Previous month:
oktober 2009
Next month:
december 2009

lam-vorderingen

Het lammetje 014

jaja echt IEDEREEN draagt zijn steentje bij!!

Het lammetje 016 

Het lammetje 017 

Het lammetje 022 

Het lammetje 020 

Zoals je ziet gaat het snel vooruit, we zijn ondertussen aan de kop gekomen en hebben nog 10 rijen te breien.

Bedankt voor jullie lieve reacties op het nieuwste breilid, Linde haar neusje ging nogal krullen hoor ;-)het nieuwste breilid

Je kent het vast wel als mama, dat je peuters/kleuters je steeds nadoen en immiteren. Zo ziet Linde me al vier en een half jaar breien. De dag dat ze zou vragen om ook eens te mogen breien zou sowieso ooit eens gebeuren. Enkele weken geleden zat ik rustig in de zetel te breien en volgt er volgend gesprekje:

Linde: Mama, mag ik breien?

Ik: Natuurlijk mag dat. ( en ik geef haar twee breinaalden zonder wol) Deze vraag is er namelijk al veel geweest en dan zit ze gezellig naast me en beweegt vrolijk met haar stokjes heen en weer over elkaar)

Linde: Nee mama, ik wil echt breien met wol zoals jij.

Ik: Oh ok dat is goed. ( dus ik bevestig de wol aan de priem met het gedacht dat ze wat zou spelen en de wol er wat ronddraaien)

Linde: NEEEEE mama, echt zoals jij !

Ik: Ohlala, jij wil echt breien ! Ok we zullen het samen eens proberen ( met in mijn achterhoofd dat ze hier nog veel te jong voor is maar ik wil haar enthousiasme graag beantwoorden)

Ik zet 5 steken op de priemen en doe de eerste steek voor met het versje:

Kom maar binnen door het deurtje,

snel een dasje omgedaan,

door het deurtje weer naar buiten,

en uit wandelen gegaan.

Ik wil de tweede steek ook nog voordoen, waarop ze zegt, oke oke oke ik weet het. Ik overhandig de priemen aan haar en met een grote zekerheid breit ze de volgende steek, de priemen liggen in haar handen alsof ze het altijd gedaan heeft, het draadje eromheen draaien gaat met een echte breizwier. Ik zit daar in de zetel te zitten en te zitten , te kijken en me te verwonderen aan mijn 4 jarig dochtertje die vrolijk zit te breien.

Linde: Mama dit wordt een schaaltje voor Maya.

Linde breit 001

Linde breit 004 


Linde breit 003

Het breien bleef maar doorgaan en het sjaaltje was na twee weken klaar. Linde koos een mooie knoop v en Maya was zeer tevreden met haar nieuwe, warme sjaal.

Lindes eerste breiwerk

Maya's nieuwe sjaal 

Gisteren wilde ze een nieuw werkje opzetten en dit keer worden het handschoentjes voor Maya !

Linde breit 001 

Linde breit 003 

Linde breit 004

Dat wil dus zeggen dat we met z'n vijven aan het familielam gaan breien ! joepie ;-)

Een rood kadootje

Het was op een gewone weekdag en zo net voor de middag dat ik naar buiten keek en plots zag dat de brievenbus wel erg vol "gepropt" was. Nieuwsgierig als ik ben, ging ik meteen naar buiten om uit te zoeken wat er zo uitstak. Hééé en pakketje voor mij, op een drafje liep ik weer naar binnen ( de andere post was niet meer belangrijk en liet ik gewoon in de brievenbus zitten) Nogal overblij en over enthousiast opende ik het kadootje en het eerste wat ik las was " ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is rood."  Hhhm spannend die raadselachtige kadootjes......

Rood kadootje 001 

Rood kadootje 002

De lieve vrouw die mij zo verwend, is iemand waar ik al enkele jaren "contact" mee heb via mijn blog.  Ik heb haar nog nooit ontmoet ( ik heb ze zelfs nog nooit op foto gezien)  maar ze heeft een plekje nauw aan mijn hart . Het is net of ik enkel haar energie voel, zonder beeld, een lieve en zachte energie die straalt tot in het midden. Ze is een creative mama en is de trotse eigenares van de kleinste sokkenfabriek.
 

Rood kadootje 004een gezellige dag en de start van een familieproject

Herfstbeurs 001

Herfstbeurs 002 

Effie poseren ;-) met mijn handwerkjes.

De dag was goed gevuld met mooie spulletjes, lieve mensen, gezellige sfeer, nieuwe ideeën en overheerlijk eten.

En wat die nieuwe ideeën betreft, eentje is wel heel bijzonder en heeft heel ons gezin geïnspireerd. Ons nieuw project is niets minder dan een ( levensgroot) lammetje breien.

Herfstbeurs 007 

Dit lammetje heeft vele harten gestolen gisteren, waaronder ook die van Lander en Stijn en ja ook Jurgen vond het super schattig. Ik vond het eerst niet echt zo wauw, ik dacht geef mij maar liever van die mini lammetjes maar hoe verder de dag verstreek hoe meer het lammetje mijn hart deed smelten. Het zat  dan ook vlak naast mijn eigen standje dus ik kon het heel de dag bewonderen, vooral hoe de kinderen er naar toe getrokken werden en het knuffelden, zelf zoals een echte herder het over hun schouder legden deed mij van gedachte veranderen en zo kochten we het nodige materiaal (zo'n 1250gr breiwol en 2 super dikke breinaalden en als ik zeg superdik dan overdrijf ik niet hoor, een bezemsteel is er niets tegen )

Herfstbeurs 011 

Vandaag zijn we al meteen aan de slag gegaan en we hebben afgesproken dat we allemaal zullen meebreien zodat het een echt familielammetje wordt en dat we binnenkort lekker kunnen knuffelen in de zetel.

Het lammetje 005 

Het lammetje 007 

Lander was diegene die de spits mocht afbijten en de eerste toer voor zijn rekening nam. Met veel enthousiasme en vlotheid vlogen die steken ervandoor ;-) ik kon mijn ogen niet geloven.

Het lammetje 008 

terwijl de volgende al lag te wachten...

....wordt vervolgd....

Euuhm moest u nog niet echt een beeld hebben van de superdikke priemen, hier liggen ze naast een priem nr 5

Het lammetje 011 

Daarnaast kocht ik ook andere mooie wol, een schatkistje en een fantastisch kaartje ;-)

Herfstbeurs 008 

Herfstbeurs 009 

Herfstbeurs 010


 


mijn kabouterteam

Komende zondag zal ik vergezeld zijn door dit kabouterteam op de jaarlijkse herfstbeurs.

Kabouterteam

Van links naar rechts:

Een grote vertelkabouter, je kan je vingers in zijn armen steken en  hem verhalen laten vertellen, blauwe en rode staankabouters met de naald gevilt, een oranje knuffelkabouter en een bolletjeskabouter

Of dit team nog versterking zal krijgen is nog de vraag. Mijn hoofd loopt altijd vol met ideeën maar de tijd wil meestal niet mee. Nu dat kan ook aan mij liggen natuurlijk want elk jaar zeg ik, volgend jaar moet ik vroeger beginnen met de herfstbeursvoorbereidingen. Nu dit jaar ben ik al iets vroeger begonnen dan vorig jaar dus er is al verbetering maar om alles wat in mijn hoofd zit te verwezelijken begin ik best maandag al voor het komende jaar ! Hmmm hoewel ik vrees dat het me snel zal vervelen. Want ik hou namelijk stiekem wel van die deadlines ;-)

Voor mensen die naar de herfstbeurs komen nu zondag, niet getreurd er zullen  nog meer spulletjes zijn dan dit team, zo heb ik ook nog een poppenteam en een dierenteam  ( zo gaat het als je regelmatig een beurs doet, dan heb je al wat dingen in voorraad. hihi.)

Kabouterteam 004 St maarten

Stmaarten 011

Een droge st-maartenavond was het gisteren. Dus konden wij weer gezellig met onze lantaarns naar buiten. Mijn pogingen tot sfeervolle nachtfoto's is jammer genoeg niet gelukt, dat laat ik over aan de specialisten.

St maartendag is hier in Belgie ook een feestdag dus zijn we vandaag met zijn allen thuis. Deze morgen werden de kapla blokken bovengehaald en nog geen uurtje later was heel de living "bebouwd".

Voor diegene die nog moesten twijfelen aan de speel en creatie mogelijkheden van kapla. Twijfel niet langer, elk kind vind er zijn eigen weg in.

Parkeerplaats lander 001 

Parkeerplaats lander 

Treinbrug stijn

fijne speeldag voor iedereen.


Dames en heren...

Appelen en peren,

Boeren en boerinnen,

De show gaat beginnen.


Lindes poppenspelletje 007

Lindes poppenspelletje 005 

Lindes poppenspelletje 002 

Lindes poppenspelletjes zijn een lust voor het oog .

Eerst zet ze het tafeltje klaar, legt haar mooiste doekjes er ZEER zorgvuldig op ( in verschillende laagjes zodat het egeltje zich lekker in zijn holletje kan verstoppen!!) Plaats de popjes en diertjes op de set, haalt het boek en begint voor te lezen. Ze doet dit net zoals haar juffie ook doet, alle kindjes mogen meekijken naar de prentjes. Daarna begint het poppenspelletje en huppelt ze met diertje naar diertje en vraagt of ze willen meespelen.

En ik?  Ik zit "al smeltend" te genieten van mijn dochter en haar poppenspelletje.