Previous month:
augustus 2009
Next month:
oktober 2009

nazomeren

Nazomeren 008

Lange wapper stond ons op te wachten.

Nazomeren 001

Maar veel interesse was er niet, we liepen hem snel voorbij want het hoogtepunt van de dag lag daar aan de oever van de schelde te wachten. De Flandria !

Nazomeren 006

Nazomeren 014

Met nazomeren bedoel ik natuurlijk ook barbeque !! Oma en nonkel Tom hadden een heerlijke bbq voorbereid en we zwaaiden de zomer voorbij.

Ik hoop dat jullie ook genoten hebben van dit heerlijke nazomerweekend.


aangepast klokje

Doe nu eens verder, het is tijd ! Komaan.... we moeten vertrekken! Stop met treuzelen !

Zinnen die ik meerdere keren per dag uitspreek. De eerste keren nog rustig maar naarmate mijn geduld op raakt steeds luider en luider tot ik er horendul van word.  Om dit in de toekomst te vermijden  en om het aan/uitkleden vlotter te laten verlopen kwam mijn ventje met een geweldig idee. Momenteel zijn er van die speciale klokjes op de markt om een bepaalde tijdslimiet te stellen voor opdrachten die moeten volbracht worden, waaronder dus aankleden, opruimen,..... Deze klokjes echter zijn nogal prijzig en daar heeft hij dus iets op gevonden.

Men neemt een gewone wijzerklok, haal het klokje uit elkaar en verwijder alle wijzers, maak een nieuw plaatje en kleef dit op het gewone klokje, bevestig daarna enkel de minutenwijzer.

Aangepaste wekker 003

Aangepaste wekker 001

Aangepaste wekker 006

Stel je kind krijgt 15 min om zich te wassen, dan zet je de wijzer aan het begin van het blauwe vakje. de wijzer loopt verder en de opdracht moet volbracht zijn wanneer de wijzer aan het einde van het blauwe vakje is.

Het klokje is hier al goed ingeburgerd en de ochtenden en avonden verlopen al  minder stressvol.


21 september

Herfsttafel 002

Sinds de verhuis was er nog niet echt een seizoentafel gezet. Hooooooog tijd dus om hier verandering in te brengen, en de eerste dag van de herfst vond ik wel een geschikt moment !

Na een boswandeling voor wat mooie eikenbladtakken, kon het versieren beginnen, de mooie doeken kwamen boven en de herfstdoos ging open, oooh heerlijk om al die herfstkleuren en spullen van vorige jaren weer te zien. 

Boven de seizoentafel heb ik zo'n krultak bevestigd, die kan ik per seizoen versieren met iets anders.  Momenteel heeft ons huisspinnentje er een mooi web gemaakt ;-)

Herfsttafel 004

Herfsttafel 003

Herfsttafel 001

Staat bij jullie ook al de herfsttafel?

Het nieuwe ritme

We zijn er weer aan begonnen..... het nieuwe ritme. De kinderen zijn de schooldagen al weer gewoon en ik ben er sinds deze week ook weer aan begonnen. 1 avond per week en elke 2 weken 2 avonden kapperschool.  Een nieuw schooljaar beginnen is toch altijd spannend, ook al weet je zo een beetje wat je te wachten staat, het blijft nieuw. En het nieuwe dit jaar is dat we elke les werken in het "echte" kapsalon ( wauw zo lijkt het allemaal ineens veel echter hihi) en dat  we les hebben van een nieuwe leraar, die al jaren in het vak staat en die alles super goed uitlegt ! Ik hoef niet te zeggen dat ik sta te popelen om eraan te beginnen.

Het nieuwe (avond)ritme is wel nog wat wennen zowel voor mij als voor de kinderen. Linde vind het erg moeilijk om mama s'avonds te zien vertrekken. Dinsdag vroeg ze me om extra vroeg in haar bedje te gaan. Ben je dan zo moe vroeg ik? Nee maar anders kan je me niet meer in bed leggen mama want dan vertrek je naar de kappersles. Zij heeft er dus al een goeie oplossing voor gevonden ;-)

Ook de ouderavonden beginnen weer te lopen, erg interessant en boeiend om te volgen maar soms zit je week zo vol en staan er plots drie avonden per week vol geboekt.

Vergeten was ik het niet maar ik moet toch wel weer wennen aan het nieuwe ritme.

Aan Jodi's verse scones daarentegen moet ik niet lang wennen, die gaan erin als zoete broodjes, samen met mijn late zelfgemaakte aardbeienconfituur en verse slagroom.  MMMMM hemels.

Effie genieten 001


een stapje verder

Mijn werkkamer 003

Vorige week heb ik hard gewerkt aan mijn werkkamer. 

In plaats van eerst te beginnen met opruimen en alle dozen uit te pakken, besloot ik om de muren een leuk kleurtje te geven en op enkele uurtjes had ik een zonnige en kleurrijke kamer.  HEHE dan wordt het  opruimen en dozen uitladen al direct veel leuker.

Echt werken aan mijn tafel is nog wat voorbarig maar we gaan de goeie kant op, de meeste dozen zijn uitgepakt en 80% van mijn materiaal kan ik al terugvinden ! joepie !

Mijn werkkamer 005

  Aan de andere kant van mijn kamer is er plaats voor een kappershoekje.  Ik heb de oude kappersstoel van mijn bompa en binnenkort komt zijn spiegel  nog te hangen.

Links op de foto zie je nog wel wat dozen staan.... maar dat zijn lege ( of zijn jullie niet zo goedgelovig, tja  zeg zoooo snel gaat het nu ook niet hihi.)

In elk geval ben ik weer een stapje verder, het gaat de goeie kant uit.

Fijne start van de week voor jullie !


smiley

Tijdens het heetst van de strijd, drie potten tegelijk op het vuur, drie kinderen die me allemaal nodig hebben kan je je wel voorstellen hoe dat gaat, diene pot op het vuur, de vloeibare bakboter uit de ijskast, het dopje openklikken en snel ne kwak boter in diene pot spuiten...... en dan gebeurt dit

Lachende kookpot 002

Sinds enkele dagen gebruik ik die vloeibare bakboter je weet wel in die flesjes.... ( ja ne mens moet af en toe eens wa dingen uitproberen hé) en ik moet zeggen, die boter bevalt me wel, en zo te zien vindt die boter me ook wel leuk !


Buienproef

Thuis 004

mama, dat zal ik wel dragen, ik ben al groot !

Thuis 005 

Ons buienproef buitenterras met luxe zeteltjes

Thuis 007 

de pot schaft: gebakken bokes en gebakken appeltjes MMMMMM

Wij hadden een gezellig weekend met een goed evenwicht tussen genieten en werken, gastvrouw en gastheer spelen, wandelen in ons prive bos ;-), de inkom aankleden en de volgende doos uitgepakt.


Huisgevoel

A 005

Vandaag de eerste gure herfst dag. En of het nu al herfst is of niet, als het begint te waaien en regenen dan komt HET gevoel. Mijn huisgevoel, dan wil ik alleen maar binnen in het huis vertoeven en word ik overvallen door..... het thee gevoel, het wollensokken gevoel, het in de zetel kruipen met wollen dekentje gevoel, het pompoensoep gevoel, het homemade appeltaart gevoel, het breigevoel.......

Het theegevoel, de pompoenensoep en de wollen sokken zijn vandaag al aangesproken geworden.

De appeltaart zal nog effie op zich laten wachten want de oven is nog niet geleverd :-( en wat het breien betreft.... hmmtja ik stap met volle moed binnen in mijn hobbykamer maar na tien keer ronddraaien stap ik weer buiten. Zoals het er nu bijligt is er eerder de rommelkamer. De ingebouwde kasten van ons vorig huis konden we uiteraard niet meenemen dus moet ik gaan reorganiseren, reken daarbij al het knutselgerief van de kinderen want dat komt vanaf nu ook in deze kamer (help waar moet ik straks met mijn stofjes en wol blijven !) Dus wil ik eerst alles sorteren ( een bezoekje aan ikea is hiervoor wel aan de orde denk ik ;-) en dan stilaan alles een plekje geven. Maar als het zo blijft waaien en regenen zal ik er toch spoed moeten achter zetten zodat ik direct bij mijn brei en naaispulletjes kan.

A 003

Ben ik de enige met dit vroege herfstgevoel of hebben jullie er ook al last van ;-) Zoja geniet met volle teugen dames !!!..hihi