Previous month:
februari 2011
Next month:
april 2011

Zandbak verrassing

Kiekeboe

Barbies en tuin 008

Dit hyachintje was vastbesloten om deze lente te bloeien, al is dat dan in de zandbak.

Om de levenskracht van dit plantje nog wat te verduidelijken moet je weten dat de zandbak al weken niet meer open is geweest. Het kleine spleetje licht dat tussen de houten latjes komt was voldoende.

Barbies en tuin 011

Het goede weer bracht onze levenskracht ook naar boven en zoals je ziet maakten we een perkje naast de zandbak met wat geraniums en paasbloemetjes. ( bloemengezelschap is heel belangrijk )

 


oma's schattenzolder

Twee vuilzakken en een oude ronde dixan waspoeder doos, kwamen gisteren met ons mee naar huis. Linde in volle glorie en mama in volle nostalgie...

Barbies en tuin 003

Barbies en tuin 001

Barbies en tuin aangepast 005

Barbies en tuin 007

De barbies gingen allemaal in bad en mochten lekker voor de kachel drogen tot de volgende morgen. Linde mocht smorgens naar beneden komen en direkt beginnen spelen, dat was de afspraak. Zo gezegd zo gedaan en Stijn was zo vriendelijk haar een handje te helpen en alle zakken en dozen voor haar mee uit te laden kappen

Dit was het beeld wat ik zag toen ik opstond.

Barbies en tuin 010

Diep in en uit ademen is dan de boodschap. Hoewel mijn hartje toch ook snel smolt bij het zien van al mijn speelgoed van vroeger, je hoofd schiet plots vol herinneringen, oooh ja dat had ik ook, en dit hier, oooh dat was mijn favoriet, en ga zo maar door. Ik zag me ook weer terug achter de zetels zitten, in het hoekje van de living waar ik uren met deze barbies kon spelen. Ik herinner me ook nog dat ik een reuze groot barbiehuis kreeg van de sint, nadat ik weken daarvoor allerlei getimmer en gehamer had gehoord in de garage, die uiteraard verboden toegang was op dat moment. Dat was dan ook het jaar dat ik meer teweten ben gekomen over die lieve handige Sint ;-) Jammer dat het huis er niet meer is, dat is nadien naar mijn nichtje gegaan. Misschien ligt het daar nog wel op de zolder, misschien eens even navragen.  Het was een heel simpel open houten poppenhuis met 1 verdiep, bekleed met behangpapier en restjes tapijt. Waar ik uren speelplezier heb meebeleeft.  Ik haal het nog zo voor mijn geest. Mijn papa was een handige harry. Gelukkig heeft Linde ook een handige Harry die dus nu een stille hint krijgt ;-)

Er is een echt kapsalon bij. Dat was ik zelf al helemaal vergeten, maar kijk toch eens hoe schattig

Barbies en tuin 015

Barbies en tuin 014

Vroeger speelde ik kappertje met de barbies en nu in het echt :-)

Linde pakt het nog breder aan, nadat de klant haar haren heeft laten knippen mogen ze blijven liggen in de stoel en want dan worden hun tanden ook nog eens nagekeken zoals bij de tandarts. Wel op voorhand even bellen he voor een afspraak. Haar telefoon staat roodgloeiend !

Barbies en tuin 012

 

 

 


Haaknaalden in shock

Het gebeurde vorige dinsdag..... op weg naar de theekrans. Bij het uitstappen wilde ik mijn breizakje uit de koffer nemen...... tiens hoe kan dat nu, ik had die hier toch net gelegd..... nergens een zakje te bespeuren, ook niet onder de platte autoband die in de koffer ligt..... Het moet er uit gevallen zijn toen ik de kinderen naar school bracht en de koffer open had..... paniek...... met een kloppend hart reed ik terug naar school, op de parking lag niets...... even langs het secretariaat..... Mevrouw is er hier een zakje binnengebracht met breiwerk in?....... mevrouw viel nogal uit de lucht, euh breiwerk? nee. ..... In een oogopslag zag ik in het hoekje wel mijn zakje liggen, Oef terug gevonden....... ik bekijk even snel de inhoud, breiwerk zit er nog in, doosje ook maar wel in shock !

Haaknaalden trauma 001

Dit is was mijn handwerkdoosje

Haaknaalden trauma 002

helemaal platgereden

Haaknaalden trauma 003

Haaknaalden trauma 004

Gelukkig is de inhoud intact...

Haaknaalden trauma 005

maar ze zijn wel getraumatiseerd, dat wordt dus therapie, en in dit geval is dat zo snel mogelijk terug aan de haak :-) Ik heb mijn oog al laten vallen op dit of dit of dit


onze prille moestuin

Moestuinvorderingen 002

Stukje per stukje krijgt de tuin vorm, het plan lag al lang te wachten maar nu zijn we in gang geschoten en  werken we stukje per stukje naar onze droomtuin.

Moestuinvorderingen 006

op het smaakverlanglijstje : gourgettes, pluksla, wortelen, eetbare bloemen, boontjes, kruiden, citroenmelisse, rabarber V, peterselie,..............

Moestuinvorderingen 008

eerstvolgende taak, de compost verdelen over de bakken .... en verder loeren bij Mme Zsazsa voor moestuininspiratie.


Poezen zorgen

Vandaag gingen de draadjes uit Linde's neus. Vanaf nu kan het verder genezen met Calendula zalf, volgens onze dokter de beste zalf tegen littekens.

Linde 003

Over haar neus zijn er dus geen zorgen meer, jammer genoeg zijn er wel poes zorgen. Woezie (links op de foto) is al twee dagen spoorloos, woezie is een echte huispoes die je altijd wel ergens op de zetel vind of op Linde's schoot. We zijn erg ongerust over haar, vooral dit poezemeisje heeft veel verdriet.

G 004