Previous month:
december 2009
Next month:
februari 2010

Te groot updated

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Jammer, Jurgen heeft geen dikke nek en ook voor hem is ie te groot :-(

Aha die tip om hem te laten krimpen is nog zo slecht nie, even checken naar de samenstelling..... lap ja vergeet het maar, 70% wol, 20% polyester en 10% cashmere. Geen krimptoestanden dus. 

het 2x ronddraaiidee is ook geen succes

een kussentje is wel leuk maar ik vrees dat ik daar niet mee kan leven, telkens ik dat kussentje zie zal ik mijn veel te grote col zien :-(

............

Het verdict is gevallen,

Ik ga geschiedenis schrijven in het breileven van Mama Ilse, ik ga namelijk de col uittrekken, jaja u leest het goed, uittrekken en opnieuw beginnen,...

3, 2, 1.....

Col muts dada 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh, blijven trekken is de boodschap .

Het ritme van het uittrekken heeft toch ook iets speciaals heb ik nu ondervonden, niet echt om elke dag te doen natuurlijk maar het was niet zo erg als ik had gedacht. oef.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Te groot

Wat doe je met een col die  veel te groot blijkt te zijn ?

Passen en nog eens passen, langs alle kanten draaien om te zien of ie toch niet een beetje goed is. 

Col 004 

Col 002 

Col 005 

misschien kan ik er een muts van maken....

Col muts 002

Hmmmmm...

Col muts 003

Pffffff nee ook veel te groot, ik kan er niet tevreden mee zijn, de koude wind gaat er gewoon dwars doorheen gaan :-(

Uittrekken dan maar?

OOOOOOHHHHH neeeee ik HAAT breiwerkjes uittrekken, straks eerst nog even laten passen door Jurgen, misschien  heeft hij wel een dikke nek ;-)


Kadootjesketting vervolg

Ik was het nog niet vergeten, zoals beloofd zou ik hier de foto's posten die ik van jullie toegestuurd kreeg van alle kadootjes die gemaakt zijn voor de kadootjesketting in december.

Ik wilde echter wachten tot ik zelf mijn kadootje ontvangen had ( dat zou sowieso langer duren omdat het vanuit amerika kwam van Cisca)

Ik bleef maar wachten en hopen en nog meer hopen, maar het is nu al meer dan 4 weken geleden en ik vrees dat het kadootje verloren is geraakt :-(  snik snik. Veel kan ik er natuurlijk niet aan doen en erom blijven treuren helpt zeker niet, mijn kaarsje brandt nog wel in de hoop dat het ooit de weg naar mijn huisje nog zal vinden.

:: Peggy aan Daan ::

Foto 2917

:: Anne aan Peggy ::

Boekenlegger

:: Marty aan Christina ::

CIMG1825 

:: Daan aan Kelly ::

IMG_0278

:: Ilse aan Katrien ::

Broche kadootjesketting 001 

:: Gea aan Jodi ::

IMGP3034

:: Katrien aan Gea ::

Tas 


Wat een prachtige kadootjes zijn er gemaakt. Ik denk dat de actie meer dan geslaagd is  buiten mijn avontuurlijk kadootje dat niet wil landen en is voor herhaling vatbaar zou ik zeggen.

Ik sprak deze week nog met Jodi over de kadootjesketting, ik vertelde haar van mijn vermist kadootje en alle foto's die ik kreeg. Vandaag verraste ze me met dit kadootje. Zo lief van haar,

Kadootjes 003

nu is de ketting toch nog rond geraakt :-)

 


drie bloemenkadootjes

Ik hoop dat u in de bloemenstemming bent want HET boek is al wat de klok slaagt hier ! Het is dan ook zo'n prachtig verslavend boek en heel belangrijk de bloemen lukken van de eerste keer goed en dan kan ik bijna niet wachten om aan de volgende te beginnen omdat ik toch al weet dat die ook zo mooi gaat worden hihi.

De bloemen vliegen hier dus in het rond,  tot in het bloemenmandje zijn ze nog niet geraakt want we hadden hier drie verjaardagen in twee dagen, drie bijzondere vrouwen,  die elk een bijzonder bloemenkadootje verdienen.

:: één ::

Bloemen kadootjes 002

Een bloemenkaart

:: twee ::

Bloemen kadootjes 004 

Een roosje

:: drie ::

Bloemen kadootjes 007 

Een korenbloem-broche


tweede inhaalmaneuver

Het ging dus over de kadootjes die we voor elkaar maakten tussen kerst en nieuwjaar. Ik dook dit jaar helemaal in de breiwol. Qua geheimdoenerij viel het nogal mee, tijdens de dag kon ik redelijk onopgemerkt breien, ( af en toe kreeg ik wel eens de vraag wat ik aan het maken was maar dan was mijn antwoord altijd "een poppenkleedje voor iemand van school").

Na bedtijd van de kinderen naaide ik dan alles aan elkaar of vulde het op en maakte er snel een kadootje van.  Elke morgen gingen ze eerst naar de kerstboom kijken om te zien welk kadootje er bij was gekomen en voor wie dat was.  Stijn zei er telkens bij, mama dat kadootje is van jou hé ! Hmmmm dat weet ik niet hoor, tkan ook van papa zijn misschien? Neenee antwoorde hij dan, ik herken je geschrift ! Lap zover staan we dan, gelukkig wist hij nog niet wat er in zat !!

Voor Lander maakte ik een grote kabouter ( hij wilde al zo lang een vriendje voor zijn  blauwe hottingerkabouter)

Onze kadootjes en eindejaar 011 

Voor Stijn maakte ik twee jongleerballen

Jongleerballen 001

Ze zijn gebreid en opgevuld met mais en wol om ze wat zwaarder te maken, het patroontje haalde ik van Raverly "oh balls".

Voor Linde maakte ik een broekje voor haar pop Maya

Onze kadootjes en eindejaar 067 

Onze kadootjes en eindejaar 066 

Hier ben ik wel een beetje ongelooflijk fier over, het is mijn eigen ontwerpje, joehooeee. normaal volg ik het liefst andermans patronen maar een broek voor die maat kon ik nergens vinden, nu moeilijk kan da niet zijn dacht ik, het stak me alleen tegen om eraan te beginnen. ( ik haat namelijk om breiwerkjes weer uit te trekken en keer op keer opnieuw te beginnen om de juiste maat te vinden ) En  wonder boven wonder lukte het van de eerste keer, het juiste aantal steken en voordurend passen bij het breien.

De benen heb ik apart gebreid en vanaf het kruis heb ik de twee benen op één priem gezet en verder het buikgedeelte gebreid, daarna toenaaien: de buik krijgt een achternaad en de benen krijgen een zijnaad ( binnenin)

Voor mijn schatteke maakte ik niets zelf ik kocht hem ( ons ) een love brigde of un(e) pont d'amour, klinkt heel chique hé !

Het is vooral iets heel praktisch en comfortabel ;-) vooral als je bed uit twee aparte matrassen bestaat en er in het midden zo'n gleuf is, leg je er gewoon een love bridge tussen, een T vormig stukje matras.

Onze kadootjes en eindejaar 033


HET boek

Bloemen boek 008

Het haak en brei boek uit het vorige postje kent blijkbaar al veel fans. Het is dan ook een heel leuk boekje met een klein verhaaltje.

Ik was het boek vorig jaar al tegengekomen op een engelstalige blog ( de engelstalige versie) en was er meteen verliefd op. Het stond bovenaan mijn lijstje. Vorige week ging ik op het net op zoek, ik ken ondertussen al een goe plekske om engelse boeken aan een schappelijke prijs te kopen  Amazon.de.

Ik was nog maar enkele stappen verwijderd van het boek,  en wilde het bestellen maar bleek dat we de nodige gegevens en nummers niet  konden vinden.  hrrrgggg dan zou je ontploffen en je raakt helemaal uit je eigen doen omdat je het niet kan bestellen, deze situatie speelde zich af ergens rond 22.30 en slecht gezind ben ik dan maar naar bed gegaan. De volgende morgen kinderen naar school gebracht en even in de stad gebleven, wat rondgewandeld in de winkels en wat soldekes gedaan, voor ik de kinderen weer terug ging ophalen stap ik nog even bij de boekenvoordeel binnen ( voor wie dit niet kent dat is een heel goedkope boekhandel ) Ben bij de knutselboeken wat aan het rondkijken tot ik plots "100 bloemen om te haken en te breien" zie staan, ????? denk ik, vlug check ik de auteur, ja lesley stanfied ! WAUauauauwwww. Die is van mij !!!!

Het was helemaal nog niet in me opgekomen om te checken of dit boek eventueel ook in het nederlands zou bestaan.  

Wat ben ik blij dat we die avond de juiste gegevens niet vonden.

En zo kreeg ik nog maar eens een mooie les  dat je je niet teveel moet verzetten tegen de dingen, alles gebeurt met een reden.

Toeval bestaat niet, het valt je toe !

Bloemen boek 007 

Bloemen boek 009 

Bloemen boek 010 

Bloemen boek 011
Bloemen boek 012 

Bloemen boek 013 

Bloemen boek 014 

Elke bloem staat verder in het boek duidelijk beschreven. Zoals je kan zien in mijn vorige logje.

Een echte aanrader.

Ik ga alvast een bloemenmandje aanleggen, met een voorraadje aan gehaakte en gebreide bloemen want zo'n bloemetje komt toch altijd wel eens van pas.

Nu ga ik verder snotteren, pff die verkoudheid heeft me goed in de greep, overmeerstert worden door snot is geen pretje, en ik maar positieve gedachten houden, zomerbloemen, zomerbloemen, zomerbloemen,...........................
Op een dag in januari

Schijnt het zonnetje heerlijk binnen

Ben ik snipverkouden

Droom ik helemaal van zomerse bloemen

Denk ik aan koekemannetjes

Wacht ik ongeduldig op mijn kadootje ( kadootjesketting) uit Amerika

Sta ik achter met mijn inhaalmaneuvers

Loop ik rond op reuze wollen sloffen

Is mijn naaimachine nog steeds in reparatie

Eet ik aardappelgratin ( overschotje van gisteren) als lunch

Bloemen boek 003 

Bloemen boek 001 

Bloemen boek 002 


Bloemen boek 004 

Sloffen
eerste inhaalmaneuver

Elke dag zeg ik , vandaag ga ik bloggen, strakjes ga ik bloggen, na dat ga ik bloggen, oeps tja nu is het al bedtijd, morgenvroeg eerste werk, bloggen.

En dan doe ik de ijskast open en lees mijn lijstje ( stel niet uit wat je meteen kan doen) !!! mijn blogje wordt met de dag langer natuurlijk aja alles wat ik jullie wil vertellen en tonen stapelt zich op en dus is het schrijven van een blogje niet op een 123 gedaan. maar genoeg gezeverd nu, actie nu. Het eerste inhaalmaneuver komt eraan.

En dateert nog van vorig jaar. Ja tussen kerst en nieuwjaar maakten wij kadootjes voor elkaar, deden we allemaal erg geheimzinnig. We maakten het gezellig in huis en maakte lekkere hapjes en deelden toen onze kadootjes uit.

Papa was diegene die het meest geheimzinnig deed, dagen zat hij in de werkplaats te knutselen, we waren allemaal ontzettend benieuwd wat hij daar allemaal deed.

Onze kadootjes en eindejaar 009 

Hij maakte twee ringen voor Prinses Linde

Onze kadootjes en eindejaar 069 

Onze kadootjes en eindejaar 068

Maakte een vogelnest-voederhuis-bouwpakket voor Stijn

Onze kadootjes en eindejaar 020 

Stijn kan dus zelf aan de slag gaan. ( wat hij super leuk vindt)

Onze kadootjes en eindejaar 015 

Maakte dit kruispunt met echt werkende verkeerslichten voor Lander

Dec 021 

Onze kadootjes en eindejaar 049

en ik werd verwend met deze prachtige zonnebloemhanger

Onze kadootjes en eindejaar 064 


t sta gereed

Morgen driekoningen ! Met op het menu: driekoningentaart , verkleden als koningen, maar vooral zingen. 's Middags met de kinderen, van huis tot huis, winkel tot winkel en dan s'avonds met enkele mama's en papa's van school van café tot café. We studeerden mooie driekoningenliederen, hielden zangrepetities, de liedjes werden zelfs ingezongen en op mail doorgestuurd zodat er thuis nog volop geoefend kon worden.

We zen gereed gelijk as se hier zeggen.

De gehaakte kroon  kan je downloaden via mijn blog, in de linkse zijkolom vind je de link( nederlandse vertaling van Birthday crown).  en is klaar in no time ;-)

Driekoningen 002


een nieuw jaar

Het is al heel wat jaren geleden dat ik nog goede voornemens genomen heb! waarom? Wel omdat dat meestal voornemens waren die ik toch niet kon wilde verwezelijken, voornemens die je neemt voor het oog van anderen, voornemens waar je half januari al mee stopt.

Dan hou ik mezelf alleen maar voor de gek.

Nee ik vind het voor mezelf beter dat ik enkele gouden regeltjes opstel. Het is zo een lijstje dat altijd aan je ijskast moet plakken, waar je elke dag naar moet kijken en waar je nieuwe regeltjes kan bijschrijven.

Het lijstje dat nu alvast aan mijn ijskast hangt is ......

...

Mijn gedachten en ideeën horen thuis in een boekje of op een lijstje en niet in mijn hoofd.

Wat ik met liefde doe gaat altijd goed.

Ik laat me verwonderen.

Ik verbind me met mijn activiteit.

Knuffels zijn levensnoodzakelijk.

Ik zoek niet ver.

Klein en fijn meer moet dat niet zijn.

Ik stel niet uit wat ik meteen kan doen.

Ik spreek de woorden die ik voel.

...

Van ons allemaal hier , SCHOL op een nieuw wonderlijk jaar !