Previous month:
januari 2010
Next month:
maart 2010

Extra gast

Net voor we aan tafel gingen gisteren, kregen we bezoek van een extra gast, een warme gast die we allemaal graag zien komen en het erg jammer vinden als u weer moet vertrekken. De laatste tijd is lang weggebleven en we waren dol enthousiast dat hij gisteren even langskwam.

Jullie kennen hem vast wel, zonder iets te zeggen tovert hij zo een glimlach op je gezicht.

Welkom ZON !

Zon 

Vandaag is ie precies in een spelletjesbui want de ene na de andere donkere wolk vliegen voorbij, geukkig komt hij tussendoor nog even langs.

Genieten jullie ook zo van die extra zonnestraaltjes.


gekke kriebels

Met kleine stapjes maar ze komt eraan.... de lente, hier in huis zijn er al heel wat lentekriebels, de knollen zijn niet meer weg te denken, Linde huppelt door het huis als (bloemen)prinses  daar hoeft het geen lente voor te zijn, dat doet ze heel het jaar door eigenlijk En buiten zijn we aan de afbraak van de "kotterijen" begonnen, want in april willen wij gras zaaien !!!

Bloemen 001

Prinses linde 019

Tuin in afbraak 012

Tuin in afbraak 019 

en van al die kriebels doet ne mens gekke dingen....


Technopolisz 

TechnopolisaEen rood kadootje

Rood kadootje 002

Een rood kadootje ging op de post naar aanleiding van de kadootjesketting van Cisca.

Kwangie, voor wie dit kadootje bestemt is, is gek op rood en bovendien stapt ze dit jaar in het huwelijksbootje. Aan inspiratie geen gebrek dus en ik maakte voor haar een klaproosbroche en een liefdesstempel met nog wat heerlijke chocolade in een rood jasje.

Rood kadootje 001 Denken jullie even mee?

Diegene die hier al wat langer meelezen weten waarschijnlijk nog wel dat ik een kappersopleiding volg. Een late maar vurige roeping welke ik verder wil uitbouwen tot mijn eigen kapsalon, en diegene die me al langer kennen weten wel dat dit niet zomaar een gewoon kapsalon zal zijn maar een Natuurkapsalon , volledig op basis van 100 % natuurlijke produkten. De opleiding loopt over 3 jaren. Ik zit nu in mijn 2de jaar en start dit jaar al met het maken van mijn eindwerk dat volgend jaar vervolledigd wordt. Wat is hier nu zo belangrijk aan dat ik dit even in mijn blogje vermeld zullen jullie denken. Wel ik heb jullie hulp nodig. Het eindwerk bestaat erin een volledig salon op te starten. Dit mag uiteraard fictief zijn ( niet iedereen wil een eigen zaak opstarten) maar mag ook met de "echte gegevens". Aangezien ik al helemaal weet waar ik naartoe wil en welk mijn uitgangspunt is wil ik hier gebruik van maken en werken met de "echte gegevens". En dus ook met de "echte" naam voor de zaak. Er is hier al flink over gebrainstormd en er is al een lijstje. Ik wil jullie dus vragen om je gedacht ,gevoel te zeggen of misschien heb je zelf wel een leuke naam voor mijn natuurkapsalon.

De ideeën klonken zo

Mama ilse (past niet in dit rijtje, mijn kappersweg is iets volledig anders en staat naast mijn "mama zijn")

Natuurkapper ( in Antwerpen is al eentje met deze naam :-(

De nieuwe maan

Gezond geknipt

Puur natuur

Puur

Natuurlijk ! haar.

Haar,natuurlijk !

Kamille

...........

Laat maar horen wat jullie denken...

Iemand een andere leuke naam gevonden?, laat hem klinken in de reacties, wie weet vind ik hem ook super en kies ik hem als naam voor mijn natuurkapsalon. Deze persoon bezorg ik dan graag een kleine attentie.

 


We blijven vohouden..

Ook al ligt de helft van het land plat door hevige sneeuwval van deze nacht en is het min 3 echter hier geen  sneeuw te bespeuren, we blijven volhouden en doen alles om de lente in het land te krijgen.

Lente stempels 001 

Gezellig binnen een lentestempel maken. Ook Stijn wilde het eens proberen.

Lente stempels 002 

en toen was er dit perfecte lenteduo

Lente stempels 003


Maandag-Poetsdag

Sinds we getrouwd zijn hebben we altijd al in "oude" huizen gewoond, en dan bedoel ik huizen van 50 jaar oud. Het huis waar we nu in wonen ( ons eigen huis :-) is er dus ook zo eentje. Een huis met ontzettend veel mogelijkheden, althans zo vinden wij en dat blijkt ook zo te zijn want de gesprekken met de architect lopen vlotjes. Maar aan verbouwingen zijn we dus nog lang niet en moeten we ons redden met de middelen die er zijn. Wat ik meestal helemaal niet erg vind, enkel op maandag-poetsdag dan kan ik me ergeren, ergeren aan het feit dat de mensen vroeger zo weinig stopcontacten nodig hadden en de weinige die ze dan hadden ook nog eens op de meest onlogische en verkeerde plekken zetten. In de living zijn er welgeteld twee  (zo'n goeie meter boven de grond). Dan de telefoon en internet aansluiting die ook op een totaal verkeerde plaats staan ( oke dat kan ik nog snappen want 50 jaar geleden hadden ze nog geen computer)  maar wat maakt dat je met honderden verlengkabels werkt die onder kasten en tafeltjes doorlopen. Maar die liggen zo ontzettend in de weg als je daar met je stofzuiger of dweil langs moet. Grrggrrrgrrrrr.

Wip en draden 001 

Wip en draden 002 

Wip en draden 003 

Voor de rest gaat alles prima hoor ;-)

Na het poetsen liggen deze twee werkjes nog op me te wachten, een bloemenketting voor carnaval en een popje voor geboortekadootje.

Wip en draden 004


twee nieuwe " VOOR U 's"

De nieuwe bloglook daar kan u alvast niet naast zien, maar misschien zag u nog niet dat er twee nieuwe patroontjes staan.

Dat stond al zo lang op mijn to do lijstje en nu ik toch lang aan de pc zat voor de veranderingen heb ik van de patroontjes ook even werk gemaakt. Het zijn de krijtzakken die ik voor mijn jongens maakte toen ze in de eerste klas zaten ( wel eigenlijk maakte hulppiet die ;-) )

Ik hoop dat de beschrijving duidelijk is, het inscannen viel wat tegen maar ik denk wel dat het leesbaar is, anders hoor ik het graag. Bij andere onduidelijkheden of vragen mag je natuurlijk ook altijd mailen.

Ik maakte een PDF file die u kan downloaden en zo makkelijk uitprinten. U vind deze in de rechtse zijkolom.

Krijtzak 002 Pennenzak lander  

Veel plezier met naaien


U zal de komende dagen waarschijnlijk nog wel wat zien veranderen hier, ik ben op zoek naar een nieuwe frissere bloglook. En aangezien ik moeilijk kan kiezen, veel twijfel en telkens wat moet wennen aan iets nieuws, kan het even duren voor de nieuwe look definitief is. 

en sneller dan verwacht is ie KLAAR, laat de lente maar komen ...


Pakjesverslaafd

Het klonk deze week al in jullie reacties .... en ja ik moet jullie gelijk geven hoor ik ben echt pakjesverslaafd.

één :: ik krijg graag kadootjes

twee :: ik word graag verwend

drie :: ik hou van verrassingen

vier :: ik loop graag naar de brievenbus enkel als er pakjes inzitten

vijf ::  pakjes openen is ongelooflijk spannend

Laatst mailde Kelly me met de vraag of ik wist waar ze het patroon voor de jaargetijdenboom kon krijgen.

Toeval wilde dat ik nog twee originele exemplaren had liggen van de winke tinke winkel. Ze wilde er graag voor betalen maar ik had een beter idee ............. een pakjesidee , het patroon in ruil voor een kadootje. Ze vond het een leuk idee en dinsdag zat er alweer een pakje in mijn brievenbus.... joepie

Pakje kelly 001 

een schattig en ongelooflijk zacht wortelkindje ( haar eigen patroontje ) , een prachtig gehaakte engel, zo fijn werk en haar dochter maakte een kadootjeskaart.

Zeg nu zelf wie zou dit niet graag in zijn brievenbus willen ;-).

Al die kadootjes van de laatste maanden brachten stuk voor stuk een straaltje zonneschijn in mijn (ons) leven en dat doet deugd.

Ik loop met het idee voor een lente kadootjesketting binnen enkele weken hier op deze blog. Hebben jullie hier zin in?