Previous month:
september 2009
Next month:
november 2009

Orkaan !!

Jullie hoeven niet te vrezen !! De orkaan was plaatselijk meer bepaald vlak boven onze tuin. Je kunt dus op uw twee oren slapen.

Wel handig hoor zo'n plaatselijke orkaan, vooral als je zelf kiest wat er moet weggeblazen worden.

Nu komt er stilaan vorm ( ruimte ) in onze tuin.

Orkaan in de tuin 009 

Orkaan in de tuin 013 

Orkaan in de tuin 016Bosvrouwtje

Nu het bos naast de deur is vond ik het wel leuk om een bosvrouwtje op onze seizoentafel te hebben.

Bosvrouwtje 005

Bosvrouwtje 008 

Bosvrouwtje 004 


Ze voelt zich al helemaal thuis in haar nieuwe bosje.

Ik wens jullie een fijn bosweekend en wie weet kom je ook wel een bosvrouwtje tegen.


A "lazy" Skirt

After organiZing my fabric stash, I was looking at all those wonderful fabrics and thought, I HAVE to make something. So I made Linde a nice skirt. Because a girl cannot have enough skirts , right ! 

S 011 

I used the lazy  days skirt pattern I once found on the internet.


S 004 

S 006 

The skirt is a real hit ! Its easy to make and the result is so wonderful.Inhaalmaneuver

S 001

Het is me gelukt. De 5 dozen met stof zijn uitgeladen en gesorteerd, elk stofje werd gekeurd, zo kreeg ik stapeltjes van weg te geven stofjes, nog te gebruiken stofjes en een twijfel hoopje. De weg te geven stofjes zijn verdeeld en hebben een nieuwe thuis gevonden, de nog te gebruiken stofjes liggen mooi en netjes ( voor zolang dat zal blijven duren )in de kast, het twijfel hoopje heb ik na lang twijfelen  ook weer gesorteerd in weg te geven en nog te gebruiken wat vooral kleine lapjes zijn maar je weet nooit dat je net dat kleine lapje nodig hebt !  Pffff amai zene een zware klus was het.

En toen had ik het fantastische idee om eens ik dit mandje te kijken

S 008 

Zoals je kan zien is dit een van mijn mandjes met nog af te werken dingetjes in. Ik besloot om er twee dingen uit te halen die ik dan zou afwerken. Het eerste wat ik zag waren 8 stukjes donkerblauwe lapjes, allemaal voorgeknipt maar verder niets.  Dat zouden dus zandzakjes moeten worden, je weet wel om de speeldoeken mee vast te leggen ed.  Waarom, waarom leg ik dat in godsnaam in dat mandje, het heeft me amper 15 min gekost om ze toe te naaien.

S 010 

Het vullen kan morgenmiddag na school door de kinderen zelf gebeuren.

Het tweede projectje was een tekening gemaakt op geel linnen. Ooit eens gemaakt door Stijn. Toen ik de datum zag staan, zakte ik bijna door de grond. Hoe kan dit nu al twee jaar geleden zijn en nog altijd in het af te werken mandje liggen. De bedoeling was dat dit in een klein kussentje zou genaaid worden en ik durf het bijna niet zeggen maar dat was op 10 min gebeurd. 

S 009 

Het was wel een HEEEEEl leuke verrassing toen Stijn dit kussentje zag, hij vond zijn tekening ook erg grappig en merkte op dat hij zijn naam toen nog verkeerd schreef.

En zo kan opruimen je dag helemaal veranderen.... 


Sterlantaarn

Sterrenkaars 001 

Stilaan komen we in de lantaarntjes tijd ( wel ja heeel stilaan dan ;-) oke ik geef toe ik kon niet meer wachten en wilde deze sterlantaarn heel graag maken.

En ben meer dan tevreden over het resultaat, de beschrijving komt uit het boek "seizoenenknutselboek" van thomas en petra berger. Het lantaarntje is gemaakt van papier en bestaat uit 11 vijfhoeken die elkaar overlappen en zo de sterren vormen. Na het plakken heb ik het volledig ingesmeerd met wat zonnebloemolie en daardoor krijgt het een wat mattere afwerking ( zo'n beetje als rijstpapier). In de lantaarn staat een glazen potje met theelichtje erin.

Sterrenkaars 002


Droogvilten

Je houdt ervan of je houdt er niet van. Droogvilten, het woord zegt het zelf, alles gebeurd droog, geen water en geen zeep, enkel een viltnaald, kleine weerhaakjes die de wol in elkaar doen klitten. Het eindresultaat blijft er ook wat "wollig" uitzien. ( waar ik persoonlijk wel erg van houd). Laatst heb ik me weer volledig kunnen uitleven met de viltnaald voor het maken van een geboortedoek.

Naaldvilt 005 

Naaldvilt 006

Ik vind het heerlijk hoe je de wol kan "sturen" met de naald. je kan ook heel makkelijk relief brengen in je werk. Een werkje waar ik uren aan kan prikken werken en wat me bovendien erg rustig maakt.

Naaldvilt 001 

En ik ben niet de enige die van droogvilten houd. ( Voorzichtigheid is wel aan de orde hier want viltnaalden zijn uiterst scherp ! )

Naaldvilt

Met droogvilten kan je heel wat kanten op. Je kan "schilderijen" maken zoals deze maar je kan ook driedimensioneel gaan werken (voorbeelden vind je in mijn wolfotoalbum)

Op internet vind je heel wat werkbeschrijvingen zoals een popje en lieveheersbeestje

En als je op Youtube "needlefelting" ingeeft, krijg je tientallen tutorials. Succes.