Previous month:
oktober 2007
Next month:
december 2007

kleine update

Voorbereidingen_007

Even een kort berichtje om te zeggen dat het hier super druk is.  De laatste sintvoorbereidingen, handwerkdeadlines voor heel wat lieve mensen, adventsvoorbereidingen en drie zieke kindjes.  Ik heb mijn handen vol en aan mijn blogje kom ik nu even niet toe.
Ik hoop dat het weekend wat meer rust zal brengen ( wat ik betwijfel maar we gaan er wel aan werken) en een wat betere gezondheid voor ons allemaal.

Op de bovenste foto zie je een kadootje dat ik vorige week aan mezelf schonk.  Ik en regenbogen,....... maar dat verhaal heb ik hier al eens gedaan denk ik ( ik zoek het straks even op voor diegene die het nog niet gelezen hebben).

Deze etuitjes zijn één van de handwerkdeadlines voor al die lieve mensen, ( er volgt dus nog meer)

Voorbereidingen_006

Voorbereidingen_004

Voorbereidingen_002_3Voorbereidingen_003

En dit fotootje gewoon omdat ik dit zo lief vind....

Lief

fijn weekend.... en een mooie eerste adventszondag.


sokkenfeest

Sokkenfeest_001

met de koude winterdagen in het vooruitzicht, ben ik op sokkenjacht geweest.  Ver moest ik niet zoeken wie aan sokken denkt, denkt aan de kleinste sokkenfabriek van Pien. Zij kon dus lekker aan de slag om vijf voetjes te voorzien van heerlijke wollen sokken.

En wat een verwennerij......... want dat is het echt.  het gevoel om zulke handgebreide wollen sokken om je voeten te hebben is alsof je gedragen wordt in de warme handen van een engel, Goddelijk dus.

Sokkenfeest_008 Sokkenfeest_015

Sokkenfeest_018

naast engelensokken werden de kinderen ook nog eens verwend met een verrassing.....


Sokkenfeest_021

Sokkenfeest_011 Sokkenfeest_010

Laat de winter maar komen....

Bedankt !!


Schoenen staan al klaar

De Heilige man is in 't land en dat is hier in huis geweten.
Sint en Piet spelletjes, liedjes, de seizoentafel in de juiste stemming EN hun schoenen staan al klaar !!

Sint_07_002

de goed heilig man en zotte zwarte piet

Sint_07_013

een goeie mix

Sint_07_003

Sint_07_006

Sint_07_015

Sint_07_009

de aankleding van ons huis, volledig in Sint sfeer.

Zo is hun spel ook volledig in Sintsfeer.  Linde is verzot op de sint en piet popjes.  Maar aangezien de seizoentafel niet om mee te spelen is, zijn deze popjes geen optie.  Tijdens ons uitstapje in het centrum kwamen we leuke speelpopjes tegen, die al snel Linde haar hartje veroverden. En met een ons eigen paardje erbij is het geheel compleet.... Het poppenspel kent nu geen enkel obstakel meer.

Sint_07_021

( de boot en sint en piet popjes komen van de Hema)

Sint_07_011

Zoals jullie zien staat alles klaar.......

En deze nacht hebben we al wat pieten over de vloer gekregen die op verkenning waren, want er lagen deze morgen pepernoten en een snoephartje in de schoenen.

Sint_07_012


Kleur

Voor diegene die de herfstbeurs hebben bezocht, hoef ik niet veel te zeggen.  Voor diegene die er niet konden geraken, kan ik zeggen.... Je hebt wat gemist!

Herfstbeurs_013

We hebben allemaal kunnen genieten van een heerlijke en gezellige dag.  Gevuld met muziek, leuke babbels, warme ontmoetingen, lekker eten en een goede verkoop.
Maar de dag bracht ons ook nog wat anders.  Een tussendoor bezoekje aan de huisartsenwachtpost.... Stijn is namelijk lelijk gevallen en had daardoor een erg diepe snee vlak boven zijn wenkbrauw.  Gelukkig werden we ook nu weer omringd door fantastische en warme mensen die het mogelijk maakten dat alles vlotjes is verlopen. Stijn is ongelooflijk flink geweest en is nu de trotse eigenaar van enkele draadjes in zijn voorhoofd. Dit maakt deze dag nog onvergetelijker natuurlijk.

Herfstbeurs_016

Naar deze dag had ik erg lang uitgekeken.... en zoals dat dan gaat, is de dag zelf voorbij gevlogen. ( een goed teken zeg ik altijd)  hoe zeer ik het ook allemaal in me heb opgenomen en genoten heb, heb ik me toch ook proberen af te sluiten,  niet letterlijk natuurlijk.Maar wel op energetisch vlak.  In het verleden voelde ik me na een beurs altijd" leeg" ,maar dan ook echt leeg ,zowel fysiek als emotioneel.  Ik constateerde dat ik me volledig openstelde en zo dus ook mijn eigen energie liet wegstromen.  Terwijl het op momenten zoals deze, momenten die me plezier en vreugde brengen, net andersom zou moeten zijn, ik zou me moeten opladen door die vreugde.  Gisteren heb ik doorheen de dag mezelf enkele keren bewust gemaakt op deze "afsluiting".  Ik stelde me dan voor dat mijn eigen energie (rond mijn zonnevlecht) niet kon ontsnappen, het deurtje toe bleef .  En ik zag mezelf omgeven door licht,alsof in een glazen bol maar dan van licht een constant voortdurende stroom van licht en energie. 
Balans na de dag.... ik had ongelooflijk zere voeten en was blij om mijn bedje op te zoeken, maar emotioneel voelde ik me niet "leeg", integendeel ik voelde me opgeladen en vooral had geen hoofdpijn.
Een gouden tip dus die ik nog vaker ga gebruiken en niet alleen op beurzen....

Naast werken ( hoewel ik dat niet echt als werken ervaar, maar ja het is wel mijn werk hihi) heb ik mezelf getrakteerd op een ruiker kleuren.

Herfstbeurs_019

Voor elk seizoen een waaier kleuren.  Mijn seizoentafel zal niet weten wat haar overkomt. hihi !


laatste voorsmaakje

Nog 2 keer slapen...........
Het slapen gaat nog altijd goed, het is dan ook niet meer mijn eerste beurs maar het is en blijft toch wel spannend.  Zeker omdat dit een belangrijke beurs is voor me.

Ik verwen jullie vandaag dus met het laatste voorsmaakje..

Herfstbeurs_010

potloden of viltstiften etui, gemaakt uit dikke vilt met plaats voor 12 potloden, oprolbaar.

Herfstbeurs_009

een volgepropt mandje met poesjes, kipjes, schaapjes,wiegjes, bladwijzers en frietjes...

Tijdens de beurs zullen er ook workshops gegeven worden , zo verzorgd Winke Tinke 3 workshops rond seizoentafelpopjes.

Workshop

Voor meer info rond tijdstip e.d kijk even op de site.

Schrijf het dus in jullie agenda, Zondag Herfstbeurs te Turnhout, Michaëlschool.

Tot zondag.
En voor de anderen, tot volgende week
Fijn weekend.Schuif maar mee aan tafel

Als je ons nu zou vragen, welk boek we aan het lezen zijn, dat zou ik zeggen, het boek der speelgoed.  met andere woorden, de speelgoedcatalogussen worden hier verslonden.

Sintboek

op de verlanglijstjes staan Ridders en paarden, zwaarden en draken !!

Lander vond vooral het eten erg leuk...

Komen_eten_haba

Na een bezoekje aan de speelgoedwinkel ( kwestie van alles eens in het echt te zien hé) bleven de ridders en draken hun achtervolgen (vooral Stijn is hier helemaal weg van).  Ook het eten viel in de smaak.  Lander stond al helemaal weg te dromen in zijn keukentje en Linde die was niet weg te slaan van traktors !

Waar mama dan weer van wakker  lag is de prijs van  al dit moois ! nu ja tis van de Sint, maar de Sint moet ook zijn portemonee in het oog houden.
het "eten" is echt fantastisch, het is zelfs magnetisch zodat het echt op elkaar blijft kleven. Maaaaar aangezien Sinterklaas niet alles kan brengen en ik ook veel creatieve kriebels voel bij het zien van dit alles ..... gingen we zelf aan de slag.  Ik vind dit projectje al ietsje te riskant om zelf te maken en het te laten brengen door de Sint, Dat zou misschien wel eens een belletje kunnen laten rinkelen bij de jongens vandaar dat ik dit weekend samen met de jongens "gekookt" hebt !

We zijn begonnen met het broodbeleg: wat plakjes kaas, een sneetje hesp en ringworst

Komen_eten_004

Komen_eten_005

Toen we dit gemaakt hadden kwamen ze met het idee om spaghetti te maken.  Ok das goed zei ik.  Hoe gaan we daaraan beginnen.  En de rest van de uitwerking hebben ze zelf verzonnen. ( met een ietsiepitse hulp van mama)

K_013

van links naar rechts: spaghetti slierten, tomatensaus en gemalen kaas

Komen_eten_001

Komen_eten_008

en als verrassing voor hen heb ik 's avonds twee spiegeleitjes gemaakt.

Komen_eten_007

Zo zie je maar dat speelgoed helemaal niet duur hoeft te zijn, wat vilt en speelgoedcatalogussen doen wonderen !!

K_008

smakelijk !!

K_010

P.s. wat de ridders en kastelen betreft, daar is wel een groot Sint-van-het-huis project aan de gang, meer hierover volgende week).


exclusief

K_025

de voorpagina van een kookboek !! maar dit kan evengoed een zin van mezelf zijn.

Chocola, hhmmmmmmmm ik hou van chocolade !

het was hier dit weekend meer dan feest, want dit boek werd zaterdag meegebracht vanuit de bib door mijn schatteke.  Ik viel bijna achterover toen hij zei dat hij iets wilde proberen uit het boek ........ hij heeft dit weekend het eerste receptje al uitgeprobeerd! Jaja we spreken hier over dezelfde jurgen, Jurgen die helemaal niet graag kookt.... Maar chocola daar kan hij geen nee tegen zeggen. En wij knikten volmondig JA. 

De jongens keken eerst maar raar naar mij toen ik zei dat papa gisterenavond de koekjes had gebakken ! hihihi ja dat zijn ze niet gewoon van papa.

Mag ik jullie dan nu doen watertanden met de foto van jurgens chocoladekoekjes.

K_006_2

De koekjes hebben we niet in een doos moeten opbergen, daar waren ze te lekker voor..

Ik kijk al uit naar volgend weekend, mmmm misschien chocoladecake....


wiegen

Poppenmoeder_006

Wie-gen, wie-gen
Baby'tje wiegen
't kleine kindje is zo moe
sluit nu stil de oogjes toe.

(wiegeliedje, de priester)

Poppenmoeder_007


Poppenmoeder_008

Deze poppenmoedertjes zijn mijn nieuwste liefde....

Binnen 10 dagen is het grote geschenkenbeurs te Turnhout ( allen daarheen ) en  zoals op mijn andere beurzen heb ik vooral diertjes als handwerkjes, maar ( ik zal het zeggen zoals het is ) ben ik die diertjes onderhand zo beu als kou pap.  Begrijp me niet verkeerd, ik vind ze nog altijd lief en ze stelen mijn hart telkens opnieuw, maar om ze te blijven breien........ Het was duidelijk dat ik zin had in iets nieuws.

Deze poppenmoedertjes met baby en wiegje zijn een streling voor mijn ziel geworden, ook Linde is er helemaal "mama" over. Gelukkig heb ik nog 10 dagen om ze te koesteren.

( niet getreurd, er zijn zeker wel diertjes te koop op de beurs, alleen niet zo veel als anders, en natuurlijk deze poppenmoedertjes)


menu

Menu_002

Mama wij hebben een idee ! Zo kwam Lander zondag naar me.
Oh ja vertel ............
vanaf nu zullen wij kiezen wat we gaan eten, en we zullen het op de kalender schrijven.
Dan moet je niet meer zagen over "Wat gaan we eten" !!

8 jaar !! dat begint al snel zou ik zeggen ; )
Maar ja ik moet hem ook wel gelijk geven, want mijn kookinspiratie staat a lgeruime tijd onder nul.  Dus klinkt die vraag: Wat gaan we eten, vrij regelmatig.
Ik ben dan ook erg blij met dit geschenk.

Nu alleen nog weten wat ze hebben opgeschreven. Gelukkig weten ze het zelf nog, en word ik er ook meerdere keren per dag aan herinnerd.
Vandaag 7 nov was het spaghetti, gisteren frietjes met vol au vont, eergisteren pizza.
Morgen eten we soep met balletjes, vrijdag brocoli met patatjes en worst, en zaterdag pannekoeken.

(oeps zondag zijn ze vergeten in te vullen) en wat de rest van de maand betreft, is voor mij ook nog een verrassing.

smakelijk !!Charlotte's web

Menu_001

Onze herfstvakantie bestond vooral uit spelen zowel binnen als buiten.  Naast spelen hadden we ook een heel speciaal projectje af te werken.  Voor de vakantie was ik beginnen voorlezen uit het boek Charlotte's web  Het gaat over een varkentje dat een spin als vriendin heeft, als het varken in gevaar is (omdat ze het willen slachten) bedenkt de spin een plan om hem te redden. 
In de vakantie hadden we meer tijd en konden we dus ook meerdere hoofdstukken lezen per dag.  En zo zouden we op het einde van de vakantie de film huren. Het was nog erg spannend, want zaterdagvoormiddag las ik het laatste hoofdstuk.  En het was echt geweldig.  Zo geweldig om een heel lang verhaal voor te lezen en zo leuk dat ik helemaal meeleefde met het verhaal.  Op het einde  kon ik mijn tranen niet tegenhouden en zat ik dus al snotterend voor te lezen, onder het "wakend oog" van Lander en Stijn.
Het boek was nog  geen tien minuten uit of we stonden al bij de videotheek.  Het laatste kaartje stond te wachten op ons.
Nog nooit hadden we zo naar een film toegeleefd. 

Heel de familie in de zetel,  met drank en lekkernij !

De film bracht ons ook het mooie verhaal van de vriendschap tussen het varken en de spin, met soms erg leuke momenten, met een lach en een traan ( vooral dat laatste was erg bij papa en mama) En toch kan ik zeggen dat de film ons iets minder goed is bevallen dan het boek.  Door we het boek als achtergrond in ons hoofd hadden, leek de film onvolledig en kort.  Zo vonden Lander en Stijn het spijtig dat er bepaalde fragmenten uit het boek niet in de film zaten.  Maar dat is nu eenmaal zo, een film kan nooit zo lang zijn als een boek.

Hier heb ik nogmaals ervaren dat voorlezen of lezen, veel meer betekenis heeft dan verfilmde beelden.  Door het lezen wordt je eigen inleving en fantasie aangesproken, en daar kan niets anders aan tippen!

Alle spinnetjes en webben worden vanaf nu grondig onderzocht en bewonderd, een spin is niet zomaar een spin meer. Zo gebeurde het op een morgen aan de ontbijttafel: Stijn: Mama, kijk daar charlotte.  Aan de buitenkant van ons keukenraam was een spinnetje ijverig een web aan het maken...........