Previous month:
juli 2008
Next month:
september 2008

de foto's

9_025

9_039

9_036_2 9_037_3

Verkeerslicht_005

Het verkeerslichtenspel.

Op het stratenplan stonden 11 verkeerslichten waarvan de lampen stuk waren.  Lander kon de lampen maken door opdrachten uit te voeren.  Bij het slagen van een opdracht mocht hij een licht groen kleuren, bij het falen van een opdracht moest het licht rood worden gekleurd.  Bij 9 groene verkeerslichten kreeg hij een verrassing.

Verkeerslicht_003

Lander slaagde in 10 opdrachten !! En kreeg dus zijn verrassing....

Verkeerslicht_004

Een echte versie van het verkeerslicht !! Lander is absoluut in de ban van verkeersregels, borden en ja dus ook verkeerslichten.  Hij was in de wolken met zijn kadoo en er werd al snel een fietsparcour gemaakt MET verkeerslicht en stoplijnen.


Negen

23.15u, Het is nog steeds vrijdag en nog steeds Lander zijn verjaardag.  De jarige ligt natuurlijk al lang heerlijk te dromen.  Hij had een fantastische dag.

We begonnen de dag al swingend op verzoek van de jarige, daarna gaven we kadootjes en werd MAMA gekozen als dienaar !!. S'middags gingen we Bobonne ophalen aan het station en speelde Lander het verkeerslichten spel met opdrachten, aten we taart en gingen we samen met Bobonne naar de bioscoop!! Een gevulde dag zou ik zeggen !
We genoten allemaal van zijn enthousiasme, want verjaren is toch echt wel iets bijzonder. 

Morgen gaan we gewoon verder met feesten en taart eten en gaan we heerlijk genieten van het zonnige weer, JOEPIE! En na het feesten trakteer ik jullie op leuke foto's.

9_007


Valt het op?

Werken_009

Werken_011 Werken_012

Werken_010 Werken_013

Ja ik MOET oefenen natuurlijk....dus de jongens op de kapperstoel ( ze moeten er toch netjes uitzien voor de eerste schooldag ;-) en daarna poseren maar.  Ik vroeg hen om naast elkaar te staan zodat ik een leuke foto kon maken, en voor ik het wist stonden ze alle drie op een rijtje en na elke foto namen ze automatisch een andere poze in.  Tzijn me nogal kadees !!
Jammer genoeg zal ik nu weer een zestal weken moeten wachten voor ik hen wat kan bijknippen :-(.  Maar mijn handen jeuken echt, het knippen wordt een echte verslaving, ik kan geen dag zonder mijn schaar vast te houden of eens door mijn spulletjes te gaan om alles te voelen en op te snuiven.  Aan Jurgen zijn haar mag ik nog niet komen ( pas al ik gevorderd ben zegt hij !! en dat is dan mijne man !!! geloof me , op gebied van zijn haar is hij een echte ijdeltuit.  Als zijn tijd komt dan zal ik mijn handen vol hebben want tzal gene gemakkelijke klant zijn ;-). maar dan stopt het natuurlijk, dan zijn mijn "proefpersonen" op hier in huis.  Vandaar een kleine oproep.......
Woon je bij mij in de buurt en wil je graag je haar laten knippen? Ik kom met mijn schaar en borstels tot bij U  EN ik probeer zo goed ik al kan aan jullie haarwensen te voldoen.  Stuur me maar een mailtje op mamailse{at}skynet{dot}be of diegenen die mijn tel. kennen mogen ook altijd bellen natuurlijk.

Maar om jullie gerust te stellen, ik doe ook nog andere dingen dan knippen, ik heb net een nieuw breiwerkje opgezet, uit een engels breimagazine ( geleend van Jodi).  Een leuke baret voor de komende herfstdagen.

Werken_007


De bedden

Het uitgestelde beddenverhaal...

Stijn was dringend toe aan een nieuwe matras, maar aangezien hij een buitenmaat van een bed heeft, bleek dat niet zo simpel.  Daarom besloten we om hem ineens een nieuw bed te geven.  Stijn droomde eigenlijk wel van een hoogslaper dus trokken wij enkele weken geleden naar IKEA (mijn op één na leukste winkel na de kringloop).  Daar vonden we al snel onze keuze, een geweldige halfhoogslaper met onderaan plek om te lezen of te spelen. Dit vonden we zo leuk (en zo goedkoop) dat we beslisten om voor Lander ook zo'n bed mee te nemen.  Met twee serieuze bouwpakketen wisten we wat te doen.

Stijn was in de wolken met zijn nieuw bed.  Lander had het er ietsje moeilijker mee, ook al vond hij het een super bed, hij kon moeilijk afscheid nemen van zijn bedje zei hij. Dat begrepen we en we gaven hem dan ook alle tijd om eraan te wennen.  Ook gaf ik hem bachbloesems voor het aanpassen aan nieuwe situaties.  Nog geen halve dag later kwam hij naar mij en zei: Mama, ik ga nu afscheid nemen van mijn bedje, ik ga heeeeel veeeel kusjes aan mijn bed geven, en daarna ga ik het naar de zolder brengen voor later, voor als ik zelf kindjes heb.  Daar waren wij mee akkoord en konden dus aan het bouwen beginnen.

Nieuw_bed_002_2

De afbraak

Nieuw_bed_004_2

Nieuw_bed_007_2

De opbouw

Na een hele middag bouwen en puzzelen voor de kamer juist in te richten ( niet makkelijk met twee hoogslapers en een peuterbedje).  Konden ze de eerste nacht in hun nieuwe bedden slapen.  Lander vroeg me of hij nu sneller in dromenland zou zijn, nu hij hoger ligt.  Tja, niet slecht bekeken, wie weet....?

Nieuw_bed_009 Nieuw_bed_008

Nieuw_bed_011

Nieuw_bed_012 Nieuw_bed_013

Onder de bedden ziet het er wel nog wat kaal uit.  Maar daar wordt ijverig aan gewerkt.  Gordijnen en opbergzakjes zijn in de maak en lampjes worden opgehangen.

Nieuw_bed_014

Tot zover het beddenverhaal, slaap lekker.


Bompa

Ok, vergeet de bedden, die kunnen nog wachten tot morgen.  Er is eerst veel belangrijker blognieuws.  Vandaag ging ik op bezoek bij mijn bompa.  Niet echt heel bijzonder zou je denken, maar wel als ik erbij zeg dat het DE Kapperbompa is.

Doopfeest_linde_055

Natuurlijk had ik al mijn materiaal meegebracht en Bompa was meer dan nieuwsgierig naar al het "nieuwe"kappersmateriaal.  Als snel volgde zijn verhaal over de beste borstels, gene plastieken brol maar echte houten borstel met écht haar ( weliswaar eland en varkenshaar).  En bovendien zijn ze bestand tegen de hitte van de droger en zijn ze antistatisch. Voor ik het wel en goed besefte stopte hij al die borstels in mijn handen, die zijn voor jou !!, zei hij.  Ik was nog niet goed bekomen of hij vroeg me of ik zijn haar niet wat wilde bijknippen vanachter, want het was te lang geworden.  Woooaaww, met een kloppend hart maar met een brede glimlach zei ik: ja,oké dat is goed.  Mijn eerste "bompa-kappers-les", van het aandoen van de knipmantel tot het afborstelen van de nek, ik heb alles in geuren en kleuren onderricht gekregen.  En ik kan je zeggen, deze ervaring kan geen enkele leerkracht me ooit geven...  ik heb alles heel goed opgeslagen in mijn geheugen maar vooral ook in mijn hart.  Dat deze weg me zo'n intense momenten zou brengen, dat had ik nooit gedacht. En mijn bompa ook niet denk ik, ook al is hij een "stil" iemand, zijn glorie is tot in zijn ogen te zien. 
Hoe meer ik erbij stil sta hoe gelukkig ik ben dat ik deze stap nu pas (op mijn 31) zet.  Want ik zou deze momenten heel anders beleefd hebben moest ik 18 zijn.
Bompa is ondertussen al in de 80 en ik denk niet dat hij nog gehoopt had op opvolging, maar.....zoals hij zelf zei, heb ik eerst gekozen voor de kindjes en daarna pas aan een studierichting. En dat heeft grote voordelen volgens hem, want nu heb ik 3 proefpersonen in huis hihi.
De kapperspirit blijft dus in de familie en ook zijn kappersmateriaal en dat is iets heel belangrijks voor hem en uiteraard ook voor mij.
Ik hoop dat ik nog veel momenten samen met hem mag delen en zo nog heel wat extra vakkennis mag opdoen.

Kapper_003

Mijn bompa's kappersmateriaal, zelfs een wasbak voor op een stoel te monteren. Laat de klanten maar al komen ;-)

Kapper_002

en voor de kinderen dit uiterst geweldig uitziende knipshortje.


rust

De achtste week van de vakantie is ingezet en ik begin stilaan last te krijgen van het "was-het-al-maar-1-september" gevoel. 
Het is jaarlijkse gewoonte, de laatste twee weken van de vakantie lopen het moeilijkst. Ik vernam dat ze in Nederland maar 6 weken vakantie hebben.  Nog niet zo'n slecht idee.  Hoewel ik dit niet zou schrijven moest ik zelf nog naar school natuurlijk, dan liggen de zaken net omgekeerd.

Maar nog twee weken te gaan dus... Met een verjaardag waar nu al volop naartoe wordt geleefd en nog wat laatste schoolklusjes ( poppen en kleertjes herstellen) en voor we het weten is de vakantie voorbij. 
Goed maar nu heb ik even een baalmomentje dus ga ik lekker genieten van de schrale rustmomenten nu iedereen in hun bed ligt. 
Over bedden gesproken daar is ook nog heel wat over te vertellen.  Maar dat is voor morgen. Dan beginnen we de dag weer met frisse moed.

Moederdag_en_tand_uit_012

foto genomen vorige week tijdens een gezellige avondwandeling met regen ,zon en ....


Circus voor mama

Op bezoek bij oma en bompa is altijd erg spannend, de kans is groot dat we overladen worden met kwisvragen, spelletjes en gekke toeren.  Maar ik moet er wel bij zeggen dat we nadien altijd gezellig mee aan tafel mogen schuiven en genieten van oma en bompa's kookkunsten. ;-)

Gisteren leverden we de kindjes voor één nachtje uit aan oma en bompa. Niets vermoedend komen we vrijdagmiddag hen ophalen.  We hadden nog geen voet binnengezet of we werden ontvangen als eregasten en mochten plaatsnemen op de eerste rij.  Het was groot CIRCUS, Circus voor mama ( moederkesdag vandaag).  Oma kondigde alle acts op een heel professionele manier aan ( oma speelt toneel, vandaar :-) )

Moederdag_en_tand_uit_014

De eerste act was voor Stijn de acrobaat, samen met bompa haalde hij specatulaire toeren uit, zo ging hij zelfs op bompa's nek staan !! ( jammer geen foto hiervan want het fototoestel had geen zin, "§"çàè"§ toestel grrgr).  Enfin dit moment zit in mijn geheugen gegrift!.

Dan was het de beurt aan Lander de leeuwentemmer.  Met zijn twee brullende leeuwen veroverde hij de show.  Hij stak zelf zijn hand in hun bek !!
( hier werkte het fototoestel wel eventjes)

Moederdag_en_tand_uit_016

en als laatste kwam lander echt in zijn rol, een zotte  soms verstrooide clown, die muziek speelde.  trompet, blokfluit, dwasfluit, viool, hij kon het allemaal en dat met een simpele wanderstok! Goochelarij van de bovenste plank.

Moederdag_en_tand_uit_018

Linde had heel de middag samen met de broers geoefend en zou de prinses zijn met het wapperende kroontje, maar de plankenkoorst was haar niet ietsje te veel. Zij is dan gezellig bij mij op schoot gekomen en heeft meegenoten van de voorstelling.

En het mooiste aan alles is nog , dat ik die artiesten gewoon mee naar huis mocht nemen na de verdere vip behandeling: Wiltoof in de oven met frietjes en ijsje! MMMMMmmmmmmm
Zo'n moederdag heb ik nog nooit gehad.  En wat heb ik genoten en gelachen.  Bedankt Lander,Stijn,Linde,oma en bompa voor deze onvergetelijke dag.

P.S. wanneer is de volgende logeerpartij?? hihihi

De schaar erin

Kapper_mama_001

Het is zeker niet de eerste keer dat ik de schaar in hun haar zet.  Ik heb het al altijd gedaan, gewoon op het gevoel.

Kapper_mama_006

Maar de laatste knipbeurt verliep net ietsje anders, het was niet op het gevoel maar oefenen in de praktijk op een echt model.
!!!??????!!!
Ja sinds twee weken ben ik gestart met een knipopleiding.
En Linde was de eerste die model mocht staan, gelukkig had mijn meisje engelengeduld.  Want deze keer was het niet even vlug vlug wat bijknippen, nee het moest goed zijn, dus eerst de voorbereiding, het haar verdelen in vakken en opsteken en dan stukje per stukje knippen ( niet makkelijk als dat hoofdje plots naar een andere kant draait.)  Maar voor mijn eerste echte knipbeurt ben ik zeer tevreden.  Knippen vraagt  veel oefenen en nog eens oefenen en dat vraagt tijd.  Maar ik heb er ongelooflijk veel zin in en ik vind het heerlijk om te doen.
Linde heeft het knippen ook duidelijk in haar vingers, ze oefent volop op de kapperspoppen met haar eigen knipsetje.

Kapper_mama_009

En hier is Linde Na de knipbeurt

Deze opleiding is toch wel een heel speciaal moment in mijn leven.  Tot voor kort had ik niet echt gedacht dat ik kapster zou worden.  Hoewel het diep van binnen toch sterk leefde en pas nu naar boven is gekomen.  Het knippen zit in de familie, mijn bompa is altijd kapper geweest en zijn moeder ook.  Mijn bompa is ondertussen al lang op pensioen maar de liefde voor het knippen is er nog altijd, dat zag ik in zijn ogen toen ik hem vertelde dat ik de opleiding ging volgen.  Hij vertelde me direct wat meer over zijn scharen en borstels en overhandigde me zijn oude schaar.  Een moment waar ik helemaal warm van werd en dat mijn hart streelde.

Kapper_mama

Mijn Bompa's schaar

Bompa_wit_004

Ervaren kappershanden en beginnende kappershanden.... de liefde wordt doorgegeven.


Kitty's huis

Mijn creatieve kant staat op dit moment op een erg laag pitje ( vakantie weet je wel). Af en toe vind ik toch een vrij momentje en dan trippel ik naar boven.

De laatste dagen werktte ik aan een huisje voor de familie Kitty.
Herinner je je nog het kleine stoffen huisje op de site van Molly Chicken MET werkbeschrijving !

Dat leek me het perfecte huisje voor Kitty.

Aug_004
Ik maakte het huisje wel 2x zo groot als beschreven staat en gaf het handvatjes

Kitty_003

Kitty_004

De bewoners voelen zich al helemaal thuis in hun nieuwe woonst.

Kitty_006

En Linde is in de wolken met kitty's huisje

Kitty_007


opruimen

Aug_003

De vakantie loopt nog lekker door. ( We zijn nog maar net in de helft ).  Dit weekend hadden we het allemaal lastig, niemand wist wat doen, met gevolg, zagende kindjes en een overgevoelige mama en papa.  Tot we besloten om het speelgoed eens uit te sorteren.  Het "rommelbakje" werd eens geledigd en heel wat schatten werden terug gevonden.  Zo herontdekten ze ook de dieren, die wel gewoon in een mandje lagen maar waar niet meer mee gespeeld werd.  We sorteerden ze en groepeerden ze in boerderijdieren, wilde dieren en dinosaurussen.  Dit sorteren bleek een geweldig idee.... Linde is helemaal weg van haar boerderijdiertjes vooral de babytjes zoeken en bij de mama zetten.  Lander en Stijn zitten ook weel helemaal in hun spel met dino's en hun vechtersbazen. En mama en papa zijn ook weer gelukkig ;-)

Dus als je ook eens zo'n uitzichtloze zondag hebt, een gouden regel, ga opruimen !

Aug_002