Previous month:
januari 2011
Next month:
maart 2011

Steiner

Komend weekend is het zover !! 150 JAAR STEINER. Het hele gebeuren vind plaats in het prachtige Kasteel van Schoten.  Een driedaagse boordevol workshops en voordrachten, verhalen en muziek, ontmoetingen en mooie momenten. Het aanbod is echt enorm. En dat is voor mij echt een dilemma, zoveel interessante lezingen, welke moet ik in godsnaam kiezen, ik ben er nog steeds niet uit. 

Indien u nog geen programma heeft, surf even langs de site en daar vind je heel het aanbod.

Voor alle mensen die reeds geboeid zijn door deze man en zijn filosofie of voor alle mensen die altijd al nieuwsgierig zijn geweest naar de antroposofie, Dit is jullie kans mensen, kom dit weekend naar Schoten en laat jullie verwonderen.  (Bovendien is alles gratis !)

U weet waar naartoe dit weekend !

 

 

 

 


FINN

Kadootjes finn 003

Kadootjes finn 004

Het begon allemaal bij de geboorte van mijn petekindje, 4 jaar geleden, toen maakte ik een deurhangertje met haar naam erop. Dat was echter zo'n voorgemaakt pakketje met werkbeschrijving. Het zusje van mijn petekindje wilde ook wel graag zo'n doekje voor aan haar kamerdeur, en dus maakte ik er zelf eentje.

Al snel vroeg mijn andere schoonzus voor haar zoontje ook eentje en dat was de eerste die ik maakte met wol en de priknaald. ( en daar heb ik jammer genoeg geen foto van gemaakt ontdek ik nu ) Maar goed dat prikvilten beviel me dus heel goed en zo doe ik het nog steeds.

Meestal krijg ik enkel de naam en de geboortedatum van het kindje en ga ik op het gevoel prikken, een beetje zoals intiutief tekenen. Het is elke keer een verrassing hoe het doek eruit zal zien. Ik hou wel van deze manier van werken.

Het doek voor Finn was anders, ik ken de ouders en Finn heel goed ( kwas ook wat laat met het doek ;-) wat maakte dat ik Finn zijn persoonlijkheid al wat kende en ik vond het moeilijker om aan het doek te beginnen, enkel en alleen omdat mijn gedachten er sterker bij betrokken waren. Zo ben ik wel 2 keer opnieuw begonnen, maar na wat rust en opnieuw dat innerlijk contact, werd het doek geboren.

Nog andere doeken kan je bekijken in het fotoalbum links " met wol heb ik lol".

Een heel fijne week toegewenst.

 

 

 


Appeltulbandje

Appeltulbandje 003

Gisteren trokken wij onze stapschoenen aan en gingen we samen met de kinderen 8 km wandelen. Langs bossen en kleine paadjes en stukjes van het dorp waar we nog nooit geweest waren. In het bos kwamen we zelfs echte jagers tegen. Brrr Lander en ik vonden dit toch maar wat akelig maar Linde vond dit wel geweldig, echte jagers, wauw mama ! Maar voor ze verder ging, wilde ze toch wel even checken en vroeg ze of die jagers ook mensen schieten. Nee natuurlijk niet, oef gerustgesteld !

Thuisgekomen ging ik direct aan het werk in de keuken ( ale na efkes in de zetel gerust te hebben ;-) ) en maakten we het beroemde appeltulbandje uit één van onze lievelingsboeken. Het tulbandje hadden we nog nooit gemaakt dus dat werd hoog tijd.

Appeltulbandje 004

Ik was in de veronderstelling dat we een soort cake gingen maken, maar in feite is het rijkelijk brooddeeg met appelen en rozijnen.

Appeltulbandje 005

MMMmmmm heerlijk na een wandeling met een goeie laag boter en een tasje "even bijkomen" thee.

Het haakwerk in progress wordt een tweede slaapzak deze keer voor Landers knuffel, Kikker.


Binnen :: Buiten

:: Binnen ::

Februari 001

Februari 008

:: Buiten ::

Februari 002

Februari 003

Februari 004

Februari 005

Als het zonnetje buiten straalt dan voelen we dat binnen !

Ik lig vandaag al niet meer in de zetel en Linde is al heel de dag koortsvrij.

Ik kon vandaag echt niet heel de dag binnen blijven en zette de (reeds uitkomende) knolletjes die ik vorig jaar uit de tuin redde in de bloempotten aan ons terrasje.

Lang leve de ZON !


Beweging

L 002

Dat is ongeveer hoe het de voorbije twee weken hier aan toe ging. Alle bijna want Linde was niet echt ziek, zij vond het gewoon leuk om ook onder het dekentje bij de poes te liggen.  Stijn daarentegen is echt goed ziek geweest en is vandaag eindelijk weer in zijn oude doen, zijn zus plagen, zot doen en vrolijk zijn. Je kunt nie geloven wat een opluchting dat is.

L 007

Buiten is er ook heel wat beweging en de kriebels zijn nu niet ver weg meer, enkele zonnestralen zullen al voldoende zijn om weer wat kleur te brengen.

L 006

De seizoentafel was dan ook DRINGEND toe aan wat nieuw leven. ( de restanten van het stalletje stonden er nog ).

Dan was het in januari ook nog eens solden en hebben we weer wat leuke nieuwe kleertjes gekocht voor iedereen. En als iedereen iets nieuws krijgt dan mag Maya ook niet uit de boot vallen, zij kreeg een slaapzak en een warme overslagsjaal, tja was ook solden in mama's breiwinkel: 1 maken, tweede stuk gratis ;-)

Maya 005

Maya 003

Het slaapzakje is gemaakt met de grannysquares van attic 24. Ik heb er een achterkant aan gehaakt en haakte dan één kant dicht. Maar Linde zou Linde niet zijn moest ze geen verdere eisen hebben, ze wilde dat de slaapzak een kussentje had, dus moest ik verder gaan improviseren. Het resultaat, een open hoofdeinde ( 2 grannysquares) die dienen als kussensloop waar dan een klein kussentje in kan ( dat kussentje was echter niet in de soldenprijs inbegrepen ;-)

Maya

Pfff volgende keer denk ik toch maar even na voor ik aan die solden maak dingen begin voor Linde ;-)

De sjaal die breidde als het ware zichzelf, a peace of cake.

Maya 001

Het is trouwens een patroon voor eender welke grootte, je stopt gewoon als je er genoeg van hebt ( of als je wol op is) en naargelang de grootte is het eentje voor de pop, je dochter of voor jezelf.

Patroon vind je hier ( wat naar beneden scrollen en klikken op Traditional Icelandic three cornered Shawl)

Maya 006