Previous month:
september 2007
Next month:
november 2007

maanzinnig

De weekends vliegen hier voorbij.... De herfstvakantie is volop aan de gang en gestart met regen regen en regen... nog even wachten dus voor die heerlijke boswandelingen.
Voor we daaraan kunnen beginnen hebben jullie nog wat tegoed van ons vorig weekend.  De beurs.  Ik was tegast bij natuurvoeding De Appelboom.  Alwin en Kristin zijn de charmante gastheer en gastvrouw.  Het zonnetje was ook van de partij en de sfeer was erg gezellig.  Thee en gebak terras, sjoelen en touwtjes trekken aan het verrassingskraam, en natuurlijk heerlijke proeverijtjes in de winkel.  Een bezoekje aan hun winkel is altijd erg leuk en dus zeker de moeite waard.  Zeker als je in de buurt van Berlaar woont, want daar is hun winkel gevestigd.
Wat de foto's betreft, (  kwas mijn fototoestel vergeten die dag maar gelukkig heeft Kristin wat fotootjes getrokken, die ik trouwens nog altijd tegoed heb.  Ik wist niet dat de internetverbinding van Berlaar naar hier zo traag is , hihi)  kleine hint !!.)

Waar we wel foto's van hebben is van ons eerste maanbezoek.
Jullie herrineren zich vast nog wel Landers achtste verjaardag.  In het teken van sterren en planeten.
Lander spaarde toen voor een echte sterrenkijker. Onze eerste kijkpopgingen liepen slecht af want het lukte ons niet om naar de maan of andere sterren te kijken, we kregen geen zuiver beeld.  De manvan de winkel waar we het kochten zou eens op een avond naar ons komen en zelf proberen.  Op dat moment hebben we lang moeten wachten, maar het wachten loonde.  Vorig weekend, met een heldere hemel, bijne schemering en een maan die prachtig stond te schijnen in onze tuin.  hij kon geen beter moment uitkiezen.  Vol spanning stonden we allen rond de sterrenkijker, tot hij zei, kijk zelf maar.............;
De spanning steeg ten top toen Landers als eerste mocht kijken.  "Waauw  ik ben precies op de maan". 

Oktober_024
Oktober_026

En dat was ook zo.  het was prachtig, de maan binnen handbereik.

Daar hebben we natuurlijk geen foto's van maar dankzij google kan ik jullie wel een kleine impressie geven van ons maanavontuur.

Maan_210507_rs_210

en

Maan11feb2

nu zijn we in volle planeetverwachting, hihi, dat is ons volgende doel !
tafelkleedjesafdeling

Beter_004

He, die vervelende snotbui, speelt me nog steeds parten.  Dit weekend een erge hoest erbij gekregen, en vooral snel moe, na de dagtaak val ik uitgeput in de zetel, hoogstens nog één priem krijg ik gebreid. 
Maar wat kan een mens beter opkrikken dan een bezoekje aan de kringloopwinkel.
Dit keer sloeg ik mijn slag in de tafelkleedjesafdeling : ).
Linde haar kookhoekje werd fleurig opgevrolijkt met dit geruite tafelkleedje.

Beter_005

Paddestoelen_002

een echt herfstsierlapje, waar ik absoluut op verliefd ben.  jaja, het is geborduurd. Eens een mens boven de dertig komt gebeuren er rare onverklaarbare dingen. Maar daar lig ik niet wakker van, ik geniet ervan.

Beter_006

En om al wat vooruit te blikken op de feestdagen, deze échte kersttijd tafelloper.

Ik begin stillaan al een kleine collectie tafelkleedjes te krijgen.  Ik zal ze eens een goed plekje moeten geven, voorlopig liggen er een deel in de keukenkast, andere liggen in de badkamer en nog een deel hebben helemaal geen plek, hoog tijd dus om wat te herorganiseren en een tafelkleedkast / lade in te richten.

Lekker_warm

Spijtig genoeg zijn deze wollen wanten niet voor mijn fijne handjes.... Ik vond ze ook in de tweedehandswinkel voor ( schrik niet) 0,25 cent.  Net toen mijn schatje gisteren tegen me zei, "lieveke, ik zou voor op de fiets van die goeie dikke wanten willen, als je die eens tegenkomt, moogt ge die altijd meebrengen voor mij".  Dat ging dus sneller dan verwacht.winter(s)t(r)ijd

Gisteren zijn we gestart met de Workshop " Koning Winter met ijspegelmannetje".  We hadden net een mooie herfstdag achter de rug met veel zon en het voelde een beetje gek aan om s'avonds ondergedomdeld te worden in wintersesferen.

Zomer_versus_winter_005

Het bleek helemaal nog geen koning wintertijd te zijn......... tot we deze morgen onze neusjes buiten staken, BRRRRR wat was dat schrikken, Koning Winter was ECHT langsgeweest deze nacht en had  met zijn ijzige wind al heel wat laten bevriezen.  Zo moesten we ook " krabben" voor we konden vertrekken.
Gelukkig kwam het zonnetje er snel door en zorgt  er nu voor dat ik lekker warm in het zonnetje zit ( achter glas weliswaar).  Het lijkt allemaal nog zo ver weg, de wintertijd..... en toch ook zo dicht.  Ik denk dat ik gewoon nog niet klaar ben voor de wintertijd. Het mag dan buiten wel vriezen, hierbinnen is er nog een tikkeltje zomer, met een fleurig tafelkleedje en een zomersboeket uit de moestuin van vrienden.  We houden hem zo lang mogelijk vast, die zomer.

Zomer_versus_winter_007

Wat de verdere gevolgen van de Koning Winter workshop zullen zijn, dat moeten we afwachten, haal misschien toch maar die oorverwarmers en sleeën al boven. 
De cursus loopt nog twee maandagavonden.  Je bent gewaarschuwd ! ; )


Succes

Seizoentafel_klas_lander_001

Het bezoek aan Lander's klas vrijdag was een groot succes.  De juf vertelde dat de kinderen erg uitkeken naar ons bezoekje, ook Lander was aan het glunderen toen we aankwamen ! ( en ikzelf ook wel hoor) Sinds lander dit jaar van school veranderde is het contact tussen school en ouders wel erg veranderd zowel voor mij als voor lander en dat is nog altijd wat wennen. Het is dan wel een andere school met andere afspraken maar mama Ilse blijft mama Ilse, dus als de juf hulp nodig heeft of ze hebben materiaal nodig dan zal ik dat voor deze school ook met veel plezier doen. Vrijdag was dus een heerlijk moment voor mij en voor Lander.  Ook Stijn heeft erg genoten  (jaja die mocht ook mee, vrijdagmiddag heeft hij maar een halve dag school).  Hij wilde zo graag landers klasje een zien, en vrijdag kon dat dus. 

Maar nu wat over de seizoentafel natuurlijk, want daar gingen we voor.

Ik ben begonnen met wat te vertellen over de seizoentafel, wat het is en hoe we dat kunnen maken.... Dan heb ik ook verteld over moeder aarde en de kabouters ( en hier kwam het mandje dan tevoorschijn) Ook heb ik voorgelezen uit het boekje over kabouter  Winke Tinke.  De kinderen zaten allemaal heel aandachtig te luisteren, het was echt geweldig.  Het vertellen ging ook erg vlot bij mij, ik had alles goed voorbereid en opgeschreven maar ik heb mijn papieren niet nodig gehad, de woorden vloeiden er uit.  Ik had zelfs het gevoel dat dit fijner en vlotter ging dan de homeparty met volwassenen.

Na het verhaal gingen we samen aan de slag, de kinderen waren naar het bos geweest en hadden heel wat herfstschatten meegebracht.  Ik zorgde voor de doeken en nog wat kleine diertjes, een stronk en een mooie herfstkaart.
Van dit alles maakten  de kinderen een prachtige seizoentafel.

Seizoentafel_klas_lander_004

Als afsluiter speelde ik nog een klein poppenspelletje over een herfstmannetje dat in het bos nieuwe vriendjes ontmoette en samen met een heleboel diertjes een nieuw plekje zocht om te wonen.  De open plek bij de trollenboom werd al snel hun nieuwe thuis.  En vol vreugde zingen ze het liedje Herfst, Herfst, wat heb je te koop............? 

Ik kijk met veel plezier terug op deze mooie en verrijkende middag.  Ik heb er van genoten en dit is zeker voor herhaling vatbaar.


op stap

Wat voelt het toch heerlijk om alles weer te kunnen ruiken en verlost te zijn van al dat snot !! hoewel helemaal verlost ben ik nog niet, maar ik kan al dingen doen zonder dat er telkens een zakdoek mee aan te pas komt.  Nu zit het enkel nog op mijn stem en keel, de salie thee mag dus nog effie blijven.

Voor de rest komt zaterdag wel erg dichtbij, ik heb nog één belangrijk werkje af te werken.  Maar voor dat kan gebeuren is er nog iets heel speciaals....

Winke_tinke_op_verplaatsing_003

Morgen gaan Moeder Aarde, Winke Tinke, mevrouw muis en ikzelf op bezoek in Landers klas.  Wij gaan er vertellen over de seizoentafel.  De kinderen zijn zelf herfstschatten gaan zoeken in het bos en wilden graag een herfsttafel maken.  Mijn oogjes begonnen al direkt te fonkelen natuurlijk, dus stelde ik voor aan de juf om er een  "echte " seizoentafel " van de maken.( met de nodige uitleg)  Ze nodigde me  direkt uit om naar de klas te komen en samen met de kinderen hierrond te werken.   
Naast het werken aan de seizoentafel heb ik voor de kinderen ook nog een klein poppenspelletje in petto met echte herfstmannetjes en diertjes. 
Ben wel erg benieuwd hoe het zal lopen morgen, maar één ding staat vast, ik geniet er nu al  van.  Dit maakt me op nen wip en ne gauw genezen ! ; )warm dekentje en

Ziek

wat middeltjes van de natuur, zouden me snel weer op de been moeten brengen. 
Momenteel loop ik rond als een zombie met een neus vol snot, waterige oogjes en een hoofd die aanvoelt alsof er twintig basketballen zijn tegengebotst.  Niet echt happy dus.
Voor de dagdagelijkse dingen sta ik op automatische piloot en wat mijn deadline van zaterdag betreft, tja dat zal nog spannend worden.  In ieder geval ga ik mezelf eerst goed verzorgen en dan zien we wel verder hoe ver we geraken met alles.
Hopelijk gaat het er bij jullie wat beter aan toe dan hier.
veel snottige groetjes van mama Zombie.


A Sunny feeling

yet another sunny autumn weekend !! jieepiee.  The more we can enjoy the sun , the better we feel, isn't it !! So that's what we did.  playing and  working in the sun.

Today I had this wonderful warm feeling inside... for a moment I thought I had been in the sun for too long, but no that was not the reason.  I was really amazed of how many international visitors I have on my blog.  Some of you left a comment, thank you so much ! This made my weekend even more sunny.

In the last few months ( well since I turned 30 actually) there is a strong feeling inside my , a feeling of seeing,discovering the world, visit other countries and learn more about their culture and nature,discovering special and magical places.. maybe reading all those blogs can be a reason too.  But I defenitly want to see more than our lovely tiny little Belgium.  This "blog-internet" kind of connection brings me to so many beautiful places.  So untill I start my real world journey, I enjoy this "blog" journey very much !  And than one day, I can all visit you !! Now won't that be wonderful !
I'll probable start my journey in  France or Italy or Holland or Danemark .... or maybe I should start in the USA ..... ohoh, I hope I can make up my mind when the time is right ! hahahahahah

But now back to reality and to our weekendpictures...

A_003

a nice family dinner with my favourite wine, Mateus Rosé.

A_009

working in the garden with two wonderful and 'strong' helpers

A_004

and some work in progress for my next fair this weekend.hello World

Hi there everyone !  Maybe you have noticed this map on my blog.

Clustrmapphp_2

Its my newest discovery in internetworld and I'm absolutely in love with it.  The red buttons are the visitors of my blog, ( well not really 'who' they are but their locations)......... Hi there, how are you all doing ?  This is just fabulous, isn't it !

I could already see on my typepadpage how many visitors I had during the day  but this makes it so much more fun !
From time to time I recieve an english comment. Its so nice to have contact with the other side of the world. And by looking at this map its amazing how many "international" visitors I have.   

A wonderful weekend to all of you.


eerste winteroutfit

Winteroutfit_001

Na het zomerse weekend is het al heel snel de beurt aan koude herfstochtenden.
Wanneer we 's morgens naar school vertrekken is het al redelijk koud en kunnen we soms al wel een muts en sjaal verdragen.  Aangezien popje elke morgen met ons meegaat om de jongens naar school te brengen... vroeg Linde deze morgen, Mama, poppetje ook hoedje?  Ja, daar had mama nog niet aan gedacht, gelukkig begreep Linde het toe nik zei dat we nog geen mutsje hadden voor poppetje maar dat we dat strakjes na school direct zouden maken.  Dat was een prima voorstel dus poppetje ging mee zonder hoedje.  Thuisgekomen moest ik aan niets anders beginnen want Linde had de breinaalden al uit de zak genomen, mama hoedje maken !  Ja dat was zo afgesproken natuurlijk.  Ik ging dus ijverig aan het werk ( niet met de breinaalden maar met de haaknaald) en na een kwartiertje was poppetje voorzien van haar winteroutfitje.  Althans dat dacht ik.  Tot deze middag Linde naar mij kwam met ,.. mama poppetje ook sjaaltje aandoen.  En huppeké daar gingen de breinaalden weer uit de mand.  Het sjaaltje  heb ik wel gebreid.  En hou je vast het is nog niet gedaan, toen vroeg ze ook nog een jasje.  Gelukkig heb ik haar hier kunnen overtuigen dat poppetje het al heel erg warm heeft en dat we het jasje later zullen maken als het echt koud is buiten.  Hoe lang dat zal volstaan, is een goeie vraag, want morgenvroeg zeg ik natuurlijk tegen iedereen, Jasjes aan want het is koud buiten !! ja ik zal me alvast voorbereiden op een poppenjasjes verzoek, hihi !

Winteroutfit_003

Na het maken van het poppenwinteroutfitje kreeg ik de kriebels om voor Linde ook een setje te maken, en hoe kan je het raden, natuurlijk in dezelfde kleuren als het poppenmutsje. 

Winteroutfit

Nog volop bezig zolas je ziet............Zonnestraaltjes

Een zonnig weekend...... genieten en zoveel mogelijk zonnestraaltjes opnemen, dat is de boodschap.
Dat is goed gelukt, we maakten er zelfs een heus zomersfeestje van MET BBQ ! joepie !! Mijn schoolfamilie zag dit ook wel zitten en vierden vrolijk mee.

Bbq_006

of beter gezegd, dankzij mijn lieve schoonbroer  (de bbq specialist ) hadden we vuur en eten !!. Als het aan mijn schatteke had gelegen zaten we nu nog te wachten op ons eerste worstje hihi. Tja van bbq aansteken en vlees bakken daar heeft hij gene kaas van gegeten.( ieder zijn specialiteit natuurlijk)  Maar zoals je ziet op de foto zag hij wel dat alles goed was. hihi

Bbq_004

en aan zonnestraaltjes geen gebrek.....

Bbq_010