Previous month:
april 2010
Next month:
juni 2010

Mei

was één van de stilste blogmaanden hier vrees ik, niet dat het erg stil was hier ten huize mama Ilse integendeel, het gonste hier van bedrijvigheid  in en om de tuin maar dat hadden jullie wel verwacht zeker. Zo zaaide ik zonnebloemen, legde een kruiden-en moestuintje aan en zo hebben we "efkes" de schommel verzet en "efkes" het tuinhuis verzet. De buren keken wel erg raar die dag dat we het tuinhuis gingen verzetten. Vooral als je bedenkt dat we het huisje niet echt uit elkaar hebben gehaald, enkel de muren losgemaakt  en dan ineens hopla "efkes" heel de muur opgepakt en verplaatst. Het verwondert me dat ik aan dit project hebt meegewerkt, wel in feite had ik geen keus, op een zaterdagavond komt manlief ineens met het idee, morgen verzetten we het tuinhuis ik had geen tijd meer om een smoes te verzinnen of om een afspraak met een vriendin te regelen en voor ik het wel en goed besefte had ik een muur in mijn handen, tja en dan kan je niet meer terug.

Tuinwerken 002 

Tuinwerken 012

 

Tuinwerken 021

Gelukkig is dit avontuur goed afgelopen en staat het huisje weer recht en stevig op zijn nieuwe plek.

Maar naast werken deden we ook leuke dingen en gingen we op fietszoektocht...

Fietszoektocht 003 

Papa maakte hier voor elk van ons een speciale houder zodat we de foto's goed konden bekijken en zoeken uiteraard.

Fietszoektocht 020

met de nodige picknicken onderweg want het was super heet die dag.

Bezochten we het papieren museum, waar Lander samen met zijn school heel hard aan gewerkt heeft.

Papiermuseum Lander Vibo de ring 003

Papiermuseum Lander Vibo de ring 013 

Papiermuseum Lander Vibo de ring 017 

Papiermuseum Lander Vibo de ring 008

Qua handwerken is mei zeker geen topmaand, maar tussen al het andere werk maakte ik wel drie kadootjes

Mei bloemen 001 

Dit vrolijk vogeltje naar de beschrijving van Attic 24 als bedanking voor Anne voor het meezoeken naar een geschikte naam voor mijn natuurkapsalon. Ik hoop dat je het ondertussen goed hebt aangekregen Ann?

Mei bloemen 006

Deze bloemenbroche als moederdaggeschenk voor mijn lieve schoonmama en nee geen paniek , mijn eigen mama ben ik heus niet vergeten ,we hebben zo het voordeel dat de schoonfamilie de moederdag viert in mei en wij in augustus, handig zou ik zeggen.

Luas wolvilt 001

En als laatste dit wollen schilderijtje voor een laat geboortekadootje.

Maar het hoogtepunt van mei is vast en zeker de verjaardag van Stijn. Vorige woensdag werd hij 9 !!

Stijn 9 jaar 009 

Stijn 9 jaar 018

Stijn 9 jaar 030 

Stijn is een echte dromer, zo droomt hij al lang van een echte go-car. Hij is er dan ook al geruime tijd voor aan het sparen, met zijn verjaardag op komst wilde hij niet echt veel kadootjes, hij wilde liever een centje voor in zijn go-car spaarpot. Zo gezegd, zo gedaan. Samen met papa maakte hij een mini go-car uit lego en daar gingen alle centen in. Daarnaast kreeg hij van Lander wel een scheetzak en van Linde een heerlijk ruikend zelfgemaakt lavendelkussentje, om die vieze scheetjeslucht te verdoezelen natuurlijk ;-)  Maar het voornaamste was dus uitkijken naar een go car, elke dag op internet kijken, tweedehands sites afschuimen op zoek naar DE go-car. Die we wonder boven wonder erg snel vonden. Dus op zondagmorgen allen in de auto, de aanhangwagen aangepikt en hopakee, op go-carrenjacht..... en raad eens waar we vier uur later mee thuiskwamen...

Stijn 9 jaar 043 

Stijn 9 jaar 051 

Stijn 9 jaar 050

Eind goed, Mei goed !!

Tot in juni....

 

De receptjes

Wel het einde van week is wat uitgelopen vrees ik.... maar dat ligt helemaal niet aan de muesli repen, die zijn absoluut goed gekeurd en waren donderdag al allemaal op. Ik vrees dat het allemaal de schuld is van het heerlijke zomerweer en de heerlijke schaduw van onze boom en de ijsjes van de plaatselijke ijsboer en de fietstochtjes,...... maar we hadden het hier dus over de muesli repen, wel ieder had zo zijn favoriet: papa vond de eerste met boter en suiker, de knapperige dus zeer geslaagd, Linde en Stijn vonden de zachte versie met ahorn en appelsap het lekkerst, Lander en ikzelf zijn zot van allebei. De twee receptjes gaan dus in mijn kookschriftje en zullen telkens ook per twee moeten gebakken worden, om heel de familie tevreden te stellen.

Nu is het de beurt aan jullie, kiezen jullie voor de harde of de zachte versie?

De harde muesli reep

175 gr boter

150gr honing

400gr havervlokken

1th kaneel ( heb ik niet gedaan)

50 gr walnoot

25gr hazelnoot

75 gr rozijnen

150 gr gedroogde biologische abrikozen

75gr sesamzaad

50 gr amandelen ( heb ik niet gedaan)

50 gr zonnebloempitten

50 gr pompoenpitten

Boter en honing iets verwarmen in een pot, Suiker toevoegen en even laten doorkoken dat krijgt je een fijne karamelsmaak. van het vuur halen, alle droge ingr goed mengen, vruchten en noten klein hakken en alles samen voegen

doe in een bakblik of beboterde lage bakvorm, strijk goed uit en druk de bovenkant wat aan. Bak ongeveer 15 min in voorverwarmde oven op 160.

Laat afkoelen en snij in stukken.

P.S. wat de noten en gedroogde vruchten betreft, daar kan je echt mee spelen , toevoegen of weglaten naar eigen believen.

P.S ook de hoeveelheid van alles is redelijk veel ( zeker als experiment, in heb alles gehalveerd.)

P.S deze zijn wel wat brokkelig uitgevallen bij me

De zachte muesli reep

175 gr havermout

150 gr gedroogde vruchten ( ik koos voor abrikoos/dadel/appel/ananas)

2 eiwitten

85gr muesli

1 verse banaan

3 eetl ahornsiroop

175 ml vers geperst appelsap ( ik gebruikte de sapcentrifuge om het sap te maken maar als je dat niet hebt, kan je biologische appelsap uit de fles gebruiken)

Gedroogde vruchten klein snijden en verder alles mengen, in een lage bakvorm doen en goed aandrukken bovenaan, bak 25 a 30 min in voorverwarmde oven op 160.

SMAKELIJK


muesli-reep-experiment

Mueslirepen experiment 002

We houden hier een heuse muesli-reep proefweek. Drie recepten ( tot hier toe) zullen de revue passeren en zullen elk grondig gekeurd worden door vijf zeer kieskeurige elk andere voorkeuren en smaken eters, benieuwd wat dat worden zal.

Vandaag alvast de eerste twee gemaakt, twee totaal verschillende recepten, de één (links) met boter, honing en suiker  dus een knapperige maar ook wel zoete en de andere (rechts) met ahornsiroop en appelsap een zachtere versie.

Moest er iemand van jullie nog een fantastisch muesli-reep recept hebben, mag je dat altijd delen, nu we toch aan het proeven zijn ;-)

Mueslirepen experiment 001

Aan het einde van de week, zet ik alle receptjes samen in een logje...

Wordt vervolgd....


Maandag bloemendag

Mei bloemen 019

Vandaag maandag: in de eerste plaats is dat poetsdag hier, maar ik noem het liever bloemendag want naast het poetsen, verzorg ik ook het "gezellige" plekje op de kast, herschik ik het naargelang het seizoen en zet ik nieuwe bloemen erbij. Dan ga ik meestal op stap in de tuin of hiernaast in de berm ;-). Vandaag is het de beurt aan de boterbloemen, deze zijn altijd al mijn favorieten geweest. Toen ik vroeger klein was, groeiden die op het braakliggend terrein naast ons huis, massa's ! Tot er een huis werd gebouwd en de boterbloemen dus verdwenen. Nu we al lang niet meer in de stad wonen en weer  veel bermen en weilanden in de buurt hebben, Kan ik weer volop genieten van de boterbloemetjes. Naast de boterbloemetjes kwam ik ook een bosje vergeet-me-nietjes tegen,  nog zo'n favoriet van me. De dag kan niet meer stuk zou ik zeggen. Maar in plaats van die te plukken, stak ik deze met wortel en al uit en gaf ik het plantje een plekje in onze tuin. En nu maar hopen dat ie straks veeeeeeeel vergeet-me-niet zaad rondstrooit :-).

Mei bloemen

Fijne maandag bloemendag voor jullie


Laat het gras maar groeien....

Gras 001

Nog maar een goeie week geleden zag alles nog bruin en kijk nu al eens.  Hoe dichter je tegen de grond ligt, hoe groener ;-) wij zitten dus niet in onze tuin maar liggen.

Zaterdag (toen het zonnetje nog van de partij was) hebben we het kippeneiland gemaakt.

We noemen het een eiland omdat het wat centraal staat achter in de tuin, niet in een hoekje ofzo, maar omsingeld door moestuin, boomgaard en speelhuisje, vandaar het "eiland"

Kippeneiland 004 

Kippeneiland 003

De rabarber maakt voorlopig ook nog deel uit van het kippeneiland omdat ik deze niet meer wilde verplanten nu hij al zo groot staat.

Kippeneiland 001 

Fijne maandag voor jullie