Previous month:
maart 2010
Next month:
mei 2010

de kogel is door de kerk

Jullie weten het vast nog wel, mijn vraag naar het mee zoeken naar een geschikte naam voor mijn natuurlijk kapsalon.

Dit had natuurlijk ook betrekking met het maken van mijn werkboek salonorganisatie voor de kappersles.

Er waren zo veel namen gekomen, echt geweldig en hoe meer namen er kwamen hoe moeilijker het was, want ooh die klinkt ook leuk, of hé ja dat is ook een mooie. Tot... tot dat ene moment waarop je een naam leest en het kippevel komt over je rug, het moment dat je weet, JA dat is het !
En ja hoor het was een reactie van één van jullie, namelijk van Anne van Feester:

nog een salon-ideetje:
" de haar-tuin"
" de haartuin "

doet ook wat natuurlijk aan , vind ik !

anne

Dames en Heren mag ik jullie voorstellen aan DE naam:

De haartuin werkboek 002

Ik geef graag een klein woordje uitleg : Wat Anne niet wist  (niemand trouwens) is dat de plaats van het kapsalon in onze tuin zou komen, in een speciaal ontworpen houten huisje. Daarbij werk ik met natuurlijk producten en plantenkleuringen, die allemaal hun oorsprong hebben ergens in een "tuin" en met deze producten zal ik het het haar van mijn klanten verwennen. SUPER toch !!?

De slogan: "De natuur is geknipt voor U ! " is een idee van mijn lieve broer.

Lieve Ann en broertje , zoals ik in het vorige blog al zei, zou ik diegene die een leuke naam vond, verwennen met een kleine attentie, jullie mogen je dus aan iets verwachten :-)

Het werkboek omvatte ook het tekenen en ontwerpen van het salon, en zo droom ik dus dat mijn Haartuin er mag gaan uitzien:

De haartuin werkboek 004

De haartuin werkboek 005


Joehee, joehee.....

... de akkerman zaait...

Zaaien 004 

Zaaien 003

De eerste tuinkamer (we gaan voor de chique benaming hé ) is gezaaid. Nu met spanning uitkijken naar die eerste frisgoene sprietjes.

Het houten huisje op de achtergrond moet nog verzet worden en daar zou ook nog gras moeten komen waar dan de trampoline komt en de boomhut wat dan verder doorloopt naar de boomgaard  (vijf fruitboompjes) met ook weer gras, maar tis stukje per stukje zoals je ziet euh pardon, tuinkamer per tuinkamer, nietwaar ! ;-).

Fijn lenteweekend voor jullie.


De bloesem is weer in het land

Bloesem 004Bloesem 005


Een kwestie van zoveel mogelijk buiten komen en alle bloesems zo lang mogelijk bewonderen, want "mooie liedjes duren nooit lang". En ik kan jullie nu officieel melden dat dit de laatste bloesemloze lente zal zijn in onze tuin, want je mag twee keer raden welke boom er in onze tuin komt? jaja de japanse sierkerselaar die ik oooooh zooooo moooooooi vind. Maar dat hadden jullie al begrepen zeker.

Bloesem 002 

Geen perenbloesems zoals het boekje zo mooie omschrijft maar Spirea bloesems.

Bloesem 003 

Fijne bloesemtijd voor jullie...we kunnen aan de opbouw beginnen...

Zo'n vijf weken geleden, zagen we onze tuinplannen in het water vallen, Jurgen brak 3 ribben en kreeg rust voorgeschreven, enkel rust en zeker geen tuinwerk. We wilden zo graag zaaien in april, maar dat moesten we dus loslaten want de garage moest nog afgebroken worden, de tuin stond nog vol boomwortels,planten en beton en we moesten alles nog omwoelen.

Zware taken voor een vrouw en een kreupele man (nu kan ik wel mijn mannetje staan hoor, maar dit laat ik liever over aan de mannen). Nog voor we het goed en wel beseften hadden we verschillende hulpaanbiedingen gekregen van kennissen, vrienden, familie en buren.

We zagen het weer volledig zitten, de garage lieten we afbreken door experts (één kreupele man is al meer dan voldoende;-)), we vulden containers, groeven boomwortels uit, verzetten planten en last but not least, woelden we de tuin om. (En met "we" bedoel ik dus al onze lieve helpers en mezelf onder de deskundige leiding van Jurgen) Ooh hij was zo blij dat hij weer iets om handen had, want al dat nietsdoen, dat is niks voor mijn ventje zene.

Het waren zware weken maar het is gelukt ! We kunnen aan de opbouw beginnen...

Hier onze grote woelrat aan het werk

Tuinomwoelen 003 

Tuinomwoelen 011 

Tuinomwoelen 021 

en nu ziet onze tuin er zo uit

Tuinomwoelen 015 

Dat groene strookje in het midden is de rabarber, daar moest is de woelmachine mooi rond gegaan ;-)

Naast de rabarber zijn er meerdere planten die we hebben gered, maar die zijn allemaal verhuisd naar het rescue tuintje, een plek in de tuin waar later een houten werkatelier en mijn kapsalon komen te staan, dus dat stuk moest niet worden omgewoeld en is dus nu even het rescuetuintje (oeps geen foto's van getrokken merk ik, die hebben jullie nog te goed)

paasvakantie deel 1

Het zonnetje is ons al goed gezind geweest deze eerste week van de paasvakantie. We hebben ons dan ook helemaal laten gaan en trokken erop uit voor een picknick...

Picnicken 001 

Picnicken 010

Na het eten was het tijd voor het zware werk...

Picnicken 011 

Picnicken 023

Picnicken 020

putten graven tot in china...

Picnicken 038

en springen maar

Picnicken 034

Picnicken 037 

en wat doe je dan de volgende dag als het zonnetje weer schijnt...

Paasvakantie 016 

opnieuw picknicken ;-)


en nog eentje...

Kruiwagens met steenpuin, dat is zo ongeveer alles wat we hier zagen met het paasweekend. Gelukkig heeft de paashaas ons nog wel verwend met lekkere chocolade. Mmm

Container vullen met steenpuin 002 

Container vullen met steenpuin 007 

En ja hoor we kregen heel wat hulp van sterke mannen en sterke vrouwen....

Container vullen met steenpuin 011 

zodat na de eerste dag onze tuin er al heel wat properder uitzag....

Pasen 024 

en na dag twee al het steenpuin weg was en de twee containers bomvol :-)

Container vullen met steenpuin 028

Pasen 012


verblijf op wielen

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantieplek of wil je eens een weekendje eropuit. Dan heb ik hier alvast een leuk idee.

Verblijfopwielen 

Verblijf op wielen is een super gezellige woonwagen met alle luxe en comfort. Omgeven door prachtige natuur en heel wat bezienswaardigheden in de omgeving (kasterlee, Belgie)

Ik kan je alvast vertellen dat het aan een warm welkom niet zal ontbreken, de gastfamilie zijn zeer enthousiaste mensen die jullie met open armen zullen ontvangen.

Meer info over dit kleurrijk stukje natuur

verblijfopwielen@hotmail.be

+32-(0)474 34.93.03