Previous month:
augustus 2007
Next month:
oktober 2007

klaaaaaaaaaaaaaaar

Yes, ik heb de deadline overleefd. hihi  En heb nog voldoende slaap gehad..... heeeel belangrijk. ( neenee geen fotootjes meer, jullie hebben al genoeg gezien, anders is het geen verrassing meer voor de ontmoetingsdag.)

Ondertussen zijn wij hier ook helemaal paraat voor het Michaëlsfeest morgen.
Op school hebben we het vanmorgen al gevierd met een boswandeling en lekkere appelflappen.  Maar aangezien Lander niet meer op de steinerschool zit en dus ook niet meer de jaarfeesten in groep kan meevieren.  Hebben wij aan de plaatselijke "antroposofische" dorpsgemeenschap gevraagd of we met ons gezin de feesten mogen meevieren.
Morgen dus grote dag voor ons, met drakebrood en groot oogstvuur !! 
En temmen zullen we hem !! (de draak in elk van ons)

Zondag ga ik dan richting Nederland voor de ontmoetingsdag.....

Dus nu op tijd naar bed voor een druk en gezellig weekend.
Volgende week ben ik er weer met "actie" foto's.Dag 3

Kermis

Kermis in ons dorp !! 
Even geen kipjes en poesjes dus..

Met onze regenjassen trokken we deze middag naar de kermis.
Voor de kinderen is dit echt feest... wij als ouders vinden dat niet altijd zo maar we hebben een mooie afspraak gemaakt waar zowel kindjes als papa en mama tevreden mee zijn.
En om dit vatbaar voor hen te maken krijgen ze elk een zakje met 5 kastanjes ( Linde 2) Dit wil zeggen dat ze op 5 attracties mogen gaan die ze zelf mogen kiezen ( wel kinderattracties te verstaan, hier beslissen mama en papa nog altijd over).  Na elke beurt betalen ze één kastanje aan ons.  Tot ze alle 5 op zijn.

Ons jaarlijks kermisavontuur verliep dit jaar met eendjes vangen, paardenmolen, vliegtuigmolen en autootjes rijden.

En nu weer naar mijn kiekskes...


deadlineweek

Breiwerk

De laatste week ziet onze tafel er zo uit...... de breimandjes hebben voor even hun veste stek van boven verlaten voor het middelpunt van de kamer. Er gaat geen vrij moment voorbij of ik heb een naald of breinaald vast en dan is het handig dat alles binnen handbereik is. 
Jaja jullie raden het goed, er hangt ten huize mama Ilse een grote deadline !
Zondag is het ontmoetingsdag van het forum "antroposofie en het kind". En ik ga zelf met een kraampje staan, met gebreide diertjes, christofoor boeken, stockmar producten en etuitjes,.....

Ik heb me al verschillende keren voorgenomen om op vrije momenten doorheen het jaar, diertjes te breien en zo al heel wat voorbereidend werk te doen tegen de drukke tijden van de herfstbeurzen.  het begin van zo'n voornemen loopt altijd prima tot ...... ja tot ik voel dat ik nog zee van tijd heb en ik nu liever iets anders zou doen..... met als gevolg..... de weken voor een beurs zeg ik dan tegen mezelf , ilse nondedju waarom houd je die voornemens niet vol. Tja goeie vraag, ik heb er de laatste dagen over nagedacht en voelde gewoon dat ik beter en sneller kan werken met een deadline in mijn koppie. (hoewel dat niet altijd even leuk werken is natuurlijk).   

Het is deze week dus deadlineweek. We vliegen er voor 200% tegenaan.Mijn boompje

Boom_003

Hij staat wel niet in ons tuintje maar het is toch een boom !!  Een tuin met een boom of bomen, daar droom ik al lang van, spijtig genoeg zullen we daar nog wel wat op moeten wachten, ondertussen kan ik volop genieten van mijn boompje....... Nu is het een eik, maar het kan evengoed een appelboom, noten boom of zelfs een japanse kerselaar worden, ik ga nie weten wat ik eerst moet kiezen.....
Ik heb er lang naar uitgekekenen en veel zitten wikken en wegen of ik hem zou maken, het patroon was al even in mijn bezit, (is trouwens ook te koop via winke tinke) maar ik vond niet het geschikte vilt, ik wilde echt een sprookjesvilt, waar verschillende kleuren in elkaar overvloeien.  Begin september vond ik toch de juiste persoon. Ik kocht het vilt bij Herba Lana, Monique kleurt zelf haar vilt en dit met natuurlijke  verf.   Het is echt een groot verschil, het vilt lijkt echt te leven, er zit veel meer "structuur " in.  Ik was er meteen aan verkocht.

Boom_001

In de stam zitten echte trollenhoofdjes...  over deze details zou ik zoveel willen zeggen, maar dat lukt me niet, het is hier eerder een gevoel dat spreekt zonder woorden.
Als bladeren wordt er sprookjeswol gebruikt. De wol is er los opgelegd en dus makkelijk vervangbaar naarmate de seizoenen veranderen. Stilaan zal er meer en meer bruin en rood te zien zijn... en zo volgen we verder het jaar met de jaargetijdenboom.

Boom_004

Ik wens jullie een mooie eerste herfstdag !!


mini versie deel 2

Mini_versie_2_001

De mini versies blijven zich uitbreiden. (joepie)

Mini_versie_2_002

Links :: Mama's mand      Rechts :: Linde's mand

Mini_versie_2_003

We zitten in een GROTE nabootsfase.... Mama naaien, Linde ook naaien. Mama koken, Linde ook koken. Mama autorijden, Linde ook autorijden ( euh ).  Mama telefoneren, Linde ook... en ga zo maar door, van de ochtend tot de avond.
Heerlijk !8


Bokes met speculaas

Speculaas_001

Voor sommige misschien heel herkenbaar voor anderen waarschijnlijk geen combinatie. 
Voor mij.......... gewoon heerlijk !

Bokes (en dan het liefst van al lichtgrof) met goe wat boter en daarop in thee ondergedompelde speculaasjes.  Boke toe doen en mmmmmmmmm smullen maar.

Dit gerechtje eet ik niet heel het jaar door, nee  dit is echt een seizoensgerechtje, en dat begint zo vooraan in de herfst, dus als ik zin krijg in bokes met speculaas weet ik hoe laat het is. het vallen van de blaadjes is dan wel erg dicht bij. Deze smaak duurt zo ongeveer tot in de prille lente,  wanneer de eerste bloembolletjes hun kopjes boven steken.  Dan is de speculaastijd voorbij en beginnen er andere eetkriebeltjes naar boven te komen.

Hier is het herfststartschot al gegeven..........Smakelijk!


in wording

In_de_maak

Een in de maak kussentje van Stijn...

Op stof getekend met bijenwaskrijt en onuitwisbare stift.  De randjes aan elkaar naaien en straks opvullen met wol. ( mama zal de randjes nog wel eens moeten doen met het naaimachine tegen het uitrafelen)

Het huis werd met veel zorg getekend, zelfs met huispannen  !!!! Toen hij dit zei, aarzelde hij even en voelde precies dat het niet het juiste woord was, dakpannen dus .  Grappig toch, die zelf uitgevonden woordjes.  Jammer komen die niet meer zo veel voor bij mijn jongens, daar zijn ze al uitgegroeid.  Gelukkig heb ik er nog eentje die deze fase nog door moet, dat wordt genieten.


mini versie

Ensemble_003 Ensemble_001_2

Eén van de redenen waarom ik zo graag een dochterje wilde.......
Mama in een nieuwe rok, dochtertje in de mini versie. hihi

En ik heb het zo lang uitgesteld, maar vorige week was het moment daar.  Op mijn planning stond een nieuwe rok voor het trouwfeest van mijn schoonzus ( jurgen's zus).  Er was nog genoeg stof over dus maakte ik voor Linde een jurkje.
Het was nogal een krappe deadline, maar ik heb het gehaald ( Linde's bandjes zijn er zatermorgen voor vertrek nog aangenaaid.)  En ik ben er erg fier op.  Wat de rok betreft , dit is mijn eerste rits versie, en met succes voltooid... het geheim hierachter is dit boek..

51jq6eggqql_aa240__2

alles keurig uitgelegd met afbeeldingen, zoals oa het inzetten van een rits.  Je maakt zelf je patroon met behulp van  een basispatroon en je eigen afmetingen.  Simpeler kan niet.

Trouw_ingbar_025

Zeg nu zelf, heerlijk toch, zo'n mini versie hihi.  en ik moet ervan profiteren want dit blijft waarschijnlijk niet duren, als ze eenmaal groot zijn zal ik niet meer moeten afkomen met mijn mini versies.


onverwacht

Holly_hobbie_007

Ik was ze bijna vergeten..... tot ik haar enkele maanden geleden tegenkwam in het WEB.  Mijn hart begon te bonzen en de smile stond op mijn gezicht.  Ik nam haar meteen in mijn armen ( de knuffel kwam wat later, in de auto.  De mensen verklaren mij nu al zot, dus hield ik me maar wat in, euh)

Meteen flitsten er een heleboel gedachten en herinneringen door mijn hoofd.  Ik zag en dacht alleen maar Holly hobbie.
Zo had ik een receptenboekje van holly Hobbie en zo'n zakje als dit, en ik denk er nu pas aan, ik had zelfs een Holly Hobbie pop!!! Ooh zou die nog op zolder liggen bij mijn ouders??? dit moet ik checken....

En zo komt het dus dat ik helemaal in de Holly Hobbie sfeer ben. Daar ben ik helemaal niet treurig om hihi.
Met deze beïnvloeding is het dan ook logisch dat mijn ogen getrokken worden naar Holly Hobbie spulletjes, deze twee vond ik zondag op de rommelmarkt.

Holly_hobbie_004

Holly_hobbie

Holly Hobbie, lieve Holly Hobbie

Waar was je al die tijd gebleven. 
Kun je geloven.... ik was je bijna vergeten.

je streelt opnieuw mijn hart
en dat zo onverwacht.

Ik voel me vrolijk en blij
vanaf nu...
Blijf je altijd bij mij.