Previous month:
juni 2012
Next month:
augustus 2012

Het geboorteverhaal en kaartje

 

De dagen gingen voorbij en het bleef rustig, geen harde buik of niets, mevrouwtje zat nog heerlijk goed en had nog geen zin om geboren te worden. Nog meer dagen gingen voorbij , welgeteld 12. Donderdagochtend 24 mei kreeg ik het idee om het dekentje af te maken, waar ik al zolang aan gewerkt had en nu reeds enkele tijd in de mand lag, onafgewerkt voor de laatste rijen. Misschien helpt dat de tijd doden dacht ik zo. Tegen de middag was het dekentje helemaal af en legde ik het in het wiegje.  En wie kon nu weten dat ze net daar op wachtte ;-) want later die middag kreeg ik regelmatig harde buiken.

Jurgen vertrok om 20u nog naar Lander's oudercontact en vroeg: zal ik afbellen? nee hoor ga nog maar, het kan nog altijd stilvallen zei ik stilletjes.  Tegen 21u was hij weer thuis en toen waren de harde buiken al kleine weeën geworden. Joepie het was begonnen ( eindelijk !!) Linde lag ondertussen al heerlijk in bed, de jongens waren nog wakker en wisten wat er stond te gebeuren, ze gingen wel in bed maar lagen met spanning te wachten. 

De weeën werden heviger en Jurgen begon het zwembadje te vullen , het was nu 22u. en ik belde de vroedvrouw. Tegen 23u ging ik in het badje, heerlijk om dat warme water rond mijn buik te voelen, de weeën kwamen snel achter elkaar. Na  drie bevallingen dacht ik wel al wat gevoeld te hebben maar deze oversteeg alle anderen en was het pijnlijkst tijdens de persweeën, haar hoofdje bleef na een wee half geboren zitten, zo wachtend op de volgende wee ( dat duurde eindeloos) oooh my god. De verlossende wee was daar en toen werd ze om 1.30u geboren, ons kleine wonder.

Lander was tijdens de arbeid stilletjes binnen gekomen en heeft alles vanop de zetel meegevolgd, Stijn was in de kamer blijven wachten tot hij Saare's eerste ween hoorde en kwam toen snel kijken, Linde die is heerlijk blijven doorslapen, we kregen haar niet wakker, haar wachtte een grote verrassing de volgende ochtend.

Jurgen zette 's nachts nog de ooievaar in het nest !

Diezelfde dag vierden onze kinderen Pinksterfeest op school, gehuld in hun witte kledij gingen ze fier naar het feest want vandaag werd hun zusje geboren !! 25 mei 2012.

En dat iedereen het mocht horen dat was duidelijk, het grote nieuws verspreide zich snel via de kaartjes

Saartje eerste dagen 069

Saartje eerste dagen 070

Het kaartje werd getekend voor Jurgen's zus, Inge. De tekening draagt ook een symboliek met zich mee, misschien ziet u het zelf al.

De boom dat zijn Jurgen en ik, verstrengeld met elkaar , Jurgen linkse kant, ik rechtse kant. De drie vlindertjes buiten de boom zijn Lander, Stijn en Linde en het kleine vlindertje in de boom is Saare. Mijn schoonzus had niet veel nodig toen ik haar uitlegde hoe we de tekening wilde. Ze snapte direct wat ik bedoelde. Ze heeft het prachtig gemaakt en daarnaast straalt de tekening nog eens van haar liefde.