Previous month:
november 2008
Next month:
januari 2009

The last day

The last day of a wonderful year is here. The boys and Linde are prepared for our late night party with disco music and games. Food and champagne are in the fridge and lovely company is on his way to accompany us for this party.

Our day will begin very early with a well loved tradition, newyear singing in the streets, at every house, at every shop they will stop and wish sing everybody a happy newyear !

So let me follow this Belgian tradition and wish  sing you all a happy newyear:

Niewjaereke zoete
ons vareke hee vier voeten
vier voeten en nen steert
is da tan gen centje weerd.

Gelukkig Nieuwjaar !!

So wherever you are and whatever you will do on this last day, I wish you all a wonderful day full of joy and laughter.

See you next year.

This lovely fabric was my last found of 2008 ;-)

Stof 001

Stof 002


 

De kadootjes :: 2 ::

Naast de kastjes( die trouwens erg in de smaak vielen bij de kinderen, bij het openen hoorde we in echo WAUW klinken,dus ik denk wel dat ze er blij mee zijn) had ik voor elk ook een naai of breiwerkje gemaakt.

Stijn zijn werkje, daar hebben jullie al van kunnen meegenieten dat was dus de breinaaldenzak welke ondertussen gedoopt is tot de breizak, want de zak blijkt breed genoeg te zijn om al opgezette breiwerkjes in de steken en zo ook mee te kunnen nemen ( bv in de auto onderweg naar Gent).

Breizak 002

Voor Lander maakte in een broekje en vestje voor zijn lievelingsknuffel , Meneer Konijn.  Dit was echt een last minute werkje want ik kon maar niet op een naai of breiideetje komen voor Lander.  Tot hij zelf vier dagen voor Kerstmis tegen me zei, Mama meneer konijn heeft het wel koud zo zonder kleertjes aan, wil je er eens iets voor maken?  Dat was het dus !! Aangezien ik geen tijd meer had om nog een echt patroontje te ontwerpen besloot ik om een broekje en vestje te haken, gewoon met vasten en vrij rondhaken, naar de vorm van zijn lijfje.

Konijntje 002

Konijntje 003

Met natuurlijk ruimte voor zijn staart.

Konijntje 001

En zo zijn meneer Konijn en Lander gelukkig !! ( P.S. de schoentje had hij al gekregen op een andere keer, nu is hij echt een Meneer  met zijn pakje aan )

En voor Linde maakte ik een roodkapjesetje.  Jaja Linde is echt verzot op roodkapje, het liedje wordt hier dan ook dagelijks gezongen, terwijl ons Roodkapje rond de tafel loopt.

Kerstmis 009

Het mandje is geïnspireerd naar dit patroon.  Het kapje is gemaakt van rode velours en als patroon heb ik gewoon haar muts gebruikt met een zoompje onderaan voor een touwtje.  Het manteltje kwam ik heeel toevallig tegen in een tweedehandswinkel :-). 
De twee "heuvels" die je onder haar truitje kan zien, was het kindje Jezus dat toen nog net niet geboren was ;-)

De kadootjes :: 1 ::

Onder de boom dit jaar voor elk van onze drie schatten een naai of breiwerkje en een heus schilderproject waarvan hier alle details....

Het begon allemaal met een tripje naar IKEA ( joepiejeeeee )
Dan kwam papa in aanspraak voor het timmerwerk... maal 3 weliswaar ( voor elk kind een kastje)

Dec 005

En toen was het erg spannend want de laatste jaren heb ik meer breinaalden in mijn handen gehad dan verfborstels.  Maar verandering van spijs doet eten, toch?  dus begon ik met heel veel enthousiasme en een portie gezonde zenuwen aan dit schilderavontuur. Met de nodige documentatie( zoals boeken en het internet) bij de hand schoot ik in actie..... en zie hier het resultaat.

Kastjes 011
voorkant

Kastjes 012
bovenkant

Kastjes 013

Kastjes 014
en de zijkanten

Voor zowel Stijn als Lander maakte ik deze HEELALKASTJES.
Voor Linde liet ik me helemaal onderdompelen in haar favoriete sprookje...

Kastjes 015 Kastjes 016
bovenkant

Kastjes 017

Kastjes 018

de zijkanten.

De tekeningen komen uit het nieuwe boek van Marjan Van Zeyl " roodkapje".

Kastjes 019

Tekenen en schilderen (naar een afbeelding of andere vorm) heb ik als kind ontzettend veel gedaan,het was het liefste wat ik deed en ik kon uren zitten (na)tekenen. Het was al een hele tijd geleden dat ik nog eens rustig de tijd had genomen om te tekenen of te schilderen en het heeft me echt deugd gedaan en letterlijk in het moment gebracht. Ik heb er zo ontzettend van genoten dat ik me zelfs niet afvroeg of de kinderen het wel leuk zouden vinden, nee ik had een geweldig moment en ik voelde me zo verbonden met wat ik aan het doen was, dat dat alleen al voldoende was voor een geslaagd kado.

Iets creeëren of met iets bezig zijn en tenvolle aanwezig zijn, tenvolle met die handeling verbonden zijn zonder dat er gedachten opkomen van wat gaan we straks eten, of zal die kleur wel goed passen bij de kleur van de schoenen of hoe zal ze reageren bij het ontvangen van het kadoo is iets waar ik me de laatste dagen erg bewust van ben en me realiseer dat ik heel wat momenten niet aanwezig ben, zowel bij het creeëren als bij het doen van alledaagse dingen.  Mijn gedachten houden me voortdurend in de greep en brengen me steeds naar andere plaatsen i.p.v naar het HIER EN NU. Maar oefening baart kunst zeggen ze dus houden we vol en focussen we ons op het NU. 

Ik wens jullie verder een prachtige dag in de kracht van het NU. 


Kerstmis

Kerstmis 020

Ik deel vandaag graag deze tekst met jullie uit mijn lievelingsboek "Leven met het jaar" van Christiane Kutik.

Kerstmis is het feest van de Liefde. De Liefde waaraan de dag van de geboorte van het Kerstkind ons wil herinneren, moeten de mensen in zichzelf wakker roepen.  De dichter Angelus Lilesius heeft het eens zo gezegd:

En was God duizend maal in Bethlehem geboren,
en niet in jou, je was voor eeuwig verloren.

De Christelijke Liefde kunnen we beoefenen als we voor een ander mens iets doen wat hem vreugde schenkt.  Daarom is het goed kinderen in de tijd voor Kerstmis te stimuleren zelf dingen te maken die zij met Kerstmis aan anderen kunnen schenken.  Het gaat er daarbij niet om dat het kind in de ogen van de volwassenen iets volmaakts tot stand brengt, maar om de liefde en de volharding waarmee het geschenk gemaakt is.  Het is belangrijk dat de volwassenen de kinderen prijzen en hun vreugde over het geschenk laten blijken.

Een liefdevol Kerstfeest voor jullie allemaal.


In volle verwachting

Volle verwachting 003

Linde speelt heel trouw moeder Maria met het kindje "Jezu" in haar buik, die bijna geboren word.  Geen moment mag het kindje eruit, zelfs toen we naar de winkel gingen en haar jasje aan moest ! Toen was het echt Linde met een dikke buik hihi.

P.S. vandaag is de grote dag voor het viltprojectje dat vanavond in de wasmachine mag. fingers crossed my friends!!


Midwinter

Midwinter 001

Naast de vier kaarsen van onze adventskalender stond er nog een extra kaars op de tafel gisteren...

Een gele kaars om deze kortste dag te vieren en het stilaan terugkeren van het licht.  Als dessert stond er wel iets heeeeel speciaal op het menu. 
Op 21 Juni (midzomer) hebben we een bakje lekkere zoete aardbeien in de diepvires gestoken een stukje zomer dat we bewaarden voor op 21 December.  Gisteren was die dag dus aangebroken en maakten we een heerlijke "smoothie" van deze heerlijke zomervruchten.

Midwinter 002

die handjes konden niet wachten tot de foto getrokken was.  En daarna was het muisstil voor enkele minuten met af en toe een mmm klankje ertussen.  Wat was dat heerlijk om die zoete smaak in je mond te hebben.  LEVE HET ZONLICHT !!!


Vordering

Zak

Het gaat de goede kant uit met mijn breiwerkkadootje.  Wat trouwens geen mutsje wordt maar een grote zak van wel 70 cm die dan in de wasmachine moet krimpen ( er komen nog spannende momenten aan ).  Aangezien er niet zoveel meer tijd is voor het af zou moeten zijn, brei ik ook overdag dus de kinderen zien mij dit maken en zijn heel nieuwsgierig wat het wordt, dat het een zak wordt dat weten ze, maar waarvoor die zal dienen hou ik nog geheim.  Ook willen ze natuurlijk weten voor wie die dan wel is.  ik word gestookt met deze vraag en ze hebben elk al bedacht wat ze met die zak kunnen doen dat ik uiteindelijk gezegd heb dat de zak voor OMA is ( sorry Oma maar dit is dus een leugentje om bestwil, voor jou ligt er iets anders onder de boom ;-)) Stijn was direct bezorgd of Oma deze kleuren wel mooi zou vinden, waarna ik hem meteen geruststelde dat Oma deze kleuren fantastisch zal vinden. Hij vond het wel leuk dat oma dan met een gekleurde zak naar de winkel zou kunnen gaan.  Wat zal dat een verrassing zijn als hij uiteindelijk ondekt dat de zak eigenlijk voor hem is en dan niet om boodschappen te gaan doen maar om zijn breinaalden in te bewaren.  Patroontje komt van de kerstkalender van Drops.

Zo nu ga ik nog 30cm  breien.


de vakantie is begonnen

Disco 001

Moest er geluid bij zitten dan zou het plaatje helemaal kloppen..... de disco repetities voor oudejaarsavond zijn begonnen, joepiee .

(gelukkig heb ik een mobiele zetel die binnen de twee minuten weer helemaal nieuw is ;-)

Voor de rest zal ons weekend in het teken van de kadootjes staan.  Fijn weekend voor jullie


Kerst in volle voorbereiding

Elke dag vult ons huisje zich meer en meer met kerstsfeer.
Gisteren maakten we kerstkaarten...

Kerstwerkjes 001

... met een nieuwe gouden pen die het na twee kaartjes al voor bekeken hield ( geen pennen van de Hema meer volgend jaar!)

Linde bracht vandaag een prachtig theelichtje mee en een mooie transparant...

Kerstwerkjes 003

Ik ben nog vrolijk aan het werk voor enkele kerstkadootjes...

Kerstwerkjes 004

en vandaag sluiten we op school af met een kerstfeestje.  Tijd voor vakantie.  Een hele fijne vrijdag voor jullie.