Previous month:
maart 2008
Next month:
mei 2008

Naar het westen

Van het zuiden naar het westen. Al wat een mens nodig heeft vind je gewoon in België.
Onderweg nog even halt gehouden en mijn schoonzus en gevolg opgepikt. En gewapend met picknick, vliegers en schuppen ( kweet het beschaafd woord hier niet voor euh euh) zijn we het strand onveilig gaan maken.

Zee_010

Zee_024

Lander was erg blij dat hij "zijn zeetje" terug zag. En genoot van de wind en zijn vlieger, putten graven en de vrijheid dat het strand biedt.

Zee_015_2 Zee_017

Zee_028

Linde was daar niet zo zeker van en was liever hoog en droog.
Met papa/mama dicht bij kon ze het zand en de omgeving beter verkennen.

Zee_013

Stijn was ook helemaal in zijn nopjes en genoot van zijn eigen zeeavonturen zoals vliegeren, voetballen, lopen en putten graven,...

Mama en papa genoten van de kinderen, de goeie lucht en van het dagje uit samen met schoonzus en schoonbroer.


Wie we hier hebben.....

Moestuin_003

Moestuin_004

De radijsjes en de sla zijn de eerste die we mogen verwelkomen in ons moestuintje.

Naast groeiende groenten genieten we zoveel mogelijk van het groeiende aantal zonuren en tussendoor houden we alles hier draaiende en werken we volop aan onze deadline ( de poppen !) Over poppen gesproken, je raad nooit wie ik gevonden heb in de kringloop.  Ik kan er nog geen foto van posten omdat ik er nog niet uit ben of dit een kadootje zou kunnen worden voor Linde. Maar ik kan er niet over zwijgen. Ik vond een Holly Hobbie pop.  WAAAAAAAAAAAWWWW . Holly Hobbie heeft een heel speciale relatie met me en komt zo nu en dan weer opduiken in mijn leven. Heerlijk!!
Wat een week, eerst de schoonheid van de bloesembomen in me opnemen en nu zo'n ondekking doen! En dit allemaal met een grote portie zon erbij.  I feeeeeeeel good, tadadadadada.

Morgen gaan de peuters en kleuters op lentewandeling.  Op bezoek bij de biggetjes en de lammetjes.  En ja de mama's mogen ook mee, Joepieeeee!! See you.


Naar het zuiden

Dit weekend zochten we het meer zuidwaarts..... op stap in de Ardennen.
Met de zon en een volle picknickmand vertrokken we richting Theux waar we onze eerste stop hielden aan het kasteel vervallen burcht van Franchimont.

Uitstap_ardennen_004 Uitstap_ardennen_002

Het was er ongelooflijk stil ( als onze jongens hun kwebbel even stilhielden) konden we vogels horen fluiten en de muizen zien lopen (letterlijk).  Het kasteel zat vol geheime deuren en gaten die de fantasie bij ons deden opwekken en dat was alleen nog maar tijdens onze verkenningstocht rond het kasteel, dat beloofde voor de binnenwandeling, maar eerst was het tijd voor de picknick. Rond de muren van het kasteel vonden we een gezellig plekje.

Uitstap_ardennen_013

En daar kwam mama al met de picknickmand om alle hongerige buikjes te vullen.

Uitstap_ardennen_018 Uitstap_ardennen_027

Smalle, stijle en donkere gangen die ons brachten naar de koudste en donkerste delen van het kasteel.

Uitstap_ardennen_029

Prachtige vergezichten

Uitstap_ardennen_031

Uitstap_ardennen_032

gekke snoeten...

Uitstap_ardennen_035 Uitstap_ardennen_036

Het kasteel bracht heel wat naar boven....

Hoewel het bezoek ervoor zorgde dat we even terug gingen in de tijd, tikte de tijd wel echt verder en reden we na de middag verder naar de watervallen van Coo.
Eens daar aangekomen kan je  er niet naast zien en als je je ogen zou dichthouden zou je er nog niet kunnen voorbijlopen.  Wat een lawaai ! ( kan je dat zeggen van water, dat het lawaai maakt? niet echt denk ik) in elk geval het was een oorverdovend geluid maar erg spectaculair om te zien.

Uitstap_ardennen_049_2 Uitstap_ardennen_054

met het zonnetje van de partij kregen we er nog een mooie regenboog bovenop. Eind goed al goed

Uitstap_ardennen_050

Maar eerst nog een mooie uitspraak die ik graag met de wereld wil delen.
Tijdens de autorit en het prachtige uitzicht over de streek met haar valleien, heuvels, bossen en weilanden. Zei Stijn: "Mama ik wist niet dat de wereld er zo mooi uit zag! Wat is de wereld toch mooi hé mama "!!
Hij bleef maar verder bewonderen en dromen en zei dat het was alsof de wereld versierd is, met kleuren en bomen,......
Mijn hart stond even stil, wat een geschenk voor de aarde en de mensheid dat kinderen hier oog voor hebben.  Want de wereld is ECHT mooi, we mogen ze elke dag bewonderen en ervan genieten. We kunnen er niet genoeg aan herinnerd worden.
Want hoe klein de kinderen ook mogen zijn, ze brengen grote lessen met zich mee.
Zo is het onze taak om de wereld mooi te houden en haar goed te verzorgen zodat er nog vele andere kinderen na ons kunnen komen die spelen en genieten in de natuur en die op hun beurt kunnen zeggen,

Mama wat is de wereld toch mooi !


Meer

Matrouschka_003

De matrouschka's voelen zich hier duidelijk goed in ons huisje want er komen er steeds maar meer en meer ( mij hoor je niet klagen ).

Op internet vond ik dit schattig setje dat meteen mijn hartje veroverde. Je kent dat waarschijnlijk wel, eens je begint te kijken op blogs en internetsites, weet je niet meer waar je eindigt. Zo zitten mijn favorieten vol met leuke links met nieuwe inspiratie en ideeën. En zo zaten deze schatjes er ook al een tijdje in, maar ik was ze al bijna vergeten tot Jodi me een link doorstuurde met "dit moet je absoluut zien" ! Lap en daar ging mijn hartje weer een slagje sneller.....( neenee die matrouschkas zijn echt goed voor mij ;-) !!)  En deze keer wilde ik ze niet meer uit het oog verliezen en ben ik er direct ingevlogen, mijn mand vilt uit de kast ( heerlijk toch als je studio zo opgeruimd is en je direct alles vind wat je nodig hebt !!) en al snel kon ik mijn matrouschkas in het echt bewonderen.

Matrouschka_007

Ze zijn echt heerlijk om te maken en zo simpel.  Een ideaal avondknutseltje.
Nee, je kan dit gewoon niet weerstaan.
Ja, haal dus snel die mand vilt en maak je eigen setje. 
En voor je het weet, ben je ook in de greep van de matrouschkas.

Matrouschka_006

Zijn ze niet schattig !!!

En om af te sluiten wil ik jullie graag vertellen dat er nog meer matrouschkas ingetrokken zijn.  Alweer tijdens een tocht op internet vond ik Erika's weblog en shop MIKODESIGN.  En dat is de plek waar ik deze prachtige matrouschka stof heb gekocht ..... Erika ontwerp haar stoffen zelf ! 

Matrouschka_001

Matrouschka_002

Het zijn drie lapjes: groen, blauw en rood.

Wat ik er precies mee ga doen, buiten onder mijn hoofdkussen leggen is me nog een groot raadsel .  Ik denk dat ik grote problemen zal hebben met het zetten van mijn schaar in deze stof.  Maar nee ik ga ze niet in mijn kast leggen natuurlijk, daar heb ik ook niks aan.  Ik denk dat ik ze voorlopig  in een borduurring ga spannen en zo aan de muur in mijn studio hangen.

Fijn weekend voor jullie !
Schrik niet als je vannacht droomt over matrouschkas... oorzaak Mama Ilse het internet !!!!in afwachting

Al enkele weken zijn we in volle verwachting.  We denken alleen nog maar aan roze!  Want het is bijna zover dat de Japanse kerselaar in bloei staat.  Ik kan er maar niet over zwijgen, hoe mooi ik deze boom vind en het is alsof mijn liefde groeit lente na lente, jaar na jaar.
En in afwachting van dit grote moment brengen we thuis alles in gereedheid...

Bloesemboom_001_2 Bloesemboom_008

Wat heb je nodig:

Roze zijdepapier of crepepapier
donkerbruine lange draad
naald
jaargetijdeboom of tak

Bloesemboom_002

Rijg de propjes zijdepapier aan de draad

Bloesemboom_009_2

Wikkel ze rond de boom of tak en klaar is je bloesemboom. 

Roze_2 Bloesemboom_006

Roze accesoires voor de seizoentafel.
en een kleine portie geduld...

Succes !Creatief...

... is het enige dat nog rondspookt in mijn hoofd. Na het lezen van Amanda's boek heb ik toch wel een andere kijk op het invullen en beleven van creativiteit binnen het gezin.
Zo schrijft ze dat je een creatief project moet plannen op je agenda net zoals je dat zou doen met een afspraak van de tandarts.  Het is even belangrijk ! En gelijk heeft ze.  Meestal stel je zulke projecten uit want er komt altijd wel iets belangrijker tussen of de was en de plas is nog niet gedaan. 
Ik denk dat het belangrijk is om het in te bouwen in je dagdagelijkse leven/ritme en niet zomaar eventjes vlug vlug tussendoor een naaiwerkje afmaken.

Het eerste waar we nu mee bezig zijn is het inrichten van een knutselkabinet waar alle materiaal bij de hand is, want zo vertelt ze, is het belangrijk dat wanneer de inspiratie toeslaat je deze ook kan gaan gaan uitvoeren en als je dan de juiste materialen niet bij de hand hebt of je moet naar 4 plaatsen lopen en nog liggen zoeken naar dat ene kartonnen doosje dat je bewaarde.  ( En dat is hier bij ons het geval, we hebben zoveel knutselmateriaal maar het ligt niet bij elkaar.)

Aangezien ik wilde dat deze plek in de living zou zijn ( waar de kinderen het meest knutselen en waar het in de winter warm is !! heel belangrijk) moesten er wat aanpassingen gebeuren, die wel wat tijd hebben gevraagd.  De enige goede en handigste plek voor het kabinet zou zijn waar de seizoentafel staat.  Je begrijpt dat dit niet zomaar veranderd kan worden.  Ik heb er echt dagen liggen over nadenken..... de nieuwe plek voor de seizoentafel moet centraal, bereikbaar voor de kinderen en groot genoeg zijn.
Maar het is me gelukt en de seizoentafel pronkt nu nog mooier dan op haar vorige plek. Een tevreden mama dus !

Seizoentafel_001

Stapje
(Stapje voor Linde.... bereikbaarheid weet je wel !!)

Hoewel het werk nog niet gedaan is. De plek voor het knutselkabinet is al ontruimd maar er moeten nog schabben worden gemaakt ( papa's werk) en er moet een mooi gordijn voorkomen ( mama's werk).

Knutselkabinet

Naast dit alles ben ik erg enthousiast over haar boek, het is zowel een praktisch boek met vele tips en ideeën voor creatieve projecten als een boek met inzichten en tips rond opvoeding maar het mooiste eraan vind ik dat ze je doorheen heel het boek aanmoedigd (het is alsof ze achter je rug staat en ze alles influisterd) om creatief te zijn in je denken en je opvoeding. Zodat het creatieve een deel is (wordt) van de opvoeding. Ze schrijft ook over dankbaarheid, over handgemaakte kadootjes, geschikt speelgoed, aanmoedigen van je artiesten, bewaren en uitstallen van je kinderen's tekeningen, handwerk met kinderen, de natuur en creativiteit, creatief met het gezin, het vieren van feesten,......

Voor mij is het een absolute aanrader!

A quote from the book:
" Creativity goes deeper than the "art" sense of the word; it emcompasses a whole way of living and being."


Pincushions

April_002

I had so much fun making these pincushion. I dreamed about making some but I never had a good design, I didn't want them to be just round as you can buy in every store.  Untill I saw these little and adorable wooden shoes, I immediately fell in love with them and in that first minute I knew what they had to be...... my pincushion project.

April_003

So I started painting them in lovely spring colors....., got carried away with the decoration ( ooh that was my favorite part) and stuffed it with a big ball of wool covered with tricot, wich I glued on to the wooden shoe.

April_007

Ofcourse those little babies have a mother , the mother of all wooden shoe pincushions

April


zaaien

Na enkele jaren van een moestuinloze tuin besloten we om dit jaar weer aan de slag te gaan.  Met de jongens al wat ouder heb ik goede hulp, niet alleen met het praktische werk van zaaien en wieden maar ook qua keuze, Mama ik wil wortelen, en ik wil sla.....

Moestuin_001

Hier wordt de spinazie gezaaid.

Om straks nog te weten wat waar staat heb ik met Stijn en Lander een moestuinplattegrond gemaakt.

Moestuin_002

Nu in spanning wachten tot de eerste groene sprietjes komen piepen.

Vanavond begin ik aan het laatse hoofdstuk van Amanda's boek.  Ik vind het een fantastisch boek, en ik beloof jullie meer van mijn bevindingen deze week, gevolgd met enkele foto's want zo zijn we bezig met een kleine reorganisatie.... alles in teken van de creativiteit ;-)


studio werk

Matrouschkas_001

Na twee weken vakantie ( nu ja vakantie voor de kinderen ;-) ).  Ben ik deze morgen met een hoofd vol ideeën naar mijn studio getrokken. Mijn handen jeukten om met deze nieuwe ideeën aan de slag te gaan maar ik ben hééééééél braaf geweest en heb eerst mijn vorige projectje afgewerkt.

Matrouschkas_005

Labels_002

En zoals het hoort bij een echte ontwerplijn.... echte naamlabels.
De labels erop naaien, zal een werkje worden voor tussendoor...( overuren dus ;-) )