Previous month:
september 2008
Next month:
november 2008

nieuwe living deel 2

het is nog maar even geleden of ik vertelde jullie over de make-over van onze living.  Vorig weekend was het de beurt aan het andere deel van onze living, of beter gezegd de eetkamer, maar wij gebruiken deze niet om te eten maar om te werken te spelen en samen te zijn.

Al jaren wil ik een grenen tafel die groot genoeg is voor ons alle vijf en een grenen dressoir.  Maar dat werd elke keer maar uitgesteld, toch bleef ik mijn oog gefocusd houden op de tweedehandsmeubelafdeling van marktplaats.nl.  Tot vorige week, ik een grenen tafel tegenkwam voor maar 50 euro en bovendien was het dicht bij ons in de buurt zodat ik ze makkelijk kon ophalen.  Nog geen dag later viel mijn oog op een prachtig dressoir in dezelfde stijl voor maar 90 euro plus ook nog eens dicht in de buurt.  Dat kon allemaal geen toeval zijn, alles viel echt als een puzzel in elkaar en op enkele dagen tijd hadden we onszelf getrakteerd op een geheel nieuwe eetkamer.  Zondag was het de dag om alles zijn nieuwe plaats te geven.  De kinderen hun bureau verhuisden we naar de andere kant van de kamer, mijn bureau moest hiervoor plaats maken ( maar dat vind ik helemaal niet erg want ik heb nu een super grote tafel om op te werken) De seizoentafel kwam op het oude plekje van de kinderen hun bureau en daar was ineens de ruimte voor mijn dressoir !! Een echte ereplaats heeft hij.  Maar ik laat jullie niet langer in spanning, hier zijn de foto's.

Nieuwe_eetkamer_006

Nieuwe_eetkamer_007

Vandaag was het een erg drukke dag aan onze tafel, iedereen had zijn eigen bezigheid en we zaten allemaal bij elkaar.  Meer heb ik niet nodig om gelukkig te zijn.

Knutselmoment_002

Knutselmoment_005

En het eindresultaat van de dag mag natuurlijk op het dressoir. THE English dinner with Jamie

Was a great succes !! For the chef and for us.  Really it was wonderful, all the preparations went smoothly and stressless.  Just the last hour, when everything had to be ready and warm at the same time, a moment of stress.  But he managed to do the job, my Jamie

Jamie_oliver_001 Jamie_oliver_003

Jamie_oliver_002

Jamie_oliver_005

But he did had a little help from.....

Jamie_oliver_004

Ratatouille ! Who the boys find hilarious !

Jamie_oliver_007 Jamie_oliver_008_2

The potatoes and the stuffings

Jamie_oliver_011

As  I said before I really had convidence in my  chef but I must say I'm very impressed with his cooking.  (He can do it more often ;-). We all enjoyed a wonderfull meal.

Jamie_oliver_015

So Jurgen got his michelin stars !!!

For dessert Jodi made us a delicious pavlova ( don't now if this is the right word) But its made with eggwhite and sugar and you put it in the oven at low temp.  Je zou het bij ons kunnen vergelijken met merenque maar dan vanbinnen blijft het zacht. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Jamie_oliver_014

Jamie_oliver_016


Sterrenappels

In tegenstelling met de activiteit op deze blog is het  hier ten huize mama Ilse erg bedrijvig.  Je wilt niet weten wat ik deze week allemaal in mijn agenda had staan, als ik daar zou over uitwijden zijn we een week verder.   Maar het weekend staat voor de deur en een volle week herfstvakantie dus tijd voor een beetje gas terugnemen.  Ook de kappersschool bezoek ik niet volgende week.  Nu hopen dat het weer echt herfstig word zodat we met onze jassen en botten naar het park kunnen.

Tijdens de bedrijvigheid van deze week hadden we toch ook veel plezier zoals appelflappen maken voor de ouderavond en daar maakten we zelf ook gebruik van  door een portie extra te maken, altijd lekker toch zo'n zoetig hapje.

En niet zomaar met gewone appels, maar liefst met STERRENAPPELS.

Sterrenappel_006

De truc !!! snij je appels langs de andere kant doormidden en je krijgt...

Sterrenappel_002

Sterrenappels

Sterrenappel_009

Kans om koud te worden hadden ze niet onze appelflappen.

Morgen beginnen we aan een heerlijk weekend met een weddenschap die volbracht moet worden.  Jodi daagde Jurgen uit om een (Engelse) maaltijd te bereiden. Je moet eerst wel weten dat Jurgen bijna Nooit kookt, tenzij in noodgevallen en dan is het altijd spaghetti ;-).
De uitdaging: varkenshaasje met twee vullingen , boontjes en roasted potatoes.  Fingers crossed !!  Maar ik heb vertrouwen in mijne schat. 
See you all monday with more dinner and cooking details.

Fijn weekend.

**********************************************************

Het sterrenappelflap recept:

Is eigenlijk geen recept ik doe het gewoon op gevoel, al wat je nodig hebt is. STERRENAPPELS ( denk aan de truc), bladerdeeg uit de diepvries van die vierkante lapjes, suiker, kaneelpoeder.

Ik snij de appels in heel kleine stukjes en strooi er wat kaneel poeder en suiker overheen ( naar eigen voorkeur ) leg wat van het mengsel in het midden van het flapje en vouw toe, goed aandrukken aan de zijkanten en bovenaan wat nat maken met water of ei en suiker overstrooien. 

15 tot 20 min in de oven en klaar zijn de flapjes.

Succes !!


De onthulling

Ik hou jullie niet langer in spanning, dit weekend werd de laatste hand gelegd aan ons STokkenproject met een T dames ! ;-)

In de reacties waren al een paar wilde gokken....

Vogelhuisje_004

Vogelhuisje_010kopie_3

Het is dus een voederhuisje geworden voor onze allerkleinste vogelvriendjes.  Het huisje staat in de kippenren vlak voor ons keukenraam, zo kunnen we elk bezoek van dichtbij bewonderen.  Het huisje heb ik vanmiddag samen met Linde nog een beetje versierd, zodat de vogeltjes zich zeker welkom voelen.  Laat  het koude weer nu maar komen ;-).


Zakpopje

Zakpopje_005

Het allernieuwste popje "vers" uit mijn atelier is een zakpopje, ideaal voor een dreumes die al kan zitten en volop aan het ontdekken is met zijn handjes en armpjes. 
Dit popje heeft een zakje van lichtgroene flanel met een klein borduurseltje erop.  De haartjes zijn van katoen en op het hoodje vastgenaaid, zo kunnen er geen pluisjes in het kindje's mondje komen. Meer lezen en weten over de zonnekindpoppen, spring even binnen bij Winke Tinke in de poppenkamer.

Zakpopje_002

Zakpopje_003

Zakpopje_004


Living make over day

Vandaag was DE dag voor de living make over.  Ik had het al zo lang in mijn hoofd, het begon allemaal met de aanwinst van de reuze rol gele linnen, twee jaar geleden op een rommelmarkt ( oh is dat al twee jaar geleden !) Wel hoog tijd dus.  De gele gordijnen zouden een beetje zonlicht moeten brengen aan de noorderkant van ons huis.  Vorige week was ik in een stockverkoop en zag ik deze gele kussenslopen, die mij opnieuw aan mijn gele gordijnen deden denken.

Make_over_003

Daar vond ik ook een  donker appelblauwzeegroene stof, die ik zou gebruiken als overtrek voor onze super vuile en lelijke maar oh zo comfortabele zetel.  Met andere woorden, alles kwam ik een stroomversnelling en voor ik het wist had ik in mijn agenda geschreven, Dinsdag 14 oktober "make over day", ( Ik had Jodi gevraagd om mee te komen helpen, zo zou het echt een verrassing blijven voor Jurgen en de kinderen). 

We begonnen met verhuizen van de boekenkast en de zetel en dan was het de beurt aan de zetel voor zijn faceliftje.  Dat was erg snel gedaan, gewoon vier grote lappen genomen en overal tussen en onder gestopt, en alles zit wonder boven wonder, goed en stevig op zijn plaats.  Zo hoef ik mij niet ongerust te maken als de kinderen op de zetel willen spelen.

Daarna de gordijnen, ik had ze al geknipt, we moesten ze alleen nog omzomen, strijken , de juiste lengte bepalen en ophangen, eveneens de haken en de bamboestok moesten we nog ophangen.  Maar dat is voor ons vrouwen geen probleem ( zolang er maar geen boorwerk aan te past hoeft te komen, kunnen wij goed ons mannetje staan).  De haken waren maar in het hout te draaien, dus een makkie ;)

Ik kon haast niet wachten om de gordijnen op te hangen.  Ik voelde het vanbinnen zo borrelen, dit moment had ik al zooooooo veeeeel keren in mijn hoofd beleefd. 
Het ophangen duurde enkele minuten maar het bewonderen is nog steeds bezig.  Ik kan maar geen genoeg van krijgen van mijn nieuwe living !!!
Ook Jurgen en de kinderen zijn erg verrast en heel tevreden. 

Make_over_001

één klein detail voor de opmerkzame dames onder jullie, ja ik had net te weinig stof om ook de poef nog mee te overtrekken, dus ik moet nog eens terug naar de stockverkoop ( vind ik geen straf hoor)

Make_over_002

De zetel werd direct ingewijd en "springproef" goedgekeurd.

totaalplaatje prijsje:

4 meter gele linnen  €1,5euro
8 meter blauwe stof  €8 euro
Twee gele kussens  €2 euro + de bruine overtek gratis
een gezellig dagje met een goeie vriendin

totaal  €11,5
en wij hebben een nieuwe living, joeeehoeee.Stokkenproject

Herinneren jullie zich nog het "stokken-project" van deze zomer.  Hier deel 1 en deel 2 als opfrissertje.

Dat project moesten we noodgedwongen opzij leggen aangezien we moesten wachten op enkele noodzakelijke materialen.  Die we enkel maar konden krijgen in de herfst.  Dit weekend was het geschikte moment aangebroken ( vooral na de ergernis van vorige week).  Het siergras hing duidelijk in onze weg en moest gesnoeid worden.  HET missende materiaal voor ons stokkenproject.  Al het gras werd zorgvuldig geknipt en verzameld, de bladeren werden verwijderd en de stokken gesorteerd op dikte en stevigheid.  Na de goedkeuring kwam het stokken project weer tevoorschijn.

Zon_in_oktober_002

Zon_in_oktober_005

Zon_in_oktober_008

Kunnen jullie het al raden wat ons geheimzinnig stokken project zal worden?

Wordt vervolgd....Winke Tinke

Vrijdag 10 oktober is de grote dag !! Dan blaast er een nieuwe wind door Winke Tinke.  Vanaf dan zijn jullie allemaal van harte welkom op de vernieuwde website en wel op volgend adres... WWW.WINKETINKE.NET

Het heeft allemaal wat langer geduurd dan verwacht, vorige lente zijn we begonnen aan de opbouw ervan maar door omstandigheden werd de verandering op de lange baan geschoven. Ondertussen is er dan ook de nieuwe wind die aangewaaid is en dat deed alles in een stroomversnelling brengen.

Sommigen hebben hierover al wel een mailtje met meer info aangekregen maar voor diegene die het niet gekregen hebben, geef ik graag wat meer uitleg.

Vanaf januari wil ik met Winke Tinke enkel nog verder gaan met handwerkjes.  Datgene dat me het meeste vreugde en geluk brengt, datgene wat het diepst in mijn hart zit.  Waarom dan toch een nieuwe website zal je denken?  Winke Tinke zal een plekje worden waar je terecht kan voor inspiratie, tips en heel wat informatie over de seizoentafel en zonnekindpoppen.  Daarnaast wil ik een klein gamma handwerkjes aanbieden en blijf ik poppen maken op bestelling.  De verkoop van materialen, boeken en stockmar producten is er dus niet meer.
Ik ben erg dankbaar voor de mooie kans die ik gehad heb  om dit alles uit te proberen en om er "wijzer" van te worden, want tenslote ben ik weer een stukje dichter bij mezelf, ik ken weer een ander stukje van mezelf.

Tot vrijdag dus voor de "officiële" opening met een geschenkje voor iedere bezoeker !

Winketinkeblog_3


De Federatie van Licht

Hier volgt misschien een onderwerp wat je niet direct zou verwachten hier op deze blog.  Misschien hoorde  je of las je er zelf al iets van,  over de "bezoekers" die de aarde zal krijgen op 14 oktober 2008. Ik kreeg het gisteren in mijn mail en het heeft me sindsdien nog niet losgelaten. 
Ik twijfelde heel erg om er hier iets van te schrijven, maar het houd me echt erg bezig en ik wilde dit gewoon delen met jullie.  In ben ervan overtuigd dat ieder mens hier zijn eigen mening of gevoel over zal hebben.

Voor diegene die nu helemaal uit de lucht vallen ;-)

DIT MOET JE GEWOON LEZEN,
en als je graag meer leest, kijk ook even op haar website


Herfsttuin

Herfsttuin

Vandaag liep ik door de tuin om het groentenafval weg te brengen en ik kon niet meer naar achter want het hoge siergras was helemaal omgewaaid en versperde de doorgang.  Volgens Linde erg grappig want nu moest ik zoals de poezen doen, eronder door stappen.  Allemaal erg leuk en grappig maar dat bracht me alleen maar bij hoeveel werk we nog in de tuin hebben, zoals het siergras en de vlinderstruiken snoeien, de moestuin winterklaar maken,......  En dan moet ik eerlijk bekennen dat ik niet echt zo'n tuinwerkster ben, ik hou wel van veel bloemen in de tuin en een kleine moestuin maar het liefst van al wil ik dat dit zich allemaal vanzelf onderhoud.  tja onmogelijk dus.  Dus het wegbrengen van het groentenafval bracht we weer naar binnen met een zwaar gevoel van nog heel veel werk te doen in de tuin.
Tot een half uurtje later de bel ging en Jos voor de deur stond met een super grote zak kastanjes en een doos walnoten.  Een kadootje voor ons zei hij. Hij vertelde er ook bij dat ik de noten en kastanjes best buiten laat liggen dan blijven ze lang vers. Toen ik buiten op zoek was naar iets geschikt om ze in te leggen.  Realiseerde ik me plots dat er ook nog heel mooie plekjes zijn in onze tuin, mooie herfstkleuren waar we van mogen genieten.  De kastanjes en noten kregen een mooi plekje en deden me inzien dat we niet altijd naar het vele werk moeten kijken dat op ons licht te wachten. Maar naar de mooie kleine dingen die ons leven kleur geven. Bedankt Jos !! Hierna kwam ik met een blij gevoel weer binnen. Om ik dan met echte herfststemming dit blogje te schrijven.

Herfsttuin_001

Herfsttuin_005

Herfsttuin_007 Herfsttuin_008