Previous month:
juni 2008
Next month:
augustus 2008

speuren bij onze buren

Speuren_kleuren_001

Maandagnamiddag zijn we samen met Anneke ( Verwonderland) en Marleen gaan kleuren speuren.  Hiervoor trokken we de grens over richting Eindhoven.

Het zal ondertussen al wel duidelijk zijn dat wij dat niet erg vinden om de grens over te steken richting Nederland.  Ik heb altijd al een "zwak" gehad voor Nederland, ik heb er dan ook een groot deel van mijn hart verloren.  En bij elk bezoek voel ik mijn hartje gloeien.
Met Lindes doopfeest ben ik erachter gekomen vanwaar deze Nederlandseliefde komt.  Met het maken van de stamboom kwamen we te weten dat zowel via mijn moeders kant als mijn vaderskant Nederlands bloed door mijn aderen stroomt.  Weliswaar van overgrootouders maar het is nog steeds voelbaar ;-).

Maar ik wijk af van mijn speurverhaal.
Zoals je kan lezen op Anneke's blog organiseert zijn samen met Marleen elke maandagmiddag 'kleuren speuren'.  Dit vond ik zo'n leuk initiatief dat we ons inschreven.  En we kregen een heuse V.I.P behandeling, want we werden eerst uitgenodigd bij Anneke thuis voor een gezellig samenzijn en 'smiddags konden we mee aan tafel voor een boterham met schuddebuikjes en gekleurde hagelslag ( nog zo van die heerlijke nederlandse dingen , volgens de jongens althans).

Speuren_kleuren_002

Anneke begon met het vertellen van een heel leuk verhaal over kleuren en het maken van een heel groot vilten picknickkleed met alle kleuren van de regenboog.
Gevolgd door het verwonderland lied met muzikale begeleiding.  En geloof me het is een echte meezinger, de jongens zingen het liedje nu nog altijd.

Speuren_kleuren_003 Speuren_kleuren_004

Na een speurtocht naar wol en schapen, gingen we aan het werk...

Speuren_kleuren_005

Speuren_kleuren_006 Speuren_kleuren_007

Alle materiaal was voorzien en kinderen en mama's maakten mooie kunstwerken.

Speuren_kleuren

Dit zijn alvast de onze.

Elke week zijn het andere activeiten. Als jullie het dus ook voelen kriebelen je kan je nog inschrijven voor de twee volgende maandagen, kijk even op verwonderland voor meer info.
Wij hadden alvast een heerlijke dag.

P.S. Anneke heeft trouwens een heel gezellig huis ( in the middle of our street), super mooi ingericht (althans dat vind ik toch) met hele leuke accessoires.  Foto's hiervan kan je hier vinden.Ons kampeeravontuur 2/2

Dit kampeeravontuur zal niet snel vergeten worden, naast alle mooie en leuke momenten was er wel een heel bijzondere gebeurtenis.  Stijn zijn tand viel uit op zaterdagmiddag.  Bij het bijten in een stukje meloen had hij zijn tand in zijn hand. 
Opgetogen en fier wilde hij die avond natuurlijk zijn tand onder zijn kussen leggen.  Mama twijfelde en vroeg of dit wel een goed idee was en of we niet beter zouden wachten tot thuis.  Maar zijn verzoek was duidelijk !

Hij legde zijn tand ( goed ingepakt in een doekje) niet onder zijn kussen maar op zijn kussen ! En ja hoor de tandenfee is langsgekomen.  Ze had echter geen edeltsteentje meegebracht omdat ze die vergeten was mee te brengen vanuit haar kasteel in Belgie, Ze had wel twee speciale stenen van luxembourg meegebracht en onder zijn kussen gelegd.  Toen we thuiskwamen was er wel nog een grote verrassing, want de tandenfee had nadien nog een kleine edelsteen onder zijn kussen komen leggen.

Kamperen_born_037


Ons kampeeravontuur 1/2

Beter gezegd ons eerste kampeeravontuur was een groot succes. Op aanraden van vrienden trokken we samen met hen richting Luxembourg naar het dorpje Born nabij Echternach. 

De camping waar we verbleven lag vlak naast de rivier Sûre.  En het plekje dat wij kozen was een echte droom.  Met zicht op de rivier en de groene heuvel.

Kamperen_born_036

We zaten net aan een rustig stukje waar je makkelijk pootje kon baden en als je wat dieper ging heerlijk kon zwemmen.  Het water was redelijk koud maar dat konden we ook wel goed gebruiken want het was erg heet.

De hitte zorgde dan ook voor een grote onweersbui op zaterdagavond met een heleboel regen.   Geen paniek we hebben het overleeft, de tent ook ( hoewel die enkele lekjes vertoonde) maar daar vonden we dan ook weer oplossingen voor  EN heel belangrijk werden we op ons eerste kampeeravontuur bijgestaan door vrienden (ervaring kampeerders).

Kamperen_born_011

Kamperen_born_003

Kamperen_born_014

Lander vond het heerlijk om grote stenen uit de rivier te halen en die dan weer weg te gooien en te laten "plonsen". Stijn leerde van papa hoe hij platte stenen over het water moest laten zweven.

Lander en Stijn hadden ook hun eerste viservaring samen met Robert, jammer genoeg hebben ze niets gevangen.  De vissen daarentegen zag je gewoon zo zwemmen, misschien was een visnetje wel beter geweest ;-).
Naast vissen hebben ze dit weekend ook leren kaartspelen, het spelletje UNO is wel meer dan honderd keer gespeeld geweest.

Kamperen_born_017

Ganzen , zwanen, eenden, reigers ja zelfs grote vliegtuigen hebben we zien overvliegen.

Kamperen_born_013

Linde vond het veiliger om op de trapjes te kijken, de jongens zochten stenen voor haar ( ze had zo haar voorkeuren, roze stenen, stenen met een witte streep, groene en paarse stenen)

Kamperen_born_021

De laatste dag gingen we ook nog wandelen in  de regio Müllerthal een prachitge plek ook wel  "klein zwitserland" genoemd.

Kamperen_born_040

Kamperen_born_043

Wij kijken terug op een erg leuke kampeerervaring waar we genoten hebben van de natuur, van elkaars gezelschap en van slapen in de tent, want dat was toch wel een hoogtepunt.
Linde vond het heerlijk om een "eigen slaapkamertje" te hebben.  De jongens vonden het wel spannend de eerste nacht, vooral met alle geluiden, maar na zo'n intensieve dag in de rivier lagen ze snel in dromenland.
Voor mezelf was het slapen in een tent ook wel wat aanpassen.  Maar er gaat niets boven s'morgens opstaan en de frisse lucht opsnuiven, heerlijk ontbijten in de ochtendglorie.  Dit is gewoon zalig.


op burenbezoek

Gisteren - nationale feestdag - regen valt met bakken uit de lucht - veel wind - alle winkels gesloten.  En waar hebben we nu net zin in : in winkelen :-)
Als trouwe ( euh euh) belgen gaan we dan op 21 juli shoppen bij onze buren ;-)

Onze eerste stop was de kringloopwinkel. Daar heb ik mijn slag geslaan in de boekenafdeling en ook bij de stoffen vond ik leuke dingen.

Regenweer_007

Regenweer_008 Regenweer_009

Het bijenstofje is een dekbed, de andere twee zijn restjes stof.

De tweede stop was de kampeermarkt.  Jaja wij geloven nog wel in goed weer !
Eens het weer terug zomerse trekjes krijgt, gaan wij de natuur in.  Nog wat kleine spulletjes meegebracht en nu dus wachten....


Het blijft maar regenen

dus wat doen we dan ...

Tweede_week_vakantie_042

Binnen verder werken aan het "stokken project".

Baysloefjes

Breien

Regenweer_003

vriendjes laten komen en een heerlijk feestje organiseren

Regenweer_005

Heel veel lezen

Maar wij willen weer zon !! we willen terug buiten kunnen spelen, gelukkig is er goed weer in aantocht, nog even onze binnenactiviteiten verderzetten.

Houden jullie het nog allemaal vol?Het heelal op ons terras

Dames en heren een heuse primeur....

Ik presenteer jullie de grootste stoepkrijttekening uit onze gezin-stoepkrijtwerken-geschiedenis.

Tweede_week_vakantie_030

Het begon allemaal met één planeet en het heelal bleef maar groeien

Tweede_week_vakantie_017

en groeien

Tweede_week_vakantie_029

en groeien

Tweede_week_vakantie_033

De picknicktafel moest plaats maken

Tweede_week_vakantie_036

Tot ons hele terras omgetoverd was.
En voor wie zich nu de vraag stelt hoe wij aan zwart stoepkrijt komen..?

Tweede_week_vakantie_028

...tja je moet er toch iets mee doen, want barbecue-weer is het hier helemaal niet !! Hopelijk blijft het nog eventjes droog zodat we verder kunnen genieten van ons heelal.

Tweede_week_vakantie_031

Je krijgt er wel zwarte voeten van ....


in wording

Er zijn hier heel wat projecten aan de gang de laatste dagen.  Sommige zijn al afgewerkt, anderen hebben nog wat mankracht nodig.  Ik zet ze even op een rijtje.

1.
Vakantie_tweede_week_005 Vakantie_tweede_week_011_2

Tweede_week_vakantie_001

2.
Tweede_week_vakantie_003

Tweede_week_vakantie_008

Tweede_week_vakantie_018

3.
Viltschilderij_001

1. het lego kasteel is opnieuw opgebouwd (met een beetje hulp van papa)
2. er wordt zorgvuldig gesprokkeld, enkel de beste stokken zijn goed genoeg.
3. een wollen schilderijtje ligt te wachten om verder gevilt te worden


Fleur mee de wereld op

Bloem_001

Deze gehaakte zonnebloem is mijn bijdrage voor het (ongetwijfeld) allergrootste bloemenproject in de blogwereld: Fleur de wereld op ! Voor al diegene die nu met een groot vraagteken op hun voorhoofd zitten, ga snel lezen op Mariecus haar blog  en lees alles over haar bloemenwand , het waarom en het doel wat ze hiermee wil bereiken . Voel je het zelf ook kriebelen en vind je dit net zoals ik een geweldig project, wacht dan niet langer om je eigen bloem te schenken (27 juli is de deadline) . Je kan haar  mail adres vinden op haar blog
Mensen met zulke ideeën en daadkracht  verdienen extra steun en waardering, want tussen dingen willen en doen zit een grote stap die niet altijd makkelijk is om te zetten.