Previous month:
februari 2012
Next month:
april 2012

33 weken

33 weken 001

Ons huis ondergaat een mega uitbreiding en mijn buik doet gretig mee !!

Nog 7 weken, kunnen jullie dat geloven, wow nog maar 7 kleine weekjes en ons vierde wondertje is er.  Of we dan alweer boven zullen slapen is nog een vraagteken. De binnenafwerking neemt Jurgen voor eigen rekening terwijl ik druk bezig ben met haken, wiegje inorde brengen en babyspulletjes verzamelen en klaarleggen, wat betreft suikerbonen en geboortekaartje heb ik zo mijn bronnen en heb ik zeer vlijtige helpers gevonden ;-)

 


Nieuwe lente :: Nieuw dak

Of zal ik eerder zeggen nieuwe zomer, want het lijkt echt wel zomer nu. En daar hebben wij alles mee te maken. U kan dus dankzij ons genieten van zomerse bbq, waterpret in de tuin en zonnebaden in het gras. Maar enkel zolang ze nog aan ons dak werken, laat ons zeggen nog een goeie week en dan moet u zelf maar kaarsjes beginnen branden.

 

Dakwerken dag 1 dag 2 en dag 3 005

Dakwerken dag 1 dag 2 en dag 3 012

Dakwerken dag 1 dag 2 en dag 3 017

Achterkant zonder dak.

Dakwerken dag 1 dag 2 en dag 3 020

Dakwerken dag 4 008

Dakwerken tweede week 004

Genieten zou ik zeggen van het zomerse weer, dan doen wij ook !!!!

 


De laatste drie / update: uitverkocht

Teacup boek laatste drie 001

Lieve dames en heren, moest u nog interesse hebben in ons speelgoed boekje Van Hand tot Hand, dan is dit uw laatste kans. De laatste drie exemplaren liggen te wachten op hun nieuwe eigenaar. Aangezien het de laatste zijn rekenen we geen extra verzendkosten aan. Voor 20 euro inclusief verzending kan het boekje één van de dagen bij u in de brievenbus zitten.

Interesse, mail me op aanmamailseATgmailDOTcom.

Sorry allemaal uitverkocht.

Teacup boek laatste drie 002

Teacup boek laatste drie 003

Teacup boek laatste drie 004

Teacup boek laatste drie 005

Teacup boek laatste drie 006

Teacup boek laatste drie 007


Baby suprise jacket en broekje

Truitje breien elizabeth zimmerman 001

Het was inderdaad een hele verrassing, dat babytruitje. Tijdens het breien vroeg ik me regelmatig af of dit ooit wel tot een truitje zou komen. Maar ik had volle vertrouwen en gelukkig stonden er enkele foto's bij de werkbeschrijving. Door het (simpel) toevouwen van het werk ontstond er ineens een truitje, JOEPIE !!

Truitje breien elizabeth zimmerman 003

Zie is aan !

Het breien met de rondbreinaald bevalt me meer en meer, ik kwam zelfs een nieuwe methode tegen waardoor je handbewegingen nog minder zijn en je de draad niet meer zo rond de naald hoeft te draaien. Sommige onder jullie kennen het misschien ook wel, ze noemen het Duits breien of in het engels, continental knitting. Via You tube vind je heel wat filpmjes of een geschreven uitleg hier.

Maar goed het truitje vorderde dus en gisterenavond breide ik de laatste rij. Vanmorgen was het dus knoopjesjacht.

Truitje breien elizabeth zimmerman 004

Truitje breien elizabeth zimmerman 005

En zo is het helemaal klaar.

Mijn Elizabeth Zimmerman project is tot een goed einde gekomen. Maar dat wist ik eigenlijk al want enkele weken geleden bestelde ik dit boek van haar en begon ik direct met haar baby leggings project.

Truitje breien elizabeth zimmerman 006

Haar advies bij de juiste stekenverhouding is als volgt: " Don't worry too much about size; babies vary, and knitting stretches."

Dus ik begon eigenlijk gewoon met de eerste beste wol die ik had liggen en mooi vond ( twee verschillende draden sokkenwol). Met als opzet een broekje voor de eerste maanden. Naarmate het werk vorderde zag ik dat het best groot zou uitvallen en heb ik de buiklengte wat ingekort ( of dat slim was weet ik dus nog niet) In elk geval het is een broekje geworden weliswaar niet voor de eerste maanden maar het zal vast van pas komen en zoals Elizabeth zegt: babies vary and knitting stretches !

Fijne maandag voor jullie.