Previous month:
mei 2008
Next month:
juli 2008

handwerk update

Het is even geleden dat ik nog wat over mijn handwerkjes schreef.  Wat natuurlijk niet wil zeggen dat het handwerk heeft stilgelegen.  Ik heb heel wat werkjes afgewerkt maar ze mochten nog niet onthuld worden aangezien de toekomstige eigenaars  altijd kunnen meelezen ;-).

Zo had ik een handwerkje op aanvraag van de klassemoekes van Lindes klasje.  Zij vroegen me om een slakhandpopje. Ik liet me inspireren door een stoffen slak die ik  eens ben tegengekomen op flickr en ook een beetje door de oude versie van op school ( die dus dringend aan vervanging toe was)

En zo is slikke slakke geboren

St_jan_en_kadoos_005

St_jan_en_kadoos_006

St_jan_en_kadoos_007

De slak is een kinderkous waarvan de tenen wat aangepast zijn aan een echte slak en het huisje is gehaakt.

Voor de juffen had ik ook een handwerkproject gemaakt als afscheidskadoo ( Stijn verlaat de kleuterklas en Lander gaat naar een volgende klas) Ik maakte een wollenschilderij van een boom ( enkel de stam en takken) die ik dan natvilte. Een seizoensboom want de boom kan elk seizoen aangekleed worden met  sprookjeswol,  felgroen in de zomer en mooie herfstkleuren of appels, in de winter kan er zelfs sneeuw op.  Maar met al de drukte ben ik vergeten om hier een foto van te maken.  Ja kweet het ik heb er zelf ook spijt van, maar dat is dus een reden te meer om er nog eentje te maken hihi.

Als laatste projectje maakte ik een stempel voor een vriendin die in het huwelijksbootje stapje vorige week.

Diane_en_job_007

Diane_en_job_004

Diane_en_job_005

Dit is echt fantastisch om te doen, ( hmm ja ik vrees dat ik er verslaafd aan kan worden)  Het materiaal ,soort rubber denk ik, kan je krijgen bij een hobby winkel. Je koopt een setje gutsmesje erbij en je bent vertrokken.  Teken je eigen ontwerp of een bestaande tekening over op het rubber en begin met je mesjes uit te snijden. Voor je het weet heb je je eigen stempel !! Super gewoon.  En om het helemaal af te maken, neem je een restje hout en plak je de stempel op het hout. Vakantie

Gisteren was het Stijn en Linde hun laatste schooldag en vandaag vierde ook Lander zijn laatste dag.  Het was een bewogen schooljaar met heel wat veranderingen en heel wat nieuwe en ook goede dingen.  Maar nu dus tijd voor vakantie. Joepie. Dit wordt altijd feestelijk ingezet....

Vakantie_laatste_schooldag_003

De trampoline is de place to be met of zonder (verkleed)kledij het maakt niet uit, springen en liedjes zingen  roepen en om ter gekst doen is de boodschap.

Vanavond zetten we het feest verder in de lunch garden, daar gaan we onze vakantie officieel inzetten. ( mama mag ook wel eens een avondje vrij van het kookfornuis natuurlijk, joepie)

Met deze vakantie is er ook een einde gekomen aan Stijn zijn kleutertijd, Stijn gaat vanaf september naar de eerste klas.  En hij is er echt klaar voor ! De laatste maanden werktte hij aan een popje in de klas.  Hij maakte alles zelf, zelfs het bedje borduurde hij zelf, en met wat voor zorg hij dit doet, is ongelooflijk, ook zijn oog voor detail is goed ontwikkeld.  ( de appel valt niet ver van de boom zeker?)

Vakantie_laatste_schooldag_009

Vakantie_laatste_schooldag_008

en als sprookje koos hij doornroosje

Vakantie_laatste_schooldag_011

Dit krijgen ze op een kadertje als kadootje van de juf.

Een fijne en zomerse vakantie toegewenst.


de kadootjes

St_jan_en_kadoos_013b

Naast linde's doop werd ik ook nog eens verwend met een hele berg tekeningen die bleef groeien doorheen de dag.

St_jan_en_kadoos_018

Van mijn schatteke kreeg ik deze prachtige agaat kado.

Maakt de mens open voor alles wat waard is om te leven. Goed voor studneten tijdens de examens. Begunstigd de liefde en vriendschap, geeft vertrouwen en moed, strekt de spieren bij pijn en krampen, helpt bij faalangst, bij koorst neemt hij de warmte over, geeft levenskracht en doet genieten van het leven.

St_jan_en_kadoos_012

St_jan_en_kadoos_008

en last but not least werd ik door de kindjes nog eens verwend door een hele grote doos....

St_jan_en_kadoos_010

die nu al bijna leeg is !!


Doop :: 31

Doopvoorbereidingen_050

Zondag was het DE GROTE DAG !! Linde's doopfeest en tevens het mooiste geschenk dat ik zou kunnen krijgen op mijn 31 ste verjaardag.

De voorbereidingen waren al enkele weken aan de gang maar zaterdag was het volle gas. Mijn schoonzus en schoonbroer waren zo lief om mee te komen helpen en te blijven logeren tot zondag.  Meer dan een feest was het zeker.

Doopvoorbereidingen_013 Doopvoorbereidingen_019

Nonkel John aan het werk.

Doopvoorbereidingen_048

Doopvoorbereidingen_057

Doopvoorbereidingen_046

De voorbereidingen waren heel erg leuk om te doen , het eten viel erg in de smaak en het weer was ons goed gezind (zelfs met één plaatselijke bui boven onze tuin van welgeteld 5min). Maar al deze mooie en gezellige momenten waren niets vergeleken met het doopsel zelf.

Je kan dat zo hebben, momenten in je leven die je zo koestert en die voor altijd een speciaal plekje zullen krijgen in je hart en waarvan je elk detail voor altijd zal blijven onthouden.  Wel dat was zo'n moment.

Iedereen sprak een mooie en persoonlijke wens uit voor Linde. Die zij in alle eenvoud en heel rustig op mijn schootje in ontvangst nam.  Ook bracht iedereen zijn flesje water en vertelde ze welk water ze hadden meegebracht.  Alle waters waren goed vertegenwoordigd zo was er water van frankrijk, Kreta, de noordzee, een plaatselijke vijver, kraantjeswater, hemelwater,.....kortom elk flesje was anders en zo dierbaar.
Al het water werd samen in de doopkom gedaan en één voor één mochten we Linde dopen. Met een beetje water in ons hand doopten we haar op haar hoofdje.
Linde is een meisje die weet wat ze wil en ook zeker wat ze niet wil. We waren dan ook erg benieuwd hoe zij zou reageren met al dat water.
Linde liet het allemaal zo rustig gebeuren.  Ze ontving deze zegening in volle vertrouwen !!! ZOOOOO mooi on te zien, haar blik was zo open en zo in dit moment, het was onbeschrijflijk. ( er zijn dan ook heel wat traantjes gevloeid bij mij)
Bij al dit moois werden we nog meer in hogere sferen gebracht door de harpmuziek van Annick.  Zij verzorgde een streepje engelenmuziek die mij kippevlees bezorgde.  Dank je wel Annick!

Maar ik ga jullie niet langer bezig houden met mijn superlatieven, hier zijn de foto's.

Doopfeest_linde_139

Peter en meter

Doopfeest_linde_025

Annick de harpiste

Doopfeest_linde_142

Doopfeest_linde_144

Doopfeest_linde_148

De doop

Doopfeest_linde_158

Doopfeest_linde_033

Doopfeest_linde_031

Doopfeest_linde_032

Dansje rond de dopelinge

Doopfeest_linde_039

Doopfeest_linde_043

Eerst de placenta ( die hadden we al die tijd in de diepvries bewaard)

Doopfeest_linde_044

De plant die we kozen voor Linde was de boerenjasmijn (Philadelphus)

Doopfeest_linde_046

De boerenjasmijn werd natuurlijk ook gedoopt met het resterende doopwater.

En hiermee is de cirkel rond. Linde's doopfeest was een wonderlijke dag, een stukje hemel op aarde dat we allen diep in ons hartje meedragen voor de rest van ons leven.
Ik voel me sinds zondag zo gevuld met dankbaarheid, dank voor de prachtige mensen om ons heen, de lieve woordjes, de zegeningen, Dank voor het moment waar wij als mens spiritueel gevoed worden, dank voor de  verrassende momenten die ons leven zo rijk vullen. Bedankt !

Doopfeest_linde_zeep_003even genieten

Doopvoorbereidingen_038

Het eten is klaar, de tent staat recht met tafels en stoelen, kledij ligt klaar, de grootste voorbereidingen zijn klaar, morgen rest ons nog de versiering en dan genieten van een wonderlijke dag. Maar nu eerste genieten van mijn kriekske.
Gebotteld

Doopvoorbereidingen

Het hemelwater is al gebotteld, de andere flesjes zullen gevuld worden met zeewater en levend water.
Deze flesjes hebben we nodig op zondag voor Lindes doopfeest.  Iedereen brengt een flesje water mee dat voor hem betekenis heeft. Al dit water wordt samen in de doopkom gedaan en daarmee dopen we Linde.


vestje voor Linde

Vestje_linde_001

Een prachtig gehaakt vestje kreeg Linde kadoo van Jodi.
Dit zal ze dragen op haar doopfeest boven haar witte jurk.  Ik kan jullie nu al zeggen dat ze net een klein prinsesje zal zijn !!

De twee groene hartjes aan het vestje zijn geen gewone hartjes, zij symboliseren de blaadjes van de lindeboom, deze zijn ook hartvormig.

Thank you Jodi, for this lovely present.


kiekeboe

Linde_014

Na het telefoontje van de dokter werden we gerustgesteld dat het GEEN longontstekening is.  Maar dat merkten we ondertussen al aan onze flinke meid want met het uur werd zij vrolijker en speelser. Onze kleine grote meid is weer bijna terug. De nachten zijn weer terug normaal en dat merken we overdag, iedereen is vrolijker en weer actief. Nu weer terug wat op krachten komen en ons verder voorbereiden voor het doopfeest.

Bedankt voor jullie vrolijk klinkende verjaardagswensen en al jullie lieve zorgen.

Wat de blogfotopauze betreft die gaat nog lustig door ;-)