Previous month:
juli 2010
Next month:
september 2010

Wat een dag !

Lander11jaar 007

Lander11jaar 014

De prille ochtend stond in teken van de kadootjes, de bingo lotto was een succes en zo ook het engeltje dat ik maakte. Maar het emailadres met de onzettend volle inbox heeft toch wel de hoofdvogel afgeschoten ! Wat een berg emailtjes hebben jullie gestuurd, ontzettend bedankt voor dit lieve gebaar, zowel van Lander als van mij ! Bedankt!! Hij heeft er zijn werk mee om ze allemaal te beantwoorden, maar daar hoor ik hem niet over klagen hoor :-) Zo fier als nen gieter zit hij achter de computer !

Lander11jaar 042

En daarna hup de auto in voor de volgende verrassing, ontbijt met een wel heel bijzonder uitzicht. Nu was het op een zondag wel erg rustig op de autostrade maar het was toch wel spectaculair.

 

Lander11jaar 016

Terug thuisgekomen was het eerste bezoek al daar en troffen we de laatste taartvoorbereidingen. Om dan vervolgens te smullen a volonté

Lander11jaar 026

Lander11jaar 032

De taart was nog maar net op of de volgende verrassing stond al klaar. Voetbaltickets voor de lokale voetbalploeg ! Lander mocht samen met de papa's en andere jongens van de familie naar de match gaan kijken. Een plaatsje op de tribune en supporteren maar! Ze zijn met 4-3 gewonnen en we konden het gejuich tot in onze tuin horen :-)

Lander11jaar 036

Het is wel overduidelijk dat Lander van verrassingen houd! en ik heb zo het gevoel dat deze dag een topper was voor hem ;-)

Hier nog even het engeltje dat ik maakte voor hem, het werkje met naald 2,5.

Lander11jaar 048

patroontje vind je hier

Lander11jaar 046

Lander11jaar 045

ook de vlaggetjeslijn is erg geslaagd en ben er heel blij mee. Ik kreeg er zelfs veel complimentjes over en dat ik ook altijd leuk.

Lander11jaar 039

 

 

 


Feestvoorbereidingen

Het aftellen naar het volgende feest is begonnen. Nog 2 dagen en onze tiener word nog meer tiener ( elf namelijk). De laatste voorbereidingen of beter gezegd alle voorbereidingen worden getroffen. Zo gaat dat nu eenmaal hier in huis, als de deadline nadert stromen de ideëen binnen ;-). één kadoo is al wel gekocht en ingepakt, het tweede kadootje is in de maak en vraagt engelengeduld met naalden 2,5...

Feestvoorbereidingen 006

Daarnaast vond ik dat het nu echt wel eens tijd wordt voor zo'n mooie stoffen vlaggetjesslinger. Ik zag ze laatst nog bij blokker liggen voor 8 of 9 euro maar ik heb het niet gedaan, tis toch veel leuker als je die zelf maakt!  Ze liggen allemaal geknipt en gestreken, nu nog effie stikken en aan het lint naaien...

Feestvoorbereidingen 005

Feestvoorbereidingen 003

Als laatste hadden we nog een ideetje. De laatste maanden vraagt hij wel eens of hij een mailtje mag sturen naar de oma's of de tantes, dat gaat dan via mijn mailadres en smorgens komt dan ook de vraag , mama mag ik kijken of er post is voor mij? Vandaar willen we hem een eigen mailadres geven, zo is het toch allemaal wat persoonlijker en kan hij zelf post versturen en ontvangen.

Na wat namen geprobeerd te hebben bij gmail, kwamen we bij deze uit.

aanlanderATgmailDOTcom.

En toen kwam het volgende goede idee ( kzei toch dat ik vol ideeën zat;-). Om dit kadootje nog fantastischer te maken zou het leuk zijn moest er al wat post zijn tegen zondag en wil ik bij deze dus een oproep doen en vragen of jullie een mailtje willen sturen naar Landers nieuw mailadres. Bedankt, dat gaat hij geweldig vinden.

En Linde, zij is ook al in de feeststemming :-)

Feestvoorbereidingen 009

Laat het feest maar komen !!!!!

 


en toen was er opnieuw een container...

...dit keer met een helemaal herstelde wederhelft die eerst heel de tuinmuur had neergehaald.

Omheining weg 001 

Het vullen en leegmaken van kruiwagens was het onderwerp van vrijdagmiddag en zaterdag. Het was een hele karwei maar we hebben het tot een mooi einde gebracht.

Omheining weg 008 

Omheining weg 010 

Zeg nu zelf, dit verdient een applausje hé!

Dank U dank U :-)


een Mama Steen

Voor moederdag maakte ik voor mijn mama deze mama stenen.

Mamasteen 003

Van een mama voor haar mama vandaar een mama steen

Mamasteen 004

omringd door een haakwerkje

Mamasteen 001

Met liefde gegeven.

Het idee van het omringen van een steen raakte me helemaal en deed mijn hartje sneller kloppen. Kijk zelf maar eens en je zal het zelf ontdekken. Resurrection fern is de site.

Zij deelt een van haar beschrijvingen ook op purl bee. De grote steen is naar dat patroon, de kleine rode is een eigen rond haakwerkje en de laatste rij geminderd zodat de steen omringd wordt. Maar als je haar beschrijving op purl bee even leest heb je snel door wat ik bedoel.


Stenen

Het mag geweten zijn dat wij hier allen dol zijn op stenen. Nu kwam het toeval dat wij dit jaar naar frankrijk op vakantie te gingen, aan een riviertje met een stenenstrand. En zo kwam het dat onze auto op de terugrit goed geladen was ;-)

Stenen seizoentafel 

Enkele van de mooiste en zeldzaamste ( althans volgens ons ;-) mochten op de seizoentafel.

Stenen seizoentafel 001 

Een andere steen toverde ik om tot zonnebloem.

Steen 

en eentje kreeg een gehaakt varenblaadje als versiering

Steen zeep 

Deze steen is vanaf nu ingehuldigd als zeephouder (momenteel met stukje olijfzeep)

Steen telefoon 002 

We hebben zelf eentje die dienst doet als gsm!

Stenen tuin 001 

Stenen tuin 002 

De anderen hebben een plekje gekregen op ons terras ( kzei toch dat onze auto goed geladen was!)

* * * * * * * * * * *

Het patroontje van de zonnebloem en het varenblaadje komt uit mijn nieuwste boek, crochet bouquet, maar daarover later meer...


Henna-tenen

Vakantie thuis 005

Linde bracht mijn tenen gisteren helemaal in vakantiestemming!

Men neme:

een stuk krijt ( kleur naar keuze)

een potje

een stokje of speelgoedmesje  om het krijt mee af te schrapen

enkele druppeltjes water

een fijn stokje om mee te schilderen

Vakantie thuis 006 

schraap het krijt tot poeder en voeg dan enkele druppeltjes water toe ( zodat het een dikke pasta wordt) 

een schminkkandidaat zoeken of gewoon bij jezelf ;-) en schilderen maar.

Vakantie thuis 007

je kan ook verschillende potjes met andere kleuren aanmaken en zo je eigen (goedkope) henna maken.