Previous month:
juni 2007
Next month:
augustus 2007

Quiet

NO, its not so quiet here....  Holiday, three children at home, trips to the park,....and lots of sewing projects on my to do list....
Time for myself is down to the minimun and because I don't want to spent it all on my computer, I 'm taking a little blogbreak.  So this will be a place of quiet !!(haha)
I'll be back on monday august 6th.

B_003

( this lovely PIPO was a gift for Linde from my mother)

Bye bye see you all back in a few weeks, big hug !!


voor mij een kleintje met mayonaise

Regenweer_035

Ik kan het niet laten.......... mijn te doe lijstje staat propvol waarvan sommige nogal dringend..... maar toch kan ik het niet laten als er dan plots zo'n super idee in mijn hoofd komt , dat direkt uit te proberen.  en zie hier al het resultaat.  Wie lust er graag frietjes?

Gisteren had ik totaal geen zin om te koken dus haalden we frietjes uit de frituur, mm lekker,en hier zijn ze nog in een echte puntzak!! af en toe mag het wel eens "vettig" zijn, hihi.
's avond werkte in verder aan de kipjes ( voor de herfstbeurzen) en bij het dichtnaaien van zo'n kipje dacht ik plots aan een fritzakje, hé maar dan kan ik ook zelf frietjes breien.  hup de kipjes aan de kant en meteen de gele wol uit de mand, en breien maar.  Ik maakte gewoon een lang lapje en naaide het in de lengte toe, beetje opvullen en hop fritje klaar.  Je puntzak is direkt gevuld.  wat trouwens ook van een gewoon recht lapje is, dubbel vouwen en aan een kant toenaaien.  ( de mayonaise, daar heb ik nog niet over nagedacht, hoe je dat kan breien, alle tips zijn welkom hihi.)

Hier ten huize is het  een heuse frituur.  Fritten dat wij al gegeten hebben vandaag, pfff.......

Regenweer_018 Regenweer_019

Regenweer_022 Regenweer_026

Fritjes_003

en de kers op de taart is toch wel het idee van Stijn.  Mama we kunnen er ook een curryworst bij maken, dan is het echt van de frituur.
zo gezegd zo gedaan, Stijn maakte de curryworst !!

Regenweer_028

Stijn is sinds enkele weken in de ban van breien, ik moest het hem perse al leren !! In het begin ging dat niet zo simpel omdat Stijn linkshandig is en dus steeds met de verkeerde  hand wilde insteken.  Het frustreerde hem echt.  Ik ging dus op zoek naar een methode om linkshandig te breien, niet echt gemakkelijk als je zelf rechtshandig bent, uiteindelijk met wat breiadvies ben ik erin geslaagd om een linkshandig breiwerk op te zetten en te breien, Oef dacht ik, nu dus aan Stijn leren.  Maar nu komt het beste!! vol enthousiasme leer ik hem de linkse methode, maar dat lukt ook niet,......Ok zei ik, dan proberen we het nog eens langs de gewone kant, en wonder boven wonder, begint hij te breien alsof hij het al heel zijn leven doet, en met zijn rechtse hand, geen probleem, hij verschoot er zelf van haha. Hij lijkt wel een natuurtalent, ik stond met open mond te kijken toen ik het resultaat zag.  Je kan bijna geen verschil zien tussen mijn breiwerk en dat van hem, zo gelijkmatig is het gebreid, ik sta er nog van te kijken.

Fritjes_004

Moeten er nog frietjes zijn?


het fritzakje brei je met dikkere wol ( nld 5) , 16 steken opzetten en een vierkant breien.  vierkant met de punt omhoog leggen en toevouwen, één zijde dichtnaaien en hop je puntzak is klaar.

frietjes met dunnere wol breien ( nld 3) , 6 steken opzetten en 10 ribbels breien, ( varieer met korte en lange fritten !) in de lengte toevouwen en dichtnaaien, beetje opvullen met wol en bovenaan en onderaan toenaaien.


Tot zaterdag

Juli_012

Lander is vandaag vertrokken op logement bij Bobonne! Wel 4 dagen !! jaja.  Dit is zijn kado dat hij kreeg van Bobonne voor zijn zevenjarenfeest( dit jaar in mei ).  Op logement met als activiteiten, een dagje zee met de trein, een film kijken in de bioscoop, een zwempartijtje en nog veel meer leuke dingen.  Ik wou dat ik in lander zijn plaats was.  Lander is in elk geval in zijn nopjes, en vertrok deze morgen met een super goed humeur , zijn fiets en een volle koffer !! ( Zelfs moeder maria en Jezus heeft hij meegenomen, Moeder maria zat volgens Lander op de armsteun en ik mocht mijn arm er niet op leggen, Jezus zat aan de andere kant naast hem aan de raam)  Zaalig toch als je die overal en altijd kan meenemen.
Het zal hier stilletjes zijn in huis zonder Lander, maar bij Bobonne daarentegen, haha.
Ik ben ervan overtuigd dat ze samen een heerlijke tijd zullen hebben.

Met mij gaat het nog goed, hoewel ik daarnet al wat raars voelde toen ik Stijn en Linde in bed legde, ik miste nog iemand, ........twee kusjes ipv drie, dat is niet normaal...........Maar ik hou vol, we gaan hem pas zaterdag terug ophalen !!!!

Stijn die loopt wel wat verloren zonder zijne grote broer, gelukkig maken Linde en Stijn ook veel plezier samen, rollebollen in de zetel vinden ze super.  Het slapen ging wat moeizamer, we zullen voor 3 nachten een gast in ons bed hebben vrees ik.  Lekker warm bij elkaar, hihi........

Voor de rest loopt alles hier normaal hoor..........
in de koffer

Koffer_vol_002

Als je denkt dat we op punt staan om op vakantie te gaan ben je mis. Deze knaloranje koffer bracht ik mee van de kringloop vorige week, ( eerlijk gezegd val ik niet zo op "knaloranje" maar het is dan ook niet om mee op reis te gaan.  Ik kreeg het idee via Soulmama, zij stockeert veel van haar materiaal in koffers, en dat vond ik nog niet zo'n slecht idee, dus ik ben al lang op zoek naar koffers.  Niet direkt van die moderne leren vakantiekoffers, eerder zo'n ouder type dat zijn vorm behoud zonder dat er iets in zit, snap je ?  Ik ben er al heel wat tegengekomen op tweedehandsbeurzen maar daar vroeger ze schandalig veel geld voor.  Tis nu niet omdat het oud is dat het sowieso antiek is , amai men botten !! zo ben ik koffers tegengekomen van over de 25 € (voor een oude versleten stinkende koffer). Gelukkig heb ik voor deze oranje "beauty" maar 3 euro betaald.  De mand ernaast bracht ik ook mee 1 euro !!
Nu ik bracht geen lege koffer mee................

Koffer_vol_003

Wat doet een mens nu bij regen en stormweer, oprommelen natuurlijk, we zijn hier in huis precies aan een grote schoonmaak bezig, met daarbij een reorganisatie, maar daarover later veeeel meer.
ondertussen eerst dus al deze doosjes vullen. En heerlijke thee drinken uit de kleine tasjes.

Oh en het kleine leren tasje voor Linde !! heerlijk toch.  Linde is al net zo zot van tasjes en mandjes zoals ik. ( I love it )


Picknick

Picknicken in Juli.................Heerlijk  onder de schaduw van een boom , volgeltjes die fluiten, lekker in het gras, wat wil een mens nog meer !!!............  Een beetje zon zou wel erg welkom zijn.  We hebben hier al een hele week ,stormweer..........regen en windbuien met onweer en koude temperaturen !! BRrrr helemaal GEEN picknickweer dus.
Maar het is vakantie dus wij willen picknicken en picknicken zal het zijn.  Wij hielden deze middag onze eigen indoor picknick. 

Picnic_001

salontafel aan de kant en picknickdoek uit de kast !

Picnic_003

lekkere boterhammetjes en een gekookt eitje !

Smakelijk !!regenbooglicht

Kaarshoudertje_003

Al twee dagen regen en onweer met heel af en toe een straaltje zon en dan, dan gebeurt er iets magisch...... de regenboog, gisteren mochten we heel eventjes genieten van eentje, hij was maar van korte duur maar toch, dat maakt heel je dag goed !!

Als ze me zouden vragen wat vind je het mooiste in de natuur , zou ik erg lang twijfelen, en bijna niet kunnen kiezen maar erg bovenaan staat toch wel de regenboog. Regenbogen hebben een hoge factor magie vind ik.  Het zijn zo'n heldere en mooie kleuren, zo "anders" dan de natuurkleuren en toch ooo zo natuurlijk !!  Een regenboog heeft ook een heel speciale betekenis in mijn leven, Zo zag ik telkens een regenboog op heel speciale momenten in mijn leven. Net als een zichtbaar teken uit de hemel. Ik zou er zelfs voor stoppen en aan de kant gaan staan moest ik er eentje zien tijdens het autorijden, om hem zeker goed te kunnen bewonderen.   
Zo geeft de regenboog me ook telkens het gevoel ietsje dichter te staan bij de "andere" wereld, een wereld die we diep van binnen wel voelen maar niet kunnen waarnemen, alsof er voor eventjes een sluier wordt opgetrokken en de regenboog een brug is naar de wereld van de elfjes, engelen,........  Ik voel me al helemaal wegdromen................................................ Zaaalig toch!

Kaarshoudertje_004

Vorige week maakte ik dit regenbooglichtje als afscheidskadootje voor de klassemoeke van de kleuterklas.  Het is gemaakt uit vilt en er kan een glaasje in met een theelichtje.


Zonnige start

Regen...... de voorspelling voor de eerste dag van Juli !! maar niets was minder waar, wij genoten van een heerlijk zonnige dag.  Ideaal weer om met z'n allen wat in de tuin te ploeteren.  Er stond erg veel onkruid en ons zij-ingangetje was bijna dichtgegroeid !! En ook het gras was dringend toe aan een knipbeurt !! Handen uit de mouwen dus ..........

Zonnige_dag_005

Maar er was ook tijd voor NIEUWE bloemetjes.

Zonnige_dag_003

Zonnige_dag_002

Onze tuin is klaar voor de zomervakantie, barbequetjes, dagverse boeketjes voor in huis, speel en waterplezier en koele drankjes onder de bomen.........