Previous month:
februari 2009
Next month:
april 2009

Appelbloem

Appelsnijder 001

Stijn is een echte appelliefhebber en neemt het liefst een appel ( of harde peer) mee naar school. In de klas heeft de juf een appelsnijder. Al vanaf september zaagt stijn voor thuis ook zo een snijder. Eigenlijk vond ik dit niet echt nodig, want een appel kan je toch evengoed met een mesje snijden! Vanmorgen was ik even in de Hema en zag die welbesproken appelsnijder liggen ( aan een goed prijsje) en dacht awel ik zal stijn eens verrassen.

Thuisgekomen wilde ik die snijder wel eens proberen. Zodra ik begon te duwen op de appel verscheen er voor mijn ogen een wonderlijke appelbloem. De glimlach kwam meteen op mijn gezicht , wie had  nu gedacht dat zo'n appelsnijder zo'n bijzondere dingen kan doen.

Appelsnijder 002

Appelsnijder 003

smakelijk!


Rico en Yvette's nieuw avontuur

Wie zijn dat ? Hoor ik jullie al vragen. 

Voor ik jullie aan elkaar ga voorstellen, wil ik even wat korte voorgeschiedenis vertellen.

Enkele weken geleden kreeg ik een mailtje van een zeer enthousiaste moeder.  Ze vertelde me over grootste plannen van haar dochter en of ik haar dochter wilde sponsoren met  hobbymaterialen......

tot zover de voorhistorie en dan nu de kennismaking.

Laten we beginnen met Yvette, Yvette is DE dochter van de moeder waar ik mail van aankreeg.
Ik laat haar zelf het woord doen....

41 Mojito

Ik ben Yvette Kouwenberg, 36 jaar en wonend in Tilburg.
Al jaren loop ik met de grote wens en de dromen om uit Nederland weg te gaan, en naar Latijns America te  emigreren. Het is er door omstandigheden nooit van gekomen, want dat doe je natuurlijk niet zomaar.
Nu ben ik op een punt in mijn leven aangekomen dat ik heb besloten om eerst 3 maanden te gaan, en daarna te bekijken hoe het bevalt, en wie weet....
Ik heb mijn baan (bij een grote rijschool) na 6 jaar opgezegd, en op 26 mei a.s is het dan zover, ik vertrek voor 3 maanden naar het mooie en kleurrijke Mexico.
Ik heb veel gereisd door latijns america, Mexico, Brazilie, Venezuela, Aruba etc.
Daar heb ik met eigen ogen kunnen zien dat het verschil tussen arm en rijk zo ontzettend groot is, bijna onvoorstelbaar. Maar overal waar ik ben geweest ervaar ik hetzelfde: mensen, gezinnen, kinderen zijn zo gelukkig en blij en hartelijk, en zouden zelfs hun eigen eten of spullen weggeven aan vreemden om ze te helpen, terwijl ze zelf (bijna) niets hebben!
Dit is hartverwarmend, en onvoorstelbaar. Dit heeft me erg aangegrepen..
Via de organistatie activity international heb ik een programma gekozen om daar te doen.
Ik ga eerst een maand naar school, om goed Spaans te leren. Hier in Nederland ben ik al begonnen op een locale school met 15 weken Spaanse les, om alvast goed voorbereid te zijn. Na de maand school ga ik met het vrijwilligerswerk beginnen.
Ik wil nu zo graag in mijn leven dingen doen die iets te betekenen hebben, ik wil anderen helpen die het minder getroffen hebben in het leven. Al is het er maar 1 die ik blij kan maken, kan laten lachen dat is voor mij al voldoende. Daarom heb ik ook gekozen voor een sociaal project, liefst met kinderen. Kinderen hebben de toekomst.
2 Weken voor vertrek hoor ik waar ik mijn project ga doen. Ik ga naar de stad (en tevens deelstaat) Oaxaca, een van de armste deelstaten van Mexico. Ik kan geplaatst worden in een wees of opvanghuis voor kinderen. Het maakt me niet uit waar, als ik maar goed werk kan verrichten, dat is voor mij het belangrijkste.
Mijn lieve moeder is zo enthousiast van mijn plannen geworden dat zij bedrijven en instanties heeft aangeschreven om spullen te doneren voor de kinderen daar. Het is werkelijk hartverwarmend te zien dat er nog steeds nobele mensen en bedrijven zijn die belangeloos willen meewerken aan mijn project. We hebben inmiddels zoveel spullen dat ik helaas onmogelijk alles zelf kan meenemen. Ik ben bezig te bekijken hoe ik later de overige spullen kan versturen. Ik heb ook een kennis in Mexico, die mij straks kan adviseren.
Als ik daar ben wil ik alle projecten bezoeken, zodat ik met eigen ogen kan zien wat er verder nodig is, en waar, zodat ik later gericht(er) kan helpen.
Misschien zet ik bij thuiskomst een eigen stichting op, ik heb plannen en ideëen genoeg! IK start ook een eigen blog waar jullie verder alles op kunnen volgen

Een heel verhaal dus van Yvette !

Ik werd zelf meteen enthousiast over haar verhaal en wilde haar graag helpen.  Echter zomaar wat hobbymateriaal meegeven vond ik niet direct "mijn ding".  Daarom had ik het idee iets te doen met natuurlijke materialen en iets waar yvette elk kindje mee zou kunnen blijmaken.  En toen kwam Rico...Rico is was op de eerste plaats mijn kappersassistent, zijn ouders zijn oorspronkelijk van mexico en verhuisden naar hier vlak voor zijn geboorte . Toen  hij over Yvette en haar plannen hoorde was hij niet te stoppen, dat latijnsbloed in zijn kleine lijfje begon helemaal op te borrelen en de fonkelende sterretjes in zijn ogen waren verblindend.  Ik zag hoe erg hij verlangde om mee te gaan. Hoewel ik het erg jammer vind om mijn lieve assistent te laten gaan,voel ik ook zijn diepste wens en zeg ik hem vaar-wel. Ik weet dat hij zich helemaal in zijn nopjes zal voelen ginder en dat hij heel wat kinderhartjes sneller zal doen slaan, want daar is hij een held in !

Rico en vanalles 006

en als ik vraag wie gaat er binnenkort naar mexico....

Rico en vanalles 005

Rico en vanalles 019

In afwachting van zijn vertrek speelt hij graag kaboutervoetbal met Famar ( hoewel Famar al een dagje ouder is en niet meer zo fit is als Rico)

Rico en vanalles 020

Rico is al volop de dagen aan het aftellen tot 26 mei. Maar gisteren kwam hij met een ontzettend leuk idee. Hij dacht dat andere mama's misschien ook wel iets zouden kunnen maken met wol of vilt, een popje of speelgoedjes. Die zou Yvette dan allemaal kunnen meenemen voor de kindjes.  Dat vond ik een geweldig idee.
Vandaar dus Rico en Yvette's oproep voor handgemaaktje spulletjes voor de kindjes in Mexico.
Als je interesse hebt om mee te doen laat dan een mailtje of reactie dan stuur ik je alle praktische gegevens door.

Alvast bedankt in naam van Rico en Yvette.


HET feest.....

...was geweldig. Net zoals het weer, beter hadden we niet kunnen krijgen !!  Vrijdag vertrokken we al richting Fagne Marron nabij Spa, de lokatie voor het zevenjarenfeest. Voor ik jullie enkele foto's laat zien ( wat moeilijk wordt uit zo'n 200 foto's) wil ik nog graag even vertellen dat we niet Stijns verjaardag vierden (ook al klinkt zevenjarenfeest nogal verjaardagachtig) Een andere naam zou ook kunnen zijn lentefeest of zoals velen het kennen communie.  We vieren  een nieuwe stap in zijn leven,  meer zelfstandigheid en een bredere kijk op de wereld.  Dit ging gepaard met een echte schattenjacht zoals dat gaat voor grote jongens.

Ik maakte een vertelkabouter FAMAR genaamd die het feest zou openen met een verhaal en een verzoek of Stijn hem zou willen helpen hun levenssteen terug te vinden en te beschermen. Hiervoor moest hij op zoek naar 7 edelstenen die verborgen zaten bij 7 kabouters, bij elke kabouter moest hij een opdracht uitvoeren, als hij alle 7 stenen had verzameld kreeg hij een echte schatkaart waar de plaats van de levensteen opstond. Die kon hij dan gaan opgraven en de kleine edelstenen errond leggen zodat de levenssteen weer beschermd was.

Als afsluiter van de dag maakte Jurgen een DVD van Stijn, met onze camerabeelden vanaf stijns geboorte tot nu 7 jaar.

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 071

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 105  

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 108 Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 109

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 112

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 141

De tocht was niet zonder gevaar !! Stijn moest op zijn hoede zijn voor KOBOLDS die zijn stenen en schatkaart wilden afpakken, gelukkig had hij een beschermsteen bij die de kobolds lieten stilstaan voor 1 minuut.

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 142

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 145

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 154

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 166

puzzelen maar voor de lokatie van de levensteen
en dan graven .......

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 172

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 175

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 179

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 202

FAMAR de vertelkabouter

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 201

De Levenssteen met de 7 beschermstenen en de 7 kabouters

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 203

De beschermsteen tegen de Kobolds en een worteltrol om de Kobolds mee te verleiden moesten ze toch iets kunnen afpakken.

Stijn ging erg op in heel het spel en heeft alles stuk voor stuk op zijn manier volbracht, met doorzettingsvermogen, creatief inzicht en een kloppend hartje !  Het was een emotionele dag zowel voor ons als voor Stijn een dag die we een plekje geven in ons hart.

Als bedanking voor iedereen maakte Stijn kleine houten kabouters die net pasten in een luciferdoosje

Voorbereidingen stijns feest 002  


Nog 5 keer slapen

Lilse bergen 019

Met zijn feestoutfit die klaar ligt en de laatste praktische voorbereidingen die hier gebeuren, begint het echt wel te kriebelen en niet alleen bij mij. Stijn kijkt er ook enorm naar uit.  Dit weekend zijn we wat heuvels gaan opzoeken in ons platte vlaanderen ;-) en dan twijfel ik geen moment dat de Ardennen een goede keuze is voor Stijn 7jarenfeest, op en af de heuvels , evenwichtsoefeningen boven een steile helling, het is allemaal puur plezier voor hem.

Lilse bergen 003

Lilse bergen 002

Lilse bergen 016


Perfecte timing

Ik had mijn vorige blogpost nog maar net gepubliceerd of ik kreeg te horen dat mijn fototoestel toch binnen was en dat ik het kon komen afhalen.  Dat was nog eens perfecte timing want deze morgen had ik met Stijn een bijzondere afspraak. We stapten samen op de bus en reden naar de stad om feestelijke stoere kledij uit te zoeken voor zijn feest.  Stijn is een geweldige winkelaar en vond al snel zijn goesting in de H&M. daarna wilde ik nog een cafeetje binnenstappen voor iets lekkers, maar Stijn had een beter idee, hij wilde heel graag nog eens pralinetjes eten en daar was ik direct mee akkoord ;-), geen cafeetje dus maar wel een heeeeele doos lekkers.

En erg belangrijk, ik kon vandaag dan ook voor de eerste keer mijn fototoestel proberen en ik ben MEEEEER dan tevreden, het is erg intelligent en kiest zelf de juiste instelling en belichting , het zoekt zelfs gezichten op en zet zich hierop scherp !! Dat is wel nodig met een fotoleek als ik (die wel houdt van mooie en goede foto's.)

Uitstap stijn 005

Uitstap stijn 007

Uitstap stijn 010


wachtende

Ik ben nog steeds wachtende op mijn nieuw fototoestel, blijkbaar is het niet binnengekomen gisteren :-( snik snik.
Geduld is een mooie deugd zeggen ze, dus dan doen we dat !!
Dat maakt dat ik jullie nog geen beeldmateriaal kan laten zien, nog geen voorproefjes van alle knutsels die hier in de maak zijn voor het zevenjarenfeest ( misschien maar goed ook, anders weet de familie al te veel ;-) ). 
Het is vandaag een prachtige dag met een echt lentezonnetje, vanmiddag gaan we frambozenstruiken planten ( die ik gekregen heb van Tine, nog eens bedankt he Tine) en verder genieten van het buitenzijn.

Ik wens jullie een mooie en zonnige lentedag.


fotoloos

Het is nog steeds stilletjes hier om mijn blog. Mijn excuses hiervoor. De voornaamste reden is dat ik zonder fototoestel zit.  Ja mijn nieuw fototoestel waar ik zo aan moest wennen om goede foto's te trekken, weet je nog. Wel ik was er helemaal niet tevreden van en blijkbaar lag het niet aan mij maar was het echt wel het fototoestel of beter gezegd het merk van het fototoestel dat niet aan mijn verwachtingen voldeed. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een goed toestel. Dat ik ondertussen ook gevonden heb maar dat pas donderdag binnenkomt.

Daarnaast nog twee weken voor het zevenjarenfeest en drie en halve week voor de ierlandreis. Met mijn gezondheid gaat het al heel wat beter, alle kleine kwaaltjes zijn opgelost en dat proberen we zo te houden.

Jurgens verjaardag dit weekend is ook erg leuk geweest , als verrassing zijn we met vrienden en familie gaan bowlen ! Ik vergeet veel te snel hoe leuk dit spelletje wel is. Zelfs lander en stijn hebben erg hun best gedaan en vonden het super leuk ! Dat vraagt naar meer.....

Maar waar ik het meest van al van geniet de laatste dagen is de ZON. OOOOh wat is het de laatste dagen heerlijk buiten. Zaterdag was het echt fantastisch buiten!! De lente is nu echt in aantocht, en daar word je alleen maar vrolijk van.

Ik wens jullie een vrolijke en zonnige week toe.
Vrijdag zien jullie hier weer wat beeldmateriaal verschijnen .
In wording

I'm still alive and kicking.

Vorige week met een geblokkeerde schouder gezeten en wat een frustatie als die breinaalden roepen maar je kan ze niet oppakken !!
Deze week een ontstoken ooglid en tandpijn.  Pfff ik denk dat mijn lichaam me iets probeert te zeggen, maar mijn verstand zegt dat er nog zoveel moet gebeuren, voor het zevenjarenfeest, voor Jurgens verjaardag, voor Ierland, voor mijn blog, help....... En elk puntje vind ik even belangrijk en ik wil er geen enkel laten vallen.  Ken je dat ?

Gelukkig is mijn schouder aan de beter hand en kan ik weer breien ( met één oog dicht ;-) nee hoor zo erg is mijn oog ook weer niet ).
De laatste rijen worden gebreid voor Stijns kabouter die een belangrijke rol zal spelen op het zevenjarenfeest.

Feest stijn

Vorig weekend zijn we nog eens naar de Ardennen gereden om de laatste opdrachten en de tocht verder uit te stippelen.  OOh ik heb er zin in !!