Previous month:
februari 2008
Next month:
april 2008

mijn weekendwerk

Weekendwerk_007

Balans op zondagavond :: Nog heel wat naaiwerk voor de boeg... het had af kunnen zijn maar mijn zotte ideëen kwamen roet in het eten gooien. Het ligt dus niet aan mij deze keer als ik mijn deadline (1 april) niet haal.

Balans van de zotte ideëen ::

Weekendwerk_004

Een heerlijke stapel (vilten) pannekoekjes

Weekendwerk_002

een natviltprojectje dat ik al lang wilde doen, maar compleet vergeten was, tot vandaag  !!

Maar nu zonder fout terug naar de diertjes,  zonder intermezzo's deze keer.  Mijn deadline roept.
Deze keer is het eentje die ik mezelf op opgelegd, ik ben namelijk al bezig met voorbereidingen voor mijn twee beurzen in mei ( je tis echt waar knap van mij hé, ;-). Maart was de maand van de diertjes    ( nog 1 dag... help ) en vanaf april begin ik aan zonnekindpoppen.


6 meter

Gisteren een dagje naar Antwerpen geweest.  Wat spulletjes aangekocht voor Winke Tinke in een groothandel, een gezellig bezoekje met lunch aan oma en bompa (Duvel) en een stop in textielzaal Verbruggen.  Hier kreeg ik enkele maanden geleden een aankoopbon van.  Ik kende de winkel helemaal niet( 'k wist enkel dat ze huishoud en interieurstoffen verkochten).  In de hoop dat ik wat leuke stofjes zou vinden stapte ik binnen.  Al snel voelde ik me erg benauwd worden, en hoe verder ik in de winkel ging hoe erger het werd.  Er waren erg leuke en kleurrijke linnen stoffen..... voor ( zitten jullie neer?)
40 euro de meter !!  Zelfs met een bon van 60 euro kon ik dit niet over mijn hart krijgen om zoveel per meter te betalen.  Een wereld van verschil met mijn bezoekje aan het stoffenspektakel enkele weken geleden, waar ik koopjes heb gedaan van 2 euro de meter.
Twee keer ben ik de winkel rondgelopen.  Wat zou ik meenemen, dit voelde helemaal niet goed zo....
Tot ik onderaan de tafels grote rollen flanel zag liggen van erg goede kwaliteit.  Plots schoot er me een idee te binnen.  Als ik nu witte flanel zou meenenemen, dan kan ik die zelf gaan verven, batikken en gebruiken voor allerlei leuke projectjes waaronden poppenkleertjes.
Ja dat was het, daar ging ik voor.  Met mijn bon ( 60 euro) kocht ik dus 6 meter witte flanel. Tja nog eens terugkomen kon toch niet, ik moest die bon helemaal opdoen.!

Flanel_001_2

Daar kunnen wel wat poppenkleertjes uit zou ik zeggen ;-)

Heeft er al iemand ervaring met stof te batikken?  Doe je dat gewoon met dylon verf, of kent er iemand iets van verven met natuurlijke materialen?de afgewerkte W.I.P's en SNEEUW !!

Eiwarmers_004

3 gebreide eiwarmers die onze paastafel mochten versieren

Pasen_010_2

en dan tenslotte het mysterieuse bruine haakproject

Duvelflesje_003

Een mini duvelflesje sleutelhanger.Dit was een kadootje voor mijn papa zijn vaderkesdag , wij noemen hem allemaal "Bompa Duvel". (uiteraard omwille van zijn voorkeur voor het bier  , want hij is een echt Engeltje ;-) Santé.

Vandaag op paasmaandag werden we wakker met een wintersgevoel, brrr de rillingen kwamen over mijn rug toen ik de roluiken omhoog deed.

Pasen_031

Pasen_040

Op de derde dag van de lente hadden we dus nog even winterpret, na de middag werden we getrakteerd op hevige winterse buien met hagel, sneeuw en wind. 
Voor de rest van de paasvakantie bestellen we een heerlijk lenteweertje.....


Nog snel een paasideetje...

Batik_eieren

Gebatikte eieren.

1. Kook de eieren met een scheutje azijn
2. zorg dat je tafel beschermd is tegen vlekken, doe een short aan en plastic handschoenen
Wat we als verf gebruiken is kleurstof voor voedingsmiddelen ( had ik zelf nog nooit gebruik maar voor dit ideetje vond ik dat wel leuk) Gewoon te verkrijgen in de supermarkt bij de bakprodukten.

Batik_eieren_001

Plastic handschoenen, gekookte eieren (liefst witte), kleurstof, kaars

Batik_eieren_002

Druppel wat kaarsvet op het ei, enkel druppeltjes of je kan ook figuren maken

Batik_eieren_003

Doe je handschoenen aan en doe in de palm van je hand een druppel van de lichtste kleur, hier dus geel
rol het ei dan in je handen tot het helemaal geel is geworden

Batik_eieren_004

Op de gele laag ga je nu opnieuw kaarsvet druppelen

Batik_eieren_005kopie

Neem nu de tweede lichtste kleur ( hier rood) en verf het ei rood op dezelfde manier met een druppel rood in je handschoen

Batik_eieren_006

Opnieuw kaarsvet op de rode laag en vervolgens de donkerste kleur nemen en verven
( hier groen)

Batik_eieren_007

Hou nu het ei aan de kaars zodat de druppels was weer smelten en haal ze er voorzichtig met een mesje af

Batik_eieren_008

Batik_eieren_009

Batik_eieren_012

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier goed aan meehelpen, (heerlijk kliederen met verf en spelen met vuur !!) mits goede bescherming van kledij natuurlijk. En de eieren zijn nog eetbaar.


W.I.P.

Wip

Something small, something brown, something not-for-doll, something not for Easter...

Wip_002

Yes something for Easter,you probable know what this is going to be... but  I 'm not telling you untill Easter.

I wish you all a nice and sunny Easter time.


glimlach

Kringloop_005 Kringloop_006

Mijn laatste nieuwe vondst in de kringloop..... Ik was helemaal weg van de bloemenprint die erop staat, maar vraag me dus niet waar deze pot, beker, kan,.... nu eigenlijk voor dient.  Jurgen denkt dat het een bierbeker is.  Een bierbeker met bloemen????? kheb zo mijn twijfels... Weet hier iemand meer over?

Niet dat ik sta te wachten om het voor zijn eigenlijke doel te gebruiken, want het is al in gebruik...

Kringloop_007

Naast deze mysteriepot vond ik ook nog een leuk molentje dat onze tafel wat mag opvrolijken.  Het is een spaarpotje.  Het molentje gaf me direct een leuk en blij gevoel, en daar gaan we voor in het leven !!

Kringloop_009

Ook deze tas bracht me de glimlach op het gezicht.

Kringloop_010


op jacht

Gisteren ben ik met twee vriendinnen op jacht gegaan !
Je mag twee keer raden naar waar...

Stoffenuitstap_002

.... naar de grootste stoffenmarkt van het  land. Het heeft zijn naam zeker niet gestolen, Stoffenspektakel !
Een spektakel was het zeker.  Voor de mensen die de boekenbeurs in Antwerpen kennen, wel zo één zaal VOL met stof.  Bij het binnenkomen wisten we niet waar eerst kijken. En voelden we ons helemaal warm worden en onzeoogjes begonnen te glinsteren.  Zo waren er tientallen kramen met stoffen van 3 euro de meter, 5 euro de meter, ja  zelfs 1,75 euro de meter.  Daarnaast waren er ook de stoffen uit de nieuwe collecties, de quiltstoffen en heel wat accessoires.

Stoffenuitstap_001

Zo hadden we elk onze verlanglijstjes opgemaakt: Diane zocht stof voor haar trouwjurk, Jodi was op zoek naar stevige stof voor haar Mei tai. en op mijn lijstje stond de babouschka stof.
Eindbalans: Diane vond na lang zoeken en twijfelen toch een geschikte stof ( niet wat ze in gedachte had maar het is een prachtige stof en helemaal Diane, hier zal ze ongetwijfeld mee schitteren op haar trouwdag).  Jodi vond mooie donkere stof voor de onderlaag en de banden en een mooi gebloemde stof voor de toplaag allebei aan een spotprijsje !  Wat mijn babouschkas betreft, die hadden blijkbaar geen zin om af te zakken naar ons kleine landje, daar zal ik dus nog wat op moeten wachten voor moeten sparen zodat ik ze online kan komen bij reprodepot of superbuzzy . Indien iemand ze al gevonden heeft hier in het Vlaamse of Nederlandse land? Je moet mag me inlichten !!
Maar ik ben niet met lege handen naar huis gekomen, ik heb een leuk patchwork stof gekocht voor een rok ( ja kweet het das een beetje vals spelen ( een afgewerkt patchworkstofje )maar ik kon er niet aan weerstaan.  Ook vond ik een leuk stofje met lieveheerstbeestjes en de koop van de dag was toch wel een paar kleuren van stevige tricot voor mijn zonnekindpoppen.

Stof_003

Stof_002

Stof_005

Eind goed al goed...met als afsluiter een kleine picknick in de auto.

Stoffenuitstap_003