Previous month:
april 2008
Next month:
juni 2008

Labels

Deze morgen was ik nog eens in de krinloop ( ja twas nu even geleden, drie weken ofzo, heeeeeeeeeel lang dus)

In onze kringwinkel vind je niet zo snel naai en breimateriaal dus als het er is.... is het oftewel heel snel verkocht of het is van slechte kwaliteit en moet niemand het hebben.  Vandaag had ik geluk en vond ik een hele zak vol naaigerief van goede kwaliteit voor slechts 1 euro,  dat is dus twee keer met mijn gat in de boter vallen.

Naaicollectie_002_2

Zo te zien is het echt iemands naaidoos volledig in de zak gedaan en naar de kringwinkel gebracht, het is leuk om te zien en te fantaseren waar die vrouw allemaal mee bezig was. Als je goed kijkt zie je in het midden een klein munstuk liggen, het is me onduidelijk wat of van waar het afkomstig is. Als ik goed kan lezen staat er  MEA 1752  TU DOMINE SPES  (is dit latijns of zo ???) een mysterieuse naaikoffertje zou ik zo denken.

Naast het munstuk doet de inhoud me denken aan mijn eigen bomma's naaikoffer, een kleine verzameling van gerief dat nodig is voor verstelwerk of kleine naaiwerkjes.  Vooral de set knie en elleboog lappen zijn fantastisch, in echt daim !!

Naaicollectie_005

Het lijkt er ook op dat de vrouw een echte verzamelaarster was, of zeg ik beter herbruikster, ja dat klinkt beter.  De ritsen zijn duidelijk uit broeken of rokken gehaald die versleten of niet meer gebruikt werden, ( reclycling in every way ! I love this women !), rekkers, bandjes en touwtjes allemaal voor hergebruik.  Maar het leukste en grappigste van al vond ik toch wel het kleine plastic doosje vol....

Naaicollectie_004

afgeknipte kleding labeltjes !!
Dit maakte me zo aan het lachen en deed me een beetje aan mezelf denken. Niet direct wat de labels betreft maar haar oog voor kleine en mooie dingen die ze graag bij hield om.... tja om wat mee te doen, dat zou ik graag weten, waar dacht deze vrouw aan bij het verzamelen van de labels, was het echt om de labels te doen, ging ze er iets nieuws mee maken of ging het om de herinnering aan het kledingstuk, waren die te klein geworden, waren het kledingstukken van haar kinderen? Welke band had ze met deze labels?

Het zal altijd een vraag voor me blijven maar ik wil haar collectie graag een nieuw plekje geven en wie weet ooit integreren in een nieuw project.?


Biokikkers

Biokikker_003

Nieuwe huisgenootjes in worden, ze staan ongeduldig te wachten tot hun buikjes gevuld worden met heerlijke (bio) rijst.

Biokikker_004

tzijn ongeduldige kereltjes hoor..........

Biokikker_005

Buikjes gevuld en daar gaan ze, ik kan ze haast niet bijhouden en deugnieterij dat ze uitsteken.... je houdt het niet voor mogelijk.

Biokikker_007

Biokikker_009

Oeps ja ,(sorry hoor) nu moet ik gaan ingrijpen !!

Biokikker_010

Met deze kikkers heb je echt je handen vol.
Ppf en net nu ik even wat wilde uitblazen na een druk weekendje.  Misschien zal ik ook wat van die (bio)rijst moeten eten, wie weet.

************************************************************

 

Allemaal ongelooflijk Bedankt voor jullie lieve verjaardagswensen.  Stijn vond het eerst wat gek, hoe weten die dat allemaal, mama? Amai en zelfs van andere landen.  Ik denk dat hij zich nog groter voelde toen, hihi.


ZEVEN

( neenee we zijn niet van de aardbol verdwenen, we zijn volop in voorbereiding geweest van de opendeurdag en van de verjaardag van een Koning en er schoot geen seconde tijd over voor een blogje, stel je voor, maar ik ga het direkt goedmaken met feestfoto's)

Vandaag wordt Stijn ZEVEN jaar !! Het begin van zijn Koningsjaar, want zeven is echt wel heel speciaal. Hij mag vandaag dan ook een echte koning zijn

Stijn_7_jaar_003b

Gisterenavond bij het slapen gaan was het al een beetje feest, de laaste zoen als zesjarige, de laatste knuffel als zesjarige en gezellig nog even herinneringen ophalen van zeven jaar geleden. 
Normaal gezien is Stijn iemand die erg zenuwachtig is voor zulke gelegenheden tot zelfs zover dat hij er ziek van wordt, maar dit jaar is anders, dat merkten we al enkele weken geleden toen hij over zijn verjaardag begon en vroeg hoelang het nog zou duren, hij bleef er ongelooflijk rustig bij, wel enthousiast maar niet zenuwachtig. 

Deze morgen bij het wakker worden en na ons "lang zal hij leven" met slaapstemmetjes (twas 6.15u) werd hij beneden verwelkomd door Lander die een liedje speelde op de blokfluit.  Mijn hart stond even stil en de krop kwam in mijn keel.  ( geloof me en dat op uw nuchter maag moeten verwerken!!)  Stijn nam plaats op zijn troon en bleef rustig zitten, was hij nog aan het slapen????? Besefte hij wel dat hij jarig was???  ohJaja  zijn kroon en cape gingen aan maar de kadootjes en kaartjes bleven rustig staan.  Ik kon mijn ogen niet geloven.  We aten ons ontbijt (bananencakjes) en nog zat onze zevenjarige koning rustig op zijn stoel.  Was hij nu echt groot EN geduldig geworden in één nachtje !!?  ja hoor, Stijn was de kalmheid zelf en begon na zijn cake rustig maar met fonkelende oogjes de kadootjes open te doen. Ik begin te geloven dat Zeven echt wonderen doet.

Stijn_7_jaar_005v

Stijn_7_jaar_007

Op school mag de jarige altijd twee dienaars kiezen, die helpen de jarige dan heel de dag, houden de deur open, dragen alles voor hem, mogen naast de troon zitten en zo verder.  Dit idee vonden we zo leuk dat we deze morgen zelf het idee kregen om deze "regel" hier thuis ook in te voeren.  Voortaan kiest de jarige thuis één dienaar die hem heel de dag bijstaat en helpt en vooral alles doet wat de jarige zegt.
Onze woorden waren niet uitgesproken of Stijns dienaar was bekend....Papa.  Papa moest de kadootjes aangeven, de kroon goedzetten, buigen (!!) voor meneer Koning,......  Jammer genoeg moest meneer papa dienaar naar zijn werk vertrekken, maar strakjes gaat zijn dienst als dienaar gewoon verder.

Stijn_7_jaar_008

Dienaar die de koning voorziet van een spiegel om zichzelf in te bewonderen met zijn nieuw zorro masker ( een zelfgemaakt kadoo van Lander !!)

Op die 30min dat we deze morgen aan tafel zaten en de start van deze mooie dag vierden hebben we ons al platgelachen en genoten van elk moment, zowel de zotte kuren van de dienaar als de geduldige eigenschappen van meneer koning, het openmaken van de kadootjes, als het verjaardagslied van Lander.  De dag is nog maar net begonnen en hij voelt al zo gevuld, zo waardevol en zo warm in mijn hart.

Dit belooft een prachtig jaar !  Een jaar met belangrijke en grote stappen !  Een stapje verder in de wereld en een beetje losser van mama en papa.

Stijn_7_jaar_011

Proficiat Stijn !!

even op adem komen

Stel je voor..... je hebt enkele weken geleden zonnebloemzaadjes gezaaid, elke dag water gegeven, nieuwsgierig gaan kijken en hoopvol afwachten op het eerste groen kopje.  En deze vol vreugde mogen verwelkomen.  Nog steeds alle dagen water gaan geven en ze stilaan groter en groter zien worden, ook al hadden ze nog maar twee blaadjes , ik vond ze al "groot". 

Effie een ander wending in het verhaal....  twee gourgette plantjes en een pompoenplant stonden nog te wachten om te kunnen verhuizen naar hun nieuwe plek.  Die hadden we in het begin van de lente gezaaid in kleine potjes.  Voor dit kon gebeuren moest er een stukje helemaal omgespit worden en de grashopen verwijderd worden.  Dit werkje ging Jurgen voor zijn rekening nemen ( ging ik direct mee akkoord). De tijd ging echter dringen voor het uitplanten en gisteren ging mijne schat aan het werk, alles omgespit, gelijk gemaakt en klaar voor de gourgetten.  Ondertussen was ik in de keuken de croque monsiers aan het bakken.  Net voor alles klaar is ga ik even een kijkje nemen en wat zie ik.......  Mijn lieve kleine grote babytjes, mijn hartediefjes, mijn ZONNEBLOEMEN?   HELP waar zijn ze !!  Een boze blik richting .. je weet wel wie met de vraag, wat hebt jij gedaan !??   Alles proper gemaakt zegt hij.  Ik zou wel kunnen onploffen.
Het perkje dat naast het om te spitten stukje lag waar trouwens al gourgette stonden en dus ook de zonnebloemen had hij ook nog even voor me proper gemaakt, lees: al het onkruid weg gedaan !
ONKRUID, ONKRUID !!! Dat waren wel MIJN zonnebloemen hoor.  OOOh de tranen kwamen in mijn ogen.

Voor wie het nog niet duidelijk is zonnebloemen zijn één van mijn lievelingsbloemen ! Jurgen wist dit natuurlijk al langer dan vandaag, alleen wist hij niet hoe een babyzonnebloem-net-uit-het-zaadje eruit ziet.  Nu dus wel en geloof me hij zal het niet meer vergeten!

Mijn schatje ocharme was er ook van aangedaan, van het feit wat hij mij had aangedaan.
Vanmiddag kwam hij met een verrassing thuis.  Vier al serieuze puberzonnebloemen van het tuincentrum ( tja kweet het tis niet hetzelfde natuurlijk als ze zelf zaaien, maar ik vond het een mooi gebaar van mijn schatteke en heb de bloemen snel verwelkomd in hun nieuwe thuis)

Vanalles_019

Drie zonder bloem en eentje al met bloem.

Maar dat is nog niet het einde van het verhaal. Na het verlies van mijn babietjes en het ontvangen van de pubers, kwamen Stijn en Linde vanmiddag uit hun klasjes met hun bloempotje  en raad eens wat daar in zit, baby zonnebloempjes ( jieeehaaaaa), die ze enkele weken geleden zelf gezaaid hadden.   Deze zullen binnenkort een mooi plekje krijgen bij de gourgetten.  Maar eerst nog wat moederen zodat ze groot genoeg zijn om in de wereld te stappen... oeps klink ik nu als een overbezorgde zonnebloemmama?

Zonnebloemen

Ok nu verder tot rust komen met een gerust gevoel dat er deze zomer zonnebloemen zullen bloeien in onze tuin. 


eerste hap

Moestuin_en_libelle_001

Dit weekend was fijnproevers weekend... onze eerste groenten uit eigen moestuin.
Het is al een beetje een gewoonte geworden dat we op vrijdag altijd "smoskes"  eten in de ruimste zin van het woord, de ene week sandwiches met  verschillende groenten en een omelet ertussen, de andere week een  broodje kaas/hesp met groentjes, kortom al wat je maar tussen je boterhammen/broodjes kan leggen van groenten en vlees/kaas met een goeie schep mayonaise erbij.
Deze week moesten we niet alles in de winkel gaan halen maar konden we gewoon naar de tuin gaan om te shoppen.  ( kei leuk, ik citeer even mijn jongens) Heerlijke frisse jonge slablaadjes en knapperige radijsjes.  Onze oogst vond al gauw een plekje tussen onze smoskes en we proefden allen dat het goed was.( uitgezonderd Linde, die smelt alleen voor aardbeien en tomaten.  Volgend jaar moeten we dus absoluut onze moestuin uitbreiden).

   

De beurs

Ook al was het niet de eerste keer, toch had ik deze keer erg veel zenuwen en ze werden serieus op de proef gesteld die morgen.  Bij het uitladen van de auto viel de standaard van de venusgaren om en ja alle kleurtjes lagen dus vrolijk op de grond.  GGGGGRRRRRRRRR tanden bijten en proberen je hoofd erbij te houden, de controle te bewaren. 

En daar is dan de hulp..... de bewoners van Widar brachten ons een warm welkom en kwamen enthousiast alle dozen mee naar binnen dragen. Op een mum van tijd stond al het materiaal aan de tafels en konden we sneller dan verwacht beginnen opzetten. 
Dat kwam natuurlijk goed uit want het venusgaren moest nog op hun plaats komen.

Beurs_widar_001_2

De rest van de dag liep gesmeerd en er was een gezellig sfeertje.

Beurs_widar_003

Beurs_widar_004

Beurs_widar_005

Beurs_widar_007

Eind goed al goed.

oh ja en de bruine koffer ...
Het_laatste_006

En Lisa en Robin zijn nog niet verhuisd...
bedtijd

Het is net voor bedtijd en zo ziet een deel van onze keuken eruit .......... de rest staat al in de gang

Het_laatste_001

Neen we gaan niet op reis ( jammer) en neen we gaan niet verhuizen (oef). Deze kleine volksverhuizing is allemaal ten voordele van de beurs (joepie).  Alles is dus klaar en ik kan met een gerust hart gaan slapen.  Ook al moet ik morgen niet voor 10u het huis uit, alles moet voor het slapengaan klaarstaan bij mij.  Op het laatste nippertje dacht ik nog aan mijn mama ilse kaartjes.  Dus vlug nog even voor de pc, afdrukken en beplakt met een zijdepapiertje, tgeeft een leuk resultaat al zeg ik het zelf.

Het_laatste_003

Iemand nieuwsgierig wat er in de bruine koffer zit? .... nee.... ok dan ga ik maar slapen.... slaaplekker.Lisa en Robin

Lisa_en_robin_002

Dit leuk poppenstelletje  gaat zondag met ons mee naar Widar, ( allen welkom tussen 13 en 17u)
ze hebben ook nog twee andere vriendjes Bella en ....de vierde moet nog een naam krijgen maar deze wonen voorlopig nog bij Jodi.

Lisa is een lijsjespop, ze is volledig in huidskleur tricot en draagt een bloemenjurk en een zomers kanten topje met bijpassende schoenen, haar kleedjes kunnen gemakkelijk uit en dan zit ze echt in haar blootje, deze pop is voor de kleuter vanaf 4 jaar.  Ze vinden het heerlijk om de pop aan en uit te kleden en vlechten te maken in haar haar.

Robin is een knuffelpop, hij/zij heeft een lichtgeel tricot pakje aan.  Daarboven een fleurig jasje. Maar zonder dit jasje is hij/zij ook al aangekleed.  Deze pop is voor de peuter vanaf 1 tot 4 jaar.  De haartjes staan heerlijk rechtop en duiden op het ondeugende karakter van de peuter.

Lisa_en_robin_006_2

De knuffelpoppen had ik al meerdere malen gemaakt, maar de lijsjespop nog niet.  (Moest Linde 4 jaar worden dan wist ik Lisa's nieuwe thuis al) Maar gelukkig wordt Linde nog maar 3 ( de tijd gaat al zo snel) en gaat Lisa dus mee naar de beurs waar ze ongeduldig zal wachten op haar nieuwe vriendje. ( en ik weet nu al dat ik haar zal missen, snif snif.)

Lisa_en_robin_008


Wonder boven wonder

Vorige week belde mijn schoonzus of ik een deurhanger wilde maken als kadoo voor het zoontje van hun vrienden.  Oei oei dacht ik, ik heb volgende week beurs, dat zal nog even moeten wachten. Maar toen ze erbij vertelde dat het eigenlijk nogal dringend  was want dat die (buitenlandse) vrienden dit weekend op bezoek zouden komen.   Bong, ik hoorde het  in Keulen donderen.  Maar om het af te wijzen dat kon ik nu ook niet over mijn hart krijgen.  En wonder boven wonder heb ik de tijd gevonden om het af te maken, zonder dat mijn beursdeadline te veel in het gedrang kwam.  En dit heb ik natuurlijk te danken aan mijn  voorbereidend werk van de afgelopen maanden en zeker niet te vergeten de hulp van Jodi !!
Wat de deurhanger betreft, wilde ik graag kleur en nog eens kleur, en als ik aan kleur denk dan denk ik aan regenbogen.  De brug tussen hemel en aarde dat vond ik wel passen op een slaapkamerdeur.

Gaber_002

De basis heb ik natgevilt en dan met de priknaald verder uitgewerkt, de naam Gaber ( engels uitgesproken) is erop geborduurd en de schommel met het popje heb ik er achteraf op vast genaaid,om het geheel wat steviger te maken heb ik alles vastgezet op een stukje jutte.

Meer afwijkende beurs projecten zijn wel niet meer toegestaan, nu denk ik en ben ik alleen nog beurs.
( alleen bloggen is nog toegstaan)


Moederdag in Mei

Moederdag, en dan vraagt mijne schat altijd, hier of bij mijn ma ?  Ik vertaal even voor diegene die niet zouden kunnen volgen.
In België hebben ze namelijk het fantastische idee gehad om moederdag te vieren op twee verschillende datums, nl. de tweede zondag van mei en 15 augustus.  Volgens de streek waar je woont vier je dat dus ofwel in mei ofwel in augustus.  Langs mijn kant van de familie vieren we dat altijd in augustus. Langs Jurgen zijn kant vieren ze dat altijd in mei.  En Jurgen kennende snap ik goed dat hij hier elke weer die vraag stelt.
Bon, dit brengt ook wel weer wat voordelen want zo moeten we ons niet spiltsen over twee families op een dag.
Maar het is nog niet gedaan.....Lander maakte op school een kadootje voor moederdag, maar om daar nu mee te wachten tot in augustus, dat kan ik hem en mezelf niet aandoen.

Moederdag_003

Deze prachtige ketting met zelfgeschreven brief kreeg ik van Lander.

Als geschenkje voor mijn schoonmoeder werd ik geïnspireerd door molly chicken's blog.  Als je het nog niet gezien hebt, zeker eens langsgaan, het is echt fantastisch wat zij allemaal maakt, en deze keer maakte ze er gewoon een werkbeschrijving bij dus je kan meteen van start.

Huisje_001

Huisje_002

Ik verdubbelde de afmetingen en gebruikte een zachtgeel linnen als buitenstof.

Huisje_003

Huisje_006

Huisje_007

Als jullie moederdag in mei vieren, hoop ik dat jullie een heel fijne dag hebben gehad.