Previous month:
januari 2009
Next month:
maart 2009

Groen

Groen

Valt het op dat ik binnen 5 weken vertrek naar het groene land ? !!

Nu nog een groene koffer vinden ! of gaat dat een beetje te ver en zal ik het maar bij mijn grijze koffer houden ;-)

van links naar rechts: een groene bloemetjesrok voor onze avonden in de pub ;-), een groen notitieboekje voor mijn avonturen in het groene land, een groen t shirtje voor tijdens de wandelingen en groene wol op de pennen voor een nieuw en speciaal ierlandmutsje volgens dit patroon


een mixje van alles

Ik heb heel wat dingen die liggen te wachten om gepost te worden maar als ik niet regelmatig even binnenspring hier dan blijft dat lijstje natuurlijk maar aangroeien en komt er altijd weer even iets belangrijkers dat moet gepost worden, vandaar dat ik nu effie heel het lijstje afwerk in één keer, een mixje van alles vandaag.

Werkjes 018

Werkjes 014

een "sloddervos" of "meesleep" popje, om heerlijk overal mee naartoe te slepen en dat na het slepen heerlijk kan gaan slapen in zijn slaapzakje.

Uitnodigingen stijn 7 jaren feest 003

Stijns uitnodigingen voor zijn Zeven-jarenfeest op 21 Maart.
De tekening is een print van stijns tekening, de print heb ik gemaakt met mijn Gocco apparaat. en voor de eerste keer vind ik het erg geslaagd.  De tekening had stijn enkele maanden geleden al gemaakt en ik vond deze meteen geschikt.  In het leven moet je soms ook over hindernissen ( bergen) heen en dat vraagt klimwerk, geduld en volharding, soms lukt het goed en andere dagen gaat het minder, en eens je over zo'n berg bent, voel je je sterker en gegroeid en glij je met plezier naar beneden.

Febr 008

Heerlijke verwennerij en dagdutjes

Roodkapje 010

klein viltwerkje als geschenkje voor een envelopswap

Carnaval 001

dit jaars carnavaloutfit

Roodkapje 002

Roodkapje en de wolf die vanaf nu in Lindes ex klasje mogen wonen.  Dit was het kadootje voor Lindes Juf want na de krokusvakantie is ze geen peuter meer en start ze in het kleuterklasje.  Kleine meisjes worden snel groot !

Dit poppensetje is gemaakt naar het idee uit het engelse boek, making magical puppets en is volledig gemaakt met lontwol en pijperagers

Roodkapje 003

Roodkapje 004
Veranderingen

Lente 021

De lente komt eraan, voelen ruiken jullie het ook.  En dat brengt altijd heel wat lentekriebels, nieuwe ideeën, nieuwe moed.

Ik hoop dat we de bacterien allemaal uit ons huisje gekregen hebben en dat ze allemaal met een zuiver lichaam aan de lente kunnen gaan beginnen.

De vogels in onze tuin, weten van geen ophouden, heel de dag door is het hier een drukke bedoening en sjilpen ze van s'morgen tot s'avonds.

En als het buiten verandert, verandert het binnen ook......

Lente 017

Lente 019

Lente 010

Zoals je ziet kan ik al wat beter met mijn fototoestel overweg.  ( tegen de tijd dat ik naar Ierland ga zal ik het wel onder de knie hebben) blijven oefenen is de boodschap

Febr 006 

En hier is mijn nieuw fototoestel en mijn nieuwe bles ( kheb mezelf een korte ,schuine bles gegeven en ik vind het geweldig ;-)

Zomer in een potje

Vorige zomer maakten we enkele potjes aarbeienconfituur. Het bewaren van die potjes komt meestal niet aan de orde en voor de herfst begint zijn ze meestal op. Maar dit jaar heb ik met opzet een potje achtergehouden, goed verstopt achter in de kast. Dit potje had als doel, de zomer in ons huis brengen op een moment dat de echte zomer nog heel ver weg lijkt.

De laatste weken wordt er hier in huis heel wat gepraat over de zomer, over de warmte, de zon, picknicken, zee, kamperen, niet meer ziek worden en aardbeien !! Reken daarbij een zieke Lander die dringend wat zomerse energie moet opdoen en het geschikte moment is aangebroken.  Het speciale potje mag uit de kast......


Confituur 004

Bij het openen kwam de geur van zomer ons helemaal tegemoet en rolden de rillingen over onze ruggen !!mmmmmmmmmmmm er gaat niets boven een potje zelfgemaakte aarbeienconfituur op het einde van de winter. Volgend jaar staat er opnieuw zo'n potje helemaal achter in de kast, stilletje te wachten op dat juiste moment !!

Lander kreeg deze week extra porties om weer aan te sterken.

Confituur 002

Hoe lang dit potje nog vol zal blijven is niet te zeggen, maar lang zal het niet duren....


Kort

Het lijkt erop dat ik een kleine blogpauze heb genomen.  Die eigenlijk nog bezig is.  Niet dat ik niets te vertellen heb.  Het is eerder waar eerst te beginnen.

** Ik heb sinds vorige week een nieuw fototoestel maar de foto's die hij trekt voldoen niet aan mijn wensen en ik heb nog geen zin, tijd gehad om dit verder uit te pluizen, misschien eens lief lachen naar mijn schatteke deze week ;-).

**we zijn gestart met de voorbereidingen voor Stijns Zeven-jaren feest.  Waarbij we zijn eerste zeven jaar vieren en de start van een nieuwe periode. Zo wordt er danig geexperimenteerd met hout ( en in vingers gesneden aiaaiaia ) Er worden kleine geschenkjes gemaakt, uitnodigingen gedrukt ( ik heb eindelijk mijn Gocco kunnen gebruiken hiervoor) en geschreven, opdrachten verzonnen

**Bedgordijntjes hangen eindelijk op.

**B&B voor Ierland liggen vast

**Zijn we de trotse eigenaars van onze eerste kampeertent

**Wordt er volop gedroomd over warm weer en vakantie met de tent

**Staat er heel wat breiwerk op de pennen

**Ideeën die rondwarrelen in mijn hoofd voor de dag van aarde in April

**Haren knippen

**en heb ik heel veel slaap en knuffels nodig

Ik weet dus nog niet of ik deze week veel zal posten, tzal van mijn fototoestel afhangen ;-)

 

Een keerpunt

Wat er ook in mijn agenda staat, voor de seizoentafel trek ik graag extra tijd uit.

Lichtmis is voor mij altijd het keerpunt, hoewel er nog niets van de lente te bespeuren valt en het zelfs nog goed kan vriezen 's nachts, Is de aarde volop in beweging, de dagen worden langer en het voorjaar hangt in de lucht.  Dan komen de wortelkindjes op de tafel. Moeder Aarde maakt ze allemaal wakker en zet ze meteen aan het werk.  Alles gebeurt in het grootste geheim tussen de wortels van de bomen onder de grond.  Koning winter is ook nog in het land maar die moet toch al wel een stapje achteruit doen.

Lichtmis tafel 005 

Het is leuk als je op de seizoentafel deze ondergrondse activiteit kan weergeven.  Zo heb ik de boom, vrouwtje dooi en koning winter boven de aarde en moeder aarde en haar wortelkindjes onder de aarde.  Met wat stronken ( houten blokken) en een bruine doek heb je in geen tijd je ondergrondse werkplaats.

De wortelkindjes zijn gehaakt en gebreid en sommige met een tricot hoofde, ( het grote kindje links op de foto komt van het patroon van floppie en doppie "de wortelkindjes".)

 


Ribbon

Laatst kwam ik op een nederlandse site terecht met superleuke ribbons en stoffen.  Voor de stofjes zal ik nog even moeten sparen maar de ribbons die kon ik niet laten liggen.

Afbeelding 003

Aan alles met een rode muts ( met name roodkapje en kabouters) kan ik niet weerstaan !!

Afbeelding 006

Ik heb al heel wat leuke naaiprojectjes in mijn hoofd voor deze kleurrijke ribbons.

Vergeet dus zeker geen kijkje te nemen op VanMarieke.