Previous month:
augustus 2008
Next month:
oktober 2008

St Michaël

Gisteren was het St Michaël en dat vierden we in school en thuis met allerlei lekkers en een leuke herfstwandeling.

Herfstweekend_008

Herfstweekend_012_2

St_michael_003

St_michael_001

St_michael_002

De brooddraak voor hij in de oven ging

St_michael_004

en zo kwam hij eruit.

Samen met een kommetje heerlijke draken pompoenen soep kon onze St michaëldag niet meer stuk.

De draak is gemaakt van zacht brooddeeg, voor de liefhebbers zet ik hier even het receptje.  ( deze deeg is ook heerlijk om sandwiches of mastellen mee te bakken)

500 gr witte bloem

1 zakje droge gist ( 10gr)

100 gr zachte boter

3dl lauwe melk ( ik heb iets minder gebruikt anders was het deeg te kleverig)

1ei

1 thl zout

100 gr suiker

Laat de gist met 1thl suiker en wat lauwe melk 1O min staan, Meng bloem ,zout en suiker.  Laat boter smeten in de lauwe melk.  Meng de bloem met het melk/botermengsel  en het ei en kneed het deeg goed.  Laat nu 2 uren rijzen.  Maak nu de vorm die je wil maken van het deeg en laat opnieuw 45 min rijzen, daarna bakken in de oven ged 30 min op 220°

Als het brood uit de oven komt kun je het nog bestrijken met een stroopje van gesmolten boter, kaneel en wat honing.

Smakelijk.

Mensen die graag meer lezen over het Michaëlfeest kunnen hier en hier alle info vinden.

 


Oma sok

Vanaf nu heeft oma een nieuwe naam, OMA SOK !
Ze is niet te stoppen onze oma ( mijn mama ) ze is helemaal in de ban van het sokken breien..... zo kwam het op een dag dat ze belde om de maten van onze voeten te vragen en enkele dagen later lag het eerste paar al klaar, en zo blijven de sokken maar komen.  Ons hoor je helemaal niet klagen hoor, wij zijn hier heel erg gelukkig mee ( of bompa dat ook is,dat is een andere vraag?  Hij wacht al weken op zijn paar, maar oma is vastberaden en breit eerst voor haar kinderen en kleinkinderen, toch een schatje hé die oma !!)

Herfstweekend_002

Zeg nu zelf dit is toch puur verwennerij, heerlijk zachte sokken in prachtige kleuren en we vinden ze allemaal zo heerlijk om te dragen.  Het is maar goed dat het zonnetje nog zoveel schijnt, dan drogen ze tenminste snel, want daarna gaan ze stantepede weer aan onze voetjes.

We hebben er maar een ding op te zeggen......... keep on knitting oma !! ;-)

Maar je moet ook weten dat ik later deze traditie zal moeten overnemen.  Jaja dat heeft ze me nu al duidelijk gemaakt.  Later zal ze al haar sokkengeheimen met mij delen en moet ik aan de slag voor mijn kleinkinderen en zo moet ik dan weer de fakkel doorgeven aan Linde...  Het begin van een nieuwe familie traditie.

Herfstweekend_003

De wollen sokken hangen hier naast mijn nieuwste holly hobbie vondst !! Een eenpersoondekbed ! Snap je nu waarom ik onder een eigen deken slaap ;-)


weer in het ritme

De school is al weer een paar weken bezig, mijn kapperscursus is ook gestart en ik voel dat ik weer in een ritme zit.  ( By the way.... het ochtendritueel gaat nu veel vlotter met dank aan mama lieveheersbeestje voor haar gouden tip, vanaf nu smeer ik savonds alle boterhammen en gaan ze in hun brooddoos de ijskast in voor de volgende morgen :-)

Bij de kinderen neemt het oude ritme ook weer terug zijn plaats in. En als zo alles weer zijn plekje en ritme heeft dan komt er plots extra tijd ( in mijn hoofd) en die breng ik het liefst door in mijn studio. Ik had al zooooooo lang "broeken maken voor Lander" op mijn to do lijstje staan, maar ik bleef het telkens maar uitstellen.  Tot ik (met dank aan Jodi) er eindelijk eens aan begonnen ben.  En eigenlijk is het helemaal geen groot werk, na enkele uren was de broek klaar.  ( ik gebruikte een pyjamabroek om het patroon te maken.)

Groene_broek_lander_002
Groene_broek_lander_003

Voor een verjaarsdagskadootje maakte ik ook nog deze riddersknikkerzak.

Riddersknikkerzak_001

Riddersknikkerzak_002


Welkom herfst

Weekend_aan_zee_006

Dit weekend namen we echt afscheid van de zomer, op een voor ons erg typisch zomersplekje: aan onze belgische kust.

Weekend_aan_zee_005

En wat is er mooier dan de kleuren van de ondergaande zon met een prachtig vergezicht ( zo ver tot in Engeland volgens de jongens)

Weekend_aan_zee_007

Dag zomer, WELKOM HERFST !


SRS FINANCE

Al dagen zit mijne schat de oren van mijne kop te zagen. En omdat mijn oren stilaan beginnen te fluiten zal ik aan zijn verzoek voldoen. 

De meeste blogjes die ik over Jurgen geschreven heb, gaan over zijn kunstwerken in hout of glas.  Maar Jurgen heeft nog een meer talenten (die ik niet allemaal aan jullie neus ga hangen natuurlijk) ;-).
Naast een handige harry en een gewedigde minnaarkunstenaar ben ik ook getrouwd met een echte beursfriek.  Aandelen, futures, daytraden, stocks and charts, highs and lows, you name it ! Dit "werk" is een ware passie voor hem en de laatste weken is er een grote kinderdroom van hem werkelijkheid geworden.  Hij heeft een nederlandstalige afdeling gestart van een bekende aandelen service in Londen, SRS FINANCE. 
Al dagen loopt hij hier stralend en glunderend rond te huppelen en ik moet toch ook zeggen dat ik erg fier ben op mijn schatteke.  Jaren  is hij op zoek geweest naar zoiets en dan plots is het geen droom meer maar realiteit.  Prachtig !!

Heel waarschijnlijk zitten jullie ( creatieve mama's) niet te wachten op belegginsadvies maar misschien heb je ook wel zo'n gepassionneerde echtgenoot die zijn hart verloren heeft aan aandelen.  En voor die mensen is hier Jurgen's nieuwe website  SRSFINANCE. BE

Logo


Het eerste teken

Vorige week tijdens een heerlijke boswandeling zag ik hem.  Toch wel een beetje onverwacht want het is nog maar half september. In zijn volle glorie stond ie daar in de schaduw van de grote eiken.  De eerste vliegenzwam van het seizoen.  Met een lach tot achter mijn oren wandelde ik verder en genoot ik van de natuur en zijn braambessen.  ( moet je ook eens doen, op een donderdagvoormiddag als de meeste mensen aan het werk zijn, een wandeling maken in een bos) De stilte en puurheid die je dan tegenkomt is niet te beschrijven.  Eenmaal thuisgekomen kon ik me niet meer tegenhouden.  De paddestoelen moesten op de seizoentafel.  En als het paddestoelen tijd is dan kan ik me niet bedwingen en zoals paddestoelen dat doen, rijzen ze op meerdere plekken op in onze living

Seizoentafel_001_2

Seizoentafel_003

Seizoentafel_007

Leve de paddestoelentijd !!

Ik wens jullie een ongelooflijk fijne rood met witte stippen week toe.


Stil

Vandaag kocht ik een kadootje voor mezelf, een broche in de kleuren van de herfst.

Broche_003

Sorry voor de afwezigheid.  Er zijn echter niet veel woorden die willen klinken momenteel. Ik ga het dan ook stilletjes houden hier voor de rest van de week.  Ik zie jullie graag weer volgende week.


5 september

Sint_002

Dit hangt vanaf vandaag ( 5 september dus ) aan ons prikbord !! Dit moet het record zijn in het vroegste verlanglijstje binnen onze sintgeschiedenis.  Eigenlijk gonst het onderwerp Sinterklaas al enkele weken in ons huis, maar zeg nu zelf, wat doe je als mama wanneer je kind half augustus zegt dat hij al weet wat hij aan de sint gaat vragen en hoe lang het nog duurt voor hij komt !?  Niet teveel op in gaan en het rustig laten zoals het is , maar dat was buiten Stijn zijn ideeën en wilskracht gerekend.  Deze middag was hij druk op zoek naar de sintboekjes om te beginnen knippen, omdat zijn zoektocht niets opleverde vroeg hij mij om een lijstje te maken , zo moet ik dan elke keer wat opschrijven als hij aan iets denkt.  Zou het weer er wat mee te maken hebben, is het dan echt al sintweer??


Nog steeds zomer

Naast al de regen is het nog steeds zomer in onze tuin...

Nog_steeds_zomer_003

Nog_steeds_zomer_006

En ja dit zijn echt de zonnebloemen uit onze tuin ! gelukkig zijn er toch nog twee overgebleven na de vreselijke "onkruid-babyzonnebloemetjes affaire, weet je nog wel!) En ze zijn ondertussen uitgegroeid tot twee prachtige exemplaren... ik ben duidelijk niet de enige die er dol op is! De bijtjes en vlinders zijn het met me eens,  dit zijn ongetwijfeld de mooiste zomerbloemen.

Nog_steeds_zomer_004

Voor alle duidelijkheid, er is niets mis met mijn wasmachine en ik heb ook niet per ongeluk een kookwas gedaan. ;-)  Het zijn wel degelijk poppenkleertjes die eraan hangen.  ( op de kop getikt in de kringloop :-).


Nieuw Ritme

1sept_001

Het is zoeken en aanpassen hier.  De school is maandag weer gestart voor Stijn als eerste klasser, Lander als derde klasser en Linde in haar vertrouwde peuterklasje, en mama die is druk op zoek naar een nieuw ritme dat voor elk van ons haalbaar en goed voelt.

De ochtenden lopen nog wat stroef, opnieuw boterhammen smeren voor drie brooddozen vraagt duidelijk routine.  pfff wat gaat dat stroef zeg.  net alsof ik in die 9 weken geen enkele boterham meer gesmeerd heb !haha stel je voor.
De kinderen wijs maken dat het smorgens geen speeltijd meer is maar dat we moeten voortmaken, is een heuse opdracht.  En 's avonds net hetzelfde liedje. 
Regelmaat zoeken en weer in het schoolritme komen, hoogste prioriteit hier !

Maar de eerste schooldagen waren een groot succes.  Lander heeft kennis gemaakt met zijn nieuwe juf en zijn nieuwe klas en is al direct gebombardeerd tot postbode van de klas.  Waar hij erg fier op is !
Stijn is super enthousiast en hoopt elke dag dat hij veel gaat leren.  Hij loopt nu al twee dagen te zoeken naar rechte en schuine lijnen.  Want dat was het eerste wat hij leerde, de rechte lijn !