Previous month:
januari 2012
Next month:
maart 2012

carnavalweek

Carnavalweek 009

Carnavalweek 005

Carnavalweek 026

Carnavalweek 023

Carnavalweek 029

Carnavalweek 032

Iedereen leefde zich uit met verkleden en schimken. Enkel Stijn bleef liever zichzelf maar amuseerde zich dan weer  met het sprokkelen en vangen van snoepjes en schrijfblokjes( wel 13)  tijdens de carnavalstoet. Ieder zijn plezier natuurlijk.

 

 


Wanneer het pizzadeeg staat te rijzen....

Carnavalweek 031

... heeft ne mens de keuze..... en in dit specifiek geval was dat

A) de afwas uitladen en opnieuw vullen of

B) een nieuw breiproject opzetten.

U raadt het al dat ik hier niet lang over moest nadenken.

Carnavalweek 030

Het werd inderdaad een nieuw breiproject. Ik was al lang verliefd op de baby suprise jacket van Elizabeth Zimmerman. Laatst kwam ik te weten dat je dat patroon kon bestellen via Schoolhouse Press en dat deed ik ook. Het lag ondertussen al even aan de kant te wachten op de juiste wol, maar nu is het moment gekomen. Mijn vorige baby trui poging was meer dan geslaagd dus heb ik alle vertrouwen in mijzelf en Elizabeth Zimmerman. U wordt op de hoogte gehouden ;-)

En wat die pizza betreft.... die was volledig geslaagd.

Carnavalweek 035

P.S. het carnaval was ook geslaagd en iedereen was meer dan tevreden met z'n kostuum, U hebt hier nog foto's van tegoed.

 


Overschotjes

Laatst las ik bij Soulemama, hoe ze smorgens uitkijkt naar de overschot van havermoutpap om er dan smiddags cakejes mee te bakken.  Dat ik daar nu zelf nog nooit was opgekomen, schandalig !!!

Hier wisselt het ontbijt tussen havermoutpap, muesli met appeltjes en yoghurt of cornflakes. Nu meestal is er niet zo heel veel over en dat beetje gaat dan naar de kippen. Maar vanaf nu kunnen de kippen op hun kin kloppen, die overschotjes gaan in cakejes !!.

Ik was nieuwsgierig en wilde het zelf ook eens proberen. Woensdagochtend stond er muesli op het menu, zoals ik al zei is dat met yoghurt en appeltjes ( eerst kokend water over de muesli gieten, even laten opzwellen, appeldiksap, appeltjes en yoghurt erbij). Het was niet met voorbedachte rade maar er was die dag wel erg veel muesli over. Ideaal voor het cakejesexperiment dacht ik. En zo kwam het dat ik woensdag om 8 u smorgens al aan het bakken was ( heerlijk toch zo'n carpoolpartner ;-). Ik besloot om een gewoon cakebeslag te maken je weet wel 200gr boter,200gr suiker, 4 eieren, 300gr zelfr bloem en verving wat bloem door wat speltzemelen en volkorenbloem en voegde daarna de mueslioverschot toe. Roerde goed door en verdeelde alles in cakevormpjes.

Mueslioverschotcakjes 001

Mueslioverschotcakjes 002

Ik vond het wel wat spannend zo met die yoghurt er bij maar de cakejes vallen hier super in de smaak, twee bakplaten vol en dit is al wat er nog overblijft na 1,5 dag

Mueslioverschotcakjes 003

U weet dus wat te doen met die ontbijtoverschotjes. Volgende project havermoutcakejes. Die cornflakes daar ga ik toch niet aan beginnen vrees ik ;-) gelukkig is daar nooit overschot van.

Smakelijk.

 


Konijnenoren als vrij haakproject

Konijnenoren 010

Na 3 kinderen en een hele reeks carnavaljaren hebben we al twee goed gevulde verkleedkoffers.

Maar dan heb je zo'n dochter die heel vastberaden haar carnavalkostuum  bekokstooft beslist samen met vriendinnnetjes, zonder overleg met mama. Tja die eerste klassers hé !!

Mama ik ga vrijdag een konijntje zijn !

Lap, in twee verkleedkoffers geen enkele konijnenoren te vinden. Dochterlief wil absoluut geen muts met oren want dat is veel te warm in de klas mama ! ( ok daar heeft ze gelijk in) Oortjes op een diadeem is een keuze die met een brede lach wordt aanvaard ( door dochterlief wel te verstaan).

Vrijdag is niet meer zo ver af dus mama voelt weer een zware deadline komen ;-).  Gisterenavond alvast even gaan loeren op Ravelry en gezocht naar bunny ears. Maar geen gratis patroon te vinden dat me aanstond. Dus wat stelen met de ogen dan maar en er zelf aan beginnen.

Ik zocht via google een afbeelding van konijnenoren en tekende die over als patroon, om een beetje een richtlijn te hebben. De oren moeten wel stevig zijn dacht ik zo en het liefst rechtop blijven staan op de diadeem. Ik haakte dus met een kleinere haaknaald en ik haakte in het rond, niet in rijen maar in toeren, omwille van de stevigheid dus.

Bon, een echt patroon kan ik jullie niet voorschotelen aangezien ik niet zo'n structuur madam ben en ik dus maar wat rondhaak, VRIJ HAKEN noemen ze dat of haken op het gevoel zoals ik het zou omschrijven. Maar ik wil jullie graag meenemen doorheen mijn vrij haak avontuur en wie weet kunnen al die andere vrij haakster er iets mee doen.

Konijnenoren 001

Ik begon met 16 lossen en haakte er helemaal rond met vasten, zowel boven als onderkant, dan krijg je zo'n mooi ovaaltje ( in de hoeklossen haak je steeds twee)

Aangezien ik bovenaan met een spitsere vorm wilde uitkomen gebruikte ik aan de bovenkant halve vasten en enkele lossen voor het topje. Verder blijf je gewoon vaste haken in toeren, in totaal zo'n drie.

Konijnenoren 002

Dan krijg je ongeveer zoiets. Dit maakte ik nog een keertje.

Konijnenoren 003

Twee binnenoortjes klaar. ( niet exact hetzelfde maar dat kan natuurlijk ook niet met vrij haken ;-) )

Dan de buitenoortjes, daar begon ik met 22 lossen en deed dezelfde werkwijze, opnieuw helemaal rond haken en een spitsere vorm aan de top. Ik gebruikte hier wel halve stokjes om rond te gaan, bovenaan opnieuw een combinatie van vasten, halve vasten een enkele lossen aan de top.

Konijnenoren 004

Konijnenoren 005

Twee buitenoortjes klaar.

Konijnenoren 006

Vervolgens naaide ik de binnenoortjes erin en vouwde de onderkant wat naar binnen.

Konijnenoren 007

Dan was het de beurt aan de diadeem. Die moet natuurlijk ook een jasje krijgen, zo kan ik straks de oortjes er stevig opnaaien. Ik haakte een lapje en naaide het rond de diadeem.

Konijnenoren 008

Nu het moeilijkste werk, de oortjes erop naaien.

Ik gebruikte hetzelde katoen en met de matrassteek ( ik en jij steek) lukte het me om de oortjes er stevig op vast te zetten.

Konijnenoren 009

Konijnenoren 010

Nu nog even afwachten of het vrije haakproject in goede aarde valt bij dochterlief. Ondertussen staat mama er beeldig mee al zeg ik het zelf ;-)

Konijnenoren 011

 


Lentegeur

Bloemen 002

De hyacinthen staan hier helemaal open en verspreiden een ongelooflijke lentegeur. Het zonnetje straalt vandaag ook heerlijk binnen hier. Voor al die sneeuw en ijs die hier ligt ga ik mijn ogen dichtknijpen en dromen van een heerlijke lentedag.

De tekening naast de bloemen is van Linde, die kreeg ik van haar toen ik net zwanger was. De ronde is mijn buik met het kleine kindje erin ( kindje ligt neer) en naast het kindje staat een Engel, die het kindje heel goed beschermt. Zo vertelde ze me toen.

Wij gaan hier vanmiddag overheerlijke chocoladecakjes bakken en dan lekker achter het glas in de zon zitten. Fijn weekend voor jullie allemaal.

 


26 weken en gezelligheid in de zetel

26 weken 005

Een avondje in de zetel: Poes staat er als eerste bij als ik me neerzet, ik kom even gezellig bij jou liggen denkt ze zo en nu ik hier toch ben van de gelegenheid gebruik maken om de baby alvast kennis te laten maken met mijn spinnend geluid.

26 weken 008

Ooh mama, wat liggen jullie hier gezellig, dat vind onze baby vast leuk zo, ik kom er ook even bij en een zoentje geven.

26 weken 001

26 weken

Het truitje is ondertussen ook klaar. Ik heb besloten om er toch geen drukknopjes op te zetten maar ik ga er wat touwtjes aanmaken zodat het een wikkelvestje wordt. En dan nu op zoek naar een leuk en simpel broekje om te breien ( in de zetel :-)...

 

 


Sneeuw en opruimwerk

Hier gleden we het weekend door met sneeuwpret en opruimwerk.

Ijskoud 005

Het opruimwerk heeft natuurlijk allemaal te maken met onze naderende verbouwing. De kinderen slapen ondertussen beneden maar dat was maar het begin, voorlopig zullen we even in een appartementje binnenin ons eigen huis gaan wonen, met andere woorden : van 7 kamers en een zolder gaan we tijdelijk naar 4 kamers zonder zolder . Heel veel wordt dus in dozen gestoken en tijdelijk opgeslagen.

Opruimen 001

Vooral speelgoed , boeken, knutselmateriaal en enkele meubels moet even wijken. Het ideale moment om alles ook te sorteren en GROTE kuis te houden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet zo'n held in ben, in opruimen, bij een ander geen probleem maar mijn eigen spullen ooh help. Je weet nooit dat je iets ooit nog kan gebruiken toch? Gelukkig heb ik een schatteke die me af en toe helpt om de dingen langs een andere kant te bekijken ;-)

Maar goed dat opruimen dus bracht me bij een hele boel spullen van Winke Tinke die ik graag zou willen doorverkopen. Moesten er mensen interesse hebben in poppenmaakmateriaal waaronder vilt, kegelpopjes, tricot, velours, flanel, stockmarkrijtes- blokjes, afbindgaren/haakkatoen, zelfs een houten standaard voor splijtgaren aan te hangen. Dan mag je me altijd mailen of hier een reactie achterlaten dan stuur ik met plezier wat foto's door.

 


De seizoentafel

Het lijkt wel eeuwen geleden dat ik nog eens een foto van onze seizoentafel maakte. Waarschijnlijk ook omdat er nooit echt "nieuwe" dingen meer opkomen, mijn collectie is ondertussen een beetje standaard geworden.

Seizoentafel

Met Lichtmis vieren we het laatste lichtfeest, dan worden de wortelkindjes onder de grond ook wakker en beginnen ze ijverig te werken. Terwijl het boven nog ijzig stil is is er onder de grond veel bedrijvigheid. Met dit beeld vertrek ik altijd voor mijn prille voorjaarstafel te maken. Ik heb ooit eens een grote mooie stronk gekregen van een vriendin en dat is de vast waarde, daaronder passen net wat kleine diertjes en de wortelkindjes. Moeder aarde houdt alles goed in het oog en zorgt dat alles volgens plan verloopt. Achter het hoekje staat vrouwtje dooi al te popelen om te beginnen niezen en alle sneeuw weg te vegen.

Maar ik vrees dat ze daar nog veel werk mee zal hebben hier

Ijskoud 003

Er is ook een heel leuk boekje te verkrijgen over de wortelkindjes

Wo

Een absolute favoriet hier in huis.

Fijn weekend voor jullie allemaal.