Previous month:
december 2008
Next month:
februari 2009

Babybel Kunst

Stijns vingers kunnen niet stilzitten en vooral niet na het eten van een babybel. Het kaasje vond hij niet zo heel lekker maar de schil, daar kon hij wel iets mee doen !!
Algauw stond er een hele kolonie op onze tafel.....

Babybelkunst023

Babybelkunst 001

én een klein kabouterhuisje op de seizoentafel. (En ja dit is vrouwtje dooi die ondertussen ook haar plekje gevonden heeft op de tafel. Met haar bezem veegt ze alle sneeuw en ijzel weg en telkens ze niest dooit het een beetje.  Hoe hard ze ook niest en veegt, Koning winter en zijn staf heerzen nog tijdens de nacht maar zo lang zal dat niet meer duren..... Vrouwtje dooi blijft niezen en vegen, niezen, en vegen....)Leve de blogmama !

Ben jij ook een blogmama, meld je dan aan bij De Mama Blogs, waar alle blogmama's hun plekje krijgen !!

3030762202_a7d7cc3ed2_o

Ben je een mama zonder blog MAAR je droomt er wel van !  Start vandaag nog !! Zet het niet op je dit-moet-ik-ooit-eens-doen-lijstje !  Niet uitstellen wat je vandaag nog kan doen.

LEVE DE BLOGMAMA'S !


Jeugdsentiment

Herinneren jullie zich deze nog : ( klik op het ? om meer belletjes te laten rinkelen )

Tiktak7

?Carolientje6

?

90055295_5_1nk7

?

Fame

?

Uil

?

Kleinkleinkleutertje

?

Plons4

?

Merlina

?

Leuk toch al die jeugdherinneringen, ik kan nog wel even doorgaan, maar mijn slaap roept mij.

Alle nog eentje om het af te leren.

Deze is trouwens niet alleen jeugdsentiment maar ook nu een favoriet met een speciaal plekje in mijn hart.

Hollie-hobby-left 

?


Vertaling Birthday Crown

Hersfstbeurs mama 003

Herinneren jullie zich nog de gehaakte kroon van livingcrafts. Die ik maakte voor de herftsbeurs en voor driekoningen.  Laatst kreeg ik een mailtje met de vraag of ik geen vertaling had van de beschrijving.  Dat bracht me op het idee om er ineens een PDF van te maken en zo beschikbaar te stellen voor iedereen die graag aan de slag wil met die kroon.

Klik hier voor de nederlandstalige werkbeschrijving


Magical puppets

Book 001

Nu we toch bezig zijn over inspiratie en het doorgeven .  Op mijn boekenlijstje stond al heel lang het Engelstalige boek, making magical fairy-tale puppets.  Het enige probleem was dat ik dit boek nergens kon vinden, tot ik het toevallig vond op een amerikaanse onlinebookshop.  Het enige wat me een beetje  tegenhield waren de verzendkosten, maar met de dollar tov de euro viel het uiteindelijk nog mee.

Enkele weken geleden zat het boek in mijn brievenbus!! en al snel waren de eerste popjes geboren. 

Kom even mee watertanden met het boek.

Book 002 

Book 008

Book 005

De wol die voor deze poppen gebruikt wordt is Lontwol ( de lange strengen zowel ongekleurde als gekleurde voor de afwerking).

Omdat ik zonder gekleurde lontwol zat en ik absoluut niet kon wachten om een popje te maken, kleurde ik zelf een streng.

en dat deed ik zo :

Verf 001

drie kommen met drie verschillende roodtinten

Lontwol

en zo is de lont eruit gekomen

en de popjes....

Puppets 001Wollen popjes 006

Wollen popjes 005

Wollen popjes 003

En voor een jarige vriendin maakte ik een grote moeder aarde

Grote moeder aarde 001

Grote moeder aarde 004

Ik kan u verzekeren, ze werken erg verslavend. Ik werk ze stuk voor stuk af met de viltnaald zo hoef ik geen draad en naald te gebruiken.

Tot hier toe zijn alle popjes de deur al uit als geschenkjes maar het volgende popje dat staat te wachten is een geschenkje voor ons. Vrouwtje dooi, want die lentekriebels beginnen al serieus te komen bij mij.

*******************************
Voor diegene die ook interesse hebben in het boek,
Ik bestelde het via BOB AND NANCY'S BOOKSHOP. ( die trouwens een heeeeeel warme en vriendelijke service leveren)

**********************************


Doorgeven

Ze zeggen wel eens: Waar het hart van vol is , loopt de mond van over.  Bij mij is dat zeker en vast het geval.  Ik kan blijven vertellen over seizoentafels, poppen, breien,....  Ik hou ervan om mensen te inspireren en te laten ontdekken wat voor een vreugde deze dingen brengen in je leven.  Dat is ook wel één van de redenen waarom deze blog ontstaan is.  Regelmatig kom ik wel mensen tegen die "zoekend" zijn op creatief vlak, dan is er binnen mij een grote bel die begint te slaan en vuur dat begint te branden.  Dan help ik deze mensen graag hun deurtje verder open te duwen zodat ze zelf verder kunnen gaan ontdekken.

Soms, heel soms ( euh euh) ga ik wel eens verder dan een klein duwtje in de rug en zet ik de eerste stap voor hun  ( ik kan het moeilijk laten). 

Zo vertel ik aan mijn mama al jaren over onze seizoentafels, wat, hoe en waarom.  Ook omdat ik weet dat zij houdt van zulke bijzondere plekjes in huis, van in de natuur zijn en van het wisselen van de seizoenen. Tot voor kort was er echter nog geen spoor van seizoentafel te bekennen.  Daar moest grote verandering in komen besloot ik ;-). 
Vandaar dat ik als kerstkadoo een beginnersseizoentafelsetje voor haar in elkaar stak.
( Het duwtje in de rug zoals ze zeggen)

Seizoentafel oma

Het maken en verzamelen van dit setje bracht mij heel veel vreugde.  De steen komt van onze vakantie vorig jaar in Born, de kaars is handgemaakt door mijn favoriete dorpsgemeenschap, de kaarthouder is een stukje hout dat we gevonden hebben tijdens onze wandelingen, opgeschuurd en door Jurgen voorzien van een smal gleufje, Lander koos zorgvuldig de gepaste kaarten voor Oma, de houten kabouter is één van Stijns creaties, Moeder aarde en de wollen kabouter zijn door mij gemaakt en de doekjes zijn door Linde's Juf geverfd en genaaid.  Een mengeling van handwerkjes en pure liefde.

De schelp die je in het midden ziet staan is een prayer bowl.  Deze heb ik gemaakt voor mijn vader naar het idee uit mijn Amerikaans tijdschrift living crafts.  Een prayer bowl werd bij de Indianen gebruikt om hun gebeden, wensen, gevoelens, dankwoorden .... in te leggen.
De kraaltjes zitten in de schelp "gekleefd" met bijenwas.


Het is trouwens vandaag de verjaardag van mijn mama...
Proficiat mama, heel veel dikke knusjes van ons allemaal


Er zit heel wat tussen willen en doen.

Je kent het vast en zeker.  Je "dit-wil-ik-ooit-eens-doen-lijstje"  waar alleen maar dingen bijkomen maar niets wordt doorgestreept. Het altijd maar groeiende lijstje voor als we ooit eens meer tijd hebben.  Wanneer is dat ooit, bestaat dat wel een ooit? 

Gelukkig zijn er dan onze kinderen die zo sterk in het nu leven en van 'het willen' direct overgaan naar 'het doen'.  Terwijl wij na het willen eerst naar ons lijstje lopen , bijschrijven en een diepe zucht slaan.

Zo stond er op mijn lijstje : werken met hout.  Ik heb al enkele jaren twee dikke stronken berk hier thuis met de bedoeling die te bewerken tot kabouterhuis.  Ooit weet je wel !

In de kerstvakantie komt Stijn op een morgen naar mij en zegt, mama ik wil kabouters maken, maar niet van vilt, ik wil ze van hout maken.  

Zonder aarzelen begon Stijn te werken, met zijn mes begon hij de takjes te bewerken en al snel was het eerste pinnemutsje daar, hij nam een blokje bijenwas en kleurde het rood, dan nog een rondje wegschrappen voor het gezichtje, twee oogjes en een mondje en daar stond ie, zijn eerste kabouter.  Het idee was niet langer een gedachte, een wens maar had vorm gekregen en was vervuld met zijn doorzettingslevenskracht.

Kerstvakantie 010

Dat was me toch even een lesje !!

 Stijn had de smaak echt te pakken en begon aan zijn tweede kabouter. Ik liet meteen mijn werk ( afwas) staan en liep naar de stronk, ik ging naar de kelder om de houtspatels en begon met evenveel enthousiasme te werken als Stijn.

Kerstvakantie 005

De bewuste stronk.

Kerstvakantie 011

Kerstvakantie 016

Kabouters 006

Kabouters 009

De kabouters zijn gemaakt door Stijn en mama maakte hun huis.

Kabouters 004

Ondertussen is er op onze kast een heel kabouterland geboren.... overdag laten de kabouters heel gewillig met zich spelen  en 's nachts doen ze allerlei kabouterwerkjes hier in huis !!

Kabouters 002

P.S. het waterputje vond ik onlangs in de kringloopwinkel.

 

Mama en Linde aan het werk

Linde bleef vandaag een dagje thuis, een rustdagje zoals we dat noemen.  Heerlijk een dagje thuis met mama, niemand die je stoort of die met je speelgoed wil spelen, heerlijk het huis én mama voor jou alleen, wie zou nu zo geen rustdagje willen?

We werkten vandaag allebei met naald en draad en zie hier het resultaat...

Werken 001

mama's werk rechts en Linde's werk links

Werken 006

Werken 008

Een mini popje, net de goeie maat voor kleine handjes van kleine poppenmoedertjes.  Ik gaf haar een mini jurkje aan.  ( Het jurkje vond ik bij Blokker en was eigenlijk een potpourri zakje, gewoon de potpourri eruit geknipt en klaar was het jurkje.) ( Je moet niet altijd alles zelf doen ;-))

Werken

Linde's werkje is nog niet helemaal klaar zegt ze, maar voor vandaag was het wel genoeg.Bedankt voor al jullie enthousiaste reacties over Ierland.  Ik beloof jullie plechtig een reisverslag MET foto's natuurlijk !


A dream come true...

Kerstmis 014

With all the handmade presents to show you and the magical winterwonderland that is happening here in Belgium I almost forgot to tell you about my Christmas present I got from Jurgen and Robert ( Jodi's husband ).

First of all their was this mysterious cardboard box with a bottle inside.  As you can see these are waves and I was the finder of the bottle..... The bottle also carried a lettre......

Kerstmis 015

Sorry for the english readers but the lettre is half dutch, half english ;-)

It says that the finder of the bottle has to come over to Ireland because he's all alone on the island and he misses me and that he put some money inside to pay for my flight.

Extra information:   Maybe I should tell you first that it is a BIG BIG dream of me to visit Ireland one day.  Since I've met Jodi (Who is originally from North Ireland) this dream got more and more realistic ( Jodi would loooove to come with me) So since last year i've been saving every little extra we have left. 

And this gift sure brings me closer to the BIG moment. 

But this is just the beginning, let me tell you what happened later on Christmas day.

Jodi called me and there was a strange exciting sound in her voice.  She said there was a present under the tree that also involved me !!  It was a return ticket to Shannon for two persons and an overnight at a hotel for the first night. 

I was speechless and shouting at the same time, I double checked and kept asking her, is this real !!?  Ooh yes it sure is real........................................

Ireland Here I come !!!

Ierland_kaartaangepastkopie

So we fly into Shannon and than move further west to Doolin were we will stay in a B&B.  Ofcourse we will be visiting the cliffs of Moher and the Aran Island and enjoy the Irish music in the local pubs.

There are not enough words to express how exciting I am for this trip.  Only 12 more weeks and Mama Ilse is in IRELAND, jieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!