Previous month:
november 2010
Next month:
januari 2011

De laatste voorbereidingen

Druk 001

Kerstmis was een gezellige tijd samen met familie, Oudejaar gaat dit jaar fantastisch klinken,spetteren en knallen samen met vrienden.  En tussen al deze gezelligheid door maken en kopen wij kadootjes voor elkaar, het ene jaar al wat meer handwerk dan het andere ;-).

De lucht hangt vol geheimzinnigheid. OOh spannend is het allemaal, maar nog even geduld en dan mogen we uitpakken.

Wij sluiten het jaar zoals gewoonlijk af met nieuwjaarszingen in het dorp. Ik wens jullie alvast een gezellige oudejaarsavond en tot volgend jaar.

Druk 002


Het Kerstboomzettenfeest

Kerstboom 001

Vandaag vierden we naar jaarlijkse gewoonte het kerstboomzettenfeest met zelfgebakken smoutebollen als afsluiter.

De naam van het feest zegt eigenlijk alles al, op die dag zetten we de kerstboom binnen en versieren hem met de nodige ooohs en aaaahs als de kerstboomversieringsdoos open gaat. Heerlijk vind ik dat.

Kerstboom 002

er hangt dan ook al heel wat nostalgie in onze boom...

Kerstboom 003

Kerstboom 006

Kerstboom 009

Kerstboom 008

Kerstboom 007

Linde is in de klas het herderspel aan het spelen met de juf en de kinderen, ze wisselen regelmatig van rol en Linde is in volle verwachting tot wanneer ze eens Maria mag zijn. Toen ze deze week aan de seizoentafel stond te dromen en Moeder Maria met Jozef en het ezeltje zag wandelen, vroeg ze, mama hebben wij ook een osje?  Nee dat hebben wij helemaal nog niet, dat klopt. Ik moet dus deze week dringend aan de slag voor dat osje. In mijn brei/haakpatronen archief heb ik jammer genoeg geen osje gevonden, misschien nog eens even googlen. of anders zal ik hem prikken met de viltnaald dat lijkt me ook nog leuk om te doen.

 


Tevreden

Kabouter en bootjes 006

Dinsdagavond was ik zoals gewoonlijk te vinden in de kappersschool met een tevreden klant, bij het afsluiten van de avond kreeg ik wel een heel bijzonder kado van haar.

Kabouter en bootjes 013

Deze ongelooflijk schattige en mooie kabouter lag plots in mijn handen, te lachen en stralen naar mij. Met een brede smile reed ik die avond naar huis, thuisgekomen zette ik de kabouter meteen op zijn stronk, deze stond al enige tijd te wachten op een bewoner.

Kabouter en bootjes 011

Een tevreden klant, tevreden kapster, tevreden kabouter die nog wel geen naam heeft, tevreden kindjes en een tevreden man.

 


we kregen deze nacht bezoek

Sint 002

Van Sinterklaas en een heel pietenleger....

Sint 007

die duidelijk veel zin hadden in deugnieterij deze nacht .... zelfs het toiletpapier hing in de lucht en de kalenders hingen op hun kop. Het aankleden deze morgen ging wel bijzonder vlot want alle kledij hing gewoon aan de "nieuwe" wasdraad.

 


Gelukt!

K 006

Na een lange sneeuwochtendspits en dokterbezoek komen we thuis ( Linde is ook thuis vandaag) we halen hout binnen en steken snel de kachel aan. In beweging blijven is de boodschap, tot de kilte stilaan weggaat. Ik loop van waskamer naar slaapkamer, van keuken naar living, met vanalles onder mijn armen, dingen opruimen, afwas insteken, was insteken, was opvouwen, bedden opdekken, laatste ontbijtrestjes afruimen...... terwijl Linde wat muziek op zet en vrolijk begint rond te dansen. Dat is ook een manier om warm te blijven natuurlijk. Ik laat alles vallen en ga vrolijk met haar meedansen. Al snel begint de kachel zijn warmte af te geven en kunnen we wat gas terugnemen. Ik haal wat soep uit de ijskast en zet die op de kachel. Buiten blijft het maar sneeuwen en we genieten van het prachtige uitzicht zonder ons zorgen te maken over de autorit van strakjes. Nog even en de soep is warm.......net tijd genoeg voor een blogpostje.

K 007

Vorige week zat er wel een heel verdacht pakje in onze brievenbus. Ik heb toch niets besteld dacht ik zo. Snel gaan kijken!

En dan nog wel een pakketje uit Amerika !?

Kadootje cisca 002

Kadootje cisca 001

Al deze geweldige dingen komen van Cisca, die nog steeds vervelend zat met dat kadootje van de kadootjesketting wat nooit de overtocht heeft gehaald. Ontzettend bedankt !  (Die lippenbalsem komt heeeeel goed van pas nu met dit winterweer.)