Previous month:
juli 2007
Next month:
september 2007

Dank

Bedankt voor al jullie lieve en warme woordjes zowel voor Landers verjaardag als onze huwelijksverjaardag.  Het voelt zo fijn om die te lezen.  Dat geldt trouwens ook voor alle reacties op mijn blogpost.  Ik vind het heerlijk om gedurende de dag de reacties te lezen.  het is net alsof we dan even samenkomen voor een leuke babbel met een tasje thee erbij, toch !? 

Gisteren avond zijn Jurgen en ik er nog eventjes alleen op uitgetrokken.  We gingen naar een ijscafe..... dat bekend staat om zijn heuse coupes, we waren benieuwd.  En naast dat was het ook gewoon fantastsch om er nog eens tussenuit te zijn en deze keer met z'n tweetjes.
De ijskaart begon met 3B (3bollen) en zo ging het verder tot 10B ja er was zelfs een coupe trio, voor drie personen dan met wel 25B. 

10_jaar_004

Er was enkel vanilleijs met daarbij dan garnituur.  Na lang kiezen, besloten we om één ijscoupe gemengd fruit te nemen en een verwenassortiment met koffie of thee. Zo konden we wat proeven van elkaar.

10_jaar_007

het was een kleine fruitschaal dat we kregen voorgeschoteld........ maar dat was niets in vergelijking met andere coupes die ons passeerden, je kent wel zon'n grote glazen fruitschalen of decoratie schalen voor op tafel, wel en dat gevuld met ijs en een fruitdecoratie.... dat was blijkbaar een verjaardagscoupe.  Stel u voor..... wij kregen onze coupe (5B) met twee bijna niet op.  Zoals je op de foto ziet liggen er hele stukken fruit op en dat vonden we wel wat minder, je moest  echt met je handen het fruit eten of nog in stukken snijden.  Maar indrukwekkend is het zeker en vast.  het verwenassortiment bestond uit rijstpap, chocomouse,  cake en nog wat ander puddingdingetje overgoten met een fruitsausje.....  Onze buikjes  zaten echt wel vol
Maar we hebben erg  genoten van ons avondje !!

En nu nog de laatste voorbereidingen voor Landers feestje morgen. 


 

30 augustus 1997

10_jaar_001

Toen ik Jurgen 14 jaar geleden (8 juli 1993) voor het eerst zag...... ging ik bijna uit de bol, je kent dat wel die super verliefdheid, maar al gauw voelde ik dat dit meer was dan een "vakantieliefde", wat het trouwens nooit is geweest, al vanaf het begin voelde dit "echt", "voorbestemd", als de partner van mijn leven, de papa van mijn kindjes ( ja ik had het goed te pakken hihi  ).  Maanden en jaren gingen voorbij en elke week pendelden we met trein en bus om elkaar te zien, hingen uren aan de telefoon en vooral schreven ellenlange brieven naar elkaar ....  ooh als ik terug  denk aan die brieven,  toen hadden we nog geen sms of email, en al maar goed ook, het is heerlijk om die nog eens terug te kunnen vasthouden, te ruiken (jaja en parfum en al) en te lezen.  We maakten er allerlei tekeningen en versieringen bij, haalden de beste poezie in onszelf naar boven en natuurlijk onderaan de brief "echte" lippenstift kusjes... . Levensvreugde, overtuigingen, liefde en met elkaar. 

En nu alweer 10 jaar getrouwd.  Nog steeds met levensvreugde, overtuigingen, Liefde en met elkaar... Nog steeds met het voorbestemd gevoel.  De treinritjes daarentegen die zijn ver te zoeken ( daar hebben we ons buikje vol van hihi) De lange gesprekken: oh ja die zijn er nog , maar langs de andere kant volstaat een kleine blik of een kleine knipoog al om te weten wat er is. De brieven: zijn niet meer lang en uitgebreid maar eerder klein, zo van:  schatje, zet jij de droogkast af als je thuiskomt of denk eraan om de kindjes af te halen, enz... maar gelukkig zijn er ook nog die kleine lieve briefjes die ergens onverwacht opduiken Schatje, Ik zie je graag..  . de lippenstift zoenen, zijn ook verdwenen, dat zijn nu gewoon echte zoenen.

En zo zou ik nog wel uren kunnen blijven verder babbelen over de warme, zachte, liefdevolle momenten, over beslissingen en verantwoordelijksgevoel,  over belangrijke momenten in ons leven, over de  moeilijke en  pijnlijke momenten, kortom de kleuren van ons leven, over al de zonneschijn  in ons leven met af en toe een drupje regen erbij...... en over die wonderlijke regenbogen die er dan verschijnen. Maar het allermooiste is : we beleven dit samen.
Gaan SAMEN door het leven, samen en toch ook met elk ons eigen weggetje.
8 jaar

Lander_8_jaar_005

Vandaag de grote dag, 8 jaar !!!

ontbijt met cake
fietstochtje
pannekoeken als middageten
cinema verrassing in de namiddag
En het hoogtepunt van de dag als papa thuis komt
naar de "sterrenkijkerwinkel"

Meer foto's en details later, nu gaan we verder feesten.
nieuwigheden

Rommelmarkt_003

Nog niet lang geleden had ik een gesprekje over tweedehandsspulletjes: als je ontzettend rijk zou zijn en naar niets hoeft te kijken, zou je dan nog tweedehandsspulletjes kopen en naar rommelmarkten gaan?  Daar moest ik niet lang over nadenken,  net datgene vinden waar je naar zocht of "geleefde" spulletje kopen aan spotprijsjes is geen overlevingsstrategie, het is een soort levensvisie, my way of life, wat me keer op keer weer een heerlijk gevoel geeft.
Dus hoe arm of hoe rijk ik ook mag zijn, rommelmarkten zullen altijd deel uit maken van mijn leven.

Tweedehands_002

En het was weer eventjes geleden dat ik nog gaan " rommelen" was.   het is trouwens elke zondag rommelmarkt hier in de buurt.......... nee nee bij lang geleden bedoel ik niet van vorige week, het was geleden van pinksteren.  hoogtijd dus ! Deze leuke spulletjes bracht ik mee, vooral het jurkje voor Linde vind ik fantastisch ( 50 cent )en zo'n heerlijke herfstkleuren.

Rommelmarkt_006_2

Op een rommelmarkt in de buurt is de kans altijd groot dat ik "bekend" volk tegen het lijf loop... en dat was deze keer niet anders, twee collega mama's, collega creatievelingen, collega rommelmarktfanaten, spijtig genoeg zijn het geen collega bloggers, maar wat niet is, kan nog komen.  hint hint !!

Over blogmama's gesproken, mijn nieuwste ontdekking in de blogwereld :: Kisskus !


 

Trouwens de grote voorbereidingen verlopen nog steeds in hogere sferen.

Verjaardag_lander_8_046_2


grote voorbereidingen

Spaartpot_sterrenkijker_002

De grote dag (Landers achtste verjaardag) is nu wel erg dichtbij en er zijn nog heel wat voorbereidingen te doen.......

Eén daarvan is het verwezenlijken van zijn droom ( of althans een grote poging, of het lukt weten we pas woensdag). Zijn eigen sterrenkijker !!
Dat wordt dus sparen tegen de sterren op, vandaar maakten we een levensechte sterrenkijker-spaarpot.

Spaartpot_sterrenkijker_005
Stijn in actie........

Spaartpot_sterrenkijker_004

Spaartpot_sterrenkijker_006

Instructies van "meester Lander".... ( let op zijn Pyjama... helemaal outer space !!)

Spaartpot_sterrenkijker_010

Spaartpot_sterrenkijker_012
Spaartpot_sterrenkijker_018En ze zagen dat het goed was!

Spaartpot_sterrenkijker_019

Op Landers verjaardagswenslijstje staat dus 1 GROOT kado.  Hij heeft aan iedereen gevraagd om en centje te geven en bij te leggen voor zijn sterrenkijker...
Wij vinden het ongelooflijk knap van hem dat hij dit doet en hier zo vastberaden in is, Lander is namelijk verzot op kadootjes en krijgt  graag veel verrassingen.  Dit jaar wordt het dus anders en spaart hij voor één wel erg speciaal kado.  Of we voldoende zullen hebben voor de sterrenkijker blijft spannend.  Maar lander heeft al gezegd, dat hij blijft sparen tot hij er een kan kopen....

En voor ons is het ook wel spannend, want geef toe een reisje tussen sterren en planeten, dat zien wij ook wel zitten.

Wordt vervolgd......


het is weer picknickweer

Tafeltje_dekje_001

Picknicken en feestvoorbereidingen, dat zijn onze plannen voor dit weekend...

en misschien nog wat breiwerk

Randje_001

uit een handwerkboek van de bib, waar ik meteen verliefd op werd..

Randje_002

(klik of de foto's voor een vergroting, ik hoop dat het leesbaar is ... zoniet mail me effie als je interesse hebt)

verklaring van de afkortingen.......

Randje_003

Fijn weekend voor jullie.


verrassing

Poppenboek_013

Het is me nogal een week !! Als ik niet tussen de sterren zit dan ben ik zeker te vinden in de zevende hemel.......naar aanleiding van dit verrassingspakketje van Daan.  Op het kaartje stond: " tijdens mijn strooptocht in de kringloop vond ik dit prachtige poppenboek en ik wist meteen "dat boek is voor mama Ilse". 
mijn hartje ging echt wel een slagje sneller toen ik dit las.......... en met fonkelende oogjes bladerde ik door de boeken.  Heerlijk om naar de foto's te kijken, en verder te dromen                                            en nog dieper te dromen ,tot een enthousiast stemmetje me zegt, ooh mama dan kan jij die poppentjes maken.  Het andere boek werd ook meteen ingekeken en aangeduid wat er leuk is om te maken.
Lieve Daan, langs deze weg stuur ik een dikke knuffel (((((((((((((((((((())))))))))))))))))))))))))))
Bedankt.

Poppenboek_004

Poppenboek_003

Poppenboek_002

Zo kunnen jullie ook even mee wegdromen °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


tussen de sterren

Deze morgen gestart met een heerlijk ontbijtje.................

Ontbijt_001

Als er cakejes in huis zijn, maken we van het ontbijt een waar feestmaal met heerlijke aardbeimilkshake en wat aardbeitjes erbij....... let op het ene bordje met slecht één aardbeitje, tijdens het maken van de milkshake had ik niet goed opgelet en dus niet genoeg aardbeitje overgelaten, en wat doe je dan als mama ........... ( maar heb  wel twee porties milkshake  gedronken hihi)

na het ontbijt was het koers richting sterrenhemel.  Lander's verjaardag komt er bijna aan en hij is helemaal in de ban van sterren, planeten en al wat daarboven wel en niet rondzweeft.  Dat bracht me op een idee voor de uitnodigingen.

Planeten_003

je kent het vast wel de truc met de waskrijtjes en de zwarte verf........

Planeten_002

je neemt een wit blad en daar teken je met waskrijtjes je tekening op, ( enkel lichte kleuren gebruiken) daarna schilder je over heel je tekening met zwarte waterverf.........

Planeten_006

de verf "pakt" niet op de was dus blijft de tekening zichtbaar..... Net een echt heelal !

In mijn koppie begon het al meteen te werken en ik dacht ooh ja een planeten/heelal feestje, ja super..........?????? maar, wat doe je in godsnaam tijdens een planetenfeestje, ernaartoe gaan is geen optie natuurlijk.
Iemand leuke ideeën, ik sta te popelen.onweerstaanbaar

Muffins_008

OOh heerlijk, het water komt me in de mond als ik denk aan zelfgebakken cakejes.  We hebben een donkere ,sombere anticake tijd achter de rug........... Onze oven was al enkele tijd stuk, hij warmde nog wel op maar enkel tot 100 graden dus ja daar bak je geen cakejes mee natuurlijk.  Gelukkig heb ik een super harry in huis die alles kan maken.  Nu bleek de onderste weerstand stuk te zijn, en dat zou snel opgelost zijn door deze te vervangen. De weerstand zat er nog maar net in of het cakebeslag stond al klaar en zoals ze dat hier gewoon zijn van mama : een nieuw probeerseltje ( dit keer wel heel het recept gevolgd haha) bananenmuffins. En plots rook ons huisje weer helemaal naar heerlijk zelfgebakken cakejes.......... veel heeft een mens niet nodig om gelukkig te zijn haha.
hier ten huize mama Ilse schijnt dus weer het muffinzonnetje hoera !!

en voor de liefhebbers:

200 g boter
200 suiker
4 eieren
300 g zelfrijzende bloem
2 bananen
1 citroen
100 gemalen amandelen

boter , suiker en eidooiers mengen
bloem eronder mengen
bananen in stukjes en door het citroensap wentelen en bij het deeg doen
gem amandelen eronder roeren
eiwit opkloppen en onder het deeg doen

grote cake 45 min bakken op 180 °
muffins 25 bakken op 180°


Wéris deel 2

Wat is er zaliger als mama, om gewoon bij etenstijd met je voeten onder tafel te schuiven en bediend te worden........... dat is absoluut iets waar ik ook erg heb van genoten tijdens het weekend.

Zondagmorgen:: met  extra vertraging uit bed geraakt::  was het tijd om onze cirkel rond te maken.  de dolmen zouden hun geheimen vandaag aan ons onthullen.  We begonnen met een bezoekje aan het plaatselijk museum. le musée des megalithes.....  de rondleiding bracht ons algauw in voorhistorische sferen en onze honger naar de dolmen werd groter en groter.  We bezochten ook een tentoonstelling van megalieten, een soort voorloper van onze beeldhouwwerken.

Weris_aug_2007_031

Helemaal ingedompelt vertrokken we richting eerste dolmen.

Weris_aug_2007_034_2

En daar waren ze.......... omringd door prachtige eiken en een Linde

Weris_aug_2007_040 Weris_aug_2007_041

Deze plek was op een zondagmiddag in augustus niet echt zo rustig, maar toch was er een rust in mij.  Heidi en ik stonden tegen elkaar te vertellen en te lezen wat er in het boekje van het museum over deze dolmen of hunnebed geschreven stond, tot  ik plots niets meer kon zeggen, ook Heidi's woorden gingen  aan me voorbij, ik kon alleen maar stil zijn, luisteren naar de stilte en kijken naar dit wel ongelooflijk bouwwerk............

Weris_aug_2007_043 Weris_aug_2007_037

Weris_aug_2007_036 Weris_aug_2007_044

                                                                        :: De Linde boom ::

en de onthulling ging verder

Weris_aug_2007_046

De menhirs waar we omwille van wespen niet lang zijn kunnen blijven staan.

en zo ging het dan naar de laatste plek, wat zandweggetjes zouden ons brengen naar de dolmen van oppagnes of de zuidelijke dolmen.  Al gauw zagen we de eiken staan maar jammer genoeg zagen we ook heel wat auto's, smeulende barbeques en bierdrinkende mannen........ inderdaad ja op de plek waar de dolmen en menhirs staan.  Het is echt onwaarschijnlijk.  We voelden heel wat "geschonken" blikken op ons gericht en zijn niet tot op de plek zelf gegaan.  Ik kan er maar niet bijkomen en vind het onwaarschijnlijk en alles behalve respectvol dat het waals gewest toestemming geeft aan zulke organisaties om op uitgerekend die plek hun "jaarlijkse bbq" te houden. Want geloof me het was geen soort ceremonie of ritueel !! Geen haar op mijn hoofd dat er zou aan denken om dit te doen op zo'n plek, stel u voor, honderden weilanden, hectaren groot, plaats zat in het dorp, nee ........       Je hoort het misschien wel , ik ben er hier helemaal niet goed van en wilde dit toch effie de " blogwereld" in sturen.

Weris_aug_2007_048

Dit maakt dat onze cirkel toch niet helemaal rond is.  just one missing piece...... Wij moeten dus nog eens terug, dat staat vast !!!! En.......... daar hoor je me niet over klagen.haha

Voor we weer terug zouden keren naar onze gezinnetjes, hielden we halte in Barvaux, met een heerlijk ijsje als afsluiter van ons weekendje

Weris_aug_2007_049

Ik kijk met veel dankbaarheid terug naar dit weekendje, ik heb enorm genoten van de natuur en de verbondenheid die ik gevoeld heb, de stiltes en prachtige vergezichten, de fysieke "overwinning" en mijn gezelschap, dank je Heidi voor je openheid en spontaniteit. En zeker en vast een dikke knuffel aan mijne schat die het mee mogelijk maakte dat ik er eens alleen tussenuit kon.   

Na een "reisje" is het ook altijd goed om weer thuis te kunnen komen, en dat was deze keer niet anders, zalig om de liefde en genegenheid van je gezinnetje weer om je heen te hebben.  Ook al ben ik nu weer thuis, Weris is nooit ver weg meer............ ( ja mensen die me wat kennen weten al dat ik niet naar huis zou komen zonder een soort van tastbare verbinding met de plaats waar ik geweest ben.  en meestal is dat een steen of stuk hout)  over hout gesproken, we hebben daar ongelooflijk veel boomstronkjes, boomwortels gezien, je weet wel zulke stukken wortel, helemaal "bewerkt" door plaatselijke gnoompjes, ideaal voor de seizoentafel of als versiering.  Jammer was dit tijdens onze wandeling en gingen ze niet in onze rugzakken.  Dus geen hout maar wel stenen, stenen die de plaatselijke krachten en de diepste geheimen in zich meedragen, dit stukje natuur beschouw ik als een prachtig geschenk.

Weris_001

Weris_aug_2007_029

Hier en hier moet je zeker klikken om Heidi's reisverslag te lezen