niet aandoen.

Stockmar_display_008

Mijn schat werkte dus in opdracht ! En ik weet dan ook de beste te kiezen voor zulke jobkes.  Je weet misschien nog wel ,binnen 1,5 week heb ik mijn eerste Winke Tinke beurs en er zijn heel wat deadlines te halen.  Zoals deze display voor de stockmar krijtjes en blokjes.  De leverancier heeft geen promotiemateriaal waaronder displays, dus..... maakten we het zelf, want, zeg nu zelf die blokjes en krijtjes zomaar ik een plastieken tupperware doos , dat gaat niet,toch?  Dus zochten we naar iets typisch Winke Tinke stijl. En het resultaat is zelfs mooier dan ik ooit had kunnen dromen.  Zo'n projecten zien er altijd erg simpel en duidelijk uit in mijn hoofd maar het is wel mijne schat die het telkens tot en prachtig resultaat kan brengen, echt gouden handen heeft hij. Dus nogmaals schattie, ontzettend bedankt voor dit prachtige werk, ik noem het zelfs een echt kunstwerk.  Ja, het is ondertussen al wel duidelijk zeker dat ik er vol van ben, echt ik vind het adembenemend mooi, ik heb er al heel de week naar zitten kijken ,aankomen, ruiken, ooo heerlijk !! Mijn beurs kan al niet meer stuk !

Stockmar_display_004


alles klaar

Alles_klaar_voor_het_pinksterfeest_

De avond voor het Pinksterfeest,veldboeketje, witte kledij en wafels.  Alles ligt klaar om morgen het groot Pinksterfeest te vieren.

Voor de geïnteresseerden, een stukje uit dit boek:
  Van herfst tot zomerFred Tak
  Van herfst tot zomer
  Fred Tak

  Op school wordt Pinksteren gevierd met de optocht van de pinksterbruid- en bruidegom,   met daarachter de kinderen met hun fleurige en kleurige knipsels van crêpepapier.   De bruid en bruidegom als symbool voor het samenkomen (het huwelijk) van hemel   en aarde. Pinksteren is een echt blij feest, met zijn vele liedjes die in een   grote kring in de buitenlucht gezongen kunnen worden. Maar voor ons volwassenen,   wat betekent het pinksterfeest voor ons? Wat is onze diepere beleving hieraan?   Om een antwoord hierop te vinden ontkom je er niet aan de twee andere belangrijke   christelijke feesten erbij te betrekken, Pasen en Kerstmis. Pinksteren blijkt   namelijk in de tijd gekoppeld te zijn aan het paasfeest doordat het precies   zeven weken erna valt. Zeven keer zeven dagen erna dus.
  En Pasen, hoe verhoudt dit feest zich in de tijd tot Kerstmis? Heel ongelijkmatig,   kun je wel zeggen. De paasdatum ligt tussen de 12 tot 16 weken na Kerstmis.   Pasen is dus een beweeglijk feest, het valt ieder jaar op ene andere dag. Dit   in tegenstelling tot het kerstfeest dat plaatsvindt wanneer de zon zich het   meest heeft teruggetrokken, vlak na de midwinterwende, op 25 december. Buiten   heerst dan duisternis. Het leven heeft zich teruggetrokken tot onder de aardkorst.   In een beeld kun je zeggen dat de aarde de kiemkracht van het zaad in zich opgenomen   heeft. Want de aarde is niet dood, zij slaapt slechts. Dit beeld, dat de aarde   niet dood is, dat de geestelijke krachten zich slechts hebben teruggetrokken   in het zaad, dat geeft de mens hoop. En uit deze hoop kan een geestelijk licht   voortkomen, juist in de tijd dat de fysieke natuur het donkerst is. Dit geestelijke   licht hangt samen met de bewustwording dat wij weliswaar gebonden zijn aan ons   fysieke lichaam, maar dat we de kracht en het vermogen bezitten er vrij van   te worden.
  Pasen is het feest van de opstanding. We worden ons ervan bewust dat we het   lichamelijke kunnen ontstijgen. Er ontwaakt een geestelijk leven in ons. Pasen   is ook een echt lentefeest. Het zaad ontkiemt en breekt letterlijk door de aardkorst   heen.
  Hoe wordt nu het tijdstip van het paasfeest bepaald? Daarvoor moeten we kijken   naar de gang van de zon en de maan aan de hemelbol. De eerste zondag na de eerste   volle maan in de lente, dan is het paaszondag.
  We moeten dus onze blik opwaarts richten om het tijdstip van het paasfeest vast   te stellen. Met andere woorden, we moeten ons naar de geestelijke wereld richten   om het paasfeest werkelijk te kunnen vieren. Zouden we dit niet doen, dan zou   het paasfeest aan ons voorbijgaan.
  Dit is heel belangrijk. Wanneer we onze blik niet omhoog richten, zullen we   nooit ontwaken. We zullen ons dan nooit boven de aardkorst, boven het lichamelijke   kunnen verheffen. We zullen aan het fysieke, aan het aardse gekluisterd blijven,   en slechts slapende voortleven.
  Dit proces van ontwaken, van het besef dat er een geestelijke wereld bestaat,   gebeurt bij ieder mens op een verschillend tijdstip in zijn leven. Hiervoor   zijn geen regels of vaste patronen aan te geven. Eenieder gaat hierin zijn individuele   gang. Dat vormt ook de reden dat het paasfeest niet vast in de tijd ligt, daarom   valt het ieder jaar op een andere dag. Dat is de diepere symboliek die achter   het beweeglijke van het paasfeest schuilt.
  Na het paasfeest, wat gebeurt er dan? Wanneer de mens eenmaal de stap gezet   heeft en zich bewust is geworden van het geestelijke in het leven, zal hij zich   geleidelijk kunnen ontwikkelen en zal hij na een bepaald tijdsverloop (zeven   keer zeven dagen, symbolischer kan het niet) in een soort voleindiging terecht   komen.
  Dat is de diepere inhoud van Pinksteren: een soort eindstadium van de mensheid   waarin alle zielen individueel vrij zijn, maar waarin toch allen met elkaar   verbonden zijn.
  Dat is ook de inhoud van de Christusimpuls die de apostelen ieder individueel,   maar tegelijk collectief (als vurige tongen) in hun harten voelden uitstromen.   Zij voorvoelden en voorzagen daarmee waar de mensheid naartoe zou groeien. Zoals   dat ook in de woorden van Christus zelf tot uitdrukking komt: 'Ge zult u van   de waarheid bewust worden en de waarheid zal u vrij maken'.
  Want de Christusimpuls is een impuls van de vrijheid. Een hoop, een kracht en   een vertrouwen om individueel een vrije ziel te kunnen worden, opgaand in een   overkoepeling van alle mensenzielen tezamen. Dit individueel volkomen vrij zijn   is natuurlijk een toekomstideaal. Het ligt nog heel ver van ons weg. Het is   onzinnig om hier in dit leven al naar te streven. Pasen en Pinksteren vallen   tenslotte niet op één dag.
  Nee, het belang van deze feesten is dat we ze ieder jaar doorlopen en doorleven.   Dan gaan we iets van ons eigen verleden, heden en toekomst begrijpen. Geleidelijk   krijgen we een beeld van wat onze weg zal kunnen zijn. Zodat we een handvat   hebben waaraan we ons kunnen optrekken.
  Dat geeft vertrouwen. Dan maakt het niet veel uit te weten dat ons 'echte' Pinksteren   nog heel ver weg ligt. We weten dat het eens, na zeven maal zeven tijdsverlopen,   zal komen. En om in het beeld van het zaad en de ontkieming daarvan te spreken:   dat eens de plant voldoende wortels, stengels en blaadjes bezit om zijn bloem   te voorschijn te kunnen laten komen. Eens zullen we werkelijk vrij zijn.
  Dan ook zal de wereld ruim zijn, onmetelijk ruim.  


kleurrijk weekend

een lang weekend deze keer.  Met heel wat leuke bezigheden.
Vierdaagse_001

een deadline die ik te halen heb, etuitjes voor mijn eerst Winke Tinke beurs op 2 juni !!

Vierdaagse_013

Nog meer kleurtjes en lapjes

Vierdaagse_010

Werken in uitvoering onder toezicht !!

Vierdaagse_016

het bijna af resultaat: een uitgebreidere fotoreportage over dit werkstuk volgt later deze week

Vierdaagse_018

garageverkoop in onze wijk, dat ik welgeteld 30 min heb volgehouden.  en in die 30 min, 1 wandelaar heb voorbij zien komen, die dan nog niks meegenomen heeft.  een succes was het dan ook niet die garageverkoop, wij waren in onze straat met 3 deelnemers, en we hebben toch een lange straat.  De reden waarom ik het maar 30 min heb volgehouden is heel simpel, van de buren hoorde ik dat er ook een"echte" rommelmarkt was op de parking van ons cultureel centrum.  Dat kon ik toch niet aan me voorbij laten gaan door hier heel de dag op mijn gat te blijven zitten, staren naar oude rommel van ons. Dus we zaten al snel op onze fiets richting echte rommelmarkt.  Ondertussen hadden we op onze eigen kraam een briefje geplakt met Gratis mee te nemen, het waren toch spullen voor de kringloop, EN zo hebben we toch de helft van onze spulen "verkocht" hihi, zodus ik blij met mijn uitstapje naar de rommelmarkt en onze kopers blij met hun gratis spulletjes.  dat maakt de rit naar de kringloop weer wat makkelijker.

Vierdaagse_020

En ,"nee poes het is verlangd weekend dus geen post".


Blauw

Blauw_001

Het lijkt erop dat Hilde en ik dezelfde plannen hadden deze week.  ( nee hoor niets afgesproken ) 
hemelsblauwe wol en doeken voor de seizoentafel stonden op het vuur.  Gelukkig niet als avondeten, hoewel ik de jongens wel even wijs maakte dat we blauwe soep gingen eten.  BWWAAAAAAAAAAA mama dat eten wij niet hoor, maar toen ik heel serieus zei, tutut wij proeven van alles ,als je het dan niet lust, oké maar één keer proeven, zeiden ze alletwee met stil stemmetje OK dan.  HAHA hun gezichtjes waren goddelijk ! Smurfensoep, ze hadden er bijna van geproefd. haha

Blauw_004 Blauw_003
In eerste instantie was het niet de bedoeling om ook de wol te verven, maar ik vond  het zo zonde om die pot met blauw water zomaar weg te gieten, dus dacht ik , even wat wol erin soppen en kijk ik vind het een erg leuke kleur geworden, heel geschikt voor hemelsblauwe lucht, of voor koning blauwbaard !

Al deze doeken en de wol die je op de foto ziet heb ik geverfd met 1 klein doosje Dylon verf , wel met verschillende kleurschakeringen maar dat is juist het leuke dat ze allemaal wat verschillend zijn.

Mijn bedoeling van dit verfwerkje is om "betaalbare" seizoentafeldoeken te kunnen aanbieden aan klanten van Winke Tinke.  Zelf ben ik iemand die allerlei marktjes en soldekes afgaat om goedkope stofjes te vinden die ik dan kan gebruiken als decoratie, want ik kan het echt niet over mijn hart krijgen om meer dan 8 euro te betalen voor een gekleurde flanellen lap. Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit als hobby heeft.
De stoffen die ik gebruikt heb voor te kleuren, zijn oftewel restjes of soldekes die ik op de kop heb kunnen tikken en die ik dan verf ik de gewenste kleur, zo kan ik de prijs erg drukken en ik beleef er nog plezier aan ook, want ik kan je verzekeren, een witte lap in een kookpot met blauw water onder  dompelen, wel het is reuze leuk, en nog leuker is om hem er na 20 min weer uit te halen en vol verwondering kijken naar de verkregen kleur, wonderbaarlijk.


(wan)orde

O_002

Ik worstel al enkele maanden met orde en structuur in mijn leven en huis.  Nu om eerlijk te zijn is dat al heel mijn leven maar de laatste tijd ben ik er meer met in strijd dan vroeger.  en na twee weken intense feestvoorbereidingen, kan je wel voorstellen, dat er momenteel meer choas is dan orde hier in huis.

O_004 O_005

Gisteren realiseerde ik me dat er eigenlijk niet één plekje in huis was dat rust uitstraalde, en het is zoals ze zeggen, orde in je huis is rust in je geest, en laten we nu even duidelijk zijn, rust is waar ik naar verlang.  Deze morgen, maandagmorgen, het alledaagse ochtendritueel, ( lang slapers en niet kunnen opstaan) schooldag voor de kinderen en werkdag voor papa, ook voor mij weer een gewone dag  met Linde.
En wat er zat aan te komen ,moest deze morgen gebeuren.  Ik wilde zo graag dat éne rust plekje.  ( en niet ergens in een kamer waar ik niet veel vertoef, neenee hier in de woonkamer.)  Het werd de tafel, die ergens onder de papieren en allerlei verstopt was.

O_001

Ik voel me al helemaal tot rust komen.fantastisch

Lander_7jarenfeest_003 Lander_7jarenfeest_004

Lander_7jarenfeest_007 Lander_7jarenfeest_010

Lander_7jarenfeest_013 Lander_7jarenfeest_016

Lander_7jarenfeest_017

Lander_7jarenfeest_023 Lander_7jarenfeest_025

Lander_7jarenfeest_026

Het eerste verslagje met foto's van voor en na, (die van tijdens volgen later nog, tijdens waren we zelf te druk bezig om foto's te trekken, opa heeft toen die taak van ons overgenomen)

Zoveel moois dit weekend, zoveel liefde en warmte gevoeld, zoveel genegenheid, zoveel lekker eten, zoveel mooie momenten die mooie herinneringen zullen worden.  Zo ontzettend fier op Lander.


vooruit

Het gaat vooruit..........het gaat vooruit, het gaat verbazend goed vooruit............

Mei_014

dit weekend kreeg ik opeens assistentie uit onverwachte hoek..

Mei_010

Jaja voor diegene die twijfelen,  het is wel degelijk mijne schat, ziehier dus het bewijs mannen kunnen ook fijn naaiwerk doen, en zelfs met plezier, ik denk dat hij er zelf ook van verschoten is.  Met goeie moed is hij beginnen meehelpen en gaandeweg kreeg hij er meer en meer plezier in.  We waren al verder aan het dromen over ons eigen poppenatelier, stel je voor...hihi.

Bij deze wil het dus zeggen dat we goed opschieten met de voorbereidingen.   Vanavond maak ik de kabouters af, de kroon is ook bijna klaar en de foto's zijn allemaal geplakt.deadlines

Goeiemorgen,
Geen enkel geluid, alleen het gefluit van de vogeltjes.  En dit om 8.30 u op een vrijdagmorgen.  Bijna onwaarschijnlijk maar toch realiteit. Jurgen is vandaag thuis en stond met de jongens op, Linde en ik bleven lekker nog wat slapen.  Rond 8 uur ben ik opgestaan en kon ik nog net mijn schatjes uitwaaien voor hun schooldag.  Iedereen de deur uit EN Linde nog in dromenland ( wat is dat een slaapkopke zeg, hihi).  Mama alleen beneden,.................  heerlijk even in de douche en nu weer even tijd gemaakt voor een blogtekstje. 

Ik weet, het is lang geleden, en dat is normaal niet mijn gewoonte.  Dit keer geen zieken gewoon een overbezette agenda.
Allereerst had ik gisteren een deadline te halen, gelukkig had ik beschermengeltjes naast me, dus dat is goed afgelopen.

N_004

Daarnaast komt Lander zijn feest dichter en dichter, met nog heel wat voorbereidingen.  Gisteren haalde ik de foto's op.  We gaan een fotomuur maken vanaf zijn geboorte tot nu, 7 jaren in beeld.  wel 500 foto's te plakken en voorzien van wat commentaar.
De activiteit is een soort opdrachtenspel.  Deze opdrachten moeten ze uitvoeren bij kabouters verstopt in de omgeving.  We vonden het zo leuk moesten er "echte" kaboutertjes zijn.  En ja als we eenmaal iets in ons koppeke hebben,....................  7 kaboutertjes zijn dus nu in de maak.....................

7_kabouters_004

En hier ben ik ook bijgestaan door een Engeltje, genaamd Hilde !! We maakten er een gezellige avond knutselavond van.  Zoals je ziet hebben we al veel gedaan maar er moet zeker nog veel gebeuren.

N_002

En om Lander zeker de koning van de dag te laten zijn,....... is zijn kroon in de maak.  Ik had wat problemen met het kiezen van de kleur ( kleuren) vandaar dat ik een omkeerbare ga maken, voorkant paars en geel achterkant rood en lila. ( of dit omkeerbaaridee in de praktijk zal lukken?  het moet ! )

Ondertussen is Jurgen weer thuis en is hij alweer bezig met de foto's, ik ga hem verder meehelpen.
Een prettig weekend en tot maandag !