Previous month:
augustus 2010
Next month:
oktober 2010

onze meisjes-zondagmiddag

Papa en de jongens willen voetbal kijken deze middag. De plaatselijke voetbalploeg speelt thuis dus dat is ambiance !!

Even checken of Linde ook mee wil..... nee zij blijft liever thuis, de meisjes alleen zo zegt ze.

Dat vind ik prima.

Ik begin aan een nieuw breiwerkje ( een warme col voor linde) en Linde wil graag tekenen en knutselen maar wel met een tasje thee en een koekje erbij hé mama !

Ah natuurlijk !

Zondagmiddag 001

Zondagmiddag 002

onze beide werkjes waren een groot succes

Zondagmiddag 011

het colleke. een simpele ronde col in boordsteek.Ik vroeg haar welke kleur ze wilde voor het afwerken van de rand, rood of  roze? Allebei zei ze. Hmm... dat weet ik niet zo goed zei ik, misschien moet je toch maar één kleur kiezen. Nee nee mama rood en roze samen dat is perfect, zo kan ik wisselen welk kleurtje vanboven mag.  ( van een meisje met WIL gesproken! )

Zondagmiddag 005

Linde's werkje was deze tekening voor de lieve Sint. Die gaat hij zeker boven zijn bed hangen hé mama !

Zondagmiddag

Tegen de tijd dat de jongens weer thuis kwamen ( laaiend enthousiast want de thuisploeg had gewonnen met 3-1) hadden wij, meisjes genoten van een heerlijke zondagmiddag.

 


Septemberwerk

Het is alweer even geleden dat ik hier wat postte. Ondertussen zijn we al helemaal gewoon aan het schoolritme en ben ik ook gestart met mijn laatste jaar kapper plus een extra lesmiddag bedrijfbeheer, 2 dikke boeken boekhouden en commmercieel beleid, een werkboek en een bedrijfplan.... pfff een jaartje doorbijten noem ik dat. Gelukkig hebben we een wijze lerares die ons het vanbuitenleren onthoudt en gaat voor de mamavriendelijke aanpak ;-).

Daarnaast hebben we ook de stap gezet naar een tuinarchitect om ons te begeleiden met de vorm en planten want oh my we geraakten er maar niet uit. Via vrienden kregen we een goeie architecttip. En nu zijn we de trotse eigenaars van een professioneel tuinplan. Het begint al te kriebelen ;-)  

Ook op zoek naar een tuinarchitect kijk even op gratistuinplan.be

Uiteraard heb ik niet stilgezeten in september en heb ik nog wat leuke dingen gemaakt

Septemberwerk 004

 gehaakt theelichthoudertje

Septemberwerk 009

de eerste in rij gehaakte wollen sloefen ( Stijn, Linde, papa en mama zijn de volgende in rij)

Ik tekende hun voetafdruk op een papier en haakte naar dat model een zool ( voor diegene die bekend zijn met haaksymbolen tekende ik het diagram even op)

Septemberwerk

o  losse    +  vaste     T stokje   . halve vaste

je begint dus met de rij lossen in het midden en haakt dan zo in het rond, de laatste toer (derde) is enkel aan de tenen tot in de helft, dat om die kant wat breder te maken. Om de zool groter of kleiner te maken haak je meer of minder lossen.

Daarna haakte ik verder met aan andere kleur en enkel in de binnenste lus van de steek zodat je een mooie rechte opstaandekant krijgt. haak twee toeren stokjes en vanaf de derde toer minder je steken aan de ronding van de tenen. 1 stokje/ 2 samen haken/ 1stokje/ 2 samen haken,.... tot je weer aan de zijkant bent.  In totaal haakte ik vier toeren en haakte daarna met vasten de bovenkant dicht en nog een extra rondje stokjes waar de opening is.

Ze zijn echt heel simpel te maken ik hoop dat ik het ook simpel heb uitgelegd en dat jullie snel warme voetjes krijgen :-)

Oh ja ik haakte met dikke wol ( voor haaknaald 5/ 5,5)maar haakte  met een 4,5 zodat ales goed stevig zou zijn

Septemberwerk 010

Septemberwerk 011

 

 


regenboogkristal

In augustus kreeg ik nog een verjaardagskadootje, weliswaar met heel wat vertraging maar het was het wachten waard.

Want elk zonnestraaltje dat nu binnenschijnt tovert onze living om in een echt regenboogparadijs.

Regenboogkristal 002

Regenboogkristal 004

Regenboogkristal 003

De ideale plek was natuurlijk onder het regenboogglas wat mijn lief schatteke enkele jaren geleden voor mij maakte.

Want zeg nu zelf van regenbogen kan je toch geen genoeg krijgen.

 


Kaft papier

Tot hier toe zijn we gespaard gebleven aan het fenomeen, boeken kaften. Ik herrinner het me nog van toen ik klein was, eind augustus met mama naar de winkel voor schoolgerief en kaftpapier (joepie). Als kind was het heel verleidelijk om kaftpaier te kopen dat IN was, zoals je nu hebt van megamindy of toy story of al die andere mediaspullen, maar mijn mama was en is nog steeds een wijze mama en raadde mij dit af,  "na enkele weken ben je dat zo beu als kou pap en wil je weer iets anders, neem maar een neutraal papiertje dat kan je altijd nog zelf versieren als je wil". En zo kafte ik dus elk jaar mijn boeken wat ik trouwens altijd erg leuk vond om te doen.

Met twee kinderen in de lagere school, eentje in de derde klas een eentje in de zesde heb ik nog nooit boeken moeten kaften, echt !  De oudste zit in bijzonder onderwijs en werkt met werkbladeren van de school en de middelste zit op de steinerschool en werkt met eigen schrijfschriften die geen kaft nodig hebben.

Tot ... Lander vrijdag thuis kwam van school met een echte schoolagenda en als eerste taak : agenda kaften.

En als nog-nooit-te-moeten-gekaft-hebben mama was ik bijzonder gelukkig en voelde ik mijn jeugdjaren terug komen ;-). Ik had ook al direct een idee voor een leuk kaftpapier, maar ik moest me natuurlijk wel even bedwingen want het is en blijft wel Landers agenda. Oké even overleg met zijn zoon dus.

(effie wat extra informatie)Lander dat is dus de oudste die laatst 11 is geworden, hij is helemaal geen stoere jongen die houdt van de typsische stoere jongensdingen) 

Toen ik hem vertelde van mijn idee om zijn agenda te kaften met een leuke tekening van mij voor hem, zei hij spontaan ja en dan met een boom en kabouters hé mama... ja en zo kennen we hem onze Lander.

Ik ben direct aan de tekening begonnen.

Kaftpapier 002

Kaftpapier 001

Ook al zit hij in de zesde klas en gaat hij meer en meer zijn eigen weg, voelt het toch heerlijk om dit nog te mogen doen voor hem.

 


nief pattaten

Daar zijn we nog niet me aan de nief pattatten, klink hier in de streek wel eens. Voor diegene die niet van deze streek zijn wil dat dus gewoon zeggen, daar zullen we nog wat me meemaken !

Meestal gaat dat dan over je kinderen ;-) maar vandaag wil ik het niet hebben over de streken van mijn kinderen maar over echte nief pattaten.... uit onze hof

Patattenoogst 001

Vrijdag haalde ik deze oogst binnen en zondag aten we de eerste pattatjes

Patattenoogst 003

Mmm.


September

Voorbij met het vakantieritme, opnieuw vroeg uit de veren. :-( pff daar moet mama wel heel erg aan wennen)

Hoewel we nu vroeg moeten opstaan en de school alweer twee dagen bezig is, heerst er hier nog wel een vakantiegevoel want vakantie = zonnebloemen

:: Binnen ::

September 006

:: Buiten ::

September 008

September 007

September 011

Ook op school blijft Linde nog even in de vakantiestemming want ik maakte haar pantoffels wel heel erg zomers ;-)

September 001

Ze wilde graag een stevige pantoffel met harde zool zodat ze in de klas goed kan spelen zonder uit te glijden en heel belangrijk op het houten huis kan klimmen zonder te vallen, het werd een simpele roze turnpantoffel, die zaten het best zei ze, thuisgekomen hebben we die opgefleurd met bloemen uit HET bloemenboek.

September 005

en nu nog een goeie nazomer erbij en september kan niet meer stuk.