A day in my live
nieuwe schatten

kaarsen versieren

Woensdagnamiddag is onze vaste filmdag, althans die van de kinderen.  Dan mogen ze een film uitkiezen dan kruipen ze allemaal gezellig in het grote bed en dan mag onze anthieke televisie nog eens de show stelen.  Na de film wilde ik graag al wat voorbereiden voor de komende feestdagen en begonnen we met kaarsen versieren.  Met bijenwas bij de hand, een paar grote witte kaarsen en wat voorbeelden gingen we aan het werk.  We hebben de bijenwas op de kachel laten warm worden ( dat ging wat makkelijker ;-).  Maar het versieren zelf ging zo makkelijk nog niet , je moet echt wel goed drukken op de was wil je hem goed laten kleven op de kaars.  En dan het juiste vormpje erin krijgen, vond ik ook niet zo makkelijk.  Maar onze eerste kaarsen mogen gezien worden.  Ik hoop dat we met veel te oefenen net zo mooie vormen en tekeningen kunnen maken als in het boek.

Bijenwas kaarsen 001

Bijenwas kaarsen 004

Bijenwas kaarsen 005

 Foto's Mama's en Linde's versiering.  Stijn had heel zijn kaars versierd maar het was niet goed aangeduwd en alles kwam weer los.  Om opnieuw te beginnen, daar had hij geen zin in.  Op naar een volgende keer dus.

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

marty

lieve mama-ilse,

gisteren heb ik het patroon van de jaargetijdenboom gekregen, ontzettend bedankt!!! Ik ga op zoek naar mooi vilt, of ga het zelf vilten om de boom mee te maken, zal je een foto sturen van het resultaat. Grappig dat ik op je blog lees dat jullie kaarsen versierd hebben, wij (Stijn (ook mij mannetje heet Stijn), Mirre,Marty en nichtje Isa) gaan vandaag kaarsen maken voor op het adventlapje dat ik gemaakt heb. Warme kerstdagen en een vlammend nieuwjaar alvast van ons.

Beata Penzes

Hoi Ilse, ik heb mijn cadeautje ook al gekregen! Super bedankt nog een keer, ik bof maar met je mooie kunstwerk (en de extra wol en viltnaald heb ik helemaal niet verwacht, wat attent van je!) Ik heb in de tussentijd ook iemand blij gemaakt met een boek op mijn blog! Zie je zo gaat het verder...

Trouwens, ik vind je kaars echt mooi gelukt hoor, een van mooiste voorbeelden heb je uitgezocht! ik zat gisteren ook te bladeren in hetzelfde boek, ik heb alleen geen bijenwas bij de hand...ik ga ook snel wat bestellen!
Nog een fijne dag voor jullie!
liefs, Bea

Gea

o wat een mooi kaars!
ik ben gisteren ook al aan het kneden geweest
met de bijenwas,wat ik van je gekregen heb:)
maar tjonge dat valt nog niet mee om het zacht te krijgen,
ik leg het ook maar op de cv,
en probeer ook zo een geweldige kaars te maken ;)

jezebelle

hallo mama-ilse ,
ik zie op die foto iets die mij heel bekent voorkomt die appel met kaars en ster dus uw kindjes zitten ook in een steinerschool???
met vriendelijke groet Jezebelle

hetlieveheersbeestje.blogspot.com

Oh Ilse, die kaars is heel mooi geworden hoor! Wij hebben dit nog nooit gedaan, maar ik heb het een keer gezien op een beurs, en inderdaad, het zag er niet echt gemakkelijk uit. Maar dat is nu juist de uitdaging he?!
Jullie kersthuis en de oliebollen (zo noemen wij ze hier, al eten we ze met oud en nieuwjaar) zien er weer heerlijk uit...Ik krijg zin om er ook een paar te bakken (helaas, ik ben aan het afvallen...althans ik probeer het).

Veel gezelligheid toegewenst in jullie gezellige kersthuis!

Gunther

Beste,

Bij deze zou ik een link willen aanvragen voor op jullie website.
Ik ben namelijk onlangs begonnen met een online kaarsen-winkel. Deze
site werkt vanuit Belgiƫ, maar levert
ook in Nederland. De site bevat unieke kaarsen.

Site: http://www.dekaarsenwinkel.nl
Naam: De kaarsen winkel.nl (indien mogelijk, gelieve de
spaties te behouden, dank u)

EN

Site: http://www.dekaarsenwinkel.be
Naam: De kaarsen winkel.be (indien mogelijk, gelieve de
spaties te behouden, dank u)
Neem zeker eens een kijkje,

Mvg,
Gunther Agten
(+32)0474 30 94 27

De Kaarswinkel - Ambachtelijke kaarsen

Voor eventuele tips voor het maken van kaarsen zou ik u eens willen verzoeken een kijkje te nemen op onze site over kaarsen.
http://www.kaarswinkel.nl

We hebben in onze webshop ook een blog waarop wij regelmatig leuke tips en trucs delen voor het zelf maken van kaarsen. Graag tot ziens.

Met vriendelijke groet,

De Kaarswinkel

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.