Previous month:
februari 2010
Next month:
april 2010

Wat er hier zoal is gebeurd

De afbraakfirma kwam gisteren bij ons langs, met een kloppend hart hoorde ik de stenen en betonplaten vallen. Pfff ben ik blij dat Jurgen niet kan werken en moet rusten want ik had me niet goed gevoeld moest hij deze klus zelf gedaan hebben.

Eind goed al goed, alle kotjes en garage zijn platgelegd en de stenen liggen nu klaar om in de containers te doen. Dat is een werk voor dit weekend. Hopelijk krijgen we genoeg mannen bij elkaar die ons komen meehelpen. 

Afbraak garage 001

Verder heb ik nog wat zitten breien en haken. Vooral aan de bloemen voor mijn papa zijn krans en daarnaast nog wat kleine leuke dingetjes gewoon voor mezelf.

Brei 001 

Deze zonnebloem was een hele uitdaging maar ging vlotter dan ik had gedacht ( tis een van de moeilijke ontwerpen uit HET boek) ;-)

Wat ik er precies mee wil weet ik nog niet, misschien als applicatie op een zomer strand-kampeer tas?

Brei 002 

En ik had nood aan meer uitdagingen dus probeerde ik dit vierkant uit, als je goed kijkt is het geen gewoon vierkant lapje maar lopen de rijen rond !

Knap van mij hé ;-)

Oorspronkelijk zou dit één van de vierkantjes zijn voor een deken voor Linde haar popjes, maar ik gebruikte te dikke wol hiervoor, dus maakte ik er  een ovenwant van.

Het dekentje ga ik dan maken met van die mooie sokkenwol die vanzelf streept ( gelukkig krijg ik de restjes van de sokken die oma breit :-) )

Voor wie ook zo'n leuk vierkantje wil maken..... het komt uit het nieuwste living crafts magazine....

Breipatroon
 


meer buiten

Het buitenleven roept, oh wat een heerlijk weertje is het hier de laatste dagen.

De tuin is voorlopig nog niet aanspreekbaar voor dat buitenleven, maar de oprit alias zij ingang is even goed hoor ;-).

Stoel buiten, groenten snijden en eten voorbereiden buiten op het "terras", wat wil een mens nog meer...

Buitenspeelwerk 004 

Buitenspeelwerk 010

.... zomerschoenen, dat wil een mens ook wel !

Lentebloemen 006


't is lente

21 maart :: het is officieel, de lente is er ! En ik ben ook weer op de been en in lentestemming. Vandaag nog de laatste dag rustig binnen gebleven en de haaknaalden nog eens van stal gehaald. Daar had ik plots weer zin in, zeker na het lezen van haar blog en haar prachtige werkjes, de prachtige bloemenkrans met werkbeschrijving deed me uit mijn zetel springen dat is wel ietsje overdreven na een weekje buikgriep dus stond ik rustig recht uit de zetel en begon te haken. Maar mama Ilse zou mama Ilse niet zijn, en ik heb er mijn eigen versie van gemaakt.

De basis om de krans te haken hield ik bijna hetzelfde ik maakte hem gewoon iets groter door meer lossen te haken voor de eerste toer,  zij neemt 43 lossen ( 40 en 3 lossen om te draaien) dus om groter of kleiner te gaan vermeerder of verminder je per 4 ( het stekenpatroon voor de eerste toer gaat per 4 vandaar)

Ik maakte ook twee kanten, maar ik vulde ze niet op met een stuk karton maar gewoon met wol, zo krijgt de krans  een mooi rond effect.

Lentekrans 001 

Daarna heb ik HET boek uit de kast gehaald en ben ik wat lentebloemetjes gaan maken. Ik wilde de krans niet te vol hangen, ( het is tenslotte nog maar net lente en de bloemetjes zijn nog niet met zo heel velen)

Lentekrans 003 

Deze week kwamen er ook al enkele hommels op onze krokusjes af dus vond ik deze er wel bij passen.

Lentekrans 004

De bloemetjes heb ik er gewoon met een kopspeldje opgeprikt, zo kan ik de krans straks weer aanpassen en naarmate het echt zomer wordt aanvullen met zomerse kleuren.

Lentekrans 007


vanuit de zetel

Meer dan stilletjes was het hier op mijn blog, uiteraard had dit te maken met Jurgen's ongeval maar na een weekje werd ik geveld door een stevig buikvirus. Gelukkig gaat het met Jurgen elke dag een beetje beter, en heeft hij mijn hulp om recht te staan niet meer nodig en kan hij al rustig rondwandelen. Precies goed om mij van een tasje thee en een toastje te voorzien om daarna weer samen in de zetel te zitten. Het gaat goed met ons hoor, vanuit de zetel gaat alles goed ;-)

en er hangt beterschap in de lucht.

tot snel dus

Liefs


verjaardag en ziekenhuis

Op drie dagen tijd vierden we een verjaardag met overheerlijke taart, bijzondere kadootjes maar moesten we ook naar het ziekenhuis na een werkongeval hier in de tuin.

Ik heb nu een 37 jarige man met 3 gebroken ribben.

Ik ga snel terug naar mijn verpleegsterrol want hij ligt echt in bed/zetel gekluisterd van de pijn. Mijn schattebolleke toch.

Tot gauw...


wondertak

Ooh tak, ooh mooi bruine tak, laat ons zien de schoonheid die in je schuilt...

Ooh tak, ooh mooie tak breng ons de lente in huis

Ooh tak, ooh wondertak.

Lente in huis 001 

Toen ik gisteren ons brood en melk ging ophalen bij de plaatselijke bioboer waren ze volop de perenbomen aan het snoeien.

En na die kersenboomtakken van vorig jaar, zag ik het al helemaal voor me, geurende bloesemende takken in ons huis ! ja hoor ! Ik vroeg de snoeiers van dienst of ik wat takken mocht meenemen.

En nu is het alleen maar afwachten tot deze tak zijn wonder verricht.

Daarnaast schijnt het zonnetje heerlijk hier en zijn we nog harder beginnen werken in de tuin, waardoor de tuin er nog woester uitziet ( je kan het eigenlijk geen tuin noemen, maar een plek met putten en bergen, betonnen platen en stronken overal) Gisteren ging ik op rescuetocht doorheen de tuin en redde alle sneeuwklokjes, krokusjes en andere piepende steeltjes. Ik zette ze voorlopig in bloembakken, zo kunnen we er nog van genieten en kunnen we straks met een gerust hart door de tuin freezen. Ook de voortuin moet eraan geloven. Zaterdag brengen ze opnieuw 7 kuub hout en omdat de de tuin nu even geen optie is voor stockage moeten we die voorlopig stockeren in de voortuin.

Lente in huis 003 


Tuin in afbraak 037 

Tuin in afbraak 038 

De kippen hebben de tijd van hun leven !!

Voortuinwerken 001

Zeven of meer

U kent ze vast wel, de awards die vrolijk rondhuppelen in blogland. Langs mijn blog zijn ze ook al  gepasseerd, om precies te zijn, vorige week twee keer, via Verwonderland en Grietjekarwietje. Dank je wel dames.

Die awards zijn echter hier op mijn blog nog nooit vertoond. En daar heb ik zo mijn redenen voor. Ik geef ze niet verder aan andere bloggers omdat ik teneerste helemaal niet hou van kettingbriefachtige dingen, tentweede ik helemaal niet kan kiezen aan wie ik ze doorgeef ( er zijn zoveel leuke en inspirerende blogs die er allemaal wel één verdienen) en tenslotte ik de baas ben van mijn blog en dus doe wat ik graag wil doen ;-)

Maar ontvangen doe ik ze wel graag natuurlijk ;-)

Wat ik wel een leuk idee vond was één van de voorwaarden om de award door te geven, vertel 7 dingen over jezelf. Dus hou je vast want hier komen de 7 dingen die u nog niets wist en moet weten over Mama Ilse.

1 :: Ik ben een echte zoetebek, en hou van alle zoete gerechten.

2 :: heeft alles te maken met ::1:: Ik verstop chocolade of andere lekker dingen op een geheim plekje zodat ik en alleen ik ervan kan eten

3 :: Ik ben absoluut tegen het gebruik van de microgolf

4:: Ik kan moeilijk kiezen , met ouder worden is dit wel sterk gebeterd , vroeger zou ik moeten schrijven: kan NIET kiezen want toen kon het gebeuren dat ik uren in de winkel stond te twijfelen en uiteindelijk nog niet kon kiezen en dus maar 2 dezelfde items kocht maar in twee verschillende kleuren. Dit gebeurt dus niet meer tenzij in de breiwinkel, daar slaagt de kiesmicrobe wel nog toe.

5 :: Mijn favoriete muziek is heel variërend en hangt vooral af van mijn humeur, Zo schommelt dat tussen stevige popmuziek , folkmuziek, rockmuziek, nederlandstalige meezingers, golden oldies en ......Clouseau. Voila het is eruit, tis gezegd, ja ik ben een clouseaufan

6 :: Ik droom van een prachtige bloementuin met klimrozen en hangmatten.

7 :: Ik geloof in een hoger bewijstzijn en dat ieder mens zijn taak/doel heeft.

8 :: Als ik later groot oud ben, wil ik graag oma worden , een oma met een hond(je).

9 :: Ik ben ontzettend nieuwsgierig en wil dan ook altijd alles weten

10 :: oeps dat zijn er al meer dan 7 zo te zien, maar tja zoals ik al zei, doe ik op mijn blog mijn eigen goesting;-)

Er volgen nu geen namen van andere blogs, maar voelt u zich geroepen en wilt u ook zeven( of meer) dingen onthullen van uzelf, ga u gang en laat even een linkje achter in de reacties, want ik ben  nieuwsgierig......