Previous month:
mei 2007
Next month:
juli 2007

Tis vakantie....

Einde_schooljaar_006

Voor ons begon donderdagmiddag de vakantie al.  De laatste schooldag.  Voor Lander was het een ander soort laatste dag ,want Lander stapt in september over naar het bijzonder onderwijs.  Dit alles bracht wel wat emoties met zich mee, maar gelukkig neemt lander dit erg positief op, hij zegt zelf: mama ik neem geen afscheid want ik blijf iedereen nog altijd zien als ik Stijn mee kom brengen naar school.  En dat is inderdaad zo, Lander zijn school begint een halfuurtje later dus kan hij eerst nog mee, en dat vind ik ook belangrijk, zo heeft hij toch nog een verbondenheid met de school.  De laaste dag wilde hij dan ook een traktatie en een cadeautje meenemen voor de kinderen en alle juffen !! Want zo is Lander ! Altijd goed gezind, lief en spontaan tegen iedereen.  Lander heeft ook een soort speciale band met anderen die hij nooit vergeet.

Einde_schooljaar_001

Vandaag was het dus geen school meer maar wel nog opruimdag en poetsdag.  de houten spulletjes worden dan allemaal  goed ingeolied, de rest van het speelgoed word verdeeld onder de mama's om thuis te wassen en of te herstellen.  En raad eens wie ik heb meegekregen...........

Einde_schooljaar_004

Al deze lieve poppetjes mogen twee maanden bij ons logeren !! je kan je wel voorstellen dat Linde als ware poppenmoeder zich goed zal ontfermen over de popjes.  Vandaag moeste nwe ook al stilletjes zijn want alle popjes slapen nog in de mand, sssst mama poppekes japen !!
De popjes zullen ook allen om de beurt bij de poppendokter langs moeten zodat ze in september weer fris naar het klasje kunnen.

Handwerkjes_school_2

Als laatste show ik jullie graag de handwerkjes van Lander en  Stijn.  Stijn maakte een echte knikkerzak en lander maakte van zijn eerste breiwerk een bal !! Heerlijk vind ik deze werkjes, die krijgen vast en zeker een speciaal plekje..........

Ik wens jullie een fijne start van de vakantie ! tot maandag !


Homeparty

Homeparty_002

De spits is eraf.  Na mijn eerste beurs is nu ook de eerste homeparty een realiteit, die me enorm goed bevalt! Ik had wel wat "gezonde" zenuwen vooraf en dit samen met een portie enthousiasme, maakte de avodn voor mij een waar succes.  De planning is wel wat anders verlopen dan ik in mijn hoofdje gedacht had maar daar hou ik wel van, kijken wat de avond je brengt.  Er was nogal veel interesse voor de verschillende popjes en hoe deze gemaakt worden en wat de basispatronen zijn.  Als kers op de taart had ik natuurlijk ook een knutselproject voorzien om samen te maken.  Om hier een keuze in te maken vons ik echt niet simpel.  Tenslotte weet je ook niet wie er aanwezig is en hoeveel ervaring ze hebben op naaigebied.  Mijn keuze is dan uiteindelijke gevallen op de zwaan.  Een erg leuk patroon dat niet veel ervaring vraagt maar direkt wel een sierlijk resultaat geeft.  Dit was voor mij opnieuw een hele ervaring, uitleggen en verderhelpen waar nodig is ............ hierbij kreeg ik ook weer dat zalige gevoel vanbinnen, waar je helemaal warm van wordt, kortom doen wat je graag doet.   Acht sierlijke zwanen werden gisteren geboren en het was niet altijd voor iedereen even simpel, proficiat dames !!

'S avonds in bed kon ik niet in slaap vallen, de avond speelde elke keer opnieuw in mijn gedachten.  maar het waren heerlijke gedachten waardoor ik uiteindelijk met een warm gevoel in slaap viel.

Ik wil graag mijn gastvrouw Ann nog even bedanken voor de gastvrijheid en de prachtige ruimte die ze voor ons ter beschikking stelde. 
En ja tussen al die drukte door ben ik rats vergeten om sfeerfoto's te nemen.  Oeps sorry, tzal voor de volgende zijn....Relax

Take it easy

that's what I'm doing right now.

Oh I love this song, I can listen to it over and over again.............. and again.  I'm taking a little break; Tomorrow is my first nature table homeparty and yes I'm a little ( very) nervous about it . This song helps me to clear all me thoughts ( and I have a lot ).

Ok just one more time and than back to work.


30 en 3 dagen

30_057

Ik voel me nog steeds Fantastisch !! HAHA

Eerst wil ik jullie allen van harte bedanken voor jullie lieve felicitaties, wat is het toch een fijn gevoel om zo omringd te worden door lieve en warme mensen. Bedankt iedereen.

Dit weekend was eentje zoals dat hoort te zijn voor een kersverse 30 jarige mama. 
Zaterdag: een dagje weg met een vriendin naar .....  een(goedkope) stoffenwinkel ( hoe kan je het raden) s'middags  lekker iets GAAN eten, heerlijk! en op de terugweg nog even langs de kringloop, waar we notabene meer stof gekocht hebben dan bij de stoffenwinkel.  Wat kan het leven toch prachtig zijn.

30_059

links: hier werd ik meteen verliefd op en €7 de meter, dit wordt uiteraard een rok !!
rechts: dikke stof voor de stockmarkrijtjes en blokjes

30_060

Nog meer rok stof ( ben dringend toe aan nieuwe rokken) bij de kringloop voor €1,50 per lap

30_061

sweaterstof rechts en poppenkleedjesstof links.  ook alle twee bij de kringloop voor €2 de lap.

Zondag werd ik in de watten gelegd bij mijn ouders.  Daar was het trouwens ook feest !! Mijn papa wordt vandaag 55 !! Bij deze nog eens proficiat papa !!  Ik heb erg genoten van het gezellig onderonsje.  En voor de verandering moest ik GEEN opdrachtjes doen om mijn kado in ontvangst te nemen.  Negen op de tien kan ik mij wel verwachten aan zulke leuke verrassingen.  Maar deze keer dus niet, voor de 3O jarige ging het er erg rustig aan toe.  Lander en stijn mochten een nummertje trekken en dan het kadootje gaan zoeken, terwijl ik lekker  op mijn stoel mocht blijven zitten.  Heerlijk om 30 te worden haha.
En wat werd ik verwend, er waren wel 12 kadootjes...........

30_053
30_062
30_054 30_055

30_056 30_058

Ik moet je waarschijnlijk niet zeggen dat ik door het dolle heen ben met deze prachtige kado's.

en als kers op de taart ja ik samen met een vriendin een weekendje naar Wéris  !! jaja zonder kindjes en zonder man !!  Heerlijk er even tussenuit, dit wordt mijn tweede uitstap zonder kindjes en zonder jurgen sinds we getrouwd zijn.  Mijn eerste was 4 jaar geleden naar Glaston  bury . Hier heb ik  fantastische herinneringen aan.  En ik weet zeker dat ik er ooit nog eens naartoe ga.
Maar eerst Wéris.

Ik zal pas donderdag een nieuwe post kunnen schrijven want ben volop in de voorbereiding voor mijn eerste Winke Tinke homeparty op woensdagavond.
Donderdag ben ik er dus weer, met verslag !!
toedeloe....


30

30_008_2

Tram 3 staat voor mijn deur vandaag.  En van horen zeggen is dat ook een erg gezellig tram dus ik stap vol enthousiasme op !!
Enkele maanden geleden  dacht ik zo van" 0h nee al bijna dertig",  alsof ik die 2 niet zou kunnen loslaten, maar niets is minder waar, de laatste dagen keek ik echt uit naar die dertig.  Net of ik een groots geschenk in ontvangst zou nemen, alsof ik en stukje "rijker" zou worden.
JOEEHOEE dertig zijn voelt goed.
De rijkdom die ik vandaag als dertig jarige vrouw voel, ervaar en liefheb betekent zoveel voor me, zoveel moois, zoveel warmte, zoveel liefde.  Ik voel me gewoon super en hoe gek het ook mag klinken maar dertig geeft me ook juist die kracht en dat spikkeltje meer zelfvertrouwen om nog meer mezelf te zijn in dit leven. Mijn eigen weg verder te blijven bewandelen. Ben benieuwd en sta klaar om dit nieuwe levensjaar te verwelkomen.

Dit klink misschien compleet gaga, maar dat hoort er ook bij, toch? ( al de dertigers knikken nu volmondig JA JA !!)

30

Vanavond vieren we ook het St. Jansfeest op school.  Een beter en gezelliger verjaardagsfeest kan ik mezelf niet wensen, lekker eten, live muziek, leuk gezelschap en kampvuur !!
Maar nu sta ik te trappelen van ongeduld en ga ik eerst deze brieven openmaken, Stijn en Lander hebben ervoor gezorgd dat ik zeker veeeeeel kaartjes moet openmaken.  Lief hé.

****************************************

Today is my thirtieth birthday !

A few months ago I was really worried about this but now it feels like I recieved a large present, a wonderfull and gorgeous present. Like I have become ' richer',( richer in life)
Waauw  30 feels so good !!
The wealth I feel today, being  a woman of thirthy,  feels so warm, so heart warming, so happy.  And I'm so gratefull.
And how crazy this must sound, Thirty also gives me strenght and self-convidence.
So I can "BE" myself and live my own life.  Walking the road I have to walk in this life.
Oh yes, I'm more than ready to welcome this new year.

No I'm not going crazy, it's just a part of being thirty, right?  !!

This evening we celebrate St.John with the school community.  I couldn't wish for a better birthday party, nice food, live music, lovely company and ofcourse the bonfire !! But first I have to open all this lettres, my boys made for me.
So sweet !!
 


Zomer

Zomer_07_011

Gelukkige Zomer !! (of klinkt dit niet?)  Klinken of niet, ik wens jullie een fijne eerste zomerdag.  De zomer is altijd al mijn lieveling geweest, naast vakantie is dit ook het echte buitenseizoen, vooral het begin van de zomer , deze tijd dus, vind ik zo heerlijk, het lijkt  wel of de natuur echt op haar hoogtepunt is,  In feite is het ook wel zo want vanaf midzomer gaan de dagen weer korter worden en begint de aarde stilaan weer aan haar inademing. Je moet maar eens naar de bomen kijken, die staan zo mooi, zo VOL en langs de beekjes zijn er prachige waterplanten.  Juni is voor mij een mooie natuurmaand waar ik erg veel van geniet.

Zomer_07_005

Ook onze seizoentafel is in zomerstemming. De kabouters genieten van een welverdiende vakantie aan het meer. Moeder aarde is goed beschermd tegen de zomerse zonnestralen en vlammetje vuur heeft het kampvuur al aangestoken.

Zomer_010

En over seizoentafel gesproken, via Winke Tinke kan je je inschrijven om 4 keer per jaar de seizoentafel-nieuwsbrief te ontvangen , boordevol tips en ideetjes om zelf aan de slag te gaan .  De eerste is net klaar en staat natuurlijk helemaal in het teken van de ZOMER.


Roze

Het is weer even geleden dat ik nog wat handwerkjes toonde.  Niet dat het zolang heeft stilgestaan hier, integendeel.  Maar ik kwam zo tot de constatatie dat ik telkens maar aan nieuwe dingen begon terwijl het andere nog niet klaar was.  Dus even prioriteiten leggen en geen maar dan ook geen enkel nieuw idee uitproberen. ( ben benieuwd hoelang ik dat volhoud, begin me ondertussen al wat te kennen, hihi)

Zo stond er op mijn lijstje een wandkleedje voor mijn nichtje Sarah.  Mijn metekindje kreeg vorig jaar bij haar geboorte een wandkleedje met haar naam en geboortedatum op.  Dit viel zo in de smaak bij mijn schoonzus dat ze voor haar ander dochter ook zo'n wandkleedje vroeg.  Dit maal vertrok in niet van een bestaand patroon, de enige vereiste was roze !!  Dat was dus lekker snollen in mijn stoffenkast naar al wat roze was.  Hmmm  nadeel ,er lag wel erg veel roze in, dus moest ik keuzes maken, dit deel duurde nog het langst, de verdere realisatie was op een avondje klaar.

Deurhanger_006


koken-eteke

Wie heeft er nu vroeger geen koken-eteke gespeeld.  Wij mogen weer volop meegenieten van de peuterleeftijd met jawel tasjes thee, met koekjes en nog thee en nog en nog en nog en ..........

Bobonne_op_bezoek_021

Dit mandje met theeserviesje kreeg ze van oma en bompa voor haar verjaardag.
Je kan je dus wel voorstellen dat er veeeeeel thee gedronken wordt bij ons, meer theepauzes dan werken, gelukkig gaat het werk niet lopen en kan ik genieten van deze theemomentjes.

Dit weekend kwamen Bobonne, tante Ann, nonkel John, Sarah en Hanne ook nog op bezoek met een kadootje voor Linde, ( die wordt nogal in de watten gelegd, en wij ook natuurlijk want dan was er weer reden tot feesten met taart natuurlijk !!)
Ze brachten erg leuke kadootjes mee die direkt in de smaak vielen.....

Bobonne_op_bezoek_006

Kadootje_001
flowers

I'm sorry my dear English speaking friends, You haven't seen any English talks for a long time.  I know and its very hard to found some kind of a rhythm that works for me.  Usually i don't have many time to write my post.  Between two jobs, when dinner is in the oven or when my daughter is taking her nap.  is their anyone who has find a way to create more than 24 hours a day, please let me know !( no sleep is not an option)

But anyway, please let me make it up to you ( is that the right way to say this?)  I have a little supprise for you.
Summer is almost here ........ no summer is already here.  Oh I love summer and his beautifull flowers.  Last week I recieved this special present. 
And I was curious, how to make them.  I almost started my own pattern but than I got the idea to take a look around on the internet.  And guess what I found !!  A free flower tutorial . 
No don't panic , its in English and  Dutch !!
I wish you lots of flowerknitting-fun this weekend or any other day this summer.


Het recept !!

De taart van Linde haar verjaardag was een echt succes, zowel voor mij om te maken als om op te eten, ze viel echt in de smaak, en zo kwam er dus regelmatig de vraag oh zeg je moogt da receptje wel ne keer geven!  Bij deze dus.........., neem je pen en papier al maar bij de hand.

Ik zal al beginnen met te zeggen dat ik heel zelden één bepaald recept volg, meestal verander ik er wel wat aan of voeg ik twee recepten bij elkaar en dat is wat ik bij deze taart ook gedaan heb. 
het beste van één receptje samengevoegd met het beste van het andere.  En zeg nu zelf het beste en beste samen in één taart kan alleen maar de beste taart worden !!

Linde_2jaar_019

Om deze taart gaat het dus, een plattekaastaart versiert met cholcoladevlokjes en aardbeien.

Ik gebruik altijd een springvorm ( 26cm), handig om de taart  er achteraf uit te halen.

500 gr platte kaas (voor de lezers uit nederland KWARK)
200 ml room
1 bakje aarbeien ( 500gr?) ( versiering niet meegerekend)
6 blaadjes gelatine ( kan ook met Agar agar ( van zeewier of zoiets)
Bloemsuiker
1/2 citroen
2 pakjes speculaas
150 gr. boter

Begin met de boter te smelten
en de speculaas tot kruimels te kloppen ( heel leuk werkje voor de kinderen, in een handdoek leggen en met de deegroller erover)

Speculaas kruimels in de springvorm leggen en met de boter overgieten,  goed mengen en terug gladstrijken

Klop de room samen met  bloemsuiker  (hoeveelheid bloemsuiker kangt af van hoe zoet je detaart wilt, ik heb 2 grote soeplepels gebruikt) tot slagroom.  doe vervolgens de platte kaas erbij.

week de gelatine in koud water

Doe de aardbeitjes in een kookpot samen met het sap van een halve citroen. breng ze aan de kook ( naar eigen voorkeur pletten of stukjes) voeg er dan al roerende de gelatine blaadjes door en zet van het vuur.

meng dit onder de plattekaas en room, goed roeren en giet dit boven op de speculaas.

Zet de springvorm nu 1 uur in de diepvries ( wekkertje zetten !! ik spreek uit ervaring)
En klaar is kees, haal de rand van de springvorm eraf en je kan je taart versieren zoals je zelf wilt.

Veel succes en smakelijk !!