Previous month:
december 2010
Next month:
februari 2011

Gezocht

 

11444_a

 

 

 

 

11445_a

Gezocht luidt de titel: ik ben namelijk op zoek naar deze twee boeken. Jammer genoet zijn ze niet meer leverbaar en bij de uitgeverij worden ze voorlopig niet meer herdrukt. Via tweedehandssites kan ik ze ook nergens vinden. Nu hoop ik stilletjes dat er ergens iemand is die deze boeken in haar kast heeft staan en ze aan mij wil doorverkopen, iemand die vindt dat het een miskoop is geweest of iemand die het breien en haken achter zich heeft gelaten en een nieuwe hobby heeft gevonden, ik weet die kans is klein maar je weet nooit, er bestaan rare mensen op de wereld ;-)

Ze zijn beide van de auteur Jan Eaton en uitgegeven bij Librero.

Oorspronkelijk zijn ze uitgegeven in het engels, 200 crochet blocks, 200 knitted blocks. Zou een optie kunnen zijn om ze in het engels aan te kopen. Enige nadeel, de haaktermen in het boek zijn UK termen en ik ben meer vertrouwd met de USA termen.

Maar voorlopig hou ik mijn vingers nog gekruist voor de nederlandstalige versie.

Ik ga alvast verder met klavertjes vier haken ( alle geluk kan ik gebruiken ;-) )


Klein maar fijn

  Klavertje vier 001

 "Klein en fijn, meer moet dat niet zijn", staat al geruime tijd in mijn woordenboek.

Een kleine attentie zegt soms zoveel meer, en omdat ik een vrouw ben van weinig woorden, geef ik graag iets kleins bij eender welke gelegenheid. Ik heb dan ook een voorraad kleine dingetjes in huis ( dat heb je dan als je graag koopjes doet of leuke dingen tegenkomt, "ik kan dat ooit wel eens gebruiken" luidt het dan). Vandaag maakte ik deze attentie helemaal af met als finishing touch een gehaakt klavertje vier. 

Het klavertje maak je zo:

Klavertje vier 002

Klavertje vier 003

Haak 4 lossen

Haak 2 stokjes in de eerste losse

Haak 3 lossen

Halve vaste in dezelfde eerste losse als de stokjes

het eerste blaadje is al klaar :-)

Klavertje vier 004

Het tweede blaadje is net hetzelfde:

Haak 4 losse

2 stokjes in eerste losse

3 losse

1 halve vast in dezelfde losse als de stokjes

en daar is je tweede blaadje :-)

Klavertje vier 005

Klavertje vier 006

Klavertje vier 007

Het derde blaadje opnieuw hetzelfde;

4 lossen

2 stokjes in eerste losse

3 lossen

1 halve vast in zelfde losse als stokjes

Klavertje vier 008

en nummer vier weer hetzelfde liedje ....

4 l, 2 st in eerste l, 3 l, hv in zelfde l als st

maak met een hv vast aan het eerste blaadje en haak nog een steeltje van +/- 10 lossen.

Klavertje vier 009

Klavertje vier 010

Voila klaar !

Laat het geluk nu maar komen !

P.S. voor al de wakkere en detailgevoelige lezers, het klavertje met het engeltje van de eerste foto ziet er misschien wat anders uit. Dat klopt ook , het is wel dezelfde wol maar ik heb gewerkt met een dunnere haaknaald en haakte  3 stokjes ipv 2, zo krijgt je blaadje wat meer "golving". Tis maar dat je eens kunt afwisselen ;-)

 

 

 

 


Bingo

Dank voor al jullie lieve reacties op mijn vorig blogje, het heeft heel wat zonnestraaltjes laten binnenkomen.xoxox

Bingo 003

Deze avond was het bingo avond hier thuis. Lander haalde zijn spel boven en hij begon als een echte spelmaster alles op te zetten en de blaadjes te verdelen. Hij vertelde er bij dat het muisstil moest zijn in de bingozaal alleen als je bingo hebt mag je roepen. Doel: om ter snelst heel je blaadje vol , weliswaar rij per rij, bingo per bingo.

Bingo 005

Linde mocht mijn blaadje inkleuren... maar het ging maar traag vooruit met mijn bingo's, Lander riep als eerste BINGO voor zijn eerste rijtje, Stijn volgde niet veel later, dan Lander opnieuw, en die mama bleef maar zitten met onvolledige rijen, tot.... mijn geluk keerde en ik 5 bingo's achter elkaar mocht zetten.

Joehoee de mama die haar twee bengels verslaat met bingo... als prijs mocht ik voor het dessertje zorgen en de verliezers bedienen.  Lap en dan zijt ge eens gewonnen, maar dat is het lot van winnende mama's.  ;-)

Bingo


blogdipje met mijmering

De dag passeert en ik denk meerdere keren, wat zal ik posten? oh ja ik zou nog foto's trekken van dat en dat .... en daar blijft het bij, de volgende dag denk ik precies hetzelfde en ook dan gaat het niet verder, zo kan het nog dagen verder gaan zonder dat er actie ondernomen wordt. Wat is dat toch !!! waar is mijn actie? Of heb ik plots geen zin meer om te bloggen, of heb ik minder tijd,  of ben ik minder aan de PC, nee daar ligt het niet aan want ik klik regelmatig  wat blogjes af en lees mee met al die leuke verhalen, foto's en knutsels die er verschijnen. En dan voel ik me als een pudding in elkaar zakken, dan is mijn zin helemaal over. En dan is het officieel, ik zit in een dipje, een blogdip.

Naast het blogdipje spookt er ook heel wat rond in mijn hoofd, wat waarschijnlijk ook mede verantwoordelijk is voor dit dipje  , zoals daar zijn: to-do lijstjes die alleen maar langer worden, lessen die moeten bijgewoond worden, eindwerken die moeten gemaakt worden en waar geen actie in wordt genomen, (ik zei toch al dat er iets mis is met mijn actie) ggrrrrrrrrr. (ontzettend frusterend), de zon die maar niet wil schijnen, een auto waar elke keer weer iets mis mee is, een knutselkamer die zich niet uit zichzelf opruimt, een tuin die roept, een blog die dringend een nieuwe look nodig heeft,..... en ik kan zo nog wel even doorgaan maar daar worden we niet beter van,... dus een tasje thee met een koekske erbij of nog beter een pralineke. Dedju die heb ik vorige week al allemaal opgegeten.

Ik ken mezelf al wat langer dan vandaag en weet ondertussen ook wel dat die dipjes opgevolgd worden door momenten met nieuwe en frisse energie, alleen is dat moment voorlopig nog niet echt in zicht  (en ik ben door mijn voorraad pralines heen :-(.

Geen leuke fotootjes dus vandaag met wat er geknutseld is maar een Mama Ilse mijmering

Wanneer ik andere blogs lees, kan ik zo bij mezelf zitten denken, ooh dat is toch prachtig om zo verdiept te zijn in iets,  gepassionneerd zijn in haken of naaien of tuinieren,,je blog er volledig aan wijden, regelmatig nieuwe logjes schrijven,..... En aangezien we nu in een dipje zijn is het gras altijd groener aan de overkant en mag je het even allemaal niet meer zien zitten.

........

Als ik naar mezelf kijk (niet in een dipje zijnde) zie ik een vrouw met vele passies, bijna teveel om op te noemen, maar ik zou er geen enkele van kunnen missen, en het feit dat het er meerdere zijn heeft allemaal te maken met wie ik ben. Ik ben nieuwsgierig en hou van uitdagingen, verrassingen, nieuwe ideeën binnen mijn eigen grenzen. Concreet wil dat dus zeggen dat ik niet weken achter elkaar kan breien/haken,... aan één project,  ik maak ook meestal kleine projecten die ik zie vorderen en binnen de week/dag/uur af kunnen zijn, ik moet kunnen afwisselen, dan weer eens een pop maken, prikvilten, tekenen, haken,.... als ik iets zie wat me interesseert, wil ik dat ook meteen uitproberen en kan ik overenthousiast zijn. Hoeveel keer de speelgoedmanden of de kast of de zetel al van plaats is veranderd, daar schrikken ze hier thuis al niet meer van. Iets opnieuw opruimen inrichten, geeft me energie,  nieuwe ideeën komen dan boven. Ik ben graag huismoeder, knip graag mensen hun haar, help graag mee op school, ben graag onder mensen die ik goed ken, schrijf graag op mijn blog, lees graag jullie reacties, help graag waar het nodig is, ben graag een buurvrouw, ben graag een vriendin, ben graag mama en echtgenote, telefoneer graag, lees graag blogs, droom graag, fantaseer graag, dans graag, lach graag, kijk graag rond, knuffel graag, slaap graag, eet graag taart en pralinekes,.....  Ben een echte huismus en ben graag in het gezelschap van mijn gezin, verre en lange avonturen zijn niet echt aan mij besteed, het moet allemaal eerst wat vertrouwd voelen, ik hou van het ritme van mijn leven, en dat van mijn gezin, ben stapelgek op mijn ventje die mijn zotte buien er graag bijneemt.

Die uitdagingen en nieuwe impulsen leiden soms een gek bestaan maar ze worden omringd door mijn veilige grenzen. Door de persoon die ik ben en die ik dag na dag beter leer kennen, en die me wel eens grote ogen doet trekken over waar die grenzen staan en wat die grenzen doen.

Al deze dingen vullen mijn leven en daar ben ik ontzettend blij mee. En als ik mijn dipje even aan de kant zet, ben ik ook blij met hoe en wie ik ben, een vrouw met vele passies. die nu dringend naar haar bedje moet.

Want zo gek, nieuwsgierig, impulsief en normaal ik ook ben , zo is ook mijn blog.

Pff een diplogje posten lucht wel op.

slaaplekker

xxx


nummer 1 van hun verlanglijstje

Zwaardriem 003

Zwaardriem 001

Twee riemen voor mijn ridders. Zoals je ziet kan het zwaard makkelijk in de lus gestoken worden. Mijn twee ridders zijn zeer tevreden met hun persoonlijke riem.

Al sinds het boek klaar is, zagen ze de oren van mijne kop voor zo'n riem, maar zoals ze zeggen: geduld is een schone deugd. (en ook ridders hebben geduld nodig ;-)

P.S. het patroon staat natuurlijk ook in het boek, voor het geval uw ridders de oren van uwe kop beginnen te zagen ;-)

 


De beste wensen

Kabouter

Wij ten huize Mama Ilse en Duimpje ( foto) wensen jullie een mooi en liefdevol jaar toe. Duimpje is het jongste lid van de kabouterfamilie hier ten huize. We noemden hem duimpje omdat hij zonder muts net zo groot is als mijn duim, hij kwam net voor kerst aan en zocht een warm en gezellig plekje. Zo te zien heeft hij dat wel gevonden. Wij wensen dat 2011 voor jullie veel warme en gezellige plekjes mag bieden.

De kadootjes zijn ondertussen allemaal uitgepakt en iedereen is meer dan verwend geworden. Foto's komen er snel aan.

P.S. Morgen alweer driekoningen ! Denk aan de taart en de kronen ( nog op tijd voor die deadline gevoelige mama's ) kroonlink in de rechterzijkokom.