Previous month:
mei 2010
Next month:
juli 2010

snikheet, waterspelletjes, te warm om te slapen,.....

...gelukkig is de vakantie begonnen en dan is dit warme weer gewoon heerlijk!

We genoten allemaal van een heerlijk Stjansfeest vorige week, wat tegelijk ook een soort leve-de-zomervakantie-feest is, heerlijk picknicken met iedereen van school, kleuters deden leuke zomerspelletjes waaronder peperkoek happen, snoepjes uit het water vissen en bellenblazen, terwijl de schoolkinderen levende stratego speelden in het bos. Met als kers op de taart natuurlijk over het vuur springen.

Stjan en vlechtjes 018

Linde spaarde twee weken lang voor "krulletjes" in haar haren. Ik maakte kleine vlechtjes en we lieten die twee weken lang zitten. St jan was de grote dag...

Stjan en vlechtjes 002

Stjan en vlechtjes 005 

En ondertussen is de vakantie dus begonnen. En kunnen we allemaal genieten van deze welverdiende zomer. De jongens hebben prima gewerkt dit jaar. Linde heeft een mooi jaar achter de rug en maakte grote sprongen. ( en ze gaat in de vakantie gewoon door met groeien zoals ze zelf zegt) En mama heeft ook hard gewerkt op school en slaagde voor het tweede jaar kappersopleiding.

LEVE DE VAKANTIE !!


De kadootjes en de taart

Want dat hoort er nu eenmaal bij....

s' Morgens vroeg werd ik verwend met een feestelijke tafel en kadootjes! En hou je maar vast want 't zijn geen gewone kadootjes... Jurgen maakte voor mij een boek, jaja een echt boek, een Mama Ilse boek anno 2006. Dat was mijn eerste blogjaar en daar maakte hij een blogboek van. Via de website BLURB kan je je blog omzetten in boekvorm.
Dit is allemaal in het grootste geheim gebeurd ( waar avondschool kapperslessen al niet goed voor zijn ;-) Weken is hij hier mee bezig geweest, om alles in de juiste layout te zetten en foto's te kiezen.

Ik ben er helemaal ondersteboven van en koester het boek enorm. Het is zo tastbaar, zo mooi, zo mij...

Eerste blogboek 001 

Eerste blogboek 002

Eerste blogboek 004

Een prachtig kado! Dit boek zal zeker nog vele opvolgers hebben ;-)

Verder kreeg ik van de kinderen mooie tekeningen, een bolletjes keukenschort en ovenwanten, een kruidenthee netje en Lander maakte voor mij een beschilderde kom.

Mama 33 

Jodi verwende mij met een matroushka's needlecase

Mama 33 026 

Mama 33 027

Mama 33 036

Er waren bloemen, tientallen knuffels en zoentjes en als kers op de taart was er DE taart!

Ik koos voor chocoladetaart (wat had je anders verwacht van mij;-) en omdat ik de lekkerste chocoladetaart van de hele wereld kan bakken,stond ik maandagavond in de keuken volop te bakken. Maar dat vond ik helemaal niet erg hoor. 

Mama 33 029

Mama 33 032 

 


33 en zomer

Mama 33 023

Een zomers boeket en een stralende zon, DE ingredienten voor een schitterende verjaardag. Vandaag ga ik genieten van overheerlijke chocoladecake, gezellig samenzijn met de theekransmama's, veldbloemen, kadootjes maar vooral van de zomer en de zon ! Leve de zomer.

Het oranjegevoel

We gingen dit weekend proefkamperen en ze hebben onze echt op de proef gesteld met dit Belgisch/Hollands weertje. één voordeel, nu weten we echt wel dat onze tent water en wind dicht is. 

Verveeld hebben we ons niet, we moesten ons wel goed bezighouden anders hadden we het veel te koud. Aangezien we het bij onze buren gingen zoeken deden we gewoon mee met het oranjegevoel. Zaterdag speelde Nederland tegen Japan. We kochten oranje vlagjes en versierden onze auto en riepen Hup Holland Hup Holland. en dat hebben ze daar in Zuid afrika goed gehoord denk ik, Nederland is geplaatst voor de volgende ronde ! Joepie. Stijn en Lander zijn helemaal in de ban van het voetbal. Hoe we dat verder gaan oplossen is nog een vraag aangezien wij hier thuis geen kabelaansluiting hebben.

Toen we met onze auto door het dorp reden en helemaal ondergedompeld werden in dat oranjegevoel, kreeg ik het helemaal warm vanbinnen, ik vond het heerlijk !! Hier kunnen wij Belgen nog wat van leren zou ik zeggen. 

en wees waar gerust dat ik de volgende dagen nog Hup Holland zal roepen ;-)

En nee sorry geen foto's van ons oranjekampeerweekend, ik had het fototoestel wel bij maar ben gewoon helemaal vergeten om er te trekken ( vergeetachtigheid door de wind en kou waarschijnlijk ;-)


Coole dingen

A 004

Linde is effie druk bezig en ik mag haar niet storen, ze is op de computer een cool spelletje aan het spelen. Let vooral op het gommetje aan de rechterkant wat fungeert als muis.

De computer was even onbemand achtergelaten door zijn creator Stijn die duidelijk zin had in een vechtspelletje. :-o

Daar sta je dan met je mond vol tanden en een gevoel van "wauw dit is pas geweldig gevonden" 

Les van vandaag: als de kinderen geen computervechtspelletjes mogen spelen van mama en papa, dan maken ze die gewoon zelf.


Een hele hand vol...

Linde 5jaar 028

Dinsdag was de grote dag, dan werd ons meisje 5 jaar. Een hele hand vol en daar is ze ongelooflijk fier over en wij ook natuurlijk. De dag begon op verzoek met bananentaart en kadootjes en eindigde ook op verzoek met pannekoeken en kadootjes, hoewel die laatste kadootjes als verrassing kwamen want die had ze niet meer verwacht, ze dacht dat ze smorgens al alles gekregen had.

Linde 5jaar 008

Linde 5jaar 003 

Linde 5jaar 046 

en ik maakte jullie al nieuwgierig wat haar kadootjes betreft. één van de kadootjes was een geschilderd serviesje.

Linde 5jaar 031

Linde 5jaar 053


 

 

Linde 5jaar 054

Daarnaast kreeg ze nog nieuwe schoenen, een nieuw knikkerzakje, een nieuw jasje voor haar pop maja, glitternagellak en een prachtig picknicksetje gemaakt door Jodi

Linde 5jaar 059 

Linde 5jaar 058

Het was een fijne dag met een hand vol kadootjes en een hand vol vingers.